• Dragi prijatelji, kreiran je nov forum "Socijalna zastita" na kome ce se pricati o svim pitanjima vezanim za ovu aktuelnu temu u drustvu

Logički zadatak - gde je nagrada

Путин012

Aktivan član
Poruka
1.484
Mislim da je odgovor zeleni trougao. Zato jer ovaj što zna boju može znati da kocka nije jer bi onda ovaj što zna oblik znao da je to kocka(jer je to jedini oblik kocke tu), a ovaj što zna oblik znao je da nije žuti krug, jer bi onda ovaj drugi znao jer je žuti krug jedina žuta boja na obliku. Onda drugi krug još uvek ovaj što zna oblik, ako zna da nije žuti krug ni kocka, a nije znao drugi put kad su ga pitali šta je, znači nije krug, jer je ostao samo jedan, a nije oblik kruga, dakle ostaje da mora biti trougao, a drugi čovek koji zna boje, zna da nije plava boja, jer da je plava onda bi znao drugi put kad ga pitaju, čim nije kocka, dakle sistemom eliminacije ostaje samo zeleni trougao.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.