Ljudi (tzv. izbjeglice) koji su se razočarali i pokajali dolaskom na tlo Srbije, Republike Srpske i Crne Gore!

• Začetnik teme Začetnik teme lapsi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

lapsi

Elita
VIP
Poruka
20.460
Lično znam desetine ljudi, žena koji su se pokajali što su napustili stanove, ognjišta da bi bi došli na teritorij nabrojanih država i entiteta. ,,Među svoje,,!
Pokajali i kajaće se do kraja života! Ali, povratka nema. Gdje su, tu su. Ćuti, trpi i ako ikako možeš malo se prilagodi.
Naravno da to oni pričaju samo u porodici, između četiri zida i sa najbližim. Sramota ih je naglas reći. A i ko bi mario?
Kada ih pitaju iz predhodnog prebivališta kako vam je, jeste li se navikli, snašli, zadovoljni....svi lažemo!
Auuu, kako lažemo!
A i sramota nas je, iskreno pišući sada!
Da li smo zadovoljni poslovima koje obavljamo?
Nismo.
Da li nas doživljavaju kao punopravne Srbe
Ne.
Da li nas gledaju širom otvorenih očiju ili s podsmijehom?
Da.

Najvažnije: Možemo li u političkom životu napredovati i doći do vrha? Ne možemo.
Mislim da čak ni u opoziciji nismo poželjni, ne kao članovi, korisne budale, već kao neko ko bi mogao izbiti na sam vrh.

aj ne kaki leba ti.
ps. dosla iz bosne, podigla decu, radim kao fin direktor. Da li me neko gleda sa podsmehom? ne
Kako me dozivljavaju? nemam pojma, ne zanima me
Da li sebe smatram izbeglicom? ne, brate, to je bilo pre 30 god.
Kako te nije sramota?
Ova nas je zemlja prihvatila. Sto niste otisli negde gde je bolje?

Lično znam desetine ljudi, žena koji su se pokajali što su napustili stanove, ognjišta da bi bi došli na teritorij nabrojanih država i entiteta. ,,Među svoje,,!
Pokajali i kajaće se do kraja života! Ali, povratka nema. Gdje su, tu su. Ćuti, trpi i ako ikako možeš malo se prilagodi.
Naravno da to oni pričaju samo u porodici, između četiri zida i sa najbližim. Sramota ih je naglas reći. A i ko bi mario?
Kada ih pitaju iz predhodnog prebivališta kako vam je, jeste li se navikli, snašli, zadovoljni....svi lažemo!
Auuu, kako lažemo!
Nismo.
Ne.
Da.

Najvažnije: Možemo li u političkom životu napredovati i doći do vrha? Ne možemo.
Mislim da čak ni u opoziciji nismo poželjni, ne kao članovi, korisne budale, već kao neko ko bi mogao izbiti na sam vrh.

Tačno je da je bilo dosta animoziteta i neljudskog odsustva solidarnosti prema izbegličkoj populaciji u Srbiji tokom devedesetih, ali čini mi se da je tvoj zadatak ovde da relativizuješ etničko čišćenje Srba na teritoriji Hrvatske i Bosne i Hercegovine, predstavljajući to kao nekakav dobrovoljni odlazak. Sve to radiš jer si bot koji se lažno predstavlja, otpriilke isto kao i zbiljaš (komšija). Dok je on uzeo forumski identitet tobožnjeg "Srbijanca" ti sad uzimaš identitet tobožnje srpske izbeglice, a vidim veoma se dobro slažeš sa istim tim lažnim "Srbijancem" koji je ovde ispisivao najbljutavije uvrede na račun unesrećene srpske izbegličke populacije.

Niko nije postao izbeglica vođen ludom željom da dobije izbeglički status u Srbiji kako to tvrdi lapsi. Daleko pre Oluje, 1991 je počeo tiho etničko čiščenje Srba po hrvatskim gradovima, izbacivanja iz stanova, kristalne noći i haranje hordi dinamitaša. Dakle, nije dobrovoljni odlazak nego etničko čišćenje. U Bosni je izetbegovićevska klika držala kao taoce sve stanovnike nekih gradova sprečavajući im izlazak iz grada i sa propagandom tvrdnjom da se radi o opsadi, dok je treman Srba u tim "opsednutim" gradovima bio jeziv, a srpski stanovi i kuće pre ili posle odlaska Srba "zauzimani" ili paljeni. Srpska sela na teritoriji današnje Federacije BIH su etnički čišćena napadima na sela i klasičnim etničkim čišćenjem. Ne postoji nijedno jedino srpsko selo na teritriji današnje Federacije BIH koje nije etnički očišćeno. Dakