Lokacija Raja je u Banjaluci, Tvrdi Lokalna Sekta...

MaranAta

Ističe se
Poruka
2.303
Ekskluzivni izvestaj iz Banja Luke:
U proteklih nekoliko dana su se dogodile neke stvari koje su dovele do toga da o Vaderu i Aharonu (likovi sa BLIC.NET foruma) i njihovim teorijama saznam mnogo vise nego sto oni hoce da nam javno saopste. Ovo sto iznosim se odnosi samo na sektu kojoj pripadaju. Mislim da je interes svakoga ko cita tekstove na ovim stranicama da sazna istinu o tome sta ti ljudi rade i u sta vjeruju, a onda neka svako za sebe donese zakljucak o njihovom psihickom i duhovnom zdravlju, te neka zakljuci kome oni zapravo sluze.

Obojica pripadaju sekti/kultu na cijem je celu guru pod imenom P. H. Guru stanuje u “plavom neboderu” (poznat u BL po boji svoje fasade, inace neboder oficira JNA) na Bulevaru, a kako sam cuo tu stanuje i Aharon, kao i jos neki ljudi iz te grupe. Ta lokacija je za njih veoma vazna, jer oni najozbiljnije vjeruju da su Adam i Eva zivjeli na tom mjestu gdje je danas plavi neboder! Guru kao vodja grupe tvrdi za sebe da komunicira sa Bogom, tj. "cuje glasove" i daje ostalim clanovima grupe razne "podatke". Tako je Aharonu "otkrio" da je on, Aharon, reinkarnacija i Mojsija i Svetog Apostola Pavla! Za samog gurua ne znam cija je on “reinkarnacija”. Svako u njihovoj grupi je toboze necija reinkarnacija, a prema informacijama koje imam, Aharon nije jedini koji za sebe vjeruje da je reinkarnacija nekog Apostola. Ima ih jos. Znam da ima jedna djevojka u toj grupi koja vjeruje da je reinkarnacija Jovanke Orleanke. To je za sve radoznale rjesenje misterije, tj. odgovor na pitanje: na sta Vader i Aharon misli kada kaze da pred Banjalukom stoji velika duhovna buducnost i da ce se "mnogi iznenaditi". Logicno da covjek tako pise kad vjeruje za sebe da je reinkarnacija Mojsija i Svetog Apostola Pavla.

Inace, guru kulta ima nevjerovatno veliku biblioteku i to veoma rijetkih knjiga. Te knjige je voljan da posudjuje a i prodavao ih je po veoma povoljnim cijenama. Medjutim, covjek je u tipicnom sektaskom maniru na svakoj trecoj stranici svojih knjiga upisivao svoje ime i prezime “P. H.”, ko ce znati zasto - valjda da bi se uvukao u podsvijest ljudima koji to citaju...

Upoznao sam djevojku koja je prije nekih deset godina prisustvovala na nekoliko sastanaka ove grupe. Vrlo brzo joj se sve to sto se tu desavalo ucinilo vrlo bolesno, a kaze i da je osjetila veliku negativnu energiju. Rece mi da nema dokaza, ali da je ubijedjena da guru sve sto radi, radi namjerno, tj. da on svjesno sluzi djavolu, dok ostali zaista misle da su na Bozijem putu. Inace, gurua je privodila i policija, ali posto u nasoj zemlji nema zakona za borbu protiv sekti i dalje je na slobodi. Djevojka koju sam spomenuo je na jednom od tih sastanaka popila nekakvo pice koje su joj dali. Odmah nakon toga poceli su joj veliki psihicki i fizicki problemi. Dobila je tremor glave (glava joj se nekontrolisano tresla lijevo-desno). Prisla je Pravoslavnoj Crkvi, pokajala se, pricescuje se redovno i danas se moze reci da je zdrava, mada se neke posljedice jos mogu primijetiti.

