ЛОМАЧА ШОКИРАЛА РЕГИОН: Хрвати спалили геј пар са усвојеним дететом…

комшија

Stara legenda
Poruka
89.975
ЛОМАЧА ШОКИРАЛА РЕГИОН: Хрвати спалили геј пар са усвојеним дететом…

Није тајна да се бројни Хрвати противе експерименталној одлуци да се истополним паровима дозволи удомљавање туђе деце и да је таква одлука донете резрефрендумске већине, али Имотски перформанс шокирао је регион.

1582610543700.png


17:55 24.02.2020.

У недељу је у Имотском одржана традиционална Бакова поворка, дан када се Имоћани маскирају и шетају градом, а током те церемоније догодио се скандал – запаљена је фигура која симболизује геј пар са дететом, на чијем челу је била петокрака.

Традиција организованихсвечаности у Имотском дуга је 150 година, с Баковом поворком као централном манифестацијом, која је продефиловала улицама овог градића у недељу послеподне. Ипак, овогодишњу свечаност обележио контраверзни перформанс.

Наиме, Имоћани су за карневалску фигуру коју су на крају и спалили одабрали двојицу хомосексуалаца са усвојеним дететом које је имало комуниситчку петокраку на челу.

Рекли су, „свиђало се то некоме или не, ово је за нас ненормално, али свако има право да буде шта хоће“, преноси хрватски портал Слободна Далмација.

Слободна Далмација је за коментар упитала председника КД „Бакове свечаности“ Миливоја Ђуку: „Остали смо конзервативни, држимо се традиције. Дај дите матери, како би се рекло. Мислимо да је то исправно,“ казао је Ђука.

На које све начине НВО сектор учи мигранте да лажу како су им куће спаљене у Сирији, да одглуме приче о убијеним члановима породице како би лакше дошли до азила, можете видети у следећем снимку:











Линк https://srbin.info/drustvo/lomaca-sokirala-region-hrvati-spalili-gej-par-sa-usvojenim-detetom/
 
Poslednja izmena od moderatora:
1582612699600.png



Švorinić o lomači u Imotskom: Nema opravdanja za takvu zadrtost i primitivizam

1582612721400.png


February 24, 2020

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić osudio je danas spaljivanje lutki istospolnog para s djetetetom na karnevalu u Imotskom.

– Nakon još jednog Riječkog karnevala koji je, po atraktivnosti i širenju dobrih vibracija nadmašio sve dosadašnje, doživjeli smo užas u drugom dijelu države, ali i civilizacije. Stravične prizore vrtićke djece koja kao integralni dio karnevala u Imotskom gledaju spaljivanje na lomači drugog djeteta i njegovih istospolnih udomitelja, ističe Švorinić.

– Nema opravdanja za ovakvu zadrtost i primitivizam! Spaljivanje figure koja simbolički prikazuje istospolni par ne može biti narodni običaj ili društvena kritika političara nego se radi o direktnom pozivu na mržnju prema manjinskim i diskriminiranim skupinama. Očekujemo hitnu reakciju države čiji je zadatak upravo zaštita ranjivih skupina društva i kažnjavanje ovakvih trgovaca mržnjom, zaključio je predsjednik Liste za Rijeku i poručio svim onima koji se osjećaju diskriminirano u drugim dijelovima Hrvatske da su uvijek dobrodošli u Rijeku ‘u kojoj različitost njegujemo kao svoju glavnu vrijednost’.
 
1582612833000.png


Stazić: "Živjeti s tim primitivcima je daleko teže nego gorjeti na lomači"

1582612893200.png


Podsjetimo, u nedjelju je u Imotskom spaljena lutka gay para koja drži figuru 'djeteta' na kojoj je nalijepljena fotografija SDP-ova saborskog zastupnika Nenad Stazića sa zvijezdom petokrakom na čelu.


Od crkve SDP-ov zastupnik ne očekuje ništa, a ni ne namjerava podnositi nikakve kaznene prijave jer, kaže, "meni je ovo čast, priznanje".


Komentirajući generalno stav prema udomljavanju gay parova u Hrvatskoj Stazić je rekao da se nevjerojatne stvari događaju unatoč odlukama suda.

