LOTO 7/39 - Premija sledeće nedelje

Posle 15-og se pušta premija da bi narod batalio LOTO i došao na režimski miting.

Alav narod ne igra za početni fond.

Bio ja jednom mlad i kao popunjavamo svake nedelje listiće i kolege i šefovi pa onda mene pošalju da ja to svima pouplaćujem što mi odgovaralo.

Državna firma pa tek sutra dodješ na posao podeliš im tikete uz priču kako nisi mogao da se vratiš na posao juče kolika gužva bila na uplatnom mestu. Zapravo promućuran narod je znao da "lutrija nešto mutlja ona dva sata" pa svi kao uplaćuju "da zaiebu sistem pa da se obogate".

I prodje premija, otišla valjda u Veliko Pičkovce.
Često premije odu u tako neke Pripizdine.
Toliki Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac ma kakvi - teta kod bubnja odmah dobila info sa imenom i prezimenom tiketa.

Elem nema veze, obidjem kolege posle premije, pitam:

- jel ste odigrali za danas?
- a nećemo sad, "mala Sedmica"
- kako "mala"?
- pa otišla dva i po miliona
- ma dobro to a sad?
- sad je 350.000€
- a tebi kolega to malo?
- pa jeste
- a jel bi umeo da odvojiš 350.000 evra svaki mesec od plate po 100 da ostavljaš sa strane?
- omladinac ne filozofiraj
- jedno 290 godina bi ti trebalo

:zurka: :heart: :smeker:

Obzirom da na Politici najprijatnije utucavam vreme sa drugarima red je da njima sastavim kombinaciju analizom tema:

Rat u Ukrajini 37 deo pišemo 37
broj 37

Blokaderi zbog RULJA blokiraju RTS na 22 sata
22
broj 22

Vučić do kraja marta 2025 najveća borba protiv korupcije u poslednje 24 godine
mart 3
broj 3

2025
broj 20
broj 25

u poslednje 24 godine
24
broj 24

15-og miting
15
broj 15

dobitna kombinacija za političare glasi

3 15 20 22 24 25 i 37

svi da dobijemo Sedmicu pa koliko god to bilo :lol:

Za Astrologe mora 2 kombinacije suprotstavljene jedna drugoj uz uvažavanje Snage Brojeva a i za antihriste i vernike valjala bi po jedna pa da ih Bog vidi (ako hoće)

Ljubitelji životinja mogu da kombinuju datum rodjenja kućnog ljubimca pa onda koliko ljubimaca imaju, pa koliko je koji težak, pa brojevi sa fiskalnig računa kad su im kupovali hranu...
sad malo da se skoncentrišem za prvopomenute

Ne mislim na tikete samo nego na izvlacenja generalno poput stanova na primer, gde je recimo jedna od glavnih botova dobila 4sobni stan.
Pa znate kako - Srbija vam je ovo.

Neko dobije stan preko nameštene nagradne igre ali ako zanemarimo SNS srećne dobitnike setimo se dobitnika tokom dvehiljaditih gde su za robni dobitak kao na primer auto slikali tako neke anonimuse iz plebsa za 200 maraka a kola otišla kome trebala. Čak su neki dobitnici bili nestrpljivi da sačekaju nagradnu igru kao na primer izvesni Zoran Živković ne znam da li ga poznajete, on je dobio BESPOVRATNI KREDIT od banke za vinograd. Kud ćeš lepši JACKPOT?
Neki su prosto rodjeni pod srećnim zvezdama.

No nemojmo mnogo politiku da uplićemo cilj bloga je zabava i edukacija.

Da bi učestvovao u NI treba da kupiš tiket, kao prvo 🤔
E vidite...
Otvaramo polako Pandorinu kutiju....

Prvo i osnovno je upoznati se sa igrom koju igramo.
Ako to ne uradimo možemo upasti u veliko vrzino kolo.
Pričamo za sada o učestvovanju a ne o potencijalnoj premiji.
Neki igraju samo zbog premije a nekima bi i utešne nagrade bile zgodna fajdica ako ništa drugo a ono za nove "besplatne" tikete.

