Log-in problem na kubuntu 10.10

Džindžera

Zainteresovan član
Poruka
282
Imam problem sa Kubuntu 10.10 64bit, bio je podešen na automatsko prijavljivanje(i radio) a sada, nakon izbora OS, pojavi se ekran za prijavljivanje i traži lozinku. Kada je ukucam, počne sa učitavanjem i nakon par sekundi vrati se ponovo na Log -in screen (i tako do besvesti). Prebacim ga na konzolu Crrl+alt+F1 i zadam komandu:sudo startx, pojavi se Splash screen i zaglavi na prvoj sličici (hd). Onda ga moram ručno restarovati i tek kada se prijavim u safe modu uz komandu startx učita KDE. Pošto mi je to rezervni OS, probao sam nadogradnju na 11.04 preko terminala, restartovao sistem ali ponovo isto. Proverio sam verziju nakon restarta. ostala je 10.10. U podešavanjima je namešten izbor za atomatsko prijavljivanje ali opet moram pešice... Ima li ko ideju kako da ovo rešim?

Poslednja izmena:
Imam problem sa Kubuntu 10.10 64bit, bio je podešen na automatsko prijavljivanje(i radio) a sada, nakon izbora OS, pojavi se ekran za prijavljivanje i traži lozinku. Kada je ukucam, počne sa učitavanjem i nakon par sekundi vrati se ponovo na Log -in screen (i tako do besvesti). Prebacim ga na konzolu Crrl+alt+F1 i zadam komandu:sudo startx, pojavi se Splash screen i zaglavi na prvoj sličici (hd). Onda ga moram ručno restarovati i tek kada se prijavim u safe modu uz komandu startx učita KDE. Pošto mi je to rezervni OS, probao sam nadogradnju na 11.04 preko terminala, restartovao sistem ali ponovo isto. Proverio sam verziju nakon restarta. ostala je 10.10. U podešavanjima je namešten izbor za atomatsko prijavljivanje ali opet moram pešice... Ima li ko ideju kako da ovo rešim?
da nemaš atijev ili nvidija drajver instaliran? :think:
dešava se recimo, posle ažuriranja kernela mora da se rekompilira kernel modul :(

da nemaš atijev ili nvidija drajver instaliran? :think:
dešava se recimo, posle ažuriranja kernela mora da se rekompilira kernel modul :(
Imam instaliran upravljač Nvidia, kernel je verzija 2.6.35.23 a što se tiče rekompilacije modula, to su za mene srpska sela, što bi rekli španci...
Može li se to uraditi zadavanjem nekoliko komandi ili treba puno više kuckanja po terminalu? Ako je tako, onda samo da sačekam verziju 11.04 i iznova instališem OS.

on u stvari sam to napravi , u obliku nekog servisa je postavljeno
ili pomoću dkms , sad skoro sam kernel ažurirao ,
ne sećam se tačno kako je išlo :think:, ispiše u onoj konzoli
trying to start.... dkms ili neki drugi <failed>
šta li sam mu radio tad :sad2:

isključi splash i ako može prikaži ovde šta tačno ispiše ;)

u boot liniji se "splash noquiet" izbriše u grubu, privremeno na taster E

on u stvari sam to napravi , u obliku nekog servisa je postavljeno
ili pomoću dkms , sad skoro sam kernel ažurirao ,
ne sećam se tačno kako je išlo :think:, ispiše u onoj konzoli

šta li sam mu radio tad :sad2:

isključi splash i ako može prikaži ovde šta tačno ispiše ;)

u boot liniji se "splash noquiet" izbriše u grubu, privremeno na taster E
Ovako: kad zadam startx - ispiše sledeće;
fatal sever error server is already active for display 0
if this sever is no longer running, remove /tmp/.XO -lock and start again
Xinit : resource temporiarly unavailable(errno 11) : unable to conect x server
xinit: no such process (errno 3) : sever error

Ne znam šta mu dođe to /tmp/.XO -lock, u tmp folderu toga nema.

kada si ga ažurirao ?, ovde je isti problem
ali pominju 2.6.35-24 i 2.6.35-25
(dok ne kažu ništa za 2.6.35-23)
(to ne znači uvek da je on manje siguran ako je prethodni kernel ali ponekad da)
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1678203
"Nvidia driver broken after kernel update"

i koja je kartica , legacy , verzja drajvera , bila ranije?

btw kod ovog pitanja kaže da mu radi na 2.6.35-24 ? :think:

google keyword: "ubuntu nvidia driver after updated kernel"

Poslednja izmena:
Kada zadam sudo update grub ispiše command not found
Probao sam i ovo: gksu gedit /boot/grub/menu.lst
Gtk-Message: Failed to load module "canberra-gtk-module": libcanberra-gtk-module.so
Može li to biti jer koristi grub od Ubuntu 10.04 koji je instalisan kao prvi sistem na računaru?

jooj tebi ni gtk nece da startuje

cek ajde polako
u menu.lst prebaci se na novi kernel
znaci
nano /boot/grub/menu.lst

i ona probaj sa novim kernelom

i vidi u synapticu da li ima nekih gresaka
ocigledno da i zavisnosti ti nisu ok bas za gtk

a za kernel prvo ga u menu.lst dodaj pa ce onda da ti radi hehehe

Back