Logika više ne važi, inclusive language

Sto se mene tice svi mogu da se nazovu dvoslovno ....ja sam MM rodjen M izgledam kao M , a moze i MMM rodjen M izgledam M i godi mi M logika razmisljanja, a i vaspitanja, dok mnogi na forumu vec upadaju u MMF grupu ,

Ali to bi resilo sve probleme i sve moguce kombinacije....
Malo bi nezgodno bilo da me neko zove MMM majka, ali MMM otac bi vec islo....
Kod MF i FM kombinacija, nek oni odluce jesu li majke ili ocevi....

Ali samo budala moze da tvrdi da corbuljak od jezika uklanja greske i nejasnoce....bas samo budala....doduse ima ih vise nego razumnih..

Inace sve ove prelaze zovu i MF kao MTF , FM kao FTM f to m....i dalje pratite logiku....znaci sve se resava tako sto utvrdimo sta ti je geneticki pocetak, a sta hormonski kraj i emotivni kraj i eto tri slova resen problem.....

Tako ja nemam problema sa muskarcima ovde koji su feministi , ali nije samo to da su feministi, nego su vaspitani , misaono i emotivno da reaguju i prate okruzenje kao zene, pa su lako za oznacavanje, MMF i svi sretni...

Dobra tema, samo kada bi moglo više reči, a manje snimaka.

Kod nas to dolazi nakako ispod žita, da bi se izbegao otpor.
Kad pokreneš razgovor o ovoj temi sa odraslim ljudima, gledaju
te u čudu i kažu ''pa to je negde tamo na trulom zapadu i veze
nema sa nama''. Mladi već shvataju o čemu se radi, a deca iz
vrtića će dolaziti kući već vaspitana i prilagođena za ''vrli novi
svet''.

Odrasla osoba ne ume da definiše kako se to oseća žena, a kako
muškarac, a i decu sa tim sluđuju. Imaš pravo da se osećaš kao
dečak. Dobro. A kako se oseća dečak? :dontunderstand:
Osim nekakvih stereotipa, roze za devojčice, plavo za dečake,
kakve suštinske razlike u osećaju ima? Jel se devojčica oseća
kao dečak ako joj je palo na pamet da se popne na drvo?

Samo da ti ukazem na nesto , ja sam eksperimentisao sa nekim devojkama da dodjemo do toga kako osecaju zene a kako muskarci , i dosao sam do toga, na zalost ne moze se jednostavno objasniti (najbolji pokusaj je kod povratka sa puta) , ali to i seksualnost nije ni blizu slicno...Emotivnost i seksualnost....
Tako da ne mesas zenski mod razmisljanja i osecanja i seksualnost na zenski nacin...
Ovo drugo nisam mogao da osetim, jer nemam takvu seksualnost, a nije mi se ni eksperimentisalo...

Samo ukazujem da ona moja recenica MMM rodjen, sad i razmisljam i osecam kao muskarac ne obuhvata seksualnost jer ne zelim da petljam oko seksualnosti....
Ako bih petljao oko seksualnosti , onda bi moglo da bude 4 slova, gde bi cetvrto moglo da bude M, Z , B , A, zaboravio sam koje jos opcije postoje, B je bi, A je androgeni...

Niti se može jednostavno objasniti, niti je objašnjeno, ali je dozvoljeno da biraš,
da o svom izboru obavestiš okolinu i da okolina to mora da poštuje.

Evo jednog primera. Nedavno se vrtela na jutjubu promocija nekog programa
za osnaživanje žena. Pa su žene delile svoje utiske. Silovane, tučene, traumirane
na različite načine, pričaju koliko im je i kako program pomogao. I sad je tu
jedan muškarac koji je promenio pol i kaže a mu je program pomogao da shvati
šta je to biti žena i kako da se uklopi u društvo. Pa brate sestro, ako nisi znao
šta je to biti žena, što si menjao pol? Osećao se kao žena do te mere da je
spreman pol da promeni, al ne zna ni šta je to biti žena. Ko je tu lud?
Zbog onih što ne znaju ni sami šta osećaju, a kamo li u čemu je to utemeljeno,
ova iz uvodnog posta govori ''trudni ljudi'' da nekoga ne uvredi i zvuči kao
budala.

