Локални избори 2012 - Република Српска

Излазност на локалним изборима 2012 у РС биће

• мања од 45%

• мања од 50%

• од 50-52%

• од 52-54%

• од 54-56%

• од 56-58%

• преко 60%

• преко 65%

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

zvornicki_grobar

Zainteresovan član
Poruka
312
Ближи се полако и тај октобар па контам да није згорег да се отвори и тема о локалним изборима. Надам се да модерација нема ништа против,али да ће исто тако све оне који на теми буду провоцирали (читај комшије из федерације) бити заустављени у својој намјери да тему окрену у другом правцу.

Шта ви мислите хоће ли ови избори донијети неке значајније разлике у односу на прошле локалне изборе? Да ли ће се наставити владавина СНСД практично цијелом територијом РС? Да ли ће у Сребреници побједити српски кандидат? Да ли ће у Бијељини са власти отићи СДС и Мићић? Да ли ће у Фочи коалиција СДС/СНСД срушити локалца Крсмановића? Да ли ће у Добоју доћи до рушења Обрена Петровића из СДС? Да ли у Зворнику има шансе Драгић из СДС оборити Стевановића из СНСД?

Изнесита своја мишљења,запажања,очекивања.... Ја ћу касније нешто детаљније написати сопствено када су нека подручја у питању ;) (за почетак ће се у анкети наћи опште питање).

Ближи се полако и тај октобар па контам да није згорег да се отвори и тема о локалним изборима. Надам се да модерација нема ништа против,али да ће исто тако све оне који на теми буду провоцирали (читај комшије из федерације) бити заустављени у својој намјери да тему окрену у другом правцу.

Шта ви мислите хоће ли ови избори донијети неке значајније разлике у односу на прошле локалне изборе? Да ли ће се наставити владавина СНСД практично цијелом територијом РС? Да ли ће у Сребреници побједити српски кандидат? Да ли ће у Бијељини са власти отићи СДС и Мићић? Да ли ће у Фочи коалиција СДС/СНСД срушити локалца Крсмановића? Да ли ће у Добоју доћи до рушења Обрена Петровића из СДС? Да ли у Зворнику има шансе Драгић из СДС оборити Стевановића из СНСД?

Изнесита своја мишљења,запажања,очекивања.... Ја ћу касније нешто детаљније написати сопствено када су нека подручја у питању ;) (за почетак ће се у анкети наћи опште питање).

Najveći deo posetitelja PDF politika nema pojma gde je Foča, a za Miliće teško da su čuli. Ali je zanimljivo to što ne vole svi Dodika, mislim prvenstveno na Srbe u Srpskoj...
Ovde većina nema pojma ko drži lokalnu vlast u većim gradovima Srbije, a o optinama u RS tek malo znaju.

вјерујем ја да доста људи није чуло за мјеста у РС,ал с друге стране тема је уопштена дакле избори и очекивања ;)
Што се љубави према Милораду тиче,прије би се могло рећи да свима не одговара кадар СНСД-а него сам Додик. Национална политика Милорада Додика је идентична националној политици сваког Србина у РС.... Тај анимозитет појединаца је прије свега у оној сфери корупције и криминала појединаца,али и економска ситуација у самој РС.... ;)

Надам се да нећу давит никог својом анализом,ал моја очекивања су оваква,бар када су у питању већи градови у РС и сами резултати,а све на основу некаквог субјективног можда гледања ситуације и ранијих резултата:

БАЊАЛУКА - Мислим да је потпуно јасно да је кандидат СНСД-а апсолутни фаворит,то говоре и резултати неких прошли избора,рецимо на општим изборима 2010 разлика између двије највеће партије је била више него дупла,то говоре и резултати на претходним локалним изборима 2008. године,када је кандидат СНСД-а освојио сам више од 61% гласова.... Имајући све у виду,мислим да овај пут та бројка од 61% није реална,али исто тако сасвим сигурно је да ће у Бањалуци кандидат СНСД-а прећи 50%.

БИЈЕЉИНА - Вјероватно и најзанимљивија борба за сад већ градоначелника. Како Бобар није успио на прошлим смакнути Мићића,овај пут изгледа да ће и сама кампања али и нови кандидат из редова СНСД-а своју причу базирати на неколико великих пројеката Владе РС у Бијељини.... Као вјероватно највеће упориште опозиције, Мићић је благи фаворит,али сасвим сигурно да ће то бити борба у свега 2000 гласова. Још један итекако значајан сегмент је и тај да је рецимо на прошлим општим изборима сам Додик добио 7000 гласова више од Тадића (СДС). Наравно, све је то донекле релативно, јер на локалним изборима 2008. и поред свега Мићић је имао 5200 гласова више од Бобара. Кажем све је могуће,мада најреалније да Мићић остане градоначелник Бијељине.

ДОБОЈ - Обрен Петровић па то више није ни јавна тајна има јаку подршку бошњачког становништва,те неких мањих партија из РС,а богами и неке веће су му дале подршку у кампањи за начелника. До те мјере су убјеђени у тријумф,да се стално спомиња и цифра од 10000 гласова више од кандидата СНСД-А.Вјероватно кандидату СНСД-а неће помоћи ни то што је Додик добио Тадића на прошлим изборима за предсједника,као ни то што има одређен дио незадовољних добојлија учинком актуелног градоначелника.Разлика на прошлим локалним изборима између Обрена (СДС) и Милићевића (СНСД) је била 9300 гласова,па на основу овога се лако може закључити да ће Добој остати неосвојена тврђава владајуће странке у РС.

ПРИЈЕДОР - Мање више Павић је итекако крупна и битна политичка личност у политичком животу РС,а и сама коалиција СНСД-ДНС-СП неће себи допустити било какве грешке у кампањи и сасвим је извјесно да ће у Приједору остати иста коалиција,вјероватно чак и са још више предсједничких мандата у самом општинском штабу.

ЗВОРНИК - Многи ће рећи да је кампања у градићу на Истоку Српске одавно почела,суштински не нешто измјењена у односу на претходне. Мање више готово све српске странке су направиле коалицију са СДС,с тим да је једна јака СП у коалицији са СНСД-ом и ДНС. Ту је и бошњачка листа са својим кандидатом,који ће сасвим сигурно бити иза двојца,али и са релативно финим бројем гласова,вјероватно преко 6000. Имајућ у виду да је сам Додик добио преко 3000 гласова вишка у односу на Тадића на предсједничким изборима али и још неке сегменте политике у Зворнику,заиста ће у овој општини Републике Српске сваки глас одлучивати.Садашњи начелник Стевановић је 2008. добио 15584,а кандидат СП Аћимовић 10729. Занимљиво кандидат СДС је добио свега 295 гласова.... Ипак структура политичких странака у овој општини је претрпјела многобројне промјене,тако да ови резултати и нису прави показатељ,иако је евидентно да је кандидат СНСД-а Стевановић главни кандидат за нови мандат са највећим шансам,за то ће му требати сигурно преко 12000 гласова,јер ће право гласа у самој општини имати око 50000 људи.

ФОЧА - Овдје ће сасвим изгледно доћи до промјене власти на локалном нивоу. Крсмановић и његове западне колеге и савезници немају ама баш никакве шансе да му донесу нови мандат. Удружена коалиција СДС-СНСД и њихов кандидат мислим да ће однијети убједљиву побједу. То нарочито показује и резултат на последњим општим изборима када су ове двије партије заједно освојиле преко 10000 гласова. Исто тако имајућ увид у рад појединих одбора али и саму структуру партија на овом подручју задње двије године много је јачао СНСД,па и СДС,док је Крсмановићева странка и дан данас губи своје чланове,који углавном одлазе у већ поменути двојац.... Дакле овдје сасвим сигурно долази до промјене.....

vecinu obicnog naroda ovde u RS bas zabole za te izbore,bice kao sto je i do sada bilo sajasi kurta da uzjasi murta,mislim da je demokratija,stranke i strancarenje najvece zlo koje je moglo da zadesi ovaj narod

jedini politicar koga narod u RS cjeni je dr Vojislav Seselj a Milodr Dodik je nuzno zlo ljudi za njega vise glasaju zato sto nervira federalce,i zbog toga sto nemaju za koga da glasaju,jer ovi iz sds i pdp su jos veci lopovi i izdajnici ,ljudi pamte sta su oni uradili sa RS do 2006,koju su izdaju napravili i koliko nadleznosti prenjeli u sarajevo

Siguran sam kad bi se takmicili dr Vojo Seselj i Mile Dodik u RS dr Seslj bi dobio 70% glasova.....Dodik je jedan obicni lopov ,koji samo ne krade pare iz budzeta vec krade i ideje,agent CIA,kao sto rece ona vjestica Medlin Odvrajt dasak svjezeg vjetra,dosao na vlast uz muslimasnku i pomoc americkih tenkova 1998

dajte ljudi otvorite oci,Dodik samo lupeta nista konkretno nije uradio,prica samo ono sto narod voli da cuje,on cak nije ni srbin,samo mu je stalo do vlasti,isti kao Slobodan Milosevic ,totalno anacionalan tip ,zaboli ga i za RS i srbima zapadno od Drine

Свак има право на мишљење али Голубе доста си исхитрених ствари рекао и доста малициозно! Сматрам да суштински и тема није Милорад Додик и његово дјело,бићу искрен симпатизер сам истог,али сматрам да по мом претходном посту ријетко ко би то и закључио....
Сам си рекао до 2006. 60 и кусур надлежности је пренесено,оштећена је Република Српска,оштећен је обичан човјек,оштећене су избјеглице,да не причам о оно мало народа који живи у Федерацији.

Да само додам да у Требињу,Источном Сарајеву и Палама неби требало доћи до неких промјена,штавише утврдиће претходне изборе и опет ће чинити већину углавном СДС-ПДП,у Требињу СНСД. Што се Сребренице тиче, сигуран сам да ће побједити кандидаткиња српске листе,без обзира на даноноћне законске преступе званичног Сарајева!

п.с. Голубе у потпуности се слажем када се ради о изборним крађама ;) Сам сам био свједок сличних ванзаконских активности ;) Сам изборни закон је очајан,попис је оно што је омча око врата општинама и самој Републици Српској! Њега свјесно избјегавају сарајевски политички моћници,РС пуно губи тиме!

kako moze pomoci to sto je Dodik dovodio Tadica u Doboj prosle izbore,ti si izgleda jedan od onih koji su u onoj zgradi u BL sa 17 spratova ili si se uvalio negde u neku opstinu pa zivis u nekom svom svijetu,imaginarnom svijetu RTRS,ne mozes da shvatis realnost,kako ce mu pomoci Tadic alo..dovoljno je da prosetas recimo Banjalukom i pogledas grafite ,na svakom coisku narod ebebe mater Tadicu i proziva ga,ima bar 100 grafita po BL a vjerujem da je slicno sirom RS,Tadic je najnepopularnija licnost u RS,mislim da nebi mogao da slobodno proseta bilo kojim gradom u RS a da narod ne ispljuje

Голубе идемо у неку другу тему,а то ми није циљ ;)

Ако ти је лакше,студент сам,незапослен и бога питај хоћу ли икад бити ;)
Што се Тадића тиче први би га пљунуо и каменом погодио да га видим. То је политика виших интереса о којој ти неби млатио овдје јер се бојим да ме неби схватио. Мораш схватит да се неке ствари раде искључиво из виших интереса и да је политика сама по себи дјелатност која често не подлијеже утиску масе,а суштински маса је бира!

Сем евидентно одређене дозе песимизма и огорчености стањем у РС, планираш ли изаћи гласати? Шта мислиш о резултатима у Бијељини,Фочи? И у самом Грахову какво је стање?

Голубе идемо у неку другу тему,а то ми није циљ ;)

Ако ти је лакше,студент сам,незапослен и бога питај хоћу ли икад бити ;)
Што се Тадића тиче први би га пљунуо и каменом погодио да га видим. То је политика виших интереса о којој ти неби млатио овдје јер се бојим да ме неби схватио. Мораш схватит да се неке ствари раде искључиво из виших интереса и да је политика сама по себи дјелатност која често не подлијеже утиску масе,а суштински маса је бира!

Сем евидентно одређене дозе песимизма и огорчености стањем у РС, планираш ли изаћи гласати? Шта мислиш о резултатима у Бијељини,Фочи? И у самом Грахову какво је стање?

pa rekoh ti ja da je demokratija koju su nam nametnuli Amerikanci i njihovi marionetski sateliti iz EU i NATO najvece zlo koje je moglo zadesiti ovaj narod,vec sam rekao sta mislim o izborima i nikad na njih necu izaci sve dok se ne srusi marionetski sistem i marionetske stranke koje su nam nametnuli Amerikanci i njihovi sateliti,koji je smiso izlaziti na izbore kad ti koji budu izabrani nece raditi u interesu naroda vec ce slusati naredjenja iz americkih ambasada

a Srebrenica? Ima li ko da da analizu?

muslimani se masovno fiktivno prijavljuju u srebrenici,ima slucajeva da u stanu od 40 kvadrata ima prijavljeno da zivi 20 ljudi ,cak se prijavljuju i sandzaklije kojima je su dali drzavljanstvo BIH,cak je onaj hodza iz Pazara zukorlic najavio da ce se prijaviti u Srebrenici i ucestovati na izborima.

A vlast u Rs suti,dupeuvlakaci i marionete americke sluge,a ovamo terorisu narod RS,ima dosta slucajeva za koje ja znam da su ljudi zivjeli na jednoj adresi a prijavljeni na drugoj tu je Dodikov MUP odmah proglasio dokumenta nevazecim,tako se desilo mojoj jednoj komsinici tek saznala na granicnom prelazu da joj licna karta ne vrijedi jer ne zivi na adresi na kojoj je prijavljena,i naplatili joj 200 km kazne

a ovamo sute

a Srebrenica? Ima li ko da da analizu?

Srbi su trocetvrtinska vecina u Srebrenici al Muslimani fiktivno prijavljuju Srebrenicane iz FBiH za glasanje na narednim izborima. Malo se moze uraditi na suzbijanju te pojave ali opet tesko da mogu prijaviti cca. 3.000 ljudi koliko im treba da bi se izjednacili sa Srbima. Dakle Srbin ce pobjediti.
Na proslim izborima je u Srebrenici bilo 4175 srpskih glasaca a 1.524 Muslimanskih

Ostale opstine, manje vise isto kao 2008.

dodik ce pobediti jos u palama i IS, bijeljina micicu, ostalo isto vise-manje
Ne kaže se " u Palama " već " na Palama ". :)
Što se tiče Pala i ovih lokalnih izbora, nažalost mafija iz SDS neće dozvoliti da izgubi ovu opštinu.
Želim veliki uspjeh Socijalističkoj Partiji na budućim izborima, za koje ću i da glasam. ;)

Back