Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Dobro nam došla TimeTravellingBunny.:P :bye:
Hvala, bolje vas našla. :hvala: :D

Da navedem i ja koji su mi omiljeni likovi: pre svega the only and only Lok :heart: Said i Eko... pa San i muž joj, Džulijet, Sojer, Dezmond, a od sporednih Abadon (poznat i kao "jezivi crnac" :)), Kristijan, Ričard, Danijela... Novi likovi (trojka s teretnjaka) dosta obećavaju.
Mada, gotivim većinu likova manje ili više, iako Džek ume da nervira, a tek Kejt u poslednjih par sezona... :thumbdown:

Sad si me zbunila...Svidja mi se teorija za whispers ali onda to znaci da je oduvek na ostrvu postojalo iskrivljenje vremena.Jeste postjalo u odnosu na ostala mesta i van ostrva al na samom ostrvu...Savrseno je jasno da oni kad su pomerili ostrvo,presekli su prostor i vreme pa je mozda nastao neki vremenski kolaps.Al da je oduvek..To bi objasnilo ono saputanje kad vreba neka opasnost,oni u stvari su upozoravali sebe same!!!!!I mozda bi to objasnilo zasto Richard ne stari(ne razunajuci tvoju genijalnu teoriju:D)i zasto se Jacob ne vidi....Ima smisla.O kako bih volela da je sve ovo tacno a u isto vreme i ne bih bas,onda nema iznenadjenja.Ja sam cula da su oni vratili Miru Furlan kao lika.Ispade da je prezivela...A da,to sam zaboravila da napisem juce,i Hugo ima neke veze sa kolibom i sa tim ostrvom.Secas se da je sanjao kolibu,pritom vidja posle Charlie-ja i igra sah sa Ekom:D.Mada bi bilo realnije objasniti da je lud,al ajde..Ima tu neceg,ne znam...:confused::confused:
E pazi, to što ćemo videti Danijelu, ne znači da je preživela. Isto važi i za ostale mrtve likove. Gomila njih se pojavljivala posle smrti u vidu flešbeka ili vizije ili onoga što je Kristijan (šta god da je to)... Damon Lindelof i Carlton Cuse su obećali da ćemo saznati njenu priču, kako je stigla na ostrvo i šta se dešavalo. Znači, verovatno ćemo videti njenu prošlost... mada su malo zagonetno rekli da to ne mora da bude u flešbeku... što možda ima veze sa ovim nagađanjima fanova u poslednje vreme
da se Ostrvo vratilo unazad u vremenu (?)...
:think:

A sem toga... priča se da
nju u mlađoj verziji igra neka druga glumica... Valjda su tako rešili problem što Mira nije htela više da igra u seriji pošto joj navodno dosadio život na Havajima. :eek:

Da a nekad bese 7;)
Za jedno mesec dana cu da obrnem treci put seriju,da se totalno ubacim u fazon:D

:D
I ja isto planiram, ali samo 4. sezonu.
Mislim da sam ove prethodne odgledala i previše puta, počinjem da sanjam Lost. (novi stadijum zavisnosti).:aha:

jos 2 meseca...xD

Tačnije, još 53 dana i 5 sati :mrgreen:

Novi trejler za 5.sezonu:D

Smoriše bre više sa onim We have to go baaack (Džek).
Ok, skapirali smo-O6 se vraća na ostrvo a Left behindersi se vraćaju unazad kroz vreme :roll:

Open this damn door! (Sojer)
Ova rečenica se često ponavlja.
Izgleda da je to Sojerov trademark.:cool:
Sojer isto govori u The Shape of things to come, The Brig...a i u fb iz Confidence man isto to izgovara Sojerov otac pre ubistva-samoubistva :eek::(

E pazi, to što ćemo videti Danijelu, ne znači da je preživela. Isto važi i za ostale mrtve likove. Gomila njih se pojavljivala posle smrti u vidu flešbeka ili vizije ili onoga što je Kristijan (šta god da je to)... Damon Lindelof i Carlton Cuse su obećali da ćemo saznati njenu priču, kako je stigla na ostrvo i šta se dešavalo. Znači, verovatno ćemo videti njenu prošlost... mada su malo zagonetno rekli da to ne mora da bude u flešbeku... što možda ima veze sa ovim nagađanjima fanova u poslednje vreme
da se Ostrvo vratilo unazad u vremenu (?)...

A sem toga... priča se da
nju u mlađoj verziji igra neka druga glumica... Valjda su tako rešili problem što Mira nije htela više da igra u seriji pošto joj navodno dosadio život na Havajima. :eek:

Namaste! :bye:

Da, za mladu Ruso je izvršen novi kasting.
A mislim da će putovanje kroz vreme odlično poslužiti da se konačno ispriča i njena priča, pošto su malo iscrpeli narativnu formu flešbekova i sl.

Jeste li saznali malo više o tome šta će se dešavati sa Locke-om?

Ima u spojlerima negde na prethodnim stranama, al ajde da ukratko rezimiramo...
Ne zna se puno detalja. Epizoda 5.06 se zove The Life and Death of Jeremy Bentham. pa se pretpostavlja da će biti razjašnjene okolnosti oko njegove smrti. A sudeći po ovim trejlerima, izgleda da mu neće biti baš lako ni na ostrvu. :(

Hvala, bolje vas našla. :hvala: :D

Da navedem i ja koji su mi omiljeni likovi: pre svega the only and only Lok :heart: Said i Eko... pa San i muž joj, Džulijet, Sojer, Dezmond, a od sporednih Abadon (poznat i kao "jezivi crnac" :)), Kristijan, Ričard, Danijela... Novi likovi (trojka s teretnjaka) dosta obećavaju.
Mada, gotivim većinu likova manje ili više, iako Džek ume da nervira, a tek Kejt u poslednjih par sezona... :thumbdown:

Jeste i meni deluje da trojka obecava,pogotovo Miles i Daniel.Trebalo bi da opisu njihovu pricu a pogotovo Miles-ove sposobnosti.To bi bilo zanimljivo:per:.
Vidim da se vecina slaze da Jack i Kate nerviraju al dobro oni su relativno good guys pa mora tako..mada Jack stvarno nekad preteruje.

:D

Smoriše bre više sa onim We have to go baaack (Džek).
Ok, skapirali smo-O6 se vraća na ostrvo a Left behindersi se vraćaju unazad kroz vreme :roll:

Open this damn door! (Sojer)
Ova rečenica se često ponavlja.
Izgleda da je to Sojerov trademark.:cool:
Sojer isto govori u The Shape of things to come, The Brig...a i u fb iz Confidence man isto to izgovara Sojerov otac pre ubistva [/SPOILER]
Ja nisam nesto optimisticna da ce oni da uspeju da se vrate na ostrvo u 5. sezoni:confused:
Pogotovo sto valjda ima 16 epizoda,mislim da ce to da razvuku.
A mozda i ne:)
E vidis to sam i ja primetila za Sawyera,mozda sad pokusava da udje u kolibu a..???:D

Poslednja izmena:
Joj bre ja ne zelim unapred da znam sta ce se desiti sa Locke-om,mislim kako je umro.
Onda cu vec krenuti da se nerviram a to mi nimalo ne treba.
a naravno da mu nece biti lako,on je sad glavni shepherd kad nema Bena..i Jack-a:D

Ne želim ni ja da znam kako je umro, već da li se vraća na ostrvo i u kakvom je stanju... Pošto je Ben rekao da se svi moraju vratiti. Uključujući i Locke-a... A to kako je napustio ostrvo, to je previše da bih saznao unapred...

Ja nisam nesto optimisticna da ce oni da uspeju da se vrate na ostrvo u 5. sezoni:confused:
Pogotovo sto valjda ima 16 epizoda,mislim da ce to da razvuku.
A mozda i ne:)
E vidis to sam i ja primetila za Sawyera,mozda sad pokusava da udje u kolibu a..???:D

Mora da ga je Džejkob veoma iznervirao što se krije i ne želi da otkrije svoj identitet, kao i sve nas...:hahaha:
Ma ja mislim da će uspeti u toku ove sezone da se vrate, negde pri kraju...

0:06 gle ko nam je tu - Itan!:eek:

Mene ne bi cudilo da je ziv.Seti se samo besmrtnog Mikhail-a,mozda svi sa ostrva su neunistivi,ostrvo im ne da da umru dok ne ispune zadatak i svrhu.Michael je najbolji dokaz

Meni na prvi pogled ne deluje da je to Itan, a i nejasna je slika...ako neko ima screencaps neka postavi ....ali ko zna?!:eek:
A i ako jeste , mislim da to ne znači da je živ,
već samo još jedan pokazatelj da se ostrvo vratilo kroz vreme...

Ono što meni nije sasvim jasno, i baš me zanima kako će to da reše:
ako se Ostrvo vratilo kroz vreme (a meni se jako sviđa ta ideja, nadam se da je to u pitanju), kako će se u izbeći paradoks? Recimo, Lok, Sojer, Džulijet... nisu bili na Ostrvu u vreme Darma Inicijative, bili su u Americi i događale su im se sasvim druge stvari... Ako su sad na Ostrvu u prošlosti, već samo to po sebi menja tu prošlost. I šta ako je, recimo, Šarlot sad na Ostrvu kao odrasla osoba, ali je na Ostrvu i beba/dete Šarlot?

Gđ. Hoking je Dezmondu rekla da se budućnost ne može izmeniti i da, ma koliko pokušavaš, "the universe has a way of course-correcting"... Ali, to uopšte nije logično. Dezmond jeste izmenio budućnost, nekoliko puta kad je spasavao Čarlija. Pa šta ako je Čarli na kraju umro? To što je umro znatno kasnije i pod različitim okolnostima, i što je pritom uspeo da uradi nešto vrlo važno (da uđe u Ogledalo, omogući komunikaciju sa spoljnim svetom, razgovara sa Peni, i prenese ostalima poruku da brod koji stiže nije njen) je, bez sumnje, veoma uticalo na tok događaja (da on nije ušao, vrlo je moguće da niko drugi ne bi znao kako se svira "Good Vibrations", pa ne bi uspeo da probije šifru).

Ali, putovanje kroz vreme koje smo videli kod Dezmonda bilo je samo mentalno, on je putovao unapred u situacije u kojima će biti i vraćao se isključivo u situacije u kojima je bio ranije ... Ali, ako se ovo sa Ostrvom zaista desilo i ako Lok, Sojer i društvo mogu da sretnu pokojnike i likove iz Darme koji su tu bili decenijama ranije, onda putovanje nije samo mentalno, već fizičko.

ako se Ostrvo vratilo kroz vreme (a meni se jako sviđa ta ideja, nadam se da je to u pitanju), kako će se u izbeći paradoks? Recimo, Lok, Sojer, Džulijet... nisu bili na Ostrvu u vreme Darma Inicijative, bili su u Americi i događale su im se sasvim druge stvari... Ako su sad na Ostrvu u prošlosti, već samo to po sebi menja tu prošlost. I šta ako je, recimo, Šarlot sad na Ostrvu kao odrasla osoba, ali je na Ostrvu i beba/dete Šarlot?

Gđ. Hoking je Dezmondu rekla da se budućnost ne može izmeniti i da, ma koliko pokušavaš, "the universe has a way of course-correcting"... Ali, to uopšte nije logično. Dezmond jeste izmenio budućnost, nekoliko puta kad je spasavao Čarlija. Pa šta ako je Čarli na kraju umro? To što je umro znatno kasnije i pod različitim okolnostima, i što je pritom uspeo da uradi nešto vrlo važno (da uđe u Ogledalo, omogući komunikaciju sa spoljnim svetom, razgovara sa Peni, i prenese ostalima poruku da brod koji stiže nije njen) je, bez sumnje, veoma uticalo na tok događaja (da on nije ušao, vrlo je moguće da niko drugi ne bi znao kako se svira "Good Vibrations", pa ne bi uspeo da probije šifru).

Ali, putovanje kroz vreme koje smo videli kod Dezmonda bilo je samo mentalno, on je putovao unapred u situacije u kojima će biti i vraćao se isključivo u situacije u kojima je bio ranije ... Ali, ako se ovo sa Ostrvom zaista desilo i ako Lok, Sojer i društvo mogu da sretnu pokojnike i likove iz Darme koji su tu bili decenijama ranije, onda putovanje nije samo mentalno, već fizičko.

I mene to zanima....

Ostrvo je vremenski izdvojeno u odnosu na ostali svet (to je više puta naglašeno), tako da se samo ostrvo eventualno pomerilo kroz vreme, a ne i ostatak sveta. Tako da je nevažno šta im se tada dešavalo u realnom vremenu, kada se vreme na ostrvu drugačije " ponaša". Problem je ako neko postoji u isto vreme na ostrvu i u prošlosti i u budućnosti (kao npr. Ričard ili čak i sami Left behindersi od 2004. godine....)

Što se mene tiče, skroz mi odgovara da čitav aspekt putovanja kroz vreme dobije veći značaj u priči jer otvara velike mogućnosti da vidimo objašnjenja za najveće misterije : black rock,ruso, alpert, dharma itd...

Isto kao što mislim da je pun pogodak što su uveli nove likove u priču: sve ukazuje da se ide (sporo, ali definitivno) ka objašnjavanju misterija. Tako da ćemo verovatno "kroz" Faradeja i Šarlot dobiti objašnjenja koja su to specifična svojstva ostrva sa naučne strane, a "kroz" Majlsa sa nenaučne, ili čak spiritualne strane. Po mom mišljenju, zaslužuju da dobiju više prostora i super je što su ih ubacili u seriju.

A sada da li će paradoks biti izbegnut ili ne, to možemo samo da sačekamo pa da vidimo.
(Ili da neko otputuje u budućnost, odgleda par epizoda, pa da nam javi.:mrgreen:)

Skoro sam gledala komentar za The Constant i Damon i Carlton su rekli citiram:
"We avoid the paradox of meeting yourself in another time on the show."
Ali isto tako su u prvoj sezoni rekli da neće ni biti putovanja kroz vreme, pa eto...:eek:
(mada bi i bilo glupo da su tada unapred to otkrili, tako da je to sasvim razumljivo prikrivanje)

I to je dosledno sprovedeno kada je Dezmond u pitanju : njegova svest putuje kroz vreme i zauzima formu koja je postojala u tom trenutku jer dve iste stvari (bića) ne mogu istrovremeno da postoje u istom vremenu. A sad da li je on i do koje mere uticao na buduće događaje ili nije, to već može da se različito tumači. Možda je i "bilo suđeno" da on spašava Čarlija, sve dok ovaj ne izvrši svoj zadatak.:think:
Sa druge strane, ipak, ako nešto(neko) putuje u vreme i prostor gde prethodno ne postoji kreće se i fizički (npr, Ben).To je barem moje tumačenje.

Mene još zanima zašto O6 moraju da se vrate na ostrvo ?! :dash:

Mnogo me nerviraju ovi spoiler tabovi :rida:

A fino ti se slaze nick sa temom:).

Sumnjam da ce da naprave paradoks,do sad su se fino pokazali u izbegavanju istog,verovatno nece mnogo da se vracaju unazad ili ce da vreme non stop juri tipa-dve godine unazad,dva meseca unazad pa deset godina unazad i tako ukrug..Prava igranka bez prestanka:per:.
Kod Desmonda jeste fizicko putovanje,ali to je kod njega doslo iz sasvim petih razloga,jeste povezanih sa ostrvom, nego sto ce pretpostavljamo kod ovih drugih.U njihovom slucaju se celo ostrvo pomerilo.I ko zna,mozda je Ben bio svestan da ga on ne pomera samo sto se tice mesta.Mozda ga je namerno pomerio nazad u proslost da ga Widmore teze nadje:think:...
I onda svi na osrvu bivaju zateceni u tom vremenskom vrtlogu.A mozda su i to samo privremene posledice pomeranja ostrva,ipak to nije prirodno,ne pomeraju se ostrva svaki dan sama od sebe...I onda je potrbno vreme da se ostrvo unormalizuje..
Ko zna sta je u pitanju,videcemo..
A i nije bas da je putovanje kroz vreme opste poznata i uobicajna stvar,ne zna se mnogo o tome i ne moze niko da zna sta je realno a sta nije,sta pogresno a sta ne,sem stvarno ociglednih stvari.To je neistrazena zanimljiva tema,i svako moze da je oblikuje kako god hoce..Videcemo kako su to oni napravili..:D:D:D

I to je dosledno sprovedeno kada je Dezmond u pitanju : njegova svest putuje kroz vreme i zauzima formu koja je postojala u tom trenutku jer dve iste stvari (bića) ne mogu istrovremeno da postoje u istom vremenu. A sad da li je on i do koje mere uticao na buduće događaje ili nije, to već može da se različito tumači. Možda je i "bilo suđeno" da on spašava Čarlija, sve dok ovaj ne izvrši svoj zadatak.:think:
Jedino po čemu je Dezmond "znao" šta će se desiti u budućnosti jesu oni njegovi "fleševi" u kojima je video Čarlija kako umire na razne načine (udar groma, udavi se spasavajući Kler, strela, i na kraju kako se davi) i Kler i Arona kako odlaze sa Ostrva u helikopteru. Ali, ti fleševi izgleda predstavljaju samo moguću budućnost, pošto je Dezmond postupao prema informacijama iz tih fleševa i spasio Čarlija nekoliko puta; a na kraju je rekao Čarliju da će on umreti i da će Kler i Aron biti spaseni, i Čarli je zbog toga odlučio da ode u Ogledalo kako bi ispunio sudbini i omogućio Kler i Aronu da se spasu... što se kasnije ipak nije desilo, kad je Kler u pitanju, bar ne zasad...a pitanje i da li će. Meni je cela ta ideja koju je izrazila gđ. Hoking a zatim i Dezmond, sama po sebi paradoksalna: prvo, šta to znači, Univerzum se stalno trudi da "ispravi" stvari? Time što je Čarli na kraju ipak umro, stvari se nisu "ispravile" u smislu da je budućnost onakva kakvom ju je Dezmond prvobitno video! A drugo - zašto se Dezmond uopšte trudio da kaže Čarliju o svojoj viziji (ili kako već to da nazovem :confused: ) o Kler i Aronu, i zašto je Čarli mislio da treba da uradi bilo šta da bi se budućnost desila tako kako je Dezmond video? Ako je to budućnost, onda će se desiti i ovako i onako, šta god ko uradio! Tako da se opet vraćamo na početak... Očigledno, ako ti fleševi išta znače, onda oni predstavljaju samo moguću i verovatnu budućnost u tom trenutku, što znači da se konačan ishod može menjati.