Uzmimo na primer Greb Greb srećke.
Neke moje komšije ih obožavaju.
Komšinici bio rodjendnan pa joj ja uzeo 10 komada da se zabavi..
Počelo je sa 8 zamena da bi se završilo na prijatnoj šetnji tamte vamte po nove i - šuplje.
Ali taj adrenalin tj prijatna omamljenost vizijom nema cenu - možda jeste štetno ali neka mi i jedan lekar kaže da li je ta osoba u tom trenutku podložna stresu i iritacijama iz okoline?
A?

E ali ja te Greb Greb ne igram.
Sve piše pozadi.
Koliko odštampano, koliko dobitno, koliko zamena i koliko ih je šupljih.
Naravno, glavni tiket se čuva u sefu i pod odredjenim procedurama pušta u promet kada se igra zaprimi.
Ne pušta se odmah.

Znači moramo se upoznati sa pravilima - ovde ne samo da je broj dobitaka mali nego ni utešne nagrade nisu atraktivne a takodje ih je premalo.
Može to i drugaćije ali zašto se ne radi - nemam pojma.

Sajtovi za lutrije i kladjenja imaju zakonsku oibavezu da istaknu link o zavisnosti od kocke.
Kod nas se tradicionalno sve otaljava tek reda radi da se ispoštuje forma ali ne i suština.
Kada se klikne na taj link na svim domaćim sajtovima vas dočeka poruka "idi pa se leči"

Kocka je dobrim delom merilo stanja u državi (ah pusta politika)
Što je situacija nestabilnija to je kocka prisutnija.
Recimo jedan od mnogobrojnih poslova koje je Stojko radio bila je i prodaja suvenira za turiste.
Stojko je to radio u svom stilu i zbog toga je ljudima bilo jako zanimljivo, odlazeći su delili lokaciju dolazećim, a ono što mi nekako bilo najtoplije srcu što je nekoliko njih došlo ponovo u Srbiju otvoreno govoreći - zbog nezaboravne zezancije sa mnom koju nisu imali prilike da osete ni u jednoj zemlji.
Ma nema za šta nisu dolazili kod mene da se raspitaju iako je Grad postavio silne INFO Centre.
A anegdote bi zahtevale otvranje novog bloga.

Verovali ili ne Stojko je British Engleze učio kulturi i to sa stilom ali to ću u sledećoj objavi da ne bi razvodnili poentu zašto sam pomenuo likove iz EU.
Oni ne vole kocku - ne žale pare za provod ali se kocke klone.
Daleko od toga da se u njihovim zemljama ne održavaju nagradne igre Euro Milion ili tako to ali...
Ako zaobidjemo verovatnoće i nameštaljke itekako znaju da je iza okrutna mafija koja 1 euro ne prašta.
Samo su odmahivali rukom.
A jedan Nemac mi je rekao; "vidim da je kod vas jako popularno da za pola evra hoćete 100" (mislio na kladžu)

Dakle, posle upoznavanja sa pravilima igre i šansom za dobitak, imamo problem koji se zove alavost.
STEGNUTA RUKA NIŠTA NE HVATA
bilo i ostalo

svi vide sigurnog pobednika za 50 dinara ali za 2000 dinara uloga im se pobednik odjednom izgubi :lol:

Poslednja izmena:
pa da si boot dobio bi i ti po takvom razmisljanju ..
verovatno je mislio na fiskalne račune za stan
i odmah se uhvatio za četvorosobni
šta će Srbinu besplatni jednoiposobni ili dvosobni?
ČETRI SOBE ILI NIŠTA KAO DO SADA!

a nije da se nije igralo
ulazio narod u prodavnice izguravao kasirke da im dobrovoljno isprazne kante za djubre ispod kase
"možđa neko neće da igra pa nije uzeo račun"
Prodavnica nikad čistija.

Čim, se završio poslednji krug mnogi su bili ljuti i umesto Siniši Malom da bacaju po ministarstvu oni bacali revoltirano nama po patosu.
Kakva kanta, a ima ih na 100 mesta po prodavnici.

Čak je jedan mali batica shvatio da odrasli uzimaju taj fiskalni račun ali dete ko dete nije znalo da je igra završena.
"Deda deda evo ti račun" sav ponosan što je učinio dobro delo jer "deda zaboravio"
A deda uzeo ljutito pa izgužvao i bacio pred zbunjenim detetom
Nije bilo čak ni edukacije da se djubre baca gde treba ako ćemo da živimo u Beogradu mego baci gde stigneš, samo fali seoski potok za tu svrhu.

