Lopov tražio da ga osude na doživotnu robiju

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.297
Lavmor Manjika, 22-godišnji lopov iz Zimbabvea, zatražio je od suda da bude osuđen na doživotnu robiju, jer smatra da je život iza rešetaka daleko prijatniji nego na slobodi, piše danas lokalna štampa.
Kako prenosi AFP, mladi kriminalac je prilikom rasprave, koja je trebalo da dovede do ublažavanja njegove kazne, na parčetu papira napisao da želi zauvek da ostane u zatvoru.
“Život u zatvoru je bolji od života na ulici. Da li mogu da dobijem doživotni zatvor?”, zapitao je on u poruci koju je pročitao tužilac.
Sud, međutim, nije udovoljio Manjiki koji je osuđen na “samo” tri godine zatvora zbog ponovljenog dela krađe.
Mladić je opljačkao jedan stan iz kojeg je ukrao nekoliko elektronskih uređaja i 1.800 dolara u kešu. Ukoliko bude u prilici da vrati 1.956 dolara, kazna će mu biti smanjena na šest meseci zatvora.
Manjikin zahtev je izazvao čuđenje posebno kada se zna da su zatvori u Zimbabveu često na meti organizacija za zaštitu ljudskih prava zbog prekomernog broja zatvorenika i nedostatka hrane.

http://www.muskimagazin.com/2012/08/01/lopov-trazio-da-ga-osude-na-dozivotnu-robiju/
 
Da li će bubrezi da mu izdrže česta hapšenja ?
Između hapšenja do zatvorske ćelije,dug je put.
Za bubrega i leđa !

Jeste, ali garant isto to, ako ne i gore stvari preživljava na ulici. Ovako bar ima stalan krov nad glavom i hranu.
A i taman ima tri godine da smisli nešto zbog čega će da dobije doživotnu kaznu, kao i da malo razmisli o tome da li stvarno želi ceo život da provede u zatvoru.
 

Back
Top