Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Glumac shto tumachi Bena mi je poznat odnekle, ako se ne varam iz Dosije X.
I tamo je glumio nekog slichnog Benu, u smislu da ga ili mrzish ili volish.

Da, u pravu si bio je u jednoj epizodi Dosije X i gostovao je u još par nekih serija, tipa Law&Order i sl, a inače je baš poznati pozorišni glumac.
Ja sam ga gledala i u jednom trileru (zaboravila sam kako se zove) i naravno, igrao je psihotičnog ubicu.:mrgreen:
Meni se sviđa njegov stil, Ben mi je jedan od omiljenih likova.

Pa Ben je sam tako rekao i obećao...ništa ga nije sprečilo da pobije toliko ljudi i ranije...a i smrt Alex je bila totalno šokantna i okrutna i neočekivana :eek:
Ja lično ne bih volela da se to desi, ali ko zna...

Nemam ni jednu ideju kako će mu to poći za rukom, barem ne trenutno.
Ali ja verujem Benu.:mrgreen:
On će uspeti da ga locira. On uvek ima plan.:cool:
Imaš li ti neku teoriju?
SPOILER!!!UPOZORENJE!!!
možda sa tim ima veze glasina da postoje Dharma stanice i van ostrva...:eek:

Sayid je :cool:
najracionalniji, najspretniji, uvek zna šta kako kada...
da sam na ostrvu imala bih najviše poverenja u njega
al opet, ima i on svoju mračnu stranu...

Da, to je baš zanimljivo i neuobičajeno.
A još se i taj Iračanin smuvao sa tipičnom "american girl"
I zbog akcenta je meni interesantan u smislu glume... s obzirom da je Naveen Andrews u stvari Britanac
.Kada sam ga gledala i slušala u nekoj emisiji (intervju) nisam mogla da ga prepoznam, totalno se transformiše za ulogu...” My name is Sayid Jarrah…and I am a torturer " :cool:

Isto važi i za Josh Holloway-a koji glumi Sojera-nemaju baš ništa zajedničko.:eek:

A MIkhail je isto :cool:
Neuništiv!

Znam da je Ben obecao,plasi me sto mi se cini da ispunjuje svoja obecanja uvek..Pogotovo ovakva situacija moze samo jos vise da ga naljuti..Al kazem uopste da nema smisla ubiti Penelope...Cini mi se da ce da se to pretvori u jednu veliku jurnjavu..
Mada i on je najacim delom kriv sto je Alex mrtva,i to mislim da je makar malo svestan.
Nego sta da postoje stanice Dharme i van ostrva!!!!!Tu je mnogo vise ljudi umesano nego sto mi mozemo zamisliti
A i glumac koji glumi Eka je britanac:):):)

Mada i on je najacim delom kriv sto je Alex mrtva,i to mislim da je makar malo svestan.
Da, pre nego što je onaj brutalni Kimi ubio Aleks, Ben je delovao kao da je očekivao celu tu situaciju, nimalo preplašeno, kao da je sve pod njegovom kontrolom. A nakon njenog ubistva, mislim da je to jedina situacija u kojoj je bio potpuno izgubljen, šokiran. Bio je uveren da se to neće desiti. A zato me baš i kopka šta je mislio kada je rekao "He changed the rules"....:confused:

Da, pre nego što je onaj brutalni Kimi ubio Aleks, Ben je delovao kao da je očekivao celu tu situaciju, nimalo preplašeno, kao da je sve pod njegovom kontrolom. A nakon njenog ubistva, mislim da je to jedina situacija u kojoj je bio potpuno izgubljen, šokiran. Bio je uveren da se to neće desiti. A zato me baš i kopka šta je mislio kada je rekao "He changed the rules"....:confused:

Valjda su oni stari znalci, mozhda Charls Vidmor ima veze sa Darmom. Verovatno imaju neki kodeks. Tako sam ja, verovatno naivno, shvatio.

Imalo bi smisla da su stari pajtosi i da je sve to bilo igra,ko pre ostrvu-ostrvo njemu...
Al ono sto meni nema smisla je da je Ben proveo ceo zivot na ostrvu.
Mozda su svi ti njegovi ljudi radili za Widmora i onda ih je on preuzeo i pobegao Widmore-u tako sto je pomerio ostrvo.
Nije delovao zbunjeno kad je Jacob naredio da se pomeri ostrvo,delovao je ko da tacno zna sta radi...Lupetam,blam me je:rumenko::rumenko::rumenko:

Valjda su oni stari znalci, mozhda Charls Vidmor ima veze sa Darmom. Verovatno imaju neki kodeks. Tako sam ja, verovatno naivno, shvatio.