Sastanci kojima je prisustvovala su se sastojali iz citanja Svetog Pisma a zatim molitava. Za te molitve kaze da je ocigledno da one nisu zaista upucene Bogu, rece mi: "To nije Oce nas", tj. duh tih molitava nije hriscanski. Oni se mole za to da im se podare parapsiholoske sposobnosti: telepatija, moc astralne projekcije i jos neke tipicne okultne "vjestine" koje se dobijaju djavolovom pomoci.

Inace, neboderi na bulevaru su Banjalucanima poznati kao mjesto gdje se desio veliki broj samoubistava u zadnjih desetak godina.
------------------------------------------------------------------

Nije li jedna od glavnih karakteristika kultova da svojim clanovima podilaze time sto im “utiskuju” osecaj da pripadaju eliti, i da pred njima stoji svetla buducnost, kao “izabranima”...

Tekst je interesantan jer vidim da se jedan clan tog kulta - Vader pojavio i na ovom forumu. :wink:

Sestra1:
Vadere, daj molim te, da li je sve ovo tacno
Stvar je dosta kompleksnija nego što je neki žele predstaviti.

Tekst kojim je otvorena ova tema a u kome se iznose optužbe i klevete prema nekim pojedincima iz Banjaluke koji godinama rade na svojoj duhovnoj izgradnji kroz čitanje i proučavanje Svetog Pisma je pun jednoumlja, predrasuda, pogrešnih i poluistinitih informacija iz kojih su izvedeni pogrešni zaključci a sve sa ciljem da se diskredituju neke osobe čiji se pogledi i vjerovanja ne poklapaju uvijek sa pravoslavnim tj. sa onim kako neki pojedinci shvataju pravoslavlje iako je to često daleko od istinskog pravoslavlja.

O svemu ovome je vođena opširna tema na drugom forumu gdje je ovaj tekst u originalu postavljen. U toj temi čiju adresu dole dajem je vidljivo da uz neke istinite informacije koje su iznesene ima mnogo neistinitih a povrh svega izneseni su potpuno pogrešni zaključci. Autor ovog teksta koji je Maran Ata ovde samo prenio je kasnije i sam priznao da je osoba koja je bila dio izvora njegovih informacija i sama nije normalna, psihički je liječena i nije bila psihički stabilna ni prije nego što je stupila u kontakt sa osobama koje je kasnije klevetala a klevetala je (kao što kleveće i gornji tekst) samo zato što sa određenim ljudima koji su je savjetovali da radi duhovnu izgranju i čita Sveto Pismo nije uspjela postići neke svoje niske ciljeve a onda je nastupila zloba koja je između ostalog rezultovala psihičkim i fizičkim uznemiravanjem nekih duhovnih osoba iz Banjaluke a za šta postoje dokazi tako da se protiv dotične može podići i tužba.

Adresa ove kontroverzne teme je
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=4240

Aladin:
Cuj Maranata i ja!?!?!?! Smejurija!!! Radis li ti jos nesto osim sto visis na ovom forumu, pojavljujes pod raznim imenima i delis lekcije svima?

Ne samo na ovom forumu već na dosta njih, i na svima prosipaju svoju "mudrost". Njih dvojica sistematski i vrlo lokavo blate istinsko pravoslavlje predstavljajući se kao pravoslavci a zapravo pišu strogo suprotno od duha istinskog pravoslavlja jer kad se čita pravoslavna literatura vidi se koliko poruke u njima odudaraju od onoga što pišu Maran Ata i pravda. Njih dvojica su zgadili pravoslavlje svima na svim forumima gdje se pojave. Ako je neko kolebljiv u vjeri ili još ni nije vjernik a mogao bi biti kad pročita šta pišu njih dvojica, sa kakvim skučenim umom i pogledima posmatraju vjeru i duhovnost, male su šanse da će se odlučiti za pravoslavlje. Njih dvijica su najveća antireklama za pravoslavlje na svim forumima gdje se pojavljuju. Evo npr. ovaj koji se predstavlja kao "pravda" kleveće vladiku Nikolaja Velimirovića koji je za njega pojam duhovne veličine i koga je SPC nedavno kanonizovala u sveca. Svakom je iz toga vidljivo da "pravda" nije pravoslavac već da lukavo radi protiv pravoslavlja.

