Ljudska hrana koja se može dati psu

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
333.900
10-human-foods-you-can-feed-your-dog-1.jpg


Ovo je dodatna hrana i ne bi trebalo da čini više od 25 procenata ishrane vašeg psa.

1. Pirinač
Pirinač je dobar izbor ukoliko je vašem psu uznemiren stomak i potreban mu je blag obrok. Postoji niz različitih vrsta pirinča. Smeđi pirinač ima malo više proteina i malo manje masti u poređenju sa belim pirinčem. Beli pirinač je lako svarljiv ugljeni hidrat koji ga čini dobrim izvorom energije i pogotovo je dobar izbor ukoliko imate starijeg psa.

2. Sveži sir
Bogat je proteinima i kalcijumom i prilično je blag; tako da može biti dobar izbor ako žeite da dodate malo proteina u ishranu vašeg psa. Sveži sir je mlečni proizvod i neki psi ne podnose dobro mlečne proizvode, što treba da imate u vidu.

3. Grašak
Može se dodati direktno u hranu vašeg psa, zamrznut ili odmrznut. Grašak je dobar izvor vitamina B tiamina, fosfora i kalijuma.

4. Puter od kikirikija
Puter od kikirikija je zdrava poslastica sa visokim sadržajem proteina za pse. Pre nego što kupite puter od kikirikija proverite koliko sadrži šećera, budući da šećer u određenim količinama može delovati jako loše na zdravlje psa. Ako vaš pas ima problema sa težinom, vodite računa o učestalosti davanja putera od kikirikija jer ova ukusna poslastica ima i visok sadržaj kalorija.

5. Peršun
Dugo se smatralo da peršun može umanjiti neprijatan zadah psa, pa sledeći put kada budete pripremali poslastice za svog psa, pokušajte da dodate nekoliko kašika seckanog peršuna za dodatnu aromu i boju. Peršun takođe može biti dobar izvor kalcijuma, kalijuma i beta-karotena.
https://www.b92.net/zivot/ljubimac.php?yyyy=2022&mm=02&dd=21&nav_id=2108892

Sa pirtincem, svezim mladim neslanim sirom i seckanim peršunom u jelu se slazem da se moze davati psima
ali sa puterom od kikirikija i graškom ne niti sam svom psu davala to.Davala sma joj sargarepu umesto graska
koji kao i pasulj naduvava i voce ocisceno od kostica i dobro oprano
 
Can-Dogs-Eat-Bananas.jpg


banane isto moze

Yes, dogs can eat bananas. In moderation, bananas are a great low-calorie treat for dogs. They're high in potassium, vitamins, biotin, fiber, and copper. They are low in cholesterol and sodium, but because of their high sugar content, bananas should be given as a treat, not part of your dog's main diet.
 
Salmon, shrimp, and tuna are all safe for dogs to eat and good sources of protein. Salmon and tuna are rich sources of omega-3 fatty acids, which can help keep a dog's immune system, coat, and skin healthy. The B vitamins in shrimp can also help maintain a dog's digestive system and promote healthy blood circulation.
 
Postoji mnogo igracaka za pse koje su suplje i kod kojih se supljina ispuni puterom od kikirikija. Psi se zanimaju satima pokusavajuci da izvade sav puter iz supljina. Takodje, ako je pas nemiran i nece da dopusti da mu se iseku nokti ili da se oceslja, trik koji mnogi koriste je obmotati plasticni celofan oko glave i namazati celo sa puterom od kikirikija. Na taj nacin pas lize puter i miran je dok mu se seku nokti ili ceslja..... Takodje se isti trik moze koristiti i za macke....
 

Back
Top