Quantcast
  • Dragi prijatelji, od sada mozete da primate obavestenja na svojim uredjajima o novostima (push notifikacije). Kliknite ovde za uputstvo.
  • Od sada mozete i na forumu da koristite emodzije. Kliknite ovde za uputstvo.
  • Blog je internet dnevnik u kome autor iznosi svoja razmišljanja na neku temu. Molimo vas da se pridržavate Pravilnika Bloga.

Љутито кученце

Гром

Ističe se
Poruka
2.392
Радили смо код једног мог пријатеља неку зграду, неки помоћни објекат. На релацији од његове куће где смо јели, пили кафу и одмарали, до градилишта је везано његово кученце, пуфница, којег смо морали да се чувамо да нас не грицне. Једног дана видим мог пријатеља како је мази и чешка а она се сва топи од милине, ужива пуном паром.
Сутрадан пролазећи поред ње ја застанем и почнем да јој причам: Ето видиш како није добро да куче буде љутито и опасно, можда би још неко застао да помази и почешка куче, али не сме. Људи те се плаше и не усуђују се да ти пруже љубав, тако ти остајеш без љубави.
Наиме сетио сам се једног другог кучета које виђам кад одем код моје прије. Умиљато неко куче, код сваког трчи да се мази, и сви га мазе. Просто је немогуће да му не пружиш љубав.
Мало касније понесе ме да испричам тај догађај мајци мог пријатеља код кога радим. Заправо ја сам приметио трзавице између њега и мајке; она воли мало да џангриза, а њему то не прија и стално затегнута ситуација. Кажем јој: Тако је и са људима, има људи које је тешко волети јер стално на неки начин реже и љутити су па их се други људи плаше и избегавају их. Није да њима нико не би пружио љубав, него људи бивају повређени са њихове стране и зато их се плаше. И као наше кученце, ти људи нису свесни да су сами узрок недостатка љубави којег осећају. Мисле да су они добри и да их људи безразложно мрзе.Нико није свестан своје кривице у свему томе.
Неко има два детета; једно љутито и отресито а друго умиљато. Свако би желео да својој деци пружи исто љубави, да не буде зависти, али некој деци просто не можеш пружити љубав јер нису способна да је приме. И онда испада како родитељи више воле једно дете а друго запостављају.
Драги моји, чини се да би и људи требало да уче од животиња како би њихов живот био испуњен љубављу и како би били задовољни својим животом.
https://www.academia.edu/37988168/Фонтана_Младости.rtf
 
Poslednja izmena:
Top