Logika _ženska ili muška

mozda to vise ima veze sa nekim predosecajem nego sa iq (mozda sa emocionalnom iq), to je kao neki instinkt i cesto nelogican na prvi pogled..
Da, samo ja sam u ovom slučaju mislio na jednu konkretnu osobu, žena koja je pametna. Sad, definisati šta je "pametna" ....pa, pametna je za neko logičko razmišljanje, čak zvuči kao muškarac iza ekrana, ne znam koliko je EQ, s'obzirom na propale veze ali iz malog je mesta pa nije nikada ni imala neku šansu za izbor, znači nije ona kriva, dosta je to kompleksno. Ne razvlači mi se sad, pogotovo što sam već učestvovao u X tema o razlikama između IQ i "pameti", socijalne, logičko- matematičke ili emocionalne inteligencije...
Pametna žena, pojednostavim. Međutim, loše je prošla u životu, svima je davala odlične savete sem sebi jbg. Tek je to tema za sebe.
 
Дешава се, _#ево и ја#_ у одговору @domatrios уместо друштвене написах природне.
Зато те и питах о тим 'хуманитарним наукама'.
Ко нам је крив кад се користимо страним речима уместо наших.
Možda sam dosadan što u diskusiju ubacujem AI. Valjda je svima jasno da je AI programirana na logičkim principima. Dakle ona je tu jaka a vremenom će biti sve jača. Međutim interesantno je nešto drugo. Ako je AI bliska prirodnim naukama, fizika, matematika i tako dalje a radi na logičkim principima gde ona onda spada? Po definiciji logika je filozofska disciplina. Po meni, AI če uskoro ovladati i filozofijom kao što je već matematikom.
 
logika i mudrost snažno dolaze do izražaja kod programiranja software-a, što je u današnje vrijeme snažno razvijena industrija. Jedan program da bi funkcionirao mora imati jasno postavljen slijed događaja koji prate jedan drugoga, a ako se to ne dogodi onda se javlja „bug“ koji je nužno ispraviti, jer software nema sposobnost samoispravljanja. Programerski način razmišljanja slijedi određenu logiku ili mudrost, međutim jedan sftware nikada ne može imati izvornu inteligenciju, jer nije mogao sam sebe stvoriti. Jedan software može biti samo loša ili dobra preslika izvorne inteligencije. Da software nema inteligenciju govori činjenica da software s promjenom okolnosti gubi svoju efikasnost, nije prilagodljiv. Programski algoritam se nikako ne može usporediti s jednom osobom, jer čovjek je za razliku od algoritma inteligentno biće, ima slobodnu volju, ima dušu, osjeća, uči, razvija se, osoba je živa, a algoritam nije živ, iako se može takvim činiti. Program je kopija života, predstavlja samo jednu kap beskonačne životnosti. Čim se kap izdvoji iz cijeline ona postepeno gubi svoju životnost. Software ima ograničen vijek trajanja, nije sposoban prilagođavati se životnim okolnostima, iako se može doimati da je beskonačan u okolnostima nedostatka ljudske inteligencije, među isprogramiranim ljudima. U takvim okolnostima program opstaje, jer su se ljudi njemu prilagodili ili su prisiljeni da se prilagode, i tako samo naizgled software ima moć prilagođavanja. Kada se jedan program susretne s inteligencijom jednostavno gubi svoju smisao, ovo bi bio kratak osvrt na AI i logika, ima još mnogo toga nepoznatog, koje ćemo iskustveno osaznavati
 
Није то логика, него способност манипулације.
Логика је научна дисциплина, и није ни мушка ни женска, већ општа.
sposobnost žene da nas vrte oko malog prsta zbog minđe , govori u prilog tezi da žene mnogo bolje iskorišćavaju svoj logički kapacitet nego muškarci
 
Možda sam dosadan što u diskusiju ubacujem AI. Valjda je svima jasno da je AI programirana na logičkim principima. Dakle ona je tu jaka a vremenom će biti sve jača. Međutim interesantno je nešto drugo. Ako je AI bliska prirodnim naukama, fizika, matematika i tako dalje a radi na logičkim principima gde ona onda spada? Po definiciji logika je filozofska disciplina. Po meni, AI če uskoro ovladati i filozofijom kao što je već matematikom.
AI prvo mora ovladati emocijama da bi u potpunosti ovladala filozofijom.Ovo govorim pozivajući se na Fridriha Ničea koji je isticao da emocije mogu pružiti dublje uvide u naša moralna osjećanja, vrijednosti i način na koji doživljavamo svijet. Da li će joj to poći za rukom, vidjet ćemo.
 