A Deda ne zna koliko imao sreće što nije dobio.
Na Frikomovoj nagradnoj igri ljudima bi skočio pritisak ili pao šećer do prebledelosti za krš mobilni i padali bi u trans jer su DOBILI NAGRADU
A zamislite da je Deda dobio stan?
SA ČETRI SOBE

verovatno je mislio na fiskalne račune za stan
i odmah se uhvatio za četvorosobni
šta će Srbinu besplatni jednoiposobni ili dvosobni?
ČETRI SOBE ILI NIŠTA KAO DO SADA!
najmanje 4.. slovima cetiri ili nista
a nije da se nije igralo
ulazio narod u prodavnice izguravao kasirke da im dobrovoljno isprazne kante za djubre ispod kase
"možđa neko neće da igra pa nije uzeo račun"
Prodavnica nikad čistija.
sigurno je i kasirka boot
Čim, se završio poslednji krug mnogi su bili ljuti i umesto Siniši Malom da bacaju po ministarstvu oni bacali revoltirano nama po patosu.
Kakva kanta, a ima ih na 100 mesta po prodavnici.
:dash:
Čak je jedan mali batica shvatio da odrasli uzimaju taj fiskalni račun ali dete ko dete nije znalo da je igra završena.
"Deda deda evo ti račun" sav ponosan što je učinio dobro delo jer "deda zaboravio"
A deda uzeo ljutito pa izgužvao i bacio pred zbunjenim detetom
Nije bilo čak ni edukacije da se djubre baca gde treba ako ćemo da živimo u Beogradu mego baci gde stigneš, samo fali seoski potok za tu svrhu.
i potok je boot ..bilo na n1
A Deda ne zna koliko imao sreće što nije dobio.
Na Frikomovoj nagradnoj igri ljudima bi skočio pritisak ili pao šećer do prebledelosti za krš mobilni i padali bi u trans jer su DOBILI NAGRADU
A zamislite da je Deda dobio stan?
SA ČETRI SOBE
i da umre od infarjkta onda ...pa stace mu stan bootina jedna stara, bolje da nije ni isao u prodavnicu:cepanje::zcepanje::zcepanje::dash:

"IMAM DOVOLJNO PARA I BEZ TVOJE UPLATE"

poruka u stilu "bolje da su me kofom hladnih gov... pardon... kockica leda polili"
E tako vas dočekaju na sajtu Williama Hilla na sekciji o zavisnosti do pre neku godinu, sad su pomerili.
Poruka koja nosi tešku istinu
Bar ko ume da shvati

Dva i po sata edukacije kako funkcioniše stvar razbilo je i najmanju iluziju
Mislim ja sam proveo dva i po sata, pročitao tek deseti deo.
Birate koju vrstu igara "na sreću" igrate
sport - aparati - brojevi - karte - rulet - konji i kučići ...

kod sporta sam od silnih objašnjenja zapamtio sledeće:

- igrate na jak fudbalski tim koji je kupio dva provereno jaka napadača za nekoliko miliona a oni izgubili?
objašnjenje: rivlastvo medju napadačima kao kod vas na poslu sa kolegama, baš zbog milionskih transfera svaki od njih gleda sebe da opravda i nema nameru da doda kolegi loptu, takodje imajte u vidu da su kladionice sponzori klubova a da se uloženi milioni ne refundiraju od prodatih karata i prava na TV prenose. Tu su i tajni signali koje trener šalje igračima a prema uplatama u kladionici - čas je u jakni, čas je skine, čas otkopča... Golman spusti čarapu... Signalizacija koja ne mora da bude ekranizovana na TV ali igrači koji imaju ugovor sa firmom moraju da igraju po ugovoru a ne po svom talentu na koji ste računali - svi oni žmureći mogu da pogode prečku za penal, zato su i plaćeni koliko su plaćeni, vežbali od malih nogu.

da se zalediš a?

