Ljudska potraga za zlobom;

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lexa

Buduća legenda
Poruka
30.368
... gde god je ima ili nema - ljudi će je naći!

Eo još jedne teme što će povuče silne rasprave ili padne u zaborav, ali da ne bude šta nosite danas nego malo da se razmišlja. Mislim, nemam ništa protiv šta nosite danas :mrgreen: samo nekako mi se čini da bojkotujete sve teme koje nisu tog tipa.

Elem; na forumu mi se jako često dešava da napišem nešto sasvim naivno, nevino :rumenko: sa znakom pitanja na kraju, i da mi se posle toga od prve nervozne osobe nakači da sam imala podle misli i da sam htela da kažem ustvari nešto užasno, najčešće stereotipno i degradirajuće po kakvu grupu ljudi, gde su se oni pronašli :eek:

Aj, yebeš forum, može se okriviti nedostatak tona, nedostatak gestikulacije, reputacija aždaje :lol: ali problem je što mi se to dešava i privatno. Vrlo često se mnogi moji gestovi ili reči ili ne rađenje određenih stvari tumače sa najgore strane, tj. da sam imala nešto podlo u podsvesti dok sam to rekla, ili uradila. Ili, ako nisam to uradila, razlog nije što je, na primer, potpuno besmisleno peglati sintetičku majicu koja nije zgužvana i samo ću je upropastiti - nego sam ustvari lenja i "tu nešto foliram" kako bih izbegla taj... "rad".

Recite mi, nebitan je pol svakako (a gde da te turim?) je l se ovo i vama dešavaa? Al' dobro da razmislite, ili neka vam čak padne ova tema na pamet sledeći put kad vas neko okrivi za podlost a da ste se posle toga jednostavno našli u čudu.

Pitam se odakle izvire tako užasno mišljenje o ljudima, generalno, jer čini mi se da se ovo dešava (bar na forumu) svima, tj. da se svaki post prvo provuče kroz zlobno rešeto, da se izvuče najgore, a kad nema ništa loše - napravićemo, koji problem...
Koji je suštinski razlog za to, je l to neka opreznost, neki odbrambeni mehanizam u ljudima, strah? Autonomni nervni sistem... :eek:

Evo garant će i na ovu temu da se jave devojke koje su valjda isprozivane njom, pa ajde i kapiram to... samo što ja stvarno ne želim nikoga da prozivam ovim već da razgovaram na temu, pre svega sa njima, što da ne. Jer uopšte nije isključeno da i sama najpre gledam najgore u ljudima, hej - ako većina ot radi, zašto ne bih i ja :think:

A je l tebe tako tumače? Zlobno, mislim, odaberi izraz koji ti odgovara.
Ja sam ovo tek nedavno počela da primećujem, mislim, nije nešto što će baš da ti smeta, više neka vrsta fenomena, sad mi zanimljivo skroz.

ne brini kceri, to je znak da si posla da krenes putevima Dzedaja, Starih Mudraca...put ispred tebe ce biti trnovit i tezak, isklesan i napucan...cekaju te zveri...u ovom savremenom dobu...da bi postala filozof, mudrac i analiticar vremena , kao stare mudre glave nekad koje ljudi uchishe kroz istoriju, filozofiju i knjizevnost , moras prvo da polozis Test br.1, tj. da postanes estradna umetnica...to je put kljucha nebeskih kapija Mudrosti ...shalim se , naravno :)

Moguce da ljudski mozak ne moze da isdrzi shkolu 4-5-6-7 godina internet-foruma, decenije televizije, serija itd, koje povecavaju stepen prozorljivosti, mudrosti...riznice informacija i nacina komunikacija, za koje ne treba direktno iskustvo ophodjenja sa ljudima...shala mala

U stvari...od mene odgovor na postavljenu temu (cek da vidim ko je postavio tj. da li mi ide na djoku ili je iz moje klape...aha, vidim Lexa je...
..odgovor ces naci u sebi, u svojim mislima, u tisini svoje sobe, prstiju daleko od tastature i zatvorenih usta...misliti sam sa sobom , najbolji je trening za dobru cirkulaciju ...shala mala...

nemam pojma zasto je to tako...moguce da svi imamo takva iskustva sa sobom i ljudima

Poslednja izmena:
Ne razumem te....daj neki plastičan primer......možda si zlobna, a možda nisi diplomata, ili brže kapiraš i bolje procenjuješ, pa te ljudi pogrešno shvataju, ispadnu glupi, pa to prebace na zlobu....bilo bi dobro da tema zaživi...ma kakva da si..

Danas se prilicno odomacilo ono narodno kadija te tuzi kadija ti odmah i sudi...
ljudi sebi pridaju preveliki znacaj i pamet..da oni mogu sve i sve znaju a drugi.
i kada nesto pogrese bivaju anatemisani.pa tako i nerazumevanje..onoga sto kazes
imas svoj stav..uradis..cim se ne poklapa sa masom..zna se..na to se jednostavno
mora navici ma kako to tesko padalo i ne prijalo ..odbolovati i postati imun..
i nije problem kada neko otovreno pokaze zlobu i pakost..problem su oni ljudi
koji je prikrivaju u sebi i vrebaju svaku ljudsku gresku ..

