Pojma nemam šta je to apex, ali bittorent mi super radi i nema nikakve zahteve, koliko je meni poznato.
Pokušavam da ga donekle opravdam time što nije mogao da zna da je Said bio mučitelj i da će baš dotle da dođe (mada, glavni razlog za mučenje je bio Šenonin inhalator)... Verovatno je očekivao da će se njih dvojica samo opet potući. Uostalom, non stop se neko tukao s nekim na Ostrvu, ali se ništa ozbiljnije među bivšim putnicima 815 dotad nije desilo, a Sojer se tada stalno baš trudio da iznervira ljude na sve načine, uzimajući stvari za sebe itd., pa su ga svi ipak nekako tolerisali.
Mada, ja volim to što Lok ima mračniju stranu, svi moji omiljeni likovi su takvi. Kod Dezmonda mi, recimo, jedino smeta što je previše dobar.
Inače mi u vezi sa tim mučenjem Sojera nešto ne ide u glavu - Džek je to podržavao iz sve snage i, za razliku od Saida, nikad nije pokazao da se kaje zbog toga, ni kad su saznali da Sojer nije ni imao inhalator... a posle, u drugoj sezoni, kao, sav se potresao što Said bije "Henrija"? Je l promenio mišljenje, ili samo misli da je OK mučiti ljude koji su mu se zamerili ili ga nerviraju?
Koliko znam, nema nijedan posvećen baš Lostu... imaju samo teme na nekim domaćim SF i fantasy forumima (Znak Sagite, At-At...), B92 i Popboksu. lost-forum.com nije domaći sajt.
Volim ja priče o ljubavnim vezama likova serije, ako su dobre... Jako volim priču San i
Đina i njihove flešbekove, i ovo sa Dezom i Peni je fina priča, i još neke manje, u stvari većina mi je OK, samo me ovaj trougao Džek/Kejt/Sojer - odnosno, sad četvorougao sa Džulijet - stvarno nervira, smučio mi se i dosadan mi je do bola.
Te Kejt voli jednog, te voli drugog, te ne zna šta i koga hoće... ma odluči se već jednom 
, ili ću da navijam da je obojica otkače. Ne verujem više da voli ijednog od njih, mada bi mi kao trebalo da mislimo da voli obojicu... a možda je to u osnovi isto.
Meni je ona više
jeziva bakica.

Ne znam gde je jezivija i mističnija, u Lostu ili u filmu The Others. (The Others!

)