Muška logika: Žene su nelogične , između istine i mita​


Muškarčeva pretpostavka je da su muškarci logični, a žene nelogične. Međutim, ne postoji ni muška ni ženska logika.
Povremeno možemo da čujemo da se neki muškarac žali kako ne razume žene i njihovu "žensku logiku". Muškarca zbunjuje to što nakon što se izvinio partnerki, koja ga je optužila da joj se nikada ne izvinjava, ona je nastavila da ga optužuje: "pa da, najlakše je reći 'izvini'". Muškarčeva pretpostavka je da su muškarci logični, a žene nelogične.
Ne postoji ni muška ni ženska logika, već je zaključivanje to koje može da bude logički ispravno ili neispravno, bez obzira na pol osobe koja razmišlja i zaključuje.
Ljudski mozak je neka vrsta organskog kompjutera koji ne može da ne obrađuje informacije. Kada se dete rodi, njegov mozak možemo da smatramo nekom vrstom "poluproizvoda" koji će se razvijati u skladu sa vrstom stimulacije kojoj je izložen. Zato je jedan od važnih zadataka svakog roditelja da stimuliše dete, kako bi ono razvilo sposobnost mišljenja i logičkog zaključivanja.
Detetovo pravo da misli svojom glavom nekada može da bude osporeno od strane roditelja ili drugih pripadnika zajednice. Tipičan način je psihološka "zabrana mišljenja", što znači da se u kulturama u kojima se pogrešno smatra da su muškarci inteligentniji od žena, dečaci podstiču da misle, dok se ta ista sposobnost potcenjuje kod devojčica.
Postoji nekoliko načina na koje se ženskom ili muškom detetu može uputiti "zabrana mišljenja", a glavni je da se dete etiketira kao glupo, tupo, zbunjeno i slično. Dete je u procesu razvoja i nema izgrađenu sliku o sebi, zbog čega je sklono da poveruje da je zaista glupo. Ono može da prestane da misli ili da ima sumnju u ispravnost i vrednost svojih misli i zaključaka. Umesto da misli, ono može samo da oseća.
Nekada deca prestaju da misle da bi izbegla konflikte sa drugima. Ako dete primeti da, kada misli različito od drugih, oni se osete uvređenim i odbace ga, može da prestane da misli kako bi bilo prihvaćeno. Razlog za uvređenost drugih je u njihovoj zabludi da kada sagovornik ne misli isto što i oni, da im on tada poručuje da je pametan, a da su oni glupi. Zato na razliku u mišljenju reaguju kao da je najveća neizgovorena uvreda. A kako je detetu najvažnije da bude prihvaćeno, ono može da prestane da misli svojom glavom kako bi izbeglo da misli različito.
Kako mozak ne može a da ne obrađuje informacije, kada neko odustane od svesnog razmišljanja, onda se njegovo razmišljanje "preseli" na nesvesni nivo. Kod devojčice kojoj je "zabranjeno" da misli, nastaje snažna "ženska intuicija". Ne postoje ni ženska ni muška intuicija, postoji samo intuicija - proces obrade podataka kojeg osoba nije svesna, ali je svesna njegovog rezultata.
Jedan od najboljih načina da decu učimo kako da misle jeste da mi mislimo "naglas", kako bi shvatila kako smo izveli određene zaključke.
izvor Mondo
Šta rade žene dok.peglaju osim što fantaziraju: "baš bi bilo dobro da završim peglanje pa na pijaci da kupim sveće za groblje"
 
sposobnost žene da nas vrte oko malog prsta zbog minđe , govori u prilog tezi da žene mnogo bolje iskorišćavaju svoj logički kapacitet nego muškarci
То више говори о мушкарцу, који дозволи да буде "врћен".
Ја се држим концепта да ја вртим, ако већ неко мора... :lol:
 
Pazi kad je ovde vecini nivo logike ili imas ili nemas logiku.....
Interes imas , nemas....drustvenu svest imas ili nemas....razmisljas svaki put o svakom stavu svog drustvene svesti....

Ko se bolje snalazi u novim situacijama?
Pera ili milanka?
Da li logika zene zavisi od toga da li se zove miladinka ili sofija?
 

Back
Top