Ne razumem te....daj neki plastičan primer......možda si zlobna, a možda nisi diplomata, ili brže kapiraš i bolje procenjuješ, pa te ljudi pogrešno shvataju, ispadnu glupi, pa to prebace na zlobu....bilo bi dobro da tema zaživi...ma kakva da si..

Eo ti primer, ako june dozvoli :mrgreen: na drugoj temi pišemo o "sigurnosti" gde napišem kako mi je prvi utisak o devojkama koje je naročito zahtevaju da su nezrele i da im treba zamena za tatu. Ono, izliv iskrenosti :lol: takav utisak ostavljaju i da sam napisala nešto drugo - lagala bih.

A on se nadoveže sa "ahaa - ajmo te detinjaste što neće da odrastu na lomaču" :eek: a ko je uopšte o tome pričao...
Primera ima stvarno mnogo, garant će ih biti i na ovoj temi.

A rade ovo ljudi, ustvari, jbote radim i ja :lol: možda je ot i razlog. Ustvari nije čini mi se toliko do traženja zlobe koliko do potrebe da se konstantno branimo. Možda sam nazvala temu pogrešno, avaj.

to je mozda ponekad onaj sindrom, kad nekoga stavimo na zuti krug mete pikada...vise ne citamo sta kaze, ni o cemu pise (znas kako je vreme dragoceno, nema se vremena, daj da vidim opet isto drnda, pregledaj opste , generalne stvari kuca, macka , kravata ima nema , ok'le je) etiketa, koja dovodi do toga da se ni ne chita ili chita povrshno a odgovori su spremni, gadjaj odma', neces pogresiti
...ETIKETA , ta zlokobna , neodlepljiva ubica ljudskih dusha
zbog nje i onaj ko zeli ne moze da se promeni, ne daju braca tako lako pljuvachka je najbolji superlepak

A pa dobro ti teško da možeš da budeš zlobna, sa tim nick-om :mrgreen:

predrasude, Lexo, sve su to...predrasude... :whistling:

ps

7307pearl_beads.jpg

Cesto se nedovoljno precizne reci protumace pogresno, pa od istih pocinju da se nizu i druge misli, ima doze i paranoicnosti, i to sve zbog nedovoljno pojasnjene reci, ne znam da li neko odavde uopste misli o drugim forumasima,jer je forum kao forum nebitan, iskreno, ne trazim zlobu, samo iz ciste nezaineresovanosti da citam izmedju redova i tumacim mozda napisem nesto sto izazove svadju, nije mi namera, a ne verujem da je ikome, jednostavna nezainteresovanost za tumacenjem nikih stvari za koje shvatis da to i nije potrebno. Mislim da je mnogo veca potreba za odbranom, nego trazenje zlobe.

... gde god je ima ili nema - ljudi će je naći!

Eo još jedne teme što će povuče silne rasprave ili padne u zaborav, ali da ne bude šta nosite danas nego malo da se razmišlja. Mislim, nemam ništa protiv šta nosite danas :mrgreen: samo nekako mi se čini da bojkotujete sve teme koje nisu tog tipa.

Elem; na forumu mi se jako često dešava da napišem nešto sasvim naivno, nevino :rumenko: sa znakom pitanja na kraju, i da mi se posle toga od prve nervozne osobe nakači da sam imala podle misli i da sam htela da kažem ustvari nešto užasno, najčešće stereotipno i degradirajuće po kakvu grupu ljudi, gde su se oni pronašli :eek:

Aj, yebeš forum, može se okriviti nedostatak tona, nedostatak gestikulacije, reputacija aždaje :lol: ali problem je što mi se to dešava i privatno. Vrlo često se mnogi moji gestovi ili reči ili ne rađenje određenih stvari tumače sa najgore strane, tj. da sam imala nešto podlo u podsvesti dok sam to rekla, ili uradila. Ili, ako nisam to uradila, razlog nije što je, na primer, potpuno besmisleno peglati sintetičku majicu koja nije zgužvana i samo ću je upropastiti - nego sam ustvari lenja i "tu nešto foliram" kako bih izbegla taj... "rad".

Recite mi, nebitan je pol svakako (a gde da te turim?) je l se ovo i vama dešavaa? Al' dobro da razmislite, ili neka vam čak padne ova tema na pamet sledeći put kad vas neko okrivi za podlost a da ste se posle toga jednostavno našli u čudu.

