Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ima nas znaci.........:D
Znam na sta mislis,ponekad pomislim da nije dobro ucestvovati u ovakvim temama,prosto krenes opet da razmisljas o Lostu.A ne gledas ga.Toliko teorija o petoj sezoni koja treba tek da se prikazuje...Zapitam se nekad sta ja radim ovde,ovaj forum nimalo ne olaksava stvari:),sad imam onaj osecaj ko da cekam da skinem epizodu pa da pogledam samo sto u stvari cekam da vidim sta je neko napisao...I dal je izneo neku novu teoriju.Zacarani krug...

Jedino po čemu je Dezmond "znao" šta će se desiti u budućnosti jesu oni njegovi "fleševi" u kojima je video Čarlija kako umire na razne načine (udar groma, udavi se spasavajući Kler, strela, i na kraju kako se davi) i Kler i Arona kako odlaze sa Ostrva u helikopteru. Ali, ti fleševi izgleda predstavljaju samo moguću budućnost, pošto je Dezmond postupao prema informacijama iz tih fleševa i spasio Čarlija nekoliko puta; a na kraju je rekao Čarliju da će on umreti i da će Kler i Aron biti spaseni, i Čarli je zbog toga odlučio da ode u Ogledalo kako bi ispunio sudbini i omogućio Kler i Aronu da se spasu... što se kasnije ipak nije desilo, kad je Kler u pitanju, bar ne zasad...a pitanje i da li će.

Meni je zanimljivo da je Čarli umalo 2 poginuo u Swan-u, ali je ipak misteriozno preživeo. Prvo, bio je unutra kada je dinamit eksplodirao, a zatim verovatno i kada je Dezmond okrenuo ključ. Onda ga je Dez spašavao od sigurne smrti nekoliko puta. Možda je upravo to "Univerzum koji se trudi da ispravi stvari" na delu-kao što sam već rekla-možda je krajnji cilj bio da Čarli ostane živ dovoljno dugo da siđe u Ogledalo....

Postoji i mogućnost da Dez i nije video Kler u helikopteru, možda je samo ubacio taj deo u priču kako bi se Čarli žrtvovao. Lagao je i pre, kada je ona strela bila u pitanju, pa se predomislio u poslednjem trenutku. Ali ovo je ipak malo nategnuto...:confused:

Meni je cela ta ideja koju je izrazila gđ. Hoking a zatim i Dezmond, sama po sebi paradoksalna: prvo, šta to znači, Univerzum se stalno trudi da "ispravi" stvari? Time što je Čarli na kraju ipak umro, stvari se nisu "ispravile" u smislu da je budućnost onakva kakvom ju je Dezmond prvobitno video!

Pa ja sam razumela da ispravljanje stvari baš i znači da će se stvari desiti baš onako kako je zacrtano, događaji će se ponavljati nebrojeno puta na razne načine sve dok se ne desi ono što je zacrtano...a pitanje je koliko su Dezmondovi fleševi pouzdani, ipak je to pogled na događaje samo iz njegove perspektive.

A drugo - zašto se Dezmond uopšte trudio da kaže Čarliju o svojoj viziji (ili kako već to da nazovem :confused: ) o Kler i Aronu, i zašto je Čarli mislio da treba da uradi bilo šta da bi se budućnost desila tako kako je Dezmond video? Ako je to budućnost, onda će se desiti i ovako i onako, šta god ko uradio! Tako da se opet vraćamo na početak... Očigledno, ako ti fleševi išta znače, onda oni predstavljaju samo moguću i verovatnu budućnost u tom trenutku, što znači da se konačan ishod može menjati.
Zbog toga mi cela priča sa Čarlijem i Dezmondom baš i nije jasna... kako je ijedan od njih mogao da zna da će se stvari baš tako odvijati? Kako je Čarli znao da će omogućiti Kler da se spase i napusti Ostrvo sa detetom, ako bude učinio to i to? Ko zna šta je još moglo da se desi pa da promeni ishod! (I, izgleda da se i jeste promenio...)

