Lopovi sa njiva nose sve što stignu! Đorđe u jednom danu ostao bez tone kupusa, a letos bez 10 tona bostana

Seljak je uvek znao najbolji način. Recimo jednom uzgajivaču oraha svake godine odnesu ceo rod, policija kaže da nema osnova bilo koga da goni. Ali policija kaže da na isti način možeš i da se štitiš. Sačekao ih jednom i tukao do kapije, pa ih pustio.
Medjutim, tehnologija je napredovala. U jedan krompir na putu kopanja, već snimljenom, stavi se GPS, da ga ne tražiš javno. Na ulazu pred njivu jedna u sredini njive ako ima neki stub, druga i na izlaz, treća IC kamera. Povadiš kartice i kopiraš, pa zapakuješ i pošalješ na adresu čiji je kamion, anonimno....može i pismo, "Lako mi je da platim Djuki bokseru 200€, on je dobar drug."
Naravno, kamere i GPS treba da odradi neko iz grada, a ne komšija amater koji će da razglasi. Ne smeta ni alarm, kao upozorenje, pa ako odustanu dobro, ako ne ide sledeći korak...

Mogu i kamere da se postave, barem je sad tehnologija napredovala u toj meri da se mogu postaviti i da se ne za da su tu.
Ne moze tu nista da pomogne kad policija nece a tuzilastvo im tako sugerise....
prvo je bilo 12000 ali to nema veze to sluzi samo kao blentavo natezanje da je kradja dozvoljena....i cim predjes taj psiholoski detalj , onda su sve opcije otvorene, sva polja, sve njive, sva okucnica, nista tu nije sigurica...uci ce ti u dvoriste radi alata, u njivu radi njive, u vocnjak dva dana pre berbe....

Srbija je bas zemlja lopovska, a to se vidi, ali ima negde gde nekima ne kradu , ne znam kako ali ne kradu...a zato ima negde de kradu i komsije, to se zna, oni uzimaju po dzak, ne vise, usput...idu na groblje pa pokupe papriku dzak, idu kroz polje pa pokupe dva dzaka secerca kukuruza....a za 5kg grozdja to da ne pominjem to se racuna u da se licno pocaste ljudi , to ne ujeda toliko bilo kog vlasnika njive...
I recimo meni se desilo da prolazim putem za koji nisam znao da je pod strazom, 10 12 omladinaca pravi sacekusu , a ja isao u setnju , i zagledaju mi sta mi je u torbi , rengenski , i nista, ali iza mene idu dve zene i guraju kolica i tu nabacili mladog kukuruza e tu je pala sacekusa...jer u blizini beograda i vince ima mnogo njiva i vocnjaka i kukuruzista i zbog blizine bg obrase im sve kukuruze, znaci sve ovo knez mihajlova to nista nije kupljeno , nego sve pokradeno...tako mi pricaju..
10 velikih njiva kukuruza i nijedna nije prezivela jedno leto...nek je 3 tone po hektaru , to je 60 tona je knez mihajlova te godine pojela ...

A probaj ti da prodajes purenjake u knezu pa da vidis sta ce da ti se desi...nije Srbija uopste pitoma kako vi mislite..

Ви се кур%ите на интернету као неки бубуљичави тинејџери, али у стварности не би могли ништа.

Имам другара који покушава да постане пољопривредни предузетник, бави се јагодама (производњом, прерадом, дистрибуцијом и маркетингом на мало), али не сме да прошири бизнис, управо због тога што Роми у његовом крају покраду све. Он има среће да нешто мало ари се налази у склопу његовог домаћинства, тако да је ту сигуран, али ако жели проширење бизниса, може чак и бесплатно да добије њиву на коришћење, али те њиве су на ободу села где нико не може то да контролише, а то је на изволте лоповима.
Они су до те мере изнад закона, да чак ни чувари им не смеју ништа (дешавало се само да немо гледају, зову полицију, док они дођу све је готово), јер људи могу одговарати ако случајно повреде тај олош.

Čemu ti primitivizmi kad danas postoje laseri kojima se začas zapali auto guma?
Сељак неће да се баци у трошак, па место џака користи пластичну врећу.
А ти се питаш зашто не инсталира ласер?

Ove jeseni kao nikada ranije povrtari se žale na učestale krađe po njivama već dospelog povrća za prodaju. Lopovi im, kažu, ulaze u njive kao u svoje i odnose sve što se može unovčiti. Kradu i pumpe za navodnjavanje, agregate, naftu i uvek naprave veću štetu u odnosu na to koliko odnesu, jer bežeći da ne budu uhvaćeni izlome sve biljke u pravcu kretanja.