Definitivno imaju neku priču iz prošlosti i nekakav kodeks (to je reč koju sam tražila, hvala).
Razgovor između njih dvojice mi je jedna od omiljenih scena iz četvrte sezone...i jedina moguća reakcija posle gledanja iste je sigurno: WTF???!!!! :confused:

Ma najbitnije je ko su ti ljudi na ostrvu sto su bili tu pre Dharme...Jedan od njih Richard.
I znas sta,setila sam se onoga kad su oteli Cindy i kad je Jack vidi iz kaveza i ona ga zbunjeno gleda i nesto mu je rekla.''.Zar ne shvatas'',verovatno gresim,ali nesto je kod nje bilo cudno,ko da joj je mozak ispran ili ko da nesto zna.
I Juliet isto,mrzi Bena al nekako se drzi njega i njih ko da ih nesto povezuje.Neko saznanje:confused::confused:

Imalo bi smisla da su stari pajtosi i da je sve to bilo igra,ko pre ostrvu-ostrvo njemu...
Al ono sto meni nema smisla je da je Ben proveo ceo zivot na ostrvu.
Mozda su svi ti njegovi ljudi radili za Widmora i onda ih je on preuzeo i pobegao Widmore-u tako sto je pomerio ostrvo.
Nije delovao zbunjeno kad je Jacob naredio da se pomeri ostrvo,delovao je ko da tacno zna sta radi...Lupetam,blam me je:rumenko::rumenko::rumenko:

Nemoj da te je blam, pa evo i ja besramno teoretišem i dalje...:mrgreen:
To da je Ben proveo život na ostrvu je izvesno, videli smo da je kao mali bio doveden tamo...
Najviše me je zbunilo kada je Vidmor rekao Benu da zna ko (tj ŠTA :eek:) je on i da sve što Ben ima (kao i ostrvo) da je uzeo od njega....kao i to da Ben iz nekog razloga ne sme da ubije Vidmora. Znam da je ovo izlizana teorija, ali možda je Vidmor Benova konstanta...:rumenko:

Ma najbitnije je ko su ti ljudi na ostrvu sto su bili tu pre Dharme...Jedan od njih Richard.
I znas sta,setila sam se onoga kad su oteli Cindy i kad je Jack vidi iz kaveza i ona ga zbunjeno gleda i nesto mu je rekla.''.Zar ne shvatas'',verovatno gresim,ali nesto je kod nje bilo cudno,ko da joj je mozak ispran ili ko da nesto zna.
I Juliet isto,mrzi Bena al nekako se drzi njega i njih ko da ih nesto povezuje.Neko saznanje:confused::confused:
Ta Cindy mi je blago rečeno jeziva...:confused:
Mislim da razumem na šta misliš. Kao da ih sve povezuje neko saznanje, uvid u neku tajnu (kao i svako tajno društvo)- verovatno je ta tajna neraskidiva sa specifičnim svojstvima ostrva.

Nemoj da te je blam, pa evo i ja besramno teoretišem i dalje...:mrgreen:
To da je Ben proveo život na ostrvu je izvesno, videli smo da je kao mali bio doveden tamo...
Najviše me je zbunilo kada je Vidmor rekao Benu da zna ko (tj ŠTA :eek:) je on i da sve što Ben ima (kao i ostrvo) da je uzeo od njega....kao i to da Ben iz nekog razloga ne sme da ubije Vidmora. Znam da je ovo izlizana teorija, ali možda je Vidmor Benova konstanta...:rumenko:

:think::think::think::think:hmmm mozda......
Mozda i ne sme da ga ubije zbog Jacob-a...
Mozda je Jacob namestio pravila,igra sah sa njim dvojicom u onoj kolibi na stolici za ljuljanje...U Jacob-a verujemo!!!!!!:D
NE SHVATAJTE ME OZBILJNO

Odushevilo me je da u americhkoj seriji jednog Irachana, Arapa predstave kao dobrog i nadasve pametnog momka. Medjutim, prosto sam osecao da ce kao negativca ubaciti nekog ili Srbina ili Rusa. I bio sam u pravu-onaj jednooki Mihail.
E, ajde sad, pa ne mogu valjda svi tzv. "negativci" da budu Amerikanci ili Britanci (mislim na likove, ne na glumce)?! Da nema Mihaila, svi Othersi koje smo videli bili bi Amerikanci - da ne bi to bilo malo bezveze? Mada, ima dosta ljudi koji i ne smatraju Otherse za negativce... A Mihail je jedan od najpopularnijih sporednih likova. A i imali su onog bivšeg CIA agenta, sumnjivog lika iz Darme (?) što i napravi mučitelja od Saida u Iraku... i to je kao OK, ali nemoj da nam Rus ne bude 100% pozitivac... :P:lol:

I, ma koji bre Srbi?! To sa Srbima kao nekim moćnim negativcima-međunarodnim teroristima ima samo u glupim serijama kao što je 24. ;) :hahaha: Ako u seriji hoćeš pravog opakog tipa-bivšeg vojnika Evropljanina, mora to da bude bivši sovjetski vojnik. :ok: Srbi i JNA su boranija. :whistling: ;)

Da, to je baš zanimljivo i neuobičajeno.
A još se i taj Iračanin smuvao sa tipičnom "american girl"
I zbog akcenta je meni interesantan u smislu glume... s obzirom da je Naveen Andrews u stvari Britanac
.Kada sam ga gledala i slušala u nekoj emisiji (intervju) nisam mogla da ga prepoznam, totalno se transformiše za ulogu...” My name is Sayid Jarrah…and I am a torturer " :cool:

Isto važi i za Josh Holloway-a koji glumi Sojera-nemaju baš ništa zajedničko.:eek:

A MIkhail je isto :cool:
Neuništiv!
Oni su možda mislili da će to publici biti šokantno zbog toga, čak je i Naveen nešto tako rekao, kao, baš je sjajno što će Middle America biti šokirana... A u stvari, koliko sam imala prilike da vidim, ima jedan broj fanova Losta koji nisu voleli taj zaplet pošto su mislili da su oni bili nespojiv par - ali ne zbog toga što je on Iračanin, nego zbog toga što misle da se Said ne bi zaljubio u "razmaženo derište" kao Šenon par nedelja pošto ju je upoznao, pošto je proveo 7 godina tražeći Nađu. Meni je Šenon ipak postala simpatičnija u drugoj sezoni, pa mi je njihova veza bila sasvim OK, valjda je on u njoj odmah video više od sujetnog derišta... mada, ovo drugo za Nađu stoji... Ne znam, doduše, možda okolnosti tipa, avionska nesreća i pusto ostrvo, smrti, opasnost, itd. umeju da emocionalno zbliže ljude vrlo brzo.

A inače, Saidov kobajagi-irački akcenat je superseksi. :heart: Kad god čujem Navina na priča svojim pravim akcentom, čarolija se izgubi. Prosto nije isto. :(

A bogami je i Mihailov akcenat sehi. :) Glumac koji igra Mihaila, Andrew Divoff, inače je iz Venecuele, a oženjen je Ruskinjom. Navodno govori 9 jezika, između ostalog i ruski.

Poslednja izmena:
E, ajde sad, pa ne mogu valjda svi tzv. "negativci" da budu Amerikanci ili Britanci (mislim na likove, ne na glumce)?! Da nema Mihaila, svi Othersi koje smo videli bili bi Amerikanci - da ne bi to bilo malo bezveze? Mada, ima dosta ljudi koji i ne smatraju Otherse za negativce... A Mihail je jedan od najpopularnijih sporednih likova. A i imali su onog bivšeg CIA agenta, sumnjivog lika iz Darme (?) što i napravi mučitelja od Saida u Iraku... i to je kao OK, ali nemoj da nam Rus ne bude 100% pozitivac... :P:lol:

I, ma koji bre Srbi?! To sa Srbima kao nekim moćnim negativcima-međunarodnim teroristima ima samo u glupim serijama kao što je 24. ;) :hahaha: Ako u seriji hoćeš pravog opakog tipa-bivšeg vojnika Evropljanina, mora to da bude bivši sovjetski vojnik. :ok: Srbi i JNA su boranija. :whistling: ;)

Oni su možda mislili da će to publici biti šokantno zbog toga, čak je i Naveen nešto tako rekao, kao, baš je sjajno što će Middle America biti šokirana... A u stvari, koliko sam imala prilike da vidim, ima jedan broj fanova Losta koji nisu voleli taj zaplet pošto su mislili da su oni bili nespojiv par - ali ne zbog toga što je on Iračanin, nego zbog toga što misle da se Said ne bi zaljubio u "razmaženo derište" kao Šenon par nedelja pošto ju je upoznao, pošto je proveo 7 godina tražeći Nađu. Meni je Šenon ipak postala simpatičnija u drugoj sezoni, pa mi je njihova veza bila sasvim OK, valjda je on u njoj odmah video više od sujetnog derišta... mada, ovo drugo za Nađu stoji... Ne znam, doduše, možda okolnosti tipa, avionska nesreća i pusto ostrvo, smrti, opasnost, itd. umeju da emociolanost zbliže ljude vrlo brzo.

A inače, Saidov kobajagi-irački akcenat je superseksi. :heart: Kad god čujem Navina na priča svojim pravim akcentom, čarolija se izgubi. Prosto nije isto. :(

A bogami je i Mihailov akcenat sehi. :) Glumac koji igra Mihaila, Andrew Divoff, inače je iz Venecuele, a oženjen je Ruskinjom. Navodno govori 9 jezika, između ostalog i ruski.

Ubola si ga!!!To je tacno,takva je ljudska priroda,na neki nacin tako trazi beg od opasnosti

Said ne bi zaljubio u "razmaženo derište" kao Šenon par nedelja pošto ju je upoznao, pošto je proveo 7 godina tražeći Nađu. Meni je Šenon ipak postala simpatičnija u drugoj sezoni, pa mi je njihova veza bila sasvim OK, valjda je on u njoj odmah video više od sujetnog derišta... mada, ovo drugo za Nađu stoji... Ne znam, doduše, možda okolnosti tipa, avionska nesreća i pusto ostrvo, smrti, opasnost, itd. umeju da emociolanost zbliže ljude vrlo brzo.
I mene je to iritiralo u početku, ali sam ipak vremenom i ja promenila mišljenje...normalno je to u takvim okolnostima. Pitanje je šta bi bilo da su ostavili Šenon u životu. Ovako su se izvukli iz potencijalno nezgodne situacije.

Eh, znam na šta misliš...:(

Genije

....kad smo već krenuli ovako, hajde da zaključimo i da je Ben seksi :heart: pa možemo da završimo za večeras.
:per:

I mene je to iritiralo u početku, ali sam ipak vremenom i ja promenila mišljenje...normalno je to u takvim okolnostima. Pitanje je šta bi bilo da su ostavili Šenon u životu. Ovako su se izvukli iz potencijalno nezgodne situacije.

Eh, znam na šta misliš...:(

Genije

....kad smo već krenuli ovako, hajde da zaključimo i da je Ben seksi :heart: pa možemo da završimo za večeras.
:per:

Kad to budemo zakljucile,znacemo da nam nema spasa:D

E super,i ja imam taj apex,Gusari hub,ali od pre neki dan je povecan sher na 50gb,pa moramo da kupimo novi hard,jer nemamo sta jos da serujemo,pun nam komp slika i ostalih gluposti koje nece brat da brise
Cim namestimo,javicu ti,pa da okacis,ako ne nadjem tamo:)
mislim da ima neko verovatno,a na ovom drugom dc-u nema,samo cetvrta
Pojma nemam šta je to apex, ali bittorent mi super radi i nema nikakve zahteve, koliko je meni poznato. :)

Daaa...bila sam zaboravila na taj momenat :rumenko:
Znam da me je to tada iznenadilo, s obzirom da im je Lok na početku prve sezone bio kao neki duhovni vođa (posebno Čarliju i Bunu), a u toj situaciji je praktično nahuškao Saida protiv Sojera, što je dovelo do one scene mučenja - nisam sadista :mrgreen:, ali mi je super ta scena iz prve sezone, baš mi je tada bila napeta i uzbudljiva, eh ti dani...
Pokušavam da ga donekle opravdam time što nije mogao da zna da je Said bio mučitelj i da će baš dotle da dođe (mada, glavni razlog za mučenje je bio Šenonin inhalator)... Verovatno je očekivao da će se njih dvojica samo opet potući. Uostalom, non stop se neko tukao s nekim na Ostrvu, ali se ništa ozbiljnije među bivšim putnicima 815 dotad nije desilo, a Sojer se tada stalno baš trudio da iznervira ljude na sve načine, uzimajući stvari za sebe itd., pa su ga svi ipak nekako tolerisali.

Mada, ja volim to što Lok ima mračniju stranu, svi moji omiljeni likovi su takvi. Kod Dezmonda mi, recimo, jedino smeta što je previše dobar. :lol:

Inače mi u vezi sa tim mučenjem Sojera nešto ne ide u glavu - Džek je to podržavao iz sve snage i, za razliku od Saida, nikad nije pokazao da se kaje zbog toga, ni kad su saznali da Sojer nije ni imao inhalator... a posle, u drugoj sezoni, kao, sav se potresao što Said bije "Henrija"? Je l promenio mišljenje, ili samo misli da je OK mučiti ljude koji su mu se zamerili ili ga nerviraju? :roll:

Postoji neki domaći forum koji je posvećen Lost-u?
Šta znam, meni ne smeta toliko taj romantični aspekt serije ; čak imam i par omiljenih :heart:scena...:rumenko:
Jedino me frustriraju ti večni trouglovi....dokle bre više...:dash:
Koliko znam, nema nijedan posvećen baš Lostu... imaju samo teme na nekim domaćim SF i fantasy forumima (Znak Sagite, At-At...), B92 i Popboksu. lost-forum.com nije domaći sajt.

Volim ja priče o ljubavnim vezama likova serije, ako su dobre... Jako volim priču San i
Đina i njihove flešbekove, i ovo sa Dezom i Peni je fina priča, i još neke manje, u stvari većina mi je OK, samo me ovaj trougao Džek/Kejt/Sojer - odnosno, sad četvorougao sa Džulijet - stvarno nervira, smučio mi se i dosadan mi je do bola. Te Kejt voli jednog, te voli drugog, te ne zna šta i koga hoće... ma odluči se već jednom :dash:, ili ću da navijam da je obojica otkače. Ne verujem više da voli ijednog od njih, mada bi mi kao trebalo da mislimo da voli obojicu... a možda je to u osnovi isto. :neutral:

Pa da kao Stephen Hawking.
Nego ja imam naviku da likove zovem opisno npr. Džek –spinalni hirurg, Ms.Hawking-fina bakica itd.:lol:
Meni je ona više jeziva bakica. :lol: Ne znam gde je jezivija i mističnija, u Lostu ili u filmu The Others. (The Others! :mrgreen: )

Pojma nemam šta je to apex, ali bittorent mi super radi i nema nikakve zahteve, koliko je meni poznato. :)

Pokušavam da ga donekle opravdam time što nije mogao da zna da je Said bio mučitelj i da će baš dotle da dođe (mada, glavni razlog za mučenje je bio Šenonin inhalator)... Verovatno je očekivao da će se njih dvojica samo opet potući. Uostalom, non stop se neko tukao s nekim na Ostrvu, ali se ništa ozbiljnije među bivšim putnicima 815 dotad nije desilo, a Sojer se tada stalno baš trudio da iznervira ljude na sve načine, uzimajući stvari za sebe itd., pa su ga svi ipak nekako tolerisali.

Mada, ja volim to što Lok ima mračniju stranu, svi moji omiljeni likovi su takvi. Kod Dezmonda mi, recimo, jedino smeta što je previše dobar. :lol:

Inače mi u vezi sa tim mučenjem Sojera nešto ne ide u glavu - Džek je to podržavao iz sve snage i, za razliku od Saida, nikad nije pokazao da se kaje zbog toga, ni kad su saznali da Sojer nije ni imao inhalator... a posle, u drugoj sezoni, kao, sav se potresao što Said bije "Henrija"? Je l promenio mišljenje, ili samo misli da je OK mučiti ljude koji su mu se zamerili ili ga nerviraju? :roll:

Koliko znam, nema nijedan posvećen baš Lostu... imaju samo teme na nekim domaćim SF i fantasy forumima (Znak Sagite, At-At...), B92 i Popboksu. lost-forum.com nije domaći sajt.

Volim ja priče o ljubavnim vezama likova serije, ako su dobre... Jako volim priču San i
Đina i njihove flešbekove, i ovo sa Dezom i Peni je fina priča, i još neke manje, u stvari većina mi je OK, samo me ovaj trougao Džek/Kejt/Sojer - odnosno, sad četvorougao sa Džulijet - stvarno nervira, smučio mi se i dosadan mi je do bola. Te Kejt voli jednog, te voli drugog, te ne zna šta i koga hoće... ma odluči se već jednom :dash:, ili ću da navijam da je obojica otkače. Ne verujem više da voli ijednog od njih, mada bi mi kao trebalo da mislimo da voli obojicu... a možda je to u osnovi isto. :neutral:

Meni je ona više jeziva bakica. :lol: Ne znam gde je jezivija i mističnija, u Lostu ili u filmu The Others. (The Others! :mrgreen: )

Ona se nikad nece odluciti.Tip devojke kojoj ce uvek biti drazi onaj sa kojim nije.Mada mi vise njoj parira Sawyer nego Jack...
Jack je za Juliet definitivno.

Back