Ево и објашњења зашто секта мисли да је Рај био у Бања Луци, од стране Ахарона - лика коме је гуру те секте доделио "реинкарнацију" Св. Павла !!!

U toj Titovoj Jugoslaviji (a vidjećemo kasnije, od nje sve vrvi u proročkim ali i drugim knjigama Svetog Pisma) ima jedan grad koji je za mnoge bio poseban (inače opština kojoj je pripadao taj grad je po površini bila najveća u zemlji).
S obzirom da je u tom gradu bio jak vojni garnizon i kompleks vojnih škola, mnogo ljudi je prošlo kroz njegove kasarne služeći JNA i svima je taj grad ostao u posebnoj uspomeni, iako ni sami nisu bili svejsni zbog čega. Da li su to lijepe djevojke, aleje ili nešto treće što se neda baš opisati riječima, to niko ne zna, ali činjenica je da je to bilo tako (svjedoka za ovu tvrdnju ima bar desetak hiljada). To vrijedi i za mnoge putnike namjernike iz zemlje i inostranstva koji su makar i nakratko boravili ovdje. Taj grad je BANJA LUKA.
Pažnje vrijedna je činjenica da je najveća kasarna u Banjaluci (Kozara) smještena na području koje se zove Nazaret!.
Iako statistički zavod kaže drugačije, taj grad je bio čuven po jednoj znimljivosti koja je privlačila pažnju pogotovo muške čeljadi, a to je legenda da u Banjaluci na jednog muškarca spada sedam žena. Ne znam koliko je ta legenda danas prisutna, ali je u bivšoj Jugoslaviji bila opštepoznata. Mnogo puta sam doživio da me ljudi pitaju:"Je'l istina", kada sam govorio odakle sam.
Vrlo zanimljivo je da se takvo nešto spominje i u svetom Pismu. Evo šta kaže prorok Isaija:
I u ono vrijeme sedam će žena uhvatiti jednoga čovjeka govoreći: svoj ćemo hljeb jesti i svoje ćemo odijelo nositi, samo da se zovemo tvojim imenom, skini s nas sramotu. (Isaija 4:1)
Koincidencija? Tvrdim da nije! Tim više što ćete se uvjeriti da takvih koincidencija ima malo isuviše.
Da li je i može biti koincidencija da je gramatički ispravno i u ravnopravnoj upotrebi u našem jeziku naziv Banja Luka i Banjaluka, isto kao što je to slučaj sa imenom jednog vrlo zanimljivog mjesta Bet Lehem (u originalu Bejt Lehem) odnosno Betlehem (za one koji ne prepoznaju naša transkripcija je Vitlejem)!
I da li je koincidencija to što su čak i inicijali isti:B L. I da li je koincidencija i to što iste inicijale ima i jedno ime oko kojeg se svijet zatalasao u posljednje vrijeme: Bin Laden!
Samo čovjek koji zbog svojih predrasuda i strahova ne želi da vidi ili razumije može da prenebregne ove činjenice (i mnoge druge). A Bog govori svima: budi slobodan i hrabar, gledaj i razmišljaj – ne spavaj.

