BLAJBI
Zaslužan član
- Poruka
- 103.722
Zar ne bi bilo bolje kapitalce ostavljati za - rasplod?
Ja ne znam u koju glavu može da stane potreba da se odstreli - kapitalac!?
Ako već mora nešto da se odstreli, zašto se onda ne odstreljuju najslabiji primerci?
Zašto oni koji recimo drže golubove, u supu ne stave najboljeg goluba, već stavljaju one najslabije.
Najbolji i najlepsi se ostavljaju ga za PRIPLOD. Cuvaju se!!!!
Lov kapitalaca vuce korena još iz vremena kada je na Zemlji bilo mnogo zivotinja, a malo lovaca. Danas je obrnuta situacija.
Taj mentalitet konacno trebalo početi menjati i zaustaviti negativnu selekciju.
Jer, divlje zivotinje nisu vlasnistvo iskljucivo lovaca. One su vlasnistvo SVIJU.
Lovcima je DOZVOLJENO samo da se BRINU o njima, a ne da ih nerazumno unistavaju, likvidirajuci najbolje primerke.
Ja ne znam u koju glavu može da stane potreba da se odstreli - kapitalac!?
Ako već mora nešto da se odstreli, zašto se onda ne odstreljuju najslabiji primerci?
Zašto oni koji recimo drže golubove, u supu ne stave najboljeg goluba, već stavljaju one najslabije.
Najbolji i najlepsi se ostavljaju ga za PRIPLOD. Cuvaju se!!!!
Lov kapitalaca vuce korena još iz vremena kada je na Zemlji bilo mnogo zivotinja, a malo lovaca. Danas je obrnuta situacija.
Taj mentalitet konacno trebalo početi menjati i zaustaviti negativnu selekciju.
Jer, divlje zivotinje nisu vlasnistvo iskljucivo lovaca. One su vlasnistvo SVIJU.

Lovcima je DOZVOLJENO samo da se BRINU o njima, a ne da ih nerazumno unistavaju, likvidirajuci najbolje primerke.