Loren koja je 'umrla' na 24 minuta ispričala je što se tačno dogodilo.

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.310
262575289657d51be1d222956703508_v4_big.jpg

"Doživela sam iznenadni srčani zastoj kod kuće u februaru - moj je suprug nazvao Hitnu i započeo s oživljavanjem. Trebalo je 24 minuta Hitnoj pomoći da me reanimiraju. Posle 9 dana na odeljenju za intezivnu negu, proglašeno je da sam 'kognitivno netaknuta' i da nemam vidljiva oštećenja mozga'.

Loren kaže da je njen suprug, nakon što je doživela srčani zastoj, izvodio reanimaciju četiri minuta, dok joj je operater hitne pomoći objašnjavao šta treba uraditi. Hitna pomoć je nastavila oživljavanje još 20 minuta pre nego što je njeno srce ponovno počelo da kuca. Hitno je primljena u bolnicu, bila je u komi dva dana, a onda se probudila.

Dodala je: "Probudila sam se, bila sam vrlo zbunjena zbog intubacije i nisam imala nikakvo kratkoročno pamćenje još nekoliko dana. Nikada nisam povratila sećanje na nedelju pre ili na većinu vremena na intenzivnoj nezi i ne sećam se otprilike mesec dana života pre srčanog zastoja".

"Sećam se samo osećaja krajnjeg mira koji mi iskreno jako nedostaje! Taj mir me je pratio nekoliko nedelja nakon buđenja. Rečeno mi je da sam stalno zaboravljala zašto sam u bolnici", priseća se.

Ulazeći dublje u ono čega se seća iz ovog perioda, Loren je objasnila: 'Nisam videla svetlo ni tunel, ali sam imala osećaj mira. Zapravo se vraćam na mesto na spratu svoje kancelarije gde se to dogodilo kad sam pod stresom...čudno, ali istinito. Definitivno se više ne bojim smrti, uprkos tome što ne vidim ništa jasno čega bih se mogla da se setim".

Nastavila je: "Osećam da je vrlo tanka linija između života i smrti i iako sam zahvalna što imam više vremena s prijateljima i porodicom, više se ne brinem zbog smrti. Mnogo više me brine bol koju često doživljavam u životu.

Osećam se kao da je moj prvi život završio u februaru i da sam se probudila u svom drugom životu".
link

24 minuta mozak bez kiseonika?
Nema sanse - nije ta bila mrtva, definitivno su pluca i srce jos radili.
Znam jednog koji je lezao na dnu reke 48h pa su ga vratili u zivot. Ostao je slep i nepokretan, ali je stekao natprirodne moci,
pa je narod dolazio kod njega i iz inostranstva. Petar Cikaric iz Krusevca.

I 24 minuta je sumnjivo, lekari ne pokusavaju 20 min ozivljavanja, 2-3 min i to je to.
48 sati je nemoguce, telo se u vodi ohladi za to vreme potpuno, pocinje raspadanje.
Telo u hladnoj vodi se ne raspada tako brzo kao na vazduhu,ali je neverovatno da je uspeo da se vrati u zivot.Mada sam pisao ranije o jednom drugaru s posla koji je ustao iz mrtvacnice,jer je bio proglasen mrtvim.Poteralo ga da ide u WC i ustao je sa stola i video da je go.Uzeo je carsav s kojim je bio pokriven.Isao hodnikom i naisao na dezurne u jednoj kacelariji,da bi pitao gde je Wc,a u tom momentu je trebao vise WC njima nego njemu.Kada god je to pricao nama na poslu,ubijali smo se od smeha.Imao je samo blage posledice,malo je nerazumljivo govorio,kada je pricao brzo.Kada se kontrolise i prica polak,sve se moglo razumeti,ali kada mu dodje da ubrza,tesko je bilo shvatiti ga.I on je bio u komi vise sati.To se desilo oko podne,a probudio se posle ponoci.

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 1465122

"Doživela sam iznenadni srčani zastoj kod kuće u februaru - moj je suprug nazvao Hitnu i započeo s oživljavanjem. Trebalo je 24 minuta Hitnoj pomoći da me reanimiraju. Posle 9 dana na odeljenju za intezivnu negu, proglašeno je da sam 'kognitivno netaknuta' i da nemam vidljiva oštećenja mozga'.

Loren kaže da je njen suprug, nakon što je doživela srčani zastoj, izvodio reanimaciju četiri minuta, dok joj je operater hitne pomoći objašnjavao šta treba uraditi. Hitna pomoć je nastavila oživljavanje još 20 minuta pre nego što je njeno srce ponovno počelo da kuca. Hitno je primljena u bolnicu, bila je u komi dva dana, a onda se probudila.

Dodala je: "Probudila sam se, bila sam vrlo zbunjena zbog intubacije i nisam imala nikakvo kratkoročno pamćenje još nekoliko dana. Nikada nisam povratila sećanje na nedelju pre ili na većinu vremena na intenzivnoj nezi i ne sećam se otprilike mesec dana života pre srčanog zastoja".

"Sećam se samo osećaja krajnjeg mira koji mi iskreno jako nedostaje! Taj mir me je pratio nekoliko nedelja nakon buđenja. Rečeno mi je da sam stalno zaboravljala zašto sam u bolnici", priseća se.

Ulazeći dublje u ono čega se seća iz ovog perioda, Loren je objasnila: 'Nisam videla svetlo ni tunel, ali sam imala osećaj mira. Zapravo se vraćam na mesto na spratu svoje kancelarije gde se to dogodilo kad sam pod stresom...čudno, ali istinito. Definitivno se više ne bojim smrti, uprkos tome što ne vidim ništa jasno čega bih se mogla da se setim".

Nastavila je: "Osećam da je vrlo tanka linija između života i smrti i iako sam zahvalna što imam više vremena s prijateljima i porodicom, više se ne brinem zbog smrti. Mnogo više me brine bol koju često doživljavam u životu.

Osećam se kao da je moj prvi život završio u februaru i da sam se probudila u svom drugom životu".
link
Jedan Srbin ovamo je u mladjim godinama za volanom imao srčani

Sreća njegova je tada bila sto autom nije išao brzo i sto je auto tada skrenulo u žbunje a najveća sreća je bila ta sto je iza njega u autu bio doktor na putu u praksu, koji ga izvukao iz auta i započeo reanimaciju na licu mjesta

Srbin je preživeo i bez posledica nastavio život , inače mnogo smiren čovek uvek veseo

I 24 minuta je sumnjivo, lekari ne pokusavaju 20 min ozivljavanja, 2-3 min i to je to.
48 sati je nemoguce, telo se u vodi ohladi za to vreme potpuno, pocinje raspadanje.
Obično ne duže od 40 minuta
Stoga je preporuka da se kod pacijenata sa asistolijom prekine sa reanimacijom nakon 20 minuta ako nema reverzibilnog uzroka. Ako je ritam prvenstveno šokantan, čini se da je period reanimacije od 30 do 40 minuta neophodan.

Back