Poslednja izmena:
Karte

Najgora kartaroška igra na kojoj su mnogi izguzbili sve što su imali je - AJNC ilti Black Jack
Sa dve tri varijacije kako se sabiraju odredjene karte ali ostaje ono 21

Interesantno, nikad ovu igru nisam igrao za pare iako je imam kao free verziju jer mi je anti stress
Za pare nikako a bilo je ponuda.
Odbio bih kao da si mi ponudio da igramo "Ne ljuti se čoveče" u pare.
Ali za ono poželim želju pa bacim ruku - može

A sad da se vratimo na surovu stvarnost i objašnjenje sa Williama Hilla.
Prvo vam je potrebna dobra koncentracija.
Profi kockarnice znači da igrate protiv plaćenih profesionalaca.
Posle par špilova i vi ali i krupije ste umorni pa sve da špil nije obeležen kao kod kockarnica manjih reputacija.
Kockarnica menja krupijea odmornim a vi gledajte šta ćete.

Poslednja izmena:
Rulet, konjići i kučići me nikad nisu zanimali tako da nisam čitao kako tu funkcioniše
kučići su valjda neki snimak a kompjuter bira kada se koji pušta

kod nas primitivaca se par kladionica opeklo što nisu hteli da plate softver za selekciju nego "ponavljali traku"
e jbg - oni što bleje po kladionicama celodnevno all inclusive zapamtili traku ko dete reklamu.

e sad dolazimo do igre gde postoji šansa da se koliko toliko pokrpite ako već ne obogatite

BROJEVI

Uzmimo Bingo za početak
Dovoljno je pogledati statistiku Lutrije
Ima prosečno 70.000 tiketa u igri a 10.000 dobitaka
to znači da je šansa da bar otplatite uložen novac odlična
otplaćen ulog znači novu šansu a bez novog troška zar ne?

ipak 60.000 tiketa nije bilo dobitno (čak ni otplata)
ja otišao na Windows Store i downloadovao FREE Bingo
i pokrenuo izvlačenje sa 5 talona "da povećam šansu"
čak i u besplatnoj igri sam dobio - da izbijem oči a onolike kuglice se izvlačile :lol:
deinstalirao, pare u novčaniku, ja prezadovoljan :srecan:

a jedini srećniji od mene je onaj Bingo što dobio juče na "mini bingu"
Zašto ne igram?
Zaislite da vam prilepe nadimak Bingo u komšiluku?
Evo ga Bingo, ide Bingo, znaš šta je Bingo rekao...
Zajebi, bolje Ćaci da te zovu :lol:

KENO je verzija tombole (Bingo) ali sami birate brojeve kao na LOTO-u a dalje kompjuter radi posao.
A koliko kompjuter dobro radi posao znaju legende iz kladže ali i ja jer sam malo izvukao štetu pre napuštanja kladže.
Čak vam ni skromnost ne pomaže koliko je softver surov - ovde možete da pogadjate i samo 2 broja za fajdicu ali opet ne izadju.

Grčki Kino (KENO) je medjunarodna igra tako da je broj uplata koje se obrade za 5 minuta dokaz šta onda Državna Lutrija Srbije može za 2 sata izmedju poslednje uplate do izvlačenja i to sa igrom manjeg intenziteta.

Recimo kada nema nekih sportskih dešavanja kockari navale na taj Grčki Kino (KENO)
Manifestuje se odlaganjem izvlačenja i do 15-20 minuta... jer softver mora da napravi što manju štetu po kladionice koje plaćaju licencu...

Tako da - bolje izbegavati igre iz kladža jer su intenzivnije

Poslednja izmena:
LOTO

e LOTO je igra kojoj posvećujem blog a posle podužeg uvoda dolazimo do suštine

Prvo i osnovno znamo kako se igra
Sasvim drugi par rukava je šta nam se nudi

Ako pogledamo kakvi sve LOTO sistemi postoje na svetu naš 7/39 spada u surove i nazivaju se PRIMITIVA LOTO
- prva surovost je što glavna premija u Srbiji čak ni kad se nakupi nije tolika kao u EU gde vredi dobiti srčani udar

Mada da se ne lažemo Milion evra čistog dobitka kad se sve oporezuje, je dovoljno da 80 godina trošite po 1000 evra mesečno
Svi oni koji su nabili 5 banki u dupe mogu i 2000 evra do 90-te :lol:
Ova banja, ona banja, masaža kostiju... kud ćeš lepše za istrošenu mrcinu?

