Logika _ženska ili muška

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
55.827

Muška logika: Žene su nelogične , između istine i mita​

Muškarčeva pretpostavka je da su muškarci logični, a žene nelogične. Međutim, ne postoji ni muška ni ženska logika.
Povremeno možemo da čujemo da se neki muškarac žali kako ne razume žene i njihovu "žensku logiku". Muškarca zbunjuje to što nakon što se izvinio partnerki, koja ga je optužila da joj se nikada ne izvinjava, ona je nastavila da ga optužuje: "pa da, najlakše je reći 'izvini'". Muškarčeva pretpostavka je da su muškarci logični, a žene nelogične.
Ne postoji ni muška ni ženska logika, već je zaključivanje to koje može da bude logički ispravno ili neispravno, bez obzira na pol osobe koja razmišlja i zaključuje.
Ljudski mozak je neka vrsta organskog kompjutera koji ne može da ne obrađuje informacije. Kada se dete rodi, njegov mozak možemo da smatramo nekom vrstom "poluproizvoda" koji će se razvijati u skladu sa vrstom stimulacije kojoj je izložen. Zato je jedan od važnih zadataka svakog roditelja da stimuliše dete, kako bi ono razvilo sposobnost mišljenja i logičkog zaključivanja.
Detetovo pravo da misli svojom glavom nekada može da bude osporeno od strane roditelja ili drugih pripadnika zajednice. Tipičan način je psihološka "zabrana mišljenja", što znači da se u kulturama u kojima se pogrešno smatra da su muškarci inteligentniji od žena, dečaci podstiču da misle, dok se ta ista sposobnost potcenjuje kod devojčica.
Postoji nekoliko načina na koje se ženskom ili muškom detetu može uputiti "zabrana mišljenja", a glavni je da se dete etiketira kao glupo, tupo, zbunjeno i slično. Dete je u procesu razvoja i nema izgrađenu sliku o sebi, zbog čega je sklono da poveruje da je zaista glupo. Ono može da prestane da misli ili da ima sumnju u ispravnost i vrednost svojih misli i zaključaka. Umesto da misli, ono može samo da oseća.
Nekada deca prestaju da misle da bi izbegla konflikte sa drugima. Ako dete primeti da, kada misli različito od drugih, oni se osete uvređenim i odbace ga, može da prestane da misli kako bi bilo prihvaćeno. Razlog za uvređenost drugih je u njihovoj zabludi da kada sagovornik ne misli isto što i oni, da im on tada poručuje da je pametan, a da su oni glupi. Zato na razliku u mišljenju reaguju kao da je najveća neizgovorena uvreda. A kako je detetu najvažnije da bude prihvaćeno, ono može da prestane da misli svojom glavom kako bi izbeglo da misli različito.
Kako mozak ne može a da ne obrađuje informacije, kada neko odustane od svesnog razmišljanja, onda se njegovo razmišljanje "preseli" na nesvesni nivo. Kod devojčice kojoj je "zabranjeno" da misli, nastaje snažna "ženska intuicija". Ne postoje ni ženska ni muška intuicija, postoji samo intuicija - proces obrade podataka kojeg osoba nije svesna, ali je svesna njegovog rezultata.
Jedan od najboljih načina da decu učimo kako da misle jeste da mi mislimo "naglas", kako bi shvatila kako smo izveli određene zaključke.
izvor Mondo

Logičko razmišljanje složen je proces koji uključuje kognitivne sposobnosti, emocionalne faktore, obrazovanje, iskustvo i druge vanjske utjecaje. Dok genetika, muška ili ženska, može utjecati na razvoj nekih kognitivnih sposobnosti, kao što su brzina obrade informacija ili sposobnost apstraktnog razmišljanja, nije jasno kako se geni direktno odnose na logičko razmišljanje kao takvo.

Studije su pokazale da postoji određena nasljedna komponenta u kognitivnim sposobnostima općenito, ali specifična veza s logičkim razmišljanjem nije potpuno razjašnjena. Nekoliko genetskih varijacija identificirano je kao povezanih s kognitivnim sposobnostima, ali njihov utjecaj je složen i često je povezan s interakcijom gena i okoline.