"Nevjerojatno je da Centar za socijalnu skrb i neka žena za koju nitko ništa ne zna, ne poštuje odluke suda. Ona bi drugi dan u uređenoj državi izgubila posao", istaknuo je. Također neshvatljivim smatra rezultate ankete HRejtinga prema kojoj većina građana, a među njima i velik broj SDP-ovih birača ne bi podržala udomljavanje gay parovima:


"Meni je to neshvatljivo. Djecu koju bi udomio taj gay par ili neki drugi, njima noćas nitko neće reći laku noć, nitko ih neće pogladiti po glavi. Da se to dopusti, ta djeca bi živjela puno sretnije. Ne mogu ući u mozak koji to ne bi dopustio i kojima nije interes dobrobit djeteta nego neki njihovi glupi principi."


"Neću podnostii kaznene prijave. Ne mogu se obraniti, svi me hoće udomiti, od jutra mi zvoni mobitel", rekao je Stazić na kraju dodavši da smatra da je parlamentarna većina stabilna i da će se održati do kraja mandata.


 
1582613028000.png


Žestoka Milanovićeva reakcija nakon paljenja lutke gay para s djetetom

1582613099100.png


Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentirao je slučaj paljenja lutke gay para s djetetom u naručju na karnevalu u Imotskom.

"Simbolično paljenje istospolnih partnera s udomljenim djetetom u Imotskom žalostan je, nehuman i posve neprihvatljiv čin pod krinkom karnevalskih Bakovih svečanosti.

Organizatori koji su upriličili taj sramotan događaj, pozivajući se pri tome na tradiciju, zaslužuju najoštriju osudu javnosti jer mržnja prema drukčijima, netolerancija i nehumanost nisu i neće biti hrvatska tradicija.

Tražim njihovu javnu ispriku i reakciju nadležnih institucija, pogotovo što su događaj gledala brojna djeca i tako svjedočila širenju mržnje i poticanju nasilja", napisao je Milanović na Facebooku.

Podsjetimo, nakon spaljivanja lutke, uslijedile su brojne reakcije.

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović taj čin smatra neprihvatljivim.

SDP-ov Arsen Bauk podnosi kaznenu prijavu protiv organizatora.
 
1582613319700.png


VUČETIĆ O “LOMAČI” U IMOTSKOM: “Udomiti predrasude i nositi ih svaki dan, to je slika pakla”

1582613344400.png


U Imotskom je održana tradicionalna Bakova povorka, dan kada se Imoćani maskiraju, ali je njihovu šetnjui zasjenilo spaljivanje figura gay para s udomljenim djetetom.



K tome je na figuri djeteta bila fotografija SDP-ovca Nenada Stazića s petokrakom zvijezdom.


Na ružnu sliku koja je odaslana iz Imotskog reagirao je komentarom nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić.


Na Facebooku je napisao:


“Na karnevalu u Imotskom spaljena je figura istospolnog para s djetetom.


Dijete je, naravno, predstavljeno u liku Nenada Stazića.


Grad koji nestaje, nestaje braneći predrasude zbog kojih nestaje.


Udomiti predrasude i nositi ih svaki dan, to je slika pakla”.
 
1582613454100.png


Jedan Imotski neće zaustaviti gejeve niti im oduzeti ljudskost

1582613473800.png


Gordan Duhaček prije 17 sati

GODINU DANA nakon što je na karnevalu u Kaštelima spaljen krnjo koji je simbolizirao slikovnicu o duginim obiteljima, u Imotskom je napravljen logičan korak dalje pa su na jučerašnjem karnevalu simbolički spalili lutke koje predstavljaju duginu obitelj.


“Ostali smo konzervativni, držimo se tradicije”, izjavio je za Slobodnu Dalmaciju u povodu toga stanoviti Milivoj Đuka, predsjednik Kulturnog društva Bakove svečanosti koje je organiziralo imotski karneval.


Osvježavajuće je od Đuke što nije muljao s objašnjenjem nego je bio iskren u svojoj dijagnozi kakvu tradiciju zastupaju. To dokazuje i fotka s njegova Facebooka na kojoj se ponosno slikao pored kukastog križa.


Prvo se spaljuju knjige, onda na red dođu ljudi. Zvuči poznato?