Samo da ti ukazem na nesto , ja sam eksperimentisao sa nekim devojkama da dodjemo do toga kako osecaju zene a kako muskarci , i dosao sam do toga, na zalost ne moze se jednostavno objasniti (najbolji pokusaj je kod povratka sa puta) , ali to i seksualnost nije ni blizu slicno...Emotivnost i seksualnost....
Tako da ne mesas zenski mod razmisljanja i osecanja i seksualnost na zenski nacin...
Ovo drugo nisam mogao da osetim, jer nemam takvu seksualnost, a nije mi se ni eksperimentisalo...

Samo ukazujem da ona moja recenica MMM rodjen, sad i razmisljam i osecam kao muskarac ne obuhvata seksualnost jer ne zelim da petljam oko seksualnosti....
Ako bih petljao oko seksualnosti , onda bi moglo da bude 4 slova, gde bi cetvrto moglo da bude M, Z , B , A, zaboravio sam koje jos opcije postoje, B je bi, A je androgeni...
A, Z, F, J, K, zaključak vodi ka tome da su emocije univerzalne kod oba pola, baš kao i osjećaj bola, tako da tu nema šta da se eksperimentiše.
Može se samo uzeti u obzir razmatranje nekog uzročnika koji inicira emocije i utiče na iste, npr. estrogen kod žemskih i testosteron kod muških..

A, Z, F, J, K, zaključak vodi ka tome da su emocije univerzalne kod oba pola, baš kao i osjećaj bola, tako da tu nema šta da se eksperimentiše.
Može se samo uzeti u obzir razmatranje nekog uzročnika koji inicira emocije i utiče na iste, npr. estrogen kod žemskih i testosteron kod muških..
Moje misljenje je da to nije tacno....
Muskarci ne mogu da vide i shvate te razlike, ali necu da sad ulazim u tu temu , ozbiljno smo radili te cure i ja i jos neki muski na kraju i videli o cemu se radi...

To je bilo u tom trenutku , za taj emotivni senzibilitet devojaka , to se menja i kod muskih i kod zenskih...nisu ni muskarci danas vise usmereni na auto , sport i devojke, nego vise na komp, igrice i anihilaciju protivnika...

Nemojmo tako muški, načinješ temu, a nećeš da ulaziš u temu.. mislim, o čemu onda da razgovaramo?
Ne moraš odgovoriti ali eto opet da pitam, zašto muškarci ne mogu da vide i shvate te razlike, i na koje tačno misliš?
Ogromna i komplikovana lepeza faktora utiče na želje i aktivnosti kod oba pola, samim tim i na emocije (koje su iste), svijet i prilike su uvijek u konstantnoj promjeni, tako da i pre automobila i sporta, muški su imali druga usmjerenja, tako i ženske...

Nije bilo tolikih razlika kakve se danas forsiraju. Crtani filmovi za dečake
i za devojčice. Igračke za dečake i za devojčice. Knjigice, odeća, ma sve
je podeljeno. Oni nemaju o čemu da pričaju međusobno. Onda stiču
utisak da su dva sveta, a zapravo su to samo bezvezni stereotipi. Pa
ako dečak poželi neku igračku za devojčice, eto ga nedefinisani.. oseća
se kao devojčica povremeno.. glupost..

Mislim naprotiv da se danas manje forsiraju razlike, tj. ide se ka nekoj unisex svijesti i to vrlo očigledno se propagira kroz sve i svašta. Ali čini mi se da to ne ide ka nekoj sredini izmedju muškarca i žene, ma šta god to bilo, već da se u više slučajeva muškarci približavaju odnosno feminiziraju na odredjen način i približavaju ženi, ima i obrnutih slučajeva ali bih rekao manje.
Znalo se to pre dok smo se igrali na ulici, mislim da je moja generacija otprilike zadnja koja je imala djetinjstvo provedeno na ulici gde smo jasno videli i znali jedni druge, jednostavno neki su dječaci (vrlo malo njih) , od malena pokazivali znake feminiziranosti i samovoljno išli medju djevojčice da se igraju barbikama, nalazili su zajednički jezik i sl. po mom mišljenju tu priroda sa svojim hormonima odigra bitnu ulogu..

1720563653414.png

Ovo je Colicka....22...2 puta pumpane usne...madjarske obrve, Janos bi joj pozavideo...
Ona nije trandzica, ali se lako moze naci jako slicna koja jeste....

Back