kako vidiš da nisu elastične samo na osnovu defilovanja po pisti? mislim, moraju da šetaju usporeno jer pokazuju veš
to je samo predrasuda, na času joge na koji idem najelastičnija je jedna starija punija žena. nikome fleksibilnost ne dolazi bez rada
Koliko sam videla, a priznajem da nisam pazljivo gledala, sve su bile jako nestabilne u hodu osim ovih u dugim haljinama koje su inace na vitkijoj strani.
Prirodna sklonost ka vecoj tezini je meni na oko sasvim u redu.
Postoje krupni ljudi koji su pokretni.
Ako devojka u dvadesetim hoda tako da pazi da ne slomi stiklu ispod sebe, sta ce biti za dvadesetak godina?
Nisam za vitkost po svaku cenu ali jesam za to da mladi i stariji mogu da se saviju, da zavezu pertle, da imaju pun zivot.
Nisu na jogi najelasticnije gojazne zene. Bavim se jogom dvadeset godina, vrlo, vrlo retko puniji ljudi uopste vezbaju. I nije problem sto su puniji, mogu da budu puni i fit ali to je pre izuzetak nego pravilo.
Najelasticniji su oni koji su se u detinjstvu bavili karateom, baletom, gimnastikom, mozda klizanjem, ne znam. Zato je pogresno decu sklanjati od sporta i hraniti sa puno masti i secera.
Te masne celije, ako iste ostanu kroz pubertet, ne mogu da se uniste, kada covek oslabi ostaju kao sace u organizmu.
Ispumpaju se i pumpaju.
Mnogo je vazno da deca budu vitkija i pokretljiva.