Ustaše su u Jasenovcu klali djecu roditelja pogrešne nacionalnosti


Spaljivanje djeteta nepoćudnih roditelja zapravo nije ništa novo u domoljubnoj tradiciji Hrvata; nekad su ustaše u Jasenovcu klali djecu jer su im roditelji pogrešne nacionalnosti, danas njihovi ideološki i duhovni nasljednici simbolično spaljuju djecu kojoj su roditelji pogrešne seksualne orijentacije. Lomaču za gej par i njihovo dijete zapalio je hrvatski klerofašizam koji pobornici te ideologije od milja nazivaju domoljublje. Oko toga uopće ne treba biti rasprave, sve je jasno.


Paljenje knjiga, pedera i djece na karnevalima u hrvatskoj konzervativnoj provinciji ništa je doli izražavanje kolektivnog (pod)svjesnog tih krajeva zemlje, ostvarivanje krvoločne nacionalističke fantazije koju sada ipak ne smiju izražavati nad pravim knjigama i živim ljudima pa spaljuju lutke. Hrvati katolici na djelu.


Folklorno kazalište


Naravno, u desnim i klerikalnim medijima i na društvenim mrežama je već krenulo opravdavanje ovog homofobnog čina s raznim objašnjenjima: “umjetnička sloboda”, “to je samo karneval”, “ako oni u Rijeci smiju postaviti petokraku…” itd. U pitanju je standardna sofistička taktika koja se svaki put koristi u ovakvim situacijama te bi bilo uzaludno trošiti vrijeme argumentirati protiv hinjenih argumenata čija je svrha razvodniti raspravu i dovesti u pitanje monstruoznost najnovije manifestacija domoljublja.


Stoga pogledajmo spaljivanje krnji istospolnog para i njihova djeteta baš u tradiciji takvih karnevala. Krnjo simbolizira nekoga tko je “kriv za sve” i kojega se spaljuje (ili utapa u moru) kako bi se obilježila pobjeda proljeća nad zimom, a sve zajedno je, kažu stručnjaci, folklorno kazalište.


U Imotskom je simbolički spaljeno heteroseksualno dijete


To znači da su organizatori karnevala u Imotskom zaključili da su im istospolni parovi i njihova djeca krivi za sve loše u životu i da ih treba spaliti kako bi došlo proljeće. Jasnije od toga fakat ne može biti. Znakovito je da se spalilo krnju djeteta, kojemu je još stavljena crvena petokraka na glavu. Beba gej komunist. Navodno je dijete predstavljalo i saborskog zastupnika SDP-a Nenada Stazića, no zar je u redu spaliti dječaka Nenada? S obzirom na nivo homofobije u Hrvata katolika, čovjek baš i nije iznenađen spaljivanjem gej para, spaljivanjem odraslih, ali simbolično spaljivanje djeteta definitivno je novi nivo bešćutnosti i brutalnosti.


Time se poručuje da su djeca koja sada žive u duginim obiteljima u Hrvatskoj, a ima ih na stotine, te djeca koju će istospolni parovi u sljedećim godinama udomiti i posvojiti, nekako nepovratno kontaminirana, da njima iz hrvatsko-katoličke perspektive nema spasa, da su nepovratno okaljani svojim odrastanjem s dvije mame ili dva tate, pa i njih treba uništiti kao opasnost tradicionalnom poretku. Čak se ne sugerira da su ta djeca postala gej uz svoje gej roditelje, da su ih oni zarazili svojom homoseksualnošću, nego su ta djeca i dalje heteroseksualna, ali zagađena blizinom i utjecajem neheteroseksualnosti.


Lutka djeteta koje je spaljeno u Imotskom je predstavljala heteroseksualno dijete, to je važno primijetiti.

Djeca iz vrtića odjevena u ovce


Da bi stvar bila gora, iza krnje istospolnog para i njihova djeteta, bebe Nenada, hodala su djeca iz vrtića, inače svi u kostimima ovaca. I ovaj put je karneval bio doslovan u svojoj simbolici, taman u skladu s umjetničkim dosezima hrvatskog domoljublja, te je djeci Imotskog jasno poručio da su oni stado, ovce koje poslušno slijede. Budući glasači HDZ, najkraće rečeno.