Važno je napomenuti da logičko razmišljanje može biti razvijeno i poboljšano kroz obrazovanje, vježbanje i praksu. Bez obzira na naslijeđene predispozicije, okolina, obrazovanje i iskustvo igraju ključnu ulogu u razvoju logičkog razmišljanja.

Ženska logika, što je nekada značilo "potpuni nedostatak logike", danas je dobila naučno objašnjenje. Ispostavilo se da je ženski mozak inferiorniji po veličini od muškog, ali je mnogo organizovaniji. U ženskom mozgu ima više konvolucija i one su dublje nego kod muškaracaŽene imaju veću sposobnost razmišljanja, ali ne pravolinijsko, kao muškarci. Žena je sposobna da percipira i analizira u isto vreme više informacija, više detalja, pa su njene mogućnosti za razvoj događaja mnogo raznovrsnije.

На основу напред написаног је јасно да оно што је једној особи логично не мора бити и другој. Наравно, јер се овде не ради о математичкој логици.

Дође жена из куповине, и непланирано купила ташну јер је на попусту. Каже ми како је уштедела 3 000. Ја кажем: супер дај ми те 3 000 да купим нову тастатуру. Каже нема, још је и непланирано купила 9-ту ташну, пун их је орман. И какву то логику овде имамо?

hteli mi to ili ne, svaka žena u našem životu će nam zbunjivati nervni sistem s vremena na vreme. Za razliku od nas muškaraca, ona će scensrio za stvari koje su joj bitne temeljno smišljati kod kuće, i zapamtite, one nikad ne zaboravljaju , čak ni ukoliko ste joj rekli neku sitnicu pre sedam meseci, žene su to nema zajbancije sa njima

Дође жена из куповине, и непланирано купила ташну јер је на попусту. Каже ми како је уштедела 3 000.
Jel si siguran da ti žena nema sestru bliznakinju?
Ova moja me isto tako ubeđuje da je uštedela silne pare na akcijama i popustima.
A kad otvorim orman, zatrpaju me "neophodno potrebne i neverovatno povoljne stvari" puta deset.

Ženska logika, što je nekada značilo "potpuni nedostatak logike", danas je dobila naučno objašnjenje. Ispostavilo se da je ženski mozak inferiorniji po veličini od muškog, ali je mnogo organizovaniji. U ženskom mozgu ima više konvolucija i one su dublje nego kod muškaracaŽene imaju veću sposobnost razmišljanja, ali ne pravolinijsko, kao muškarci. Žena je sposobna da percipira i analizira u isto vreme više informacija, više detalja, pa su njene mogućnosti za razvoj događaja mnogo raznovrsnije.

Saglasan.

Smatram da postoji razlika u muškoj i ženskoj logici ali nikako u smislu inferiornosti već jednostavno različitosti. Muškarci su fizički jači pa neko takmičenje žena na tom polju nema smisla. Što se tiče intelektualnih razlika jer su one naizgled alternativa, i tu postoje razlike. Recimo najbolji šahisti su muškarci ali to nije relevantno. Svedoci smo pojave nove logike, a to je veštačka inteligencija. Njena je logika jača i od muške i od ženske, međutim to nije presudno. Duboko verujem da će logika AI nepristrasno razlikovati mušku i žensku logiku pa će tada i nama mnogo toga biti jasnije.

Više puta sam ponavljao jednu anegdotu koju sam smislio. Muž i žena se svađaju ko je u pravu. Ni jedno ne popušta. Žena veruje svojoj intuiciji i svom osećaju. Muškarac se poziva na argumente i dokaze. Ko je u pravu? U ovom slučaju je muškarac u krivu. Zašto? Zato što je žena nezadovoljna. On će biti u pravu kad nađe načine da kaže ženi da je ona u pravu i kad ona postane zadovoljna. Ma kako ovo delovalo kontradikorno ono i te kako ima logike.

Bilo koje.

Smatram da postoji razlika u muškoj i ženskoj logici ali nikako u smislu inferiornosti već jednostavno različitosti. Muškarci su fizički jači pa neko takmičenje žena na tom polju nema smisla. Što se tiče intelektualnih razlika jer su one naizgled alternativa, i tu postoje razlike.
Naravno da postoje razlike,ali i u inferiornosti.Što se tiče nekog nadmetanja na polju fizičke snage,smatram da nije povezano sa samom logikom.Ali , da, muškarci imaju prednost.Ženski i muški mozak jednostavno drugačije funkcionišu.