LOTO je lepa igra samo zbog jedne stvari - niskog je intenziteta
Odvija se jednom do dva puta nedeljno tako da će vam pored ostalih životnih obaveza biti samo misleni relaks da može "nešto lepo da se dogodi" a ne da robujete iz minuta u minut kao u kockarnicama.

Tri pogotka vam otplaćuje jednu kombinaciju.
Ja sam od onih kojima više znači da redovno dobiju 4-ku kako bi otplatili talon
a obzirom da igram do maksimalno 5 kombinacija to znači kombinacije gratis
Petica je fajdica

Šestica bespotreban stres a mogu misliti kako li su se osećali oni kojima sedmi broj "bio pored"... fuj...

a Sedmica zahteva da prvo obidjete psihijatra pa tek onda lutriju
Veliki novac nije za sirotinju - i Maradonu je uništio

Poslednja izmena:
Sistem zaboravite
Kao prvo skupo je
Kao drugo sistem NIKADA nije dobio Sedmicu.

Nekada se LOTO igrao petkom u SFRJ a Suzana Mančić :heart: je za Lutriju bila kao Kapri :heart: za Frikom.
O lepoti LOTO devojaka posle Suzane nećemo polemisati, ok su cure ali nije to to tako da sad ne gledam TV prenos, pročitam brojeve par minuta kasnije.

E sad, čak ni SFRJ populacija od 21M nije bila dovoljna da se tek tako dobije Sedmica u onim bubnjevima za koke nosilje a kamoli sada sa ovim Ai elektrostatičkim gde je vazdušna pumpa samo iluzija.

Medjutim Srbija je od retkih država koja isplaćuje donosioca tiketa po vidjenju
Obratite pažnju da dosta država štiti svoj budžet pravilom da dobitnik mora da bude i vlasnik listića i državljanin te države.
U neku ruku kod nas to znači dodatni upliv sredstava,
Moj kolega je recimo morao da u Rusiji nadje pouzdanog Rusa da podigne novac.
Kad su pare u pitanju pravolsavlje i bratstvo može da zataji jer ako smo braća a kese nam nisu sestre :lol:

Poslednja izmena:
Sada se pitate - a što igraš ako znaš da je verovatnoća mala?

Iz više razloga
Prvo ne očekujem Sedmicu ali bi bila fajdica šest ili pet
petica je realnija priča, četvorkica otplatica, trica zezanje kao ipak sam namirisao deo...

Drugo LOTO je odličan antistres jer se igra jednom do dva puta nedeljno a petak mi je jedini obavezan
pa ti pomisao na izvlačenje koje tek sledi ublaži probleme ili obaveze tj učini ih podnošljivijim
a da upropastim sebi vikend razmišljanjem o utorku - ne pada mi na pamet

Treća stvar je da čak i ako odigrano nije dobitno a Lutrija ulaže u humanitarne svrhe
Na kraju krajeva i dosta para koje dobije Crveni Krst završi po koječlijim džepovima ako ćemo da sedimo krivo a zborimo pravo pa opet bude i za one kojima treba.

Ko ima para i vremena da se zamlaćuje može da igra one svetske lutrije preko kladionica samo su tu pravila drugačija
U kladionicama ne dobijate premije sa svetskih lutrija ali zato možete igrati samo 2 broja i dobiti lepu kvotu
Sećam se da sam voleo da igram Atlantic Bucko loto i tu gadjao 2 broja joj sreće moje kad se umnoži...
Ali da sam pogodio ludačku kombinaciju dobio bih samo zagarantovanu sumu od kladionice ne i kanadsku premiju.

Italijanski Win for Life 10/20 je za zezanje ali mi ostalo u sećanju da sam čekao kladioniucu 48h da mi isplati kvotu 400 za uloženih 30 dinara
Zapravo ukupno je bilo uloženo 480 dinara za dosta tiketa gde su neki bili kešbek a neki eto junački
Još su imali sreće da mi od tri junačka kod jednog bio taj šetajući broj ali kad su se stisli za isplatu rešio sam da ih po podizanju zabatalim.
Jako uvrnuta situacija obzirom koje cifre isplaćuju ljudima pa ihj još objave po svojim novinama paljevine radi.
Jako čudno...
Posle obilaska William Hill sekcije zahvaljujći ovom incidentu za 100 evra Win For Life mi je pomogao da stvarno bude Win For Life - otkad se ne kockam imam više para.

Poslednja izmena:

Back