Lopovima su posebno interesante njive blizu sela i asfaltnog puta, zbog čega povrtari anagažuju čuvare da bi i po danu i po noći sačuvali od kradljivaca teškom mukom proizvedeno povrće. Proizvođaču iz Kovilja kod Novog Sada Đorđu Babiću nedavno je sa njive odneta tona kupusa, a letos, dok je bila sezona bostana, ukradeno mu je deset tona lubenica.

https://biznis.kurir.rs/moj-biznis/...ad_sidebar_widget&utm_campaign=adria_internal
Pogledajte prilog 1636260

Жиласови кмунисти су лопови

U Bosni se to može lako riješiti. Postaviš mine :manikir:
465056711-894888212740321-2629655492957339447-n.jpg

Čemu ti primitivizmi kad danas postoje laseri kojima se začas zapali auto guma?
Postoji i ap....sa 320 metaka mozes posteno da osusis i njiih 30 da ti se pojave, a pojavice se toliko....ma koliko brzi bili , ako nemaju nista osim motki a ti ap, mogu samo da se prebroje ranjeni ako ih bude...
Ali nisam siguran da bi nestanak ekipe od 30 ljudi ostao neprimecen...
Ajd nek bude sa 120 metaka, da ne preterujem,nek bude osnovna oprema..

Postoji i ap....sa 320 metaka mozes posteno da osusis i njiih 30 da ti se pojave, a pojavice se toliko....ma koliko brzi bili , ako nemaju nista osim motki a ti ap, mogu samo da se prebroje ranjeni ako ih bude...
Ali nisam siguran da bi nestanak ekipe od 30 ljudi ostao neprimecen...
Ajd nek bude sa 120 metaka, da ne preterujem,nek bude osnovna oprema..
Ај ти први узми пушку, па да видимо на колику робију си спреман да остатак живота проведеш, а не да ложиш људе на друштвеним мрежама.

Већина тастатура ратника се не плаши само робије, већ се плаши и тога, шта ако лопови узврате ватром.
Gdje ćeš postaviti kameru na njivi na kojoj nema ni drveta?
Мислим да је важније да се људи уједине и да блокирају путеве и да врше притисак на власт да се нешто промени, као и да добију субвенције за ту технику, као и неку врсту осигурања.

На крају крајева, нека прошире затворске капацитете, нека направе неке радне логоре и мирна Бачка.

Pa ja sam strogo protiv i tog prebijanja i udaranja i bilo cega , ali ako krece prebijanje motkama, meni je slicno da mu plasiram metak u svaku nogu po jedan, ima da pamti do kraja zivota...a sa posvetom,

Naravno ima pametnijih resenja isto sa oruzjem...nisu ljudi blesavi , ako izaberes taj nasilan nacin , mozes uvek da izaberes nacin da ostanes pokriven...

Samo pricam da Srbi vole to prebijanje a ne ja da volim to ...
Srbi ne resavaju problem kako bih ja voleo da resavam, pa se nista i ne resava...
Zanose se svi , pa eto i ti pade na zvaku da ce neko da uzima pusku i da puca po poljima...a ustvari sve je igra bednika radnika i gospodina lopova...
Tako je uvek bilo u Srbiji jos od 90tih...i do danas je...

Jedan od razloga zasto je ovako u Srbiji je i ta prirodna selekecija da se onemoguci radniku da se obogati pomalo , a da se omoguci lopovu da se obogati brzo..

To postoji kao pristup zato se uvek neguje u narodu to potkradanje i kradja rezultata rada..
Tako se ponistava inicijativa i povecava stednja i patnja....trpljenje., sto je odlicno za svaku vlast i dobija se bezjajcani narod, sto je opet korist za svaku vlast..
A i narod voli takvu istoriju da ima...jer i inace nemaju jaja vaspitno i genetski...

Ne znam ko moze da ne ukapira da je to prirodno okruzenje za srpski narod, stalno potkradanje i nesigurnost, promene, su nesto sto daje prednost glupim ljudima i tako se pravi pogodno okruzenje za zivot glupom narodu , dok se utvrdjena pravila igre, stabilno okruzenje, pravni okvir koriste u okruzenjima gde hoces da inteligencija pronadje za sebe najprofitabilniji i najbolji nacin da oformi egzistenciju i profit.. a to radi bolje od kapitaliste i od lopova...i od glupaka...

Ali onda bi odjednom sredina postala mnogo lose okruzenje za zivot svim glupim ljudima, svim lenjim, tj velikoj vecini i onda se podsvesno uvek neguje zazubica, koji je ustvari kaznjavanje onih pametnijih , kao i stalne nestabilnosti i ratovi , sto je takodje legalizovana pljacka da bi se onemogucili pametniji da se odvoje od sirotinje koja je bahata i rasipnicka...