Pitam se odakle izvire tako užasno mišljenje o ljudima, generalno, jer čini mi se da se ovo dešava (bar na forumu) svima, tj. da se svaki post prvo provuče kroz zlobno rešeto, da se izvuče najgore, a kad nema ništa loše - napravićemo, koji problem...
Koji je suštinski razlog za to, je l to neka opreznost, neki odbrambeni mehanizam u ljudima, strah? Autonomni nervni sistem... :eek:
mnogo se opterecavas utiskom koji ostavljas...nikada neces znati sta je u tudjoj glavi...relaxiraj se...i uzivaj...

Ovo je virtuelni svet, ljudi su oprezni, zaziru, ne poznaju se.
Ipak mislim da ti je B.G.D.Lejdi lepo rekla, ne opterecuj se, nikada neces ugoditi svima, a svi smo to prosli koji smo iole duze ovde, jednostavno oguglaj, pronadji teme i krug ljudi na kojima mozes biti aktivan sagovornik i budi tamo do god ti je prijatno, ne misleci sta ce ti ko reci...jednostavno uzivaj, po meni cilj ovog foruma bi i trebalo da bude jedno opusteno druzenje zarad zabave...mada ima i takvih koji su ovde zbog svojih nekih kompleksa u RL i koji uzivaju da gazeci druge velicaju sebe, svoje ja...

ukratko - desava mi se u rl da me ljudi ne razumeju i shvataju pogresno, cuju ono sto nisam rekla, tumace moje reci po svom nahodjenju. desava se i na forumu, mada je to manje bitno. pomislim nekadada nije do mene, jer ipak nemam ja tako sladak jezicak, ali cak i onda kada sam ostra ne mislim zlo. zapravo najopasnija sam kada cutim, kada delujem nezainteresovano ili kada se kulturno smeskam. naravno, nije uvek to razlog mog cutanja, smeskanja i svega ostalog. nekada mi se jednostavno ne prica, jer zelim da budem sama sa sobom i svojim mislima. oni koji me poznaju mogu da zapaze te finese. nekada bockam na forumu ljude sa kojima zelim da pricam i koji su mi zanimljivi. ljudi to bockanje pogresno shvate, najcesce. a to je zapravo poziv na igru, a ne na svadju. oni koji me poznaju u rl, znaju da ja ne tepam sa maco i kuco, nego sa cudoviste, baksuze nijedan i slicno. sva sam i gresna i pogresna.

a sada odoh :sanke:

Ovo može da bude tema za sebe. Zašto je bitno čime se ja opterećujem, a čime zanimam?
Možda si doživela kačenje sa određenom grupom na forumu, koji mogu svaku reč da izokrenu ako treba i to u čoporu naravno, a međusobno se hvale i podržavaju....mislim jedna od mogućnosti je ta....a u RL u....pa ko baš uvek stigne da se izrazi kako treba....

...zloba je karakteristika ljudi sa problemom...ako tako postavim stvari ne nerviram se, jednostavno pomislim sta li je njega nateralo da bude takav jer ne zelim da verujem da je zloba sama po sebi moguca...pakost i sreca su opozitni pojmovi po svojoj sustini i po svojoj manifestaciji...Da li je mene nekada neko okarakterisao kao zlobnu? Sigurno da jeste, ne znam...znam samo da verujem u vreme, da li sam ja zlobna? Pa mislim da nisam iako sam sigurno puno puta kazala nehotice neku uvredu jer nikada ne mozes da budes siguran da ne vredjas nekog svojim stavom...

...zloba je karakteristika ljudi sa problemom...ako tako postavim stvari ne nerviram se, jednostavno pomislim sta li je njega nateralo da bude takav jer ne zelim da verujem da je zloba sama po sebi moguca...pakost i sreca su opozitni pojmovi po svojoj sustini i po svojoj manifestaciji...Da li je mene nekada neko okarakterisao kao zlobnu? Sigurno da jeste, ne znam...znam samo da verujem u vreme, da li sam ja zlobna? Pa mislim da nisam iako sam sigurno puno puta kazala nehotice neku uvredu jer nikada ne mozes da budes siguran da ne vredjas nekog svojim stavom...
Jednom prilikom, pošto nisam udata, godine kritične, mene jedna koleginica pita da li sam nešto dobro falična kada se nisam udala?...ja kao u šali kažem ....jesam, ali samo ja znam gde, a i teško se otkriva....stvarno mi je bilo neprijatno ....poverim se bratu i on će meni na to, da ona ima neku tešku muku....donela je slike svoje porodice, uzgred samo ćerku pominje sina ne ili jako retko...sin na slici izrazito ne lep mladić, ali se neda primetiti nešto drugo...prošlo je neko vreme i meni jedna od koleginica kaže da joj je sin retardiran i da je išao u specijalnu školu ali da je ovako dobro dete.....ne prođe malo, pokrene ona opet mene i moju temu....nisam se suzdržala i rekla joj...da svako ima neku muku, da ona brine svoju, a ja ću moju....da smo bile nasamo, bila bih još surovija i rekla ono što zaista mislim, a to je da onakvog sina kakvog ima može da oženi samo u snu....verovatno da bih za mnoge bila teška zloba, ali samo u odbrani....

Back