Čarli nije mogao da zna, delovao je na osnovu onga što mu je Dezmond rekao, verovao je da je njegova žrtva neophodna. Ali, po mom mišljenju te dve stvari uopšte nisu morale da budu povezane: on je mogao da izvrši svoju misiju, bez toga da se nužno udavi.:(

Ako je cilj da se ta verovatna budućnost desi, zar nije logičnije da se jednostavno stvari puste da idu svojim tokom?

Jeste logičnije, ali retko ko bi tako postupio. Rezigniranost pred sudbinom nije baš odlika svakog čoveka. Većina bi se trudila da izmeni ishod, uprkos izvesnom neuspehu.

aaaaaaaaa prestacu da citam postove i spojlere...:dash::dash::dash:...

ma opušteno
to samo mi zaludno teoretišemo :D
a spojleri za petu sezonu su ionako u spoiler tabovima-pa ko voli nek izvoli :mrgreen:

Ima nas znaci.........:D
Znam na sta mislis,ponekad pomislim da nije dobro ucestvovati u ovakvim temama,prosto krenes opet da razmisljas o Lostu.A ne gledas ga.Toliko teorija o petoj sezoni koja treba tek da se prikazuje...Zapitam se nekad sta ja radim ovde,ovaj forum nimalo ne olaksava stvari:),sad imam onaj osecaj ko da cekam da skinem epizodu pa da pogledam samo sto u stvari cekam da vidim sta je neko napisao...I dal je izneo neku novu teoriju.Zacarani krug...
Nemoj da izađeš iz kruga!:mrgreen:

Ma ja to uopšte ne vidim tako - meni olakšava čekanje...zamisli šta bi se dogodilo da se sve te teorije talože u glavi bez mogućnosti da ih negde napišeš, podeliš sa nekim.......pa odmah kratak spoj i krv iz nosa :P

Meni je zanimljivo da je Čarli umalo 2 poginuo u Swan-u, ali je ipak misteriozno preživeo. Prvo, bio je unutra kada je dinamit eksplodirao, a zatim verovatno i kada je Dezmond okrenuo ključ. Onda ga je Dez spašavao od sigurne smrti nekoliko puta. Možda je upravo to "Univerzum koji se trudi da ispravi stvari" na delu-kao što sam već rekla-možda je krajnji cilj bio da Čarli ostane živ dovoljno dugo da siđe u Ogledalo....

Postoji i mogućnost da Dez i nije video Kler u helikopteru, možda je samo ubacio taj deo u priču kako bi se Čarli žrtvovao. Lagao je i pre, kada je ona strela bila u pitanju, pa se predomislio u poslednjem trenutku. Ali ovo je ipak malo nategnuto...:confused:

To sam i ja napisala,ne tim recima...:)

Pa ja sam razumela da ispravljanje stvari baš i znači da će se stvari desiti baš onako kako je zacrtano, događaji će se ponavljati nebrojeno puta na razne načine sve dok se ne desi ono što je zacrtano...a pitanje je koliko su Dezmondovi fleševi pouzdani, ipak je to pogled na događaje samo iz njegove perspektive.

I to sam napisala,opet ne istim recima ali slazemo se potpuno:D

Čarli nije mogao da zna, delovao je na osnovu onga što mu je Dezmond rekao, verovao je da je njegova žrtva neophodna. Ali, po mom mišljenju te dve stvari uopšte nisu morale da budu povezane: on je mogao da izvrši svoju misiju, bez toga da se nužno udavi.:(

Nesto slicno,samo malo drugacije;)
Citas li ja sta pisem????:(

Jeste logičnije, ali retko ko bi tako postupio. Rezigniranost pred sudbinom nije baš odlika svakog čoveka. Većina bi se trudila da izmeni ishod, uprkos izvesnom neuspehu.

ma opušteno
to samo mi zaludno teoretišemo :D
a spojleri za petu sezonu su ionako u spoiler tabovima-pa ko voli nek izvoli :mrgreen:

Nemoj da izađeš iz kruga!:mrgreen:

