Losa žena/loš muškarac

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne vraćam se.
Jednom kraj, zauvek kraj.

15763.jpg

Toksični ljubavni odnosi često stvaraju oblik emocionalne zavisnosti koji nije zasnovan samo na osećanjima, već i na načinu na koji mozak reaguje na stres i nagradu. U tom procesu važnu ulogu imaju dopamin i kortizol. To su hemijske supstance koje utiču na emocija i vezivanje za drugu osobu.
To nije zavisnost od osobe u romantičnom smislu, već zavisnost od ciklusa nagrade i stresa.
Slično kao zavisnost od kocke.
Najjači dopamin ne dolazi iz stabilne ljubavi, već iz povremenih nagrada.Mozak počinje da traži olakšanje od iste osobe koja proizvodi stres. To stvara snažnu emocionalnu vezanost poznatu kao traumatska vezanost.

Toksični ljubavni odnosi često stvaraju oblik emocionalne zavisnosti koji nije zasnovan samo na osećanjima, već i na načinu na koji mozak reaguje na stres i nagradu. U tom procesu važnu ulogu imaju dopamin i kortizol. To su hemijske supstance koje utiču na emocija i vezivanje za drugu osobu.
To nije zavisnost od osobe u romantičnom smislu, već zavisnost od ciklusa nagrade i stresa.
Slično kao zavisnost od kocke.
Najjači dopamin ne dolazi iz stabilne ljubavi, već iz povremenih nagrada.Mozak počinje da traži olakšanje od iste osobe koja proizvodi stres. To stvara snažnu emocionalnu vezanost poznatu kao traumatska vezanost.
Ovo je odlicno napisano i jasno :cmok2:

A zasto muskarci vole kad im je zena stoka,prcka u mozak ne kuva,ne trudi se i vraćaš joj se?
Zato što su najčešće navikli tako nešto da tumače kao "ljubav" iako veze sa ljubavlju nema.
No za njih je takva "ljubav" bolja no nika. (što naravno nema veze sa vezom)
Suštinski su u detinjstvu usvojili taj toksični obrazac i to je to ...
Posle tu toksičnost traže u drugim osobama jer jedino nju prepoznaju pošto im deluje poznato, a poznate stvari nam daju neko osećaj "sigurnosti".

Ја сам управо у ситуацији да бих побегао на другу планету од једне особе,
али заједнички стан ...
Jedan moj poznanik inače relativno poznat novinar me je jednom postavio zanimljivo pitanje.
Ako odlučiš da se ženiš šta je pametnije uzeti: kuću ili stan?
Ja mu odgovorim kuću, jer sam išao logikom nema komšija.
On takođe reče kuću, no kao razlog je naveo da je lakše da zapališ kuću no stan ako dođe do razvoda i podele imovine :rotf:

Zasto se vracate takvima,mene interesuje dal su to neke vradzbine cime vas opcine da im se stalno vracate,mislite na njih a da pritom ne valjaju ni vama ni vasoj okolini.I onda neke jadnice/jadnici koje se trude oko vas dobiju šut kartu.....
Pritom iz x slucajeva pa i jednog mog gde sam se vracala 2 puta znam da to nije sex nego neka vrsta jao kako cu sam,aj ipak da joj se vratim.
ja licno u situaciji nisam bio, al ja msm da je to neka ljubav, kao jes da je osoba smece al opet ih volis itd...

ne dao bog nikom da se nakacis na losu osobu, nmp

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back