Više puta sam ponavljao jednu anegdotu koju sam smislio. Muž i žena se svađaju ko je u pravu. Ni jedno ne popušta. Žena veruje svojoj intuiciji i svom osećaju. Muškarac se poziva na argumente i dokaze. Ko je u pravu? U ovom slučaju je muškarac u krivu. Zašto? Zato što je žena nezadovoljna. On će biti u pravu kad nađe načine da kaže ženi da je ona u pravu i kad ona postane zadovoljna. Ma kako ovo delovalo kontradikorno ono i te kako ima logike.

Bilo koje.
Smišljaš sam anegdote?Zanimljivo.

Ženski i muški mozak jednostavno drugačije funkcionišu.
To je sjajno!
Pomalo se bavim pisanjem na ljubavne teme pa je tvoja konstatacija veoma inspirativna u opisivanju muško ženskih odnosa.
Verovatno te neće iznenaditi da su moji ženski likovi veoma inteligenni i superiorni ali sa pozitivnim ishodom.
Razlike u muškoj i žensoj logici ukoliko se nadopunjavaju mogu doneti veoma značajne rezultate.

Jeste, sve stručnjakinje u pm, od takvih žena i njihovih uticaja formira se mozak KK-a, ne znam koja je žena gora u celoj ovoj priči o malom.

To je sjajno!
Pomalo se bavim pisanjem na ljubavne teme pa je tvoja konstatacija veoma inspirativna u opisivanju muško ženskih odnosa.
Verovatno te neće iznenaditi da su moji ženski likovi veoma inteligenni i superiorni ali sa pozitivnim ishodom.
Razlike u muškoj i žensoj logici ukoliko se nadopunjavaju mogu doneti veoma značajne rezultate.
I ja se bavim pisanjem.No, više sam fokusirana ljudima i njihovim osobinama,nego samim odnosima.Slažem se za nadopunjavanje."Kokteli" kako ih ja zovem znaju biti vrlo dobri.Više vremena treba da se naprave, ali vredi svaki sekund.Isto je i ovde.Spoznati sebe , spoznati drugu stranu, napraviti taj koktel, biti deo koji nedostaje ili deo koji upotpunjuje.Vredno je.

nisam baš siguran da AI može da ima jaču logiku od žena ili muškarac, AI još je u fazi punjenja podatak , tako da ???
Da li je šah logika? Da li je matematika logika?
Da li je takozvana Ajnštajnova zagonetka u opisnom obliku logika?
Ja ne pričam o istoriji AI već o njenoj budućnosti.
Logika nije ekskluzivno pravo ljudi već i njihovih proizvoda.
Ja već razmišljam na podelu logike na žensku AI i mušku AI logiku.

Da li je šah logika? Da li je matematika logika?
Da li je takozvana Ajnštajnova zagonetka u opisnom obliku logika?
Ja ne pričam o istoriji AI već o njenoj budućnosti.
Logika nije ekskluzivno pravo ljudi već i njihovih proizvoda.
Ja već razmišljam na podelu logike na žensku AI i mušku AI logiku.
AI još nije postigao samosvest
za razliku od žene, posebno

I ja se bavim pisanjem.No, više sam fokusirana ljudima i njihovim osobinama,nego samim odnosima.Slažem se za nadopunjavanje."Kokteli" kako ih ja zovem znaju biti vrlo dobri.Više vremena treba da se naprave, ali vredi svaki sekund.Isto je i ovde.Spoznati sebe , spoznati drugu stranu, napraviti taj koktel, biti deo koji nedostaje ili deo koji upotpunjuje.Vredno je.
Da li imaš nameru da jedan deo svog biserja pisanja prospeš na blog da se upoznamo na kakve osobine ljudi misliš. Verovatno karakterne, ali koje vrste?

Logičko razmišljanje nije usko vezano za pol, već je sposobnost koju pojedinac može razviti nezavisno od svog pola.

Međutim, postoje razlike u interesima, preferencijama i iskustvu između muškaraca i žena, što može uticati na način na koji primenjuju logičko razmišljanje u određenim situacijama. Na primjer, društvene i kulturne norme mogu oblikovati iskustvo žena i muškaraca na različite načine, što može uticati na njihov pristup i primjenu logike u određenim kontekstima.

Back