Ma ja to uopšte ne vidim tako - meni olakšava čekanje...zamisli šta bi se dogodilo da se sve te teorije talože u glavi bez mogućnosti da ih negde napišeš, podeliš sa nekim.......pa odmah kratak spoj i krv iz nosa :P

Meni bre ne olaksava!!!!Stavise,bas mi je tesko:D..Ne mogu da docekam 22,23 januar...
Ali to ne znaci da mi ovde nije zanimljivo,bas naprotiv;)

Poslednja izmena:
The numbers are bad!!!:hej:

Valjda su brojevi samo ključne vrednosti u Valenzetti jednačini (koja predviđa nekakvu kataklizmu koju je Dharma pokušavala da spreči) i nastaviće da se pojavljuju svuda. A meni deluje da nikada ni nećemo dobiti neko objašnjenje izvan toga: brojevi će jednostavno ostati The numbers i to je to.
Uostalom, kada su brojevi u pitanju svako vidi ono što želi da vidi npr. ima 6 brojeva (4,8,15,16,23,42) - Oceanic 6 - serija ima 6 sezona itd. :lol:

A ovo ti je odlično pitanje! Meni se uopšte ne sviđa to objašnjenje da je Dezmond srušio avion, ali izgleda da je to tako.Nekako to oduzima na misteriji...a i deluje kao da se taj avion nasumično tu srušio. Nekako se više uklapa u priču (s obzirom na povezanost likova) da je bilo predviđeno da se baš taj avion sa baš tim ljudima sruši baš tog dana. Možda je Dezmond namerno naveden da baš tog dana pođe za Kelvinom i zadrži se duže od 108 minuta?!To već zvuči kao da postoji nekakv plan, šablon i sl.

Ja lično mislim da je Smokey srušio avion, ali to je već zasebna teorija...:mrgreen:

The numbers are bad!!!:hej:

Valjda su brojevi samo ključne vrednosti u Valenzetti jednačini (koja predviđa nekakvu kataklizmu koju je Dharma pokušavala da spreči) i nastaviće da se pojavljuju svuda. A meni deluje da nikada ni nećemo dobiti neko objašnjenje izvan toga: brojevi će jednostavno ostati The numbers i to je to.
Uostalom, kada su brojevi u pitanju svako vidi ono što želi da vidi npr. ima 6 brojeva (4,8,15,16,23,42) - Oceanic 6 - serija ima 6 sezona itd. :lol:

A ovo ti je odlično pitanje! Meni se uopšte ne sviđa to objašnjenje da je Dezmond srušio avion, ali izgleda da je to tako.Nekako to oduzima na misteriji...a i deluje kao da se taj avion nasumično tu srušio. Nekako se više uklapa u priču (s obzirom na povezanost likova) da je bilo predviđeno da se baš taj avion sa baš tim ljudima sruši baš tog dana. Možda je Dezmond namerno naveden da baš tog dana pođe za Kelvinom i zadrži se duže od 108 minuta?!To već zvuči kao da postoji nekakv plan, šablon i sl.

Ja lično mislim da je Smokey srušio avion, ali to je već zasebna teorija...:mrgreen:

Ja verujem da ti brojevi imaju neku moc:D(ma koliko to ludo zvucalo),ne samo da su uticali na Huga(ipak je on zavrsio u tom avionu zbog njih) vec i na Ruso...I to sa 6 brojeva,oceanic 6,njih 6 je otislo sa ostrva,ne racunajuci Bena...;).Mozda to ima neki dublji smisao.
Trebalo bi da nadjemo neke numerologe pa da ih pitamo:D...A verovatno znas kad saberes te brojeve dobijes cifru 108
Tu ima neceg,mozda nije bas toliko vezano za ostrvo ali nisu to obicni brojevi.
Znas kako,mozda je otvor i to dugme povezano sa magnetskim sposobnostima ostrva,za koje verujrm da su veeelike,i onda je doslo do pada aviona usled nepritiskanja dugmeta...
I totalno se slazem da je verovatno predvidjeno i namesteno da Desmond ne pritisne dugme i tako se srusi njihov avion.Mada to ne objasnjava zasto se nista nije desilo kad su razneli otvor...Po toj logici makar 5 aviona i drugih letelica bi trebalo da padne s neba:confused:....
aj sad tvoju teoriju za Smokey-ja:D?