Snimke jasno pokazuju da je spaljivanje krnje gledalo i mnogo djece. Njima je poslana poruka da su gej ljudi i dugine obitelji nešto strašno i opasno, nešto što je krivo za sve i toliko prijeteće da ih treba spaliti te nema sumnje da će je mnogi od njih i usvojiti, pa će sutra sami tući pedere. Riječ je o najodvratnijem trovanju vlastite djece mržnjom i strahom, punjenjem dječjih umova nasiljem i lažima. Jednostavno neoprostivo.


Hrvati katolici kažu da im je na prvom mjestu interes djece. No, kako je u interesu djece da gledaje simboličko spaljivanje djece iz različite obitelji?
U ovakvim situacijama javnog izljeva homofobne mržnje često se zaboravlja na one prema kojima je ta mržnje usmjerena - LGBT ljude. U svim osudama i opravdanjima heteroseksualne većine zna se oduzeti prostor konkretnoj LGBT perspektivi i iskustvu, a kako sam ja *****, imam priliku u ovom tekstu ispraviti taj propust.
Kako se danas osjećaju LGBT djeca u Imotskom i Hrvatskoj?
Naime, od svega što se dogodilo jučer u Imotskom na karnevalu najgore je što su to gledala i LGBT djeca. Zar Imoćani doista misle da su sva djeca i svi mladi koji u ovom trenutku žive u Imotskom heteroseksualni?
Pa to je samozavaravanje himalajskih razmjera, to je da umreš od smijeha. Mi smo svuda. Ako je povijest išta dokazala, onda da LGBT ljude proizvode heteroseksualni roditelji i heteroseksualne obitelji, baš onaj nepogrešivi katolički ideal mama + tata. Imotski je, dakle, savršeno mjesto za rađanje gej beba te nema baš nikakve sumnje da danas u Imotskom žive djeca koja su LGBT.
Znam točno kako se ta djeca danas osjećaju jer svaka LGBT osoba je tijekom svojeg odrastanja bila suočena s izljevom homofobije i netolerancije prema LGBT ljudima, često baš iz usta mame ili tate, što je u kombinaciji sa spoznajom o vlastitoj različitosti vrlo traumatično iskustvo. Imoćani svoju LGBT djecu uvjeravaju da su opasni, nenormalni, bolesni, poremećeni, da ih treba spaliti, da ih treba ubiti. Neopisiv je strah koji je toj djeci utjeran u srce, neopisiva je bol koja je njima nanesena i koja će im se svaki dan nanositi odrastanjem u homofobnoj okolini, u kojoj se moraju skrivati da bi preživjeli, u kojoj možda ni sami sebi godinama neće smjeti priznati istinu o vlastitoj seksualnoj orijentaciji. Strašna je okrutnost koja se provodi na LGBT djecom u Imotskom i u cijeloj Hrvatskoj.

Oduzimanje ljudskosti LGBT ljudima

Zbog činjenice da pripadaju seksualnoj ili rodnoj manjini, LGBT djeci i ljudima uopće se oduzima ljudskost jer tako je lakše opravdati heteropatrijarhalno nasilje koje se provodi nad nama. Na sreću, sve više heteroseksualnih sugrađana uviđa kakva je to nepravda te se pridružuju pokretu za LGBT ravnopravnost, što je dobra vijest jer da bi se u hrvatskom društvu ukinula homofobija, nije potrebno da se promijeni LGBT zajednica već heteroseksualna većina. To ne znači da ćemo čekati da se to dogodi i da se nećemo boriti za svoja prava, dapače.
Hrvati katolici trebaju znati da ćemo svih sredstvima braniti našu djecu od njihova zla i homofobne krvoločnosti, da neće biti aranžiranja s njihovim klerofašizmom. Naš cilj je pobjeda, u koju uopće ne sumnjam.
Jer povijest nas je naučila još jednu stvar: unatoč diskriminaciji, LGBT ljudi su kroz povijest čovječanstva uvijek postojali na ovaj ili onaj način, i kroz milenije su živjeli najbolje kako umiju, stvarali genijalnu umjetnost (Leonardo, Michelangelo itd.), osmišljavali nove oblike obitelji, dolazili do velikih znanstvenih otkrića (Isaac Newton, Nikola Tesla, Alan Turing itd.), voljeli se, ****** se, vodili ljubav, bili sretni, napredovali, borili se, preživljavali unatoč svemu. Nije slučajno “I Will Survive” jedna od gej himni.