Mnogo puta u Svetom Pismu spominje se porođaj i žena u porođajnim bolovima kao simbolika teškog puta do Božijeg blagoslova i Božijih darova i blagodeti. Kada se uzme topografska karta kotline u kojoj je smještena Banja Luka lako se može uočiti da je njen oblik upravo istovjetan izgledu ženske maternice i to otvoren prema sjeveru, a sa dva jajčana kanala prema jugoistoku i jugozapadu (riječna korita Vrbanje i Vrbasa). Kanal koji vodi prema jugozapadu, se čak (gle čuda!) i završava sa mjestom koje se zove Jajce!
Sve ovo upućuje na to da se u tom gradu očekuje neki plod, nešto treba da se rodi. Šta!
Svjedoci smo mukotrpnog građenja hrama Hrista Spasitelja u centru Banjaluke. Moje je mišljenje da taj hram tako teško napreduje zbog prostog razloga što u Banjaluci ne treba da se gradi rukotvoreni hram Hrista Spasitelja, nego da je ovo mjesto gdje treba da se gradi živi hram od duhovnih ljudi koji će započeti istinski duhovni preobražaj prvo na sebi, pa onda i šire.
Jer pojam Crkva mnogi svojataju, ali prava zajednica vjernih (što bi Hristova Crkva trebala da bude) nije nijedna od njih nego joj samo pojedinci iz njihovih sredina pripadaju, a vrijeme nastaje da se gradi hram nerukotvoreni, vidljivi a nevidljivi jer to je onaj pravi. I to je razlog neuspjeha i neblagoslova gradnje ovog ali i drugih rukotvorenih hramova, jer se samo zovu Božijim imenom, ali ništa ne doprinose na Božijem putu.
Ali ostavimo ono što nije i okrenimo se onom što jeste. Jer Bog je na samo njemu svojstven način svima u svijetu a najviše stanovnicima ovog područja dao vidljiv znak da je Banja Luka zaista to o čemu govorim. Naime, od svih gradova u kojima je dominantan srpski živalj, i koji su svi preživjeli bombardovanje Sjevernoatlatske alijanse (koja je u proročkim knjigama Svetog Pisma takođe jasno opisana), jedino na Banjaluku i njeno šire područje nije pala niti jedna bomba niti projektil. To je istinsko čudo jer je Republika Srpska bila dvadesetak dana izložena bombardovanju a na području Banjaluke je bilo koncentrisano više vojnih ciljeva nego maltene na cijelom ostalom prostoru RS. Pa ipak, nije bombardovana! Beograd npr. jeste, nekoliko godina kasnije. Ima li ikoga da se zapita, zašto?
I kada je grmilo na Manjači od nastupajuće voske i kada su se svi u ovom gradu (a najviše onima koji su imali moć da urade nešto što je trebalo pa nisu ) tresli kao prutovi, Božijom voljom a nečijiom molitvom grad je sačuvan. Da, tako je naredio tadašnji američki predsjednik Klinton i to se zna, ali neka znaju oni koji ne vjeruju da je on to uradio zbog svojih kombinacija, ali da je Bog učinio da mu se ta ideja svidi i da je to plod Njegove volje a ne Klintonove (ili onih koji stoje iza Klintona).
Ima li iko da razmisli o tome. Jedno je sigurno, Banja Luka nije spašena od tadašnje katastrofe zbog pravoslavne eparhije banjalučke i njene svetosti i dobrote. Ali zbog nekoga i nečega jeste. Ima li ikoga da razmisli o tome!!?

--------------------------------- КРАЈ ОРИГИНАЛНОГ ТЕКСТА -------------------

Може ли нормалан ум да направи овакву конструкцију ?

Текст је иначе овде: http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=3809

MaranAta:
Ево и објашњења зашто секта мисли да је Рај био у Бања Луци, од стране Ахарона - лика коме је гуру те секте доделио "реинкарнацију" Св. Павла !!!