Pa to za Smokey-ja sam se šalila malo na sopstveni račun i na to šta sve meni pada na pamet...:lol:

A za brojeve svakako da su oni "moćni" na neki način, samo mislim da je poenta da ta moć bude neobjašnjiva, nemoguća da se spozna. Možda je to neki matematički šablon za događaje koji vode ka nekakvom cilju (završnom događaju)...:confused:

Njie u redu da ne saznamo!!!!!
to bi me stvarno iznerviralo:mafijas:..
Ma mora da postoji tu nesto jos vredno pomena i objasnjavanja.Ti brojevi su povezani sa svacim pa bi bilo glupo ne objasniti.I bezobrazno.I krajnje razocaravajuce:sad2:
A ajde reci sta ti sve pada na pamet:D,nemoj da te sramota:per:

Pročitaj ovo ako hoćeš da saznaš malo više o brojevima (ako već nisi) :
http://www.lostpedia.com/wiki/The_Valenzetti_Equation

Bolje da se unapred pripremiš na to da na neka pitanja sigurno neće biti dat odgovor, mada meni je upravo misterija ono što je privlačno. Vrlo je moguće da mi na neka pitanja nijedan odgovor ne bi bio dovoljno zadovoljavajući...:confused:

Šta mi pada na pamet? xexexe....ma malopre kada sam pokušavala da dam objašnjenje zašto bih volela da pad aviona nije izazvan slučajnim Dezmondovim nepritiskanjem dugmeta, pala sam u očajanje da to po svaku cenu argumentujem da mi je došlo da napišem da je Smokey (ni kriv ni dužan) srušio avion ...Ben ga je pustio sa lanca :mrgreen:

I ja volim misteriju,ta serija vrvi od misterija,ali poenta misterije je da bude resena..bar kad se radi o serijma i filmovima.
U pravu si,mozda i kad daju odgovor on nece biti nimalo zadovoljavajuci.Mozda su to samo prevelika ocekivanja;)..
Ni meni ne ide u glavu da je Desmond srusio avion.Mada nema drugog objasnjenja(necemo bas da krivimo Smokey-ja,on je nevin dok se ne dokaze suprotno:)),a znamo da nije i Ben...Njemu je to bio doslovni dar sa neba.Mozda onaj crnac,Jacob,Widmore....
Who framed the Roger Rabbit!!!???!!
Is it Ben,is it Jacob...:D
Ovo vise nema smisla:p

Ax...ovi šabani sa Fox-a ništa ne odgovaraju u vezi reprize.Verovatno ču uzeti kod pirata,da li bi mogao neko da okači linkove za epizode?I koja se sezona trenutno pokazuje na Fox-u???Pozzzz.

Mislim da su rapidshare, megaupload i sl. linkovi zabranjeni na forumu, ali ako hoćeš pošalji mi pm pa mogu da te uputim na jedan sajt gde ćeš naći linkove za download (naravno ako imaš brz net)

Ne treba nama terapija,nas treba pravo u kosuljice pa u posebna odeljenja..
Terapiju smo odavno propustili:confused:

Ništa onda, svakome zazkazati termin u Sobi 23 za dnevnu dozu brainwashing-a, a ako ni to ne upali...onda smo stvarno izgubljeni :eek:

Ima li neko da je odgledao pa da nam kaze?
A mislim i da sam odgledala sve da se ne bih mogla sjetiti svih sitnica jer je jako zamrseno, a i kod nas je davana jednom nedeljno...shranje kroz gusto granje

Nisam sigurna da razumem pitanje...:confused:
Ako misliš na to dokle je Fox stigao sa emitovanjem, lepo je Lizard napisao par postova iznad, a i ja to potvrđujem, pošto malopre odgledah epizodu :mrgreen:
Zamršeno nego šta...
It's all in the details ;)

Back