Preživjet ćemo

Tako da nas jedan Imotski u tome neće zaustaviti, a ni Hrvati katolici. Ni spaljivanjem gej krnja, ni referendumima.
Baš obratno, lako je predvidjeti budućnost: kada jednog dana ne bude više Imotskog, kada se svi isele iz njega, kada više ne bude ni Željke Markić, kada možda više ne bude ni Hrvatske ni Hrvata katolika, kada konačno s povijesne pozornice nestane i Katolička crkva, bit će pedera, lezbi, bipsića i trans ljudi. I oni će odgajati djecu ako žele, oni će raditi, oni će napredovati, oni će živjeti slobodno i otvoreno, oni će se boriti i oni će se smijati na grobu hrvatske homofobije.
Tko se zadnji smije, najslađe se smije. We shall overcome.
*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala
 
ЛОМАЧА ШОКИРАЛА РЕГИОН: Хрвати спалили геј пар са усвојеним дететом…

Није тајна да се бројни Хрвати противе експерименталној одлуци да се истополним паровима дозволи удомљавање туђе деце и да је таква одлука донете резрефрендумске већине, али Имотски перформанс шокирао је регион.

Pogledajte prilog 654420

17:55 24.02.2020.

У недељу је у Имотском одржана традиционална Бакова поворка, дан када се Имоћани маскирају и шетају градом, а током те церемоније догодио се скандал – запаљена је фигура која симболизује геј пар са дететом, на чијем челу је била петокрака.
На улазима у Хрватску треба да стоји натпис: ,,Сачувај нас Боже глади, куге и Хрвата''!
Све исто као и некада!
 
Tamo se desavaju takve bizarnosti.
Deportuju turiste u Bosnu misle migranti- oni u fazonu pa nismo Bosanci
Spale dva geja s detetom.
Slave svake godine etnicko ciscenje kao praznik.
Bace coveka u more jer je Srbin.

Svaki put kad mislite da ne moz' bizarnije , oni Vas iznenade.


Pitanje- da li je dete koje je spaljeno "Nenad" Srbin?
 
JutarnjList
PRETRAŽI

Submit
BURA REAKCIJA
KARNEVAL MRŽNJE U IMOTSKOM Spalitelju lutke gay udomitelja tri kaznene prijave, ali DORH još ne zna hoće li protiv njega išta poduzeti
uuu.jpg

Organizator imotskog karnevala Milivoj Đuka na Facebook profilu ima fotografiju na kojoj pozira uz kukasti križ (lijevo)

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrv...-hoce-li-protiv-njega-ista-poduzeti/10013443/
Ali kukasti krst. Oj zivote lutalico.
 
zemlje koje su predvodnici prihvatanja ove grozne deformacije su takodje predvodnici tolerancije (cak i pravno) incesta.....seksa u familiji pa cak i u porodici (engleska, holandija, francuska, belgija........).
Danas se vecina zemalja sveta jos uvek odupire ovom uzasu ali pritisak "zapada" , da se ovaj uzas mora tolerisati, sve je jaci..........drzavama koje se odupiru prihvatanju ovih deformacija, zapad preti sankcijama. Posebno zemlje koje su u NATO , moraju u svoj pravni sistem ugraditi zakonsku zastitu za ove deformacije PA JE I HRVATSKA POD PRITISKOM NATO-a PRE NEKOLIKO GODINA MORALA PRAVNO DOZVOLITI INCEST , SEKS IZMEDJU BRACE I SESTARA "DRUGE LINIJE".........izmedju dece rodjenih sestara i brace.Naravno, koliko god mi "mrzeli" hrvate, svima nam je jasno da je ogromna vecina hrvatskog "pucanstva" apsolutno protiv ovih uzasa ...........i to uvek pokazuju ............kao i ovog puta.
BRAVO, BRACO HRVATI..........TAKO SE BRANI MORAL I CAST SVOG NARODA.
 
Нису запалили гејеве, него лутке.
Ах да, онај ко данас запали лутке, сутра ће и гејеве.

Нека не парадирају, и нека не млате о усвајању деце, нека с епомире с тим да ненормални и нека скончају тихо, у тишини.
 

Back
Top