Zbog toga mi cela priča sa Čarlijem i Dezmondom baš i nije jasna... kako je ijedan od njih mogao da zna da će se stvari baš tako odvijati? Kako je Čarli znao da će omogućiti Kler da se spase i napusti Ostrvo sa detetom, ako bude učinio to i to? Ko zna šta je još moglo da se desi pa da promeni ishod! (I, izgleda da se i jeste promenio...) Ako je cilj da se ta verovatna budućnost desi, zar nije logičnije da se jednostavno stvari puste da idu svojim tokom?

Poslednja izmena:
Jedino po čemu je Dezmond "znao" šta će se desiti u budućnosti jesu oni njegovi "fleševi" u kojima je video Čarlija kako umire na razne načine (udar groma, udavi se spasavajući Kler, strela, i na kraju kako se davi) i Kler i Arona kako odlaze sa Ostrva u helikopteru. Ali, ti fleševi izgleda predstavljaju samo moguću budućnost, pošto je Dezmond postupao prema informacijama iz tih fleševa i spasio Čarlija nekoliko puta; a na kraju je rekao Čarliju da će on umreti i da će Kler i Aron biti spaseni, i Čarli je zbog toga odlučio da ode u Ogledalo kako bi ispunio sudbini i omogućio Kler i Aronu da se spasu... što se kasnije ipak nije desilo, kad je Kler u pitanju, bar ne zasad...a pitanje i da li će. Meni je cela ta ideja koju je izrazila gđ. Hoking a zatim i Dezmond, sama po sebi paradoksalna: prvo, šta to znači, Univerzum se stalno trudi da "ispravi" stvari? Time što je Čarli na kraju ipak umro, stvari se nisu "ispravile" u smislu da je budućnost onakva kakvom ju je Dezmond prvobitno video! A drugo - zašto se Dezmond uopšte trudio da kaže Čarliju o svojoj viziji (ili kako već to da nazovem :confused: ) o Kler i Aronu, i zašto je Čarli mislio da treba da uradi bilo šta da bi se budućnost desila tako kako je Dezmond video? Ako je to budućnost, onda će se desiti i ovako i onako, šta god ko uradio! Tako da se opet vraćamo na početak... Očigledno, ako ti fleševi išta znače, onda oni predstavljaju samo moguću i verovatnu budućnost u tom trenutku, što znači da se konačan ishod može menjati.

Zbog toga mi cela priča sa Čarlijem i Dezmondom baš i nije jasna... kako je ijedan od njih mogao da zna da će se stvari baš tako odvijati? Kako je Čarli znao da će omogućiti Kler da se spase i napusti Ostrvo sa detetom, ako bude učinio to i to? Ko zna šta je još moglo da se desi pa da promeni ishod! (I, izgleda da se i jeste promenio...) Ako je cilj da se ta verovatna budućnost desi, zar nije logičnije da se jednostavno stvari puste da idu svojim tokom?

Sumnjam da je Charlie znao,on je samo poverovao Desmondu i hteo je da uradi nesto bitno,narocito posto je imalo veze sa Claire i bebom.
E sad,kad je rekla da univerzum ima svoj nacin da ispravi stvari,mislila je na Desmondove pokusaje da izmeni proslost i ozeni Penelope a to je citavo menjanje buducnosti a ne samo dela nje.U slucaju Charlie-ja,koliko god Desmond pokusavao da ga spasi,njega bi svakako cekala smrt.I to je ono sto ne moze da se ispravi,sto univerzum uvek tezi da ispuni,na ovaj ili onaj nacin.Desmondovi flesevi,slazem se,su samo moguca buducnost,varijanta od milion njih.Mislim da je poenta bila ne to da ce Claire i beba biti spaseni(inace mi to ne znamo sto posto dal je video),vec da Charlie mora da umre.Nekako mislim i da je to i Charlie na kraju shvatio.
Jeste logicnije da pustis da stvari idu svojim tokom,al onda ne bi bilo price...I cemu onda sluze Desmondove vizije?:):)Ma opet isti zakljucak-ne znam:besna:

Back