Jeste li ikada videli bilo koju odluku ili pomoc vlade da je definisana za stalno?
Nikad...sve se definise ove godine, pa sledece nece mozda, postoje rokovi , cak i ona davanja po hektaru koja su kao trebala da se ustale znaci da znas sledecih 20 godina ce biti toliko i toliko mozda uz indeks inflacije, koji i postoji zbog toga da bi se adaptirala vrednost, cak i to nije stabilno..

A da ne govorim bilo koje druge mere ili odnosi u drustvu , namerno se pravi okruzenje koje pogoduje glupim i lopovskim ljudima u Srbiji..
I to nije slucajno niti kratkotrajno opredeljenje..

Poslednja izmena:
Tako je i jedna zena pre nekih desetak godina otisla da obidje stoku i nikada je nisu pronasli, sumnjalo se da je ubijena od strane lopova, naravno isla nenaoruzana, goloruka.....ali zato su na identicnoj lokaciji lopovi i ubice pucali na drugog coveka ali srecom on je bio naoruzan i uzvratio munjevito, njemu srecom nije falilo nista ali ubice i lopovi su pobegli nazalost.

Ko nije primetio , zadnjih deset godina se neguje i trenira i oportunizam ,koji je dobar zato sto mozes preko malih troskova da kontrolises raspolozenje celog naroda, jer ako dobije oportunu akciju , nesto se negde okoristi on je sretan tih dana...
A plus je stalno aktivan u gubljenju vremena i stvaranju dinamike u emotivnom a jeftinom okoriscavanju a i mozes ga korumpirati vrlo lako , oportunizam je korak do korupcije...

Uostalom sta ja vama pricam kad sam ja glup....svi vi to znate bolje od mene...

Колико су дрски да су мени изадили тек засађене младе воћке. Значи јучер посадио а већ наредног јутра посађене у туђем дворишту или на пијаци. Воћњак поред асфалтираног пута.. Комшија који има кошнице близу каже да долазе и товаре воће у гепек. Не смета мени кад путник- намерник поједе воћку и освежи се, чак ми је и драго.. али да ја ђубрим, фрезам, орезујем... А неко да лади јаја и краде већ није у реду...
Пре пар месеци су ми пар стотина метара кабла од струје украли..
Брали су ми и кукуруз.. Ем тежак посао сељака ем стрепим, ако непогоде не узму данак онда хоће ли лопови.
Молио бих неког од форумаша ко се разуме у камере да отвори посебну тему било би интересантно. Имају ли неке камере за почетак за двориште а да нису прескупе а да раде посао..
После и за воћњак..

Ja mislim da kamere nisu resenje, to ti je kao kad vidis da su posadjene te mladice kod komsije...
Ja imam komsiju koji je lopov koji koristi kalauz, to je takodje zaebana stvar, jer ne mozes da dokazes pravno , tuzioci ne rade posao ni kad je lako dokazivanje, a moze da udje kad god mu se digne i uzima sta hoce jer ljudi rade u BG , dodju kuci samo da spavaju retko ko ima kucnog ljubimca, aka domacicu , dedu babu ili nekog ko je ceo dan kuci...

A tesko je da kazes da su to lopovi da ih ima 10, nego je to manje vise ceo narod...samo sto je vecina kao tvoj komsija, koji pokupi mladice i ono sto mu se svidja...a ne 10 tona krompira ili ono legendarno kupljenje 2ha krompira, sa 20 radnika...za jednu noc...
To mozda znate, 2 ha krompira njivu su obrali sa sve masinama i traktorima ili sta je vec bilo za jednu noc....procena 20 ljudi....

Ja sam licno gledao punjenje free shopa cigaretama do vrha, , dva slepera za oko 30 minuta, kao u filmovima...oko 01 nocu , pojavi se patrola policije, samo parirala na pocetku ulice , bulevar revolucije , sekcija...60m dalje 1 min kasnije stizu dva kombija prepuna klinaca, tj 17 godina 18 godina...oko 20 njih , za 2 min stize prvi sleper, onaj od 1000 kartona, to znaju ljudi sta znaci...otvaraju vrata, ima od kraja slepera do prodavnice free shopa oko 20 25m....naprave lanac, ne znam koliko njih redja, ali tesko da jedan redja, inace ne bi stalo sve, neka na kraju lanca redjaju dvojica, ostalo radi lanac, 10min , ode sleper, stize drugi , 10min , ode i drugi i sve je gotovo , zatvara se free shop, odlazi policijska patrola, jos nije prosao drugi nocni , znaci izmedju dva nocna, znaci manje od 1h vremena, bas sam gledao 30 min, mozda minut vise..2000 kartona cigareta...

Back