LOŠA VEST ZA CEO SVET Kineska ekonomija oštro usporava

Премијера: 01.03.2019.
Russia's new Avangard hypersonic missile can reach the territory of the United States in 15 minutes
Ožalošćeni SNS, DS, Olja Bećković, Slobodna Europa, Nataša Kandić, Hašim Tači i ostali Hrvati
1.jpg

:pop:
 
Kako ne možeš
A vaučeri

Ama slušaj ti mene...
Radio na ulici, skoro plus 40 bilo, prži Sunce nemož jače, tu negde oko podne bilo...
Startovala me neka strankinja, otkud se pojavila ja ne znam kad je sve bilo maltene prazno na tom ćošku. Pa se predstavila da je iz Danske te da je buržujka te da je tužna nešto... Vidim ja ćaknuta nešto sva u crnini ovolišna...
Pa da je zagrlim...Ladna ko led... Ja to povezao sa crnom magijom pa trčo posle u crkvu... Mislim za deset dana dva put pod točkovima, nešto se nije uklapalo... Prvi put skliznuo pod trolejbus drugi put pod auto na nizbrdici noću... Uradim ja sve što reko popa, smirilo se... Heh, posle nekog vremena dobijem ponudu za Dansku za posao.. ŠUPIČKUMATERINU!!! Sedim ja ovde, ako treba neka trafika dragstor ili ostali urbani poslovi..A šta ako mi resetovali memoriju, ne mogu se baš svega setim? Neki implant ako su mi uvalili?
 
eh tebe startovala strankinja...
pa radeo sam sas turisti...šta misliš oklen mi Fenerov dres? Fotke iz Japana, Liker iz Estonie, Spartak Moskva gladijator (mini serija, dao mi ruski pandur, kulturiška se predstavio)?

A imam ja sliku sa Čehinjama jedna me uvatila za dupe pred škljoc...

Al ova u crnom mi nešto čudno tanušno mnogo kase zagrli...da, fali neki delić filma...hm...crno... Svašta... Sa čime povezati nem pojma dal sa negativnom energijom dal sa posetiocima? Fali delić filma da ga iebem ko kad zatvoriš oči... Dva put da zaginem na pravdi Boga za deset dana posle te budale plus poslovna ponuda? Ljudi ja sam kuče!
 
Poslednja izmena:
LOŠA VEST ZA CEO SVET Kineska ekonomija oštro usporava
20200225 epa jerome favre hong kong Di018321982
FOTO: JEROME FAVRE / EPA;
Kineski izvoz pao je u prva dva meseca ove godine više od 17 odsto, a pao je i uvoz jer je zdravstvena kriza zbog korona virusa izazvala velike poremećaje u poslovnim operacijama, svetskim nabavnim lancima i privrednim aktivnostima.

Tmuran izveštaj o spoljnoj trgovini Kine produbio je strahovanja da će se rast kineske privrede usporiti na najniže nivoe od 1990.-ih godina, a kako se korona virus brzo širi svetom, ojačala su i strahovanja od globalne recesije, piše Seebiz.
fuhk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWmpFN01EQV8vOWIzNmQ2N2VmMTQyYmU0Y2VmOTY1MzJiZGI1OTA3NmEuanBnkZMCzQJCAIEAAQ
FOTO: ROMAN PILIPEY / EPA;

Prema podacima kineske carine, izvoz te zemlje pao je u prva dva meseca ove godine 17,2 odsto, najviše od februara prošle godine i više od 14 odsto, koliko su očekivali analitičari Rojtersa. Uvoz je istovremeno pao za četiri odsto, nešto manje nego što se očekivalo.
Zbog toga je u januaru i februaru Kina zabeležila trgovinski deficit od sedam milijardi dolara, dok su u anketi Rojtersa analitičari očekivali suficit od 24 milijarde dolara.
Pre nedelju dana kineski zavod za statistiku (NBS) objavio da je indeks menadžera nabavke (PMI) u februaru pao na rekordno niskih 35,7 bodova, s 50 bodova u januaru.

PROČITAJTE JOŠ...
STAN NA PLANINI ISPLATIVIJI NEGO U BEOGRADU Investiciju na Kopaoniku i Zlatiboru moguće povratiti već za 5 godina
Da li srpske MAŠINOVOĐE "hvataju voz" za NEMAČKU

To je znatno ispod nivoa od 50 bodova, koja ukazuje na rast ili pad aktivnosti, dok su analitičari u anketi Rojtersa procenjivali da će taj indeks skliznuti na 46 bodova.
Podindeks proizvodne aktivnosti pao je, takođe, na rekordno niske nivoe, kao i pokazatelj novih narudžbina.
Prvi pokazatelji udara korona virusa
Svi ti loši podaci pružaju prvi zvaničan uvid u situaciju u kineskoj ekonomiji od izbijanja epidemije korona virusa, od kojeg je dosad u svetu umrlo više od 3.450 ljudi, dok ih je više od 100.000 zaraženo.

Sasvim je jasno da će se u prvom tromesečju rast kineske privrede oštro usporiti jer je brzo širenje korona virusa od kraja januara prisililo vlasti na uvođenje ograničenja u saobraćaju i stroge mere javnog zdravstva, što je paralizovalo privrednu aktivnost.
Zbog toga analitičari Nomure procenjuju da bi kineski bruto domaći proizvod (BDP) u prvom kvartalu mogao zabeležiti rast od samo dva odsto na godišnjem nivou, znatno manje od šest odsto u prethodnom tromesečju.
PROČITAJTE JOŠ...
PLITVIČKA JEZERA MEĐU NAJSKUPLJIM PARKOVIMA NA SVETU Skupom kartom protiv letnjih gužvi
Analitičari Capital Economicsa još su pesimističniji, pa procenjuju da će privreda u tekućem kvartalu zabeležiti pad na godišnjem nivou, po prvi put od 1990.-ih godina.
Kineske vlasti pozivaju lokalne vlasti, preduzetnike i radnike u manje pogođenim regijama da pokrenu poslovanje što je pre moguće, no taj proces ide sporo.


https://www.blic.rs/biznis/privreda...svet-kineska-ekonomija-ostro-usporava/tbzgkfg

Кина на коленима, а Трамп изнад Кине са откопчаним шлицем!

' КУПУЈТЕ КИНЕСКО '

ТРАМП
 
таман фино, да се сви спусте на наш ниво па да ми будемо на свецком нивоу. Гледа онај одозго.
Neće biti ništa dobro za nas, jači od nas će nas uvek tlačiti i raditi bolje i imati više od nas.Mi nismo dovoljno vredni, sigurni u našu pamet i ne ulažemo dovoljno u sebe.
 

Back
Top