U toj Titovoj Jugoslaviji (a vidjećemo kasnije, od nje sve vrvi u proročkim ali i drugim knjigama Svetog Pisma) ima jedan grad koji je za mnoge bio poseban (inače opština kojoj je pripadao taj grad je po površini bila najveća u zemlji).
S obzirom da je u tom gradu bio jak vojni garnizon i kompleks vojnih škola, mnogo ljudi je prošlo kroz njegove kasarne služeći JNA i svima je taj grad ostao u posebnoj uspomeni, iako ni sami nisu bili svejsni zbog čega. Da li su to lijepe djevojke, aleje ili nešto treće što se neda baš opisati riječima, to niko ne zna, ali činjenica je da je to bilo tako (svjedoka za ovu tvrdnju ima bar desetak hiljada). To vrijedi i za mnoge putnike namjernike iz zemlje i inostranstva koji su makar i nakratko boravili ovdje. Taj grad je BANJA LUKA.
Pažnje vrijedna je činjenica da je najveća kasarna u Banjaluci (Kozara) smještena na području koje se zove Nazaret!.
Iako statistički zavod kaže drugačije, taj grad je bio čuven po jednoj znimljivosti koja je privlačila pažnju pogotovo muške čeljadi, a to je legenda da u Banjaluci na jednog muškarca spada sedam žena. Ne znam koliko je ta legenda danas prisutna, ali je u bivšoj Jugoslaviji bila opštepoznata. Mnogo puta sam doživio da me ljudi pitaju:"Je'l istina", kada sam govorio odakle sam.
Vrlo zanimljivo je da se takvo nešto spominje i u svetom Pismu. Evo šta kaže prorok Isaija:
I u ono vrijeme sedam će žena uhvatiti jednoga čovjeka govoreći: svoj ćemo hljeb jesti i svoje ćemo odijelo nositi, samo da se zovemo tvojim imenom, skini s nas sramotu. (Isaija 4:1)
Koincidencija? Tvrdim da nije! Tim više što ćete se uvjeriti da takvih koincidencija ima malo isuviše.
Da li je i može biti koincidencija da je gramatički ispravno i u ravnopravnoj upotrebi u našem jeziku naziv Banja Luka i Banjaluka, isto kao što je to slučaj sa imenom jednog vrlo zanimljivog mjesta Bet Lehem (u originalu Bejt Lehem) odnosno Betlehem (za one koji ne prepoznaju naša transkripcija je Vitlejem)!
I da li je koincidencija to što su čak i inicijali isti:B L. I da li je koincidencija i to što iste inicijale ima i jedno ime oko kojeg se svijet zatalasao u posljednje vrijeme: Bin Laden!
Samo čovjek koji zbog svojih predrasuda i strahova ne želi da vidi ili razumije može da prenebregne ove činjenice (i mnoge druge). A Bog govori svima: budi slobodan i hrabar, gledaj i razmišljaj – ne spavaj.

Mnogo puta u Svetom Pismu spominje se porođaj i žena u porođajnim bolovima kao simbolika teškog puta do Božijeg blagoslova i Božijih darova i blagodeti. Kada se uzme topografska karta kotline u kojoj je smještena Banja Luka lako se može uočiti da je njen oblik upravo istovjetan izgledu ženske maternice i to otvoren prema sjeveru, a sa dva jajčana kanala prema jugoistoku i jugozapadu (riječna korita Vrbanje i Vrbasa). Kanal koji vodi prema jugozapadu, se čak (gle čuda!) i završava sa mjestom koje se zove Jajce!
Sve ovo upućuje na to da se u tom gradu očekuje neki plod, nešto treba da se rodi. Šta!
Svjedoci smo mukotrpnog građenja hrama Hrista Spasitelja u centru Banjaluke. Moje je mišljenje da taj hram tako teško napreduje zbog prostog razloga što u Banjaluci ne treba da se gradi rukotvoreni hram Hrista Spasitelja, nego da je ovo mjesto gdje treba da se gradi živi hram od duhovnih ljudi koji će započeti istinski duhovni preobražaj prvo na sebi, pa onda i šire.
Jer pojam Crkva mnogi svojataju, ali prava zajednica vjernih (što bi Hristova Crkva trebala da bude) nije nijedna od njih nego joj samo pojedinci iz njihovih sredina pripadaju, a vrijeme nastaje da se gradi hram nerukotvoreni, vidljivi a nevidljivi jer to je onaj pravi. I to je razlog neuspjeha i neblagoslova gradnje ovog ali i drugih rukotvorenih hramova, jer se samo zovu Božijim imenom, ali ništa ne doprinose na Božijem putu.
Ali ostavimo ono što nije i okrenimo se onom što jeste. Jer Bog je na samo njemu svojstven način svima u svijetu a najviše stanovnicima ovog područja dao vidljiv znak da je Banja Luka zaista to o čemu govorim. Naime, od svih gradova u kojima je dominantan srpski živalj, i koji su svi preživjeli bombardovanje Sjevernoatlatske alijanse (koja je u proročkim knjigama Svetog Pisma takođe jasno opisana), jedino na Banjaluku i njeno šire područje nije pala niti jedna bomba niti projektil. To je istinsko čudo jer je Republika Srpska bila dvadesetak dana izložena bombardovanju a na području Banjaluke je bilo koncentrisano više vojnih ciljeva nego maltene na cijelom ostalom prostoru RS. Pa ipak, nije bombardovana! Beograd npr. jeste, nekoliko godina kasnije. Ima li ikoga da se zapita, zašto?
I kada je grmilo na Manjači od nastupajuće voske i kada su se svi u ovom gradu (a najviše onima koji su imali moć da urade nešto što je trebalo pa nisu ) tresli kao prutovi, Božijom voljom a nečijiom molitvom grad je sačuvan. Da, tako je naredio tadašnji američki predsjednik Klinton i to se zna, ali neka znaju oni koji ne vjeruju da je on to uradio zbog svojih kombinacija, ali da je Bog učinio da mu se ta ideja svidi i da je to plod Njegove volje a ne Klintonove (ili onih koji stoje iza Klintona).
Ima li iko da razmisli o tome. Jedno je sigurno, Banja Luka nije spašena od tadašnje katastrofe zbog pravoslavne eparhije banjalučke i njene svetosti i dobrote. Ali zbog nekoga i nečega jeste. Ima li ikoga da razmisli o tome!!?

--------------------------------- КРАЈ ОРИГИНАЛНОГ ТЕКСТА -------------------

Може ли нормалан ум да направи овакву конструкцију ?

Текст је иначе овде: http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=3809
Pa ja sam zaista zaprepastena i vec negde postajem ocajna zbog duhovnog stanja mog naroda. Iako sam svesna da covek treba da bude pre svega, odgovoran za samog sebe, moja ljubav prema vlastitom srpskom narodu mi neda mira. Gornji tekst je tipican primer paranoidne strukture licnosti koja u svemu i svacemu vidi znakove i simbole i koja pojedena vlastitom gordoscu gubi zdrav razum. To me sve jako rastuzuje.
Inace, braco Pravdo i Maranata, koristim ovu priliku da Vam skrenem paznju. Kao sestra pravoslavka, molim Vas da ublazite svoje tekstove, jer imate sta da kazete, ali zbog vaseg nacina iritirate sagovornike te zbog toga - promasujete cilj. Nas Gospod Isus Hristos, kojeg su najstrasnije vredjali, odgovarao je smireno i mudro i na uvrede nije vracao uvredama. To je zakon dobra, na mrznju vrati ljubavlju i strpljenjem. Gospod je jedino bio ostar i direktan sa tadasnjim svestenstvom jer je video gde vode narod. Ali On je to mogao, jer je bio Gospod. Braco, steta je da umesto da ucimo jedni od drugih, ovaj Forum koristimo za svoje niske strasti. To sto se vruce (a ne mlako) borite za nasu veru je lepo, ali prilagodite nacin da bi ljudi mogli da Vas cuju.
S ljubavlju, Sestra

Sestra:
Gospod je jedino bio ostar i direktan sa tadasnjim svestenstvom...

Сејо, у протестантизму сваки "верник" је и "свештеник". Тако да се оштрина мојих речи поклапа са твојом констатацијом. Надам се да си чула за ту дотичну измиљотину отпадника Лутера. :wink:

Pozdrav i svako dobro svim dobronamjernim učesnicima ovog foruma.
Pošto mi je Vader skrenuo pažnju da je ovakva tema ovdje otvorena skoknuo sam malo da se uključim koliko mi vrijeme dopušta.
Već sama činjenica ko je i na koji način otvorio ovu temu, može da učini da neko ozbiljno shvati ono što sam na BLIC forumu pisao i što je ovdje preneseno iako možda inače bio mnogo skeptičniji.
Jer ne bi bio prvi koji razmišlja ovako: ono što Maran Ata napada mora da valja ili bar da nešto ima u tom.
Ne znam koliko su oni koji se predstavljaju kao Maran Ata i kao "hišćanin" "...pravda" i još ko zna kako, antipropaganda za ono za što se zalažu, a propaganda za ono čemu se protive.
S punim pravom Sestra ih na to upućuje.

S druge strane kad je već na ovom forumu postavljen ovaj tekst (što meni ni na um nije palo da činim, niti imam toliko vremena da sjedim samo na internetu ne bih li kome "izlagao svoje teorije", a što oni koji traže sljedbenike van svake sumnje čine) ipak ću bar maličak da se priključim i dam priliku da sa onima koji to žele porazgovaram direktno i odgovorim na pitanja koja bi možda htjeli postaviti.

Želim prije svega da kažem da je po otkrićima (prije svega iz Svetog Pisma) fizička lokacija rajskog vrta bila na području današnje Savske doline, odnosno otprilike od Ljubljane do Beograda :D , s tim što se samo Adamovo prebivalište nalazilo baš negdje u sredini vrta, na području Banje Luke.
Potvrde za ovo su svjesno i nesvjesno dali mnogi ljudi u istoriji, a danas pogotovo. Ali to je zaista duga priča.
To nije loše znati jer se na taj način može lakše pojmiti zašto su se ovdje tako prelamale civilizacije, zašto su se za ovo područje toliko trsila carstva, i šta je prava pozadina današnjih svjetskih događaja vezanih za ovo područje.
Prisjetite se malo pa vidite da se mnogi o tome govore na ovaj ili onaj način. A Sveto Pismo je prepuno Balkana i Jugoslavije pogotovo. Samo to treba pronaći.
Međutim, mnogo je važnija ona lokacija raja i pakla koju svako nosi u sebi, jer su i raj i pakao prije svega stanja bliskosti ili udaljenosti od Boga Tvorca i njegove volje.
Ja se u potpunosti slažem sa Sestrom u zabrinutosti za duhovno stanje našeg naroda, i trudim se koliko je u mojoj moći da radim na sopstevnom duhovnom razvoju, na duhovnom razvoju moje porodice, a samim tim već pozitivno djelujem i na okolinu.
I takođe nastojim da ujedinim svoje snage sa svima koji misle dobro drugima kao i sebi i koji u svom privatnom životu tvore ono što u Svetom Pismu piše.
Otkrića koja su ovdje pomenuta uopšte nisu temelj moje duhovne izgradnje nego jedino pomažu da lakše shvatim šta se i zašto oko mene dešava, ali i da shvatim da to što sam baš ovdje ima svoju svrhu i da imam određenu odgovornost.
A uvijek sam govorio: vrijeme će sve pokazati/b].

Vader:
Sestra:
Vadere Brate, da li se ti saglasavas sa sadrzajem gornjeg teksta, da Banjaluka predstavlja to sto je receno?
To što ja vjerujem možeš pogledati na temi čiju sam adresu dao. Sad ti mogu ukratko reći da se slažem sa onim što je aharon ovde i tamo napisao.
Draga braco,
Zaista ne znam sta da Vam kazem. Toliko sam se po Beogradu nagledala i naslusala raznih teorija i "duhovnih"konstrukcija i posmatrala razne "Bogom nadahnute" i "izabrane"ljude(i bila svedok njihovom uzasnom duhovnom padu i rastrojstvu)da vise nemam nerava da se unosim u bilo sta sto je van nase crkve. Uostalom i nije moje da nesto sudim i presudjujem, ima za to kompetentnijih ljudi. Jedino znam da sam ja pronasla jedini izvor mira, zdravlja, radosti u okviru crkvenih sluzbi, redovno se ispovedajuci i pricescujuci. Svoje dileme razresavam u razgovorima sa nasim duhovnicima, citajuci zitija svetih i strogo pazeci da nikog ne sablaznjavam. Pokusavam da zivim to u sta verujem cvrsto se drzeci za Gospoda Isusa Hrista.
A Vama zelim svako dobro od Gospoda i neka nas Gospod sve drzi na ispravnom putu. Zbogom,

Sestra:
Jedino znam da sam ja pronasla jedini izvor mira, zdravlja, radosti

Lijepo je ako si pronašla nešto što te istinski duhovno ispunjava i približava Ocu Nebeskom. No nemoj upasti u zabludu i misliti da je to jedini put do Boga. Pominješ da čitaš žitije duhovnih osoba što nije loše ali savjetovao bih ti da makar toliko čitaš i Sveto Pismo koje je osnov i temelj hrišćanske vjere.

Tuzno je poznanice
sto musliman bolje zna od tebe sta pise u Pismu
sto se u kafi vise vise istine vidi nego u tvojoj prici i sto si prekardasio u divnim recima pa te brisu da ne napravis smejuriju od foruma kao na serbian caffeu gde su moderatori isti kao i ti .
Aloji svaka cast !
Neka brise tvoje kao i tudje sve nedolicno neka brise kad drugacije ne ide.
Pozdrav
Inace ja idem za koji dan u Bg ajde da se nadjemo na razgovor !

A sada se <span style="color: red"><span style="text-decoration: underline"><span style="font-weight: bold">bez zakona </span></span></span>

Sta je ovo ?
To neka egipatska knjiga ?
Nemoj da se nerviras, skodi lepoti.
Nego respektuj tudje misljenje makar bilo pogresno ili drugacije (u tvom slucaju)
Sta mislis da se Isussvadjao sa svima okolo ko nije u pravu .
sta je On radio ?
Razgovarao je sa njima na nivou koji su oni mogli razumeti iako nisu bili u pravu.
Mt.14:24 o morskom cudovistu
Mt.12:27 o laznom bogu Velzevulu itd

Ko je rekao da je tora zakon ?

Da li je ovaj 'opasni' banjalučki 'kult' ovako 'razotkriven' iz ljubavi prema Istini, iz pobude da se spreči širenje jedne 'laži', ili iza svega stoje i neki drugi motivi i pobude?!

Da li drugi čovek nema pravo da istinu tumači i vidi na svoj način, u skladu sa svojom svešću?!

Po meni, na našim prostorima najopasniji kult, najgora stvar, najzaslužnija stvar za svekoliku bedu srpskog naroda zove se svetosavska sekta: SPC. Jer njihov 'pastiri' niti ulaze u Carstvo Nebesko /samo se kite teškim zlatnim carskim krunama!/, niti drugoga mogu voditi u Carstvo, niti kome dopuštaju da ulazi. Pogledajmo bedu, i duhovnu, i kulturnu i materijalnu u kojoj živimo? Pogledajmo o čemu razmišljaju dični 'svetosavci': sa koliko prasadi i peradi će da napune zamrzivač, koliko buradi rakije će da ispeču, koji vašar je sledeći na redu, kako najbolje da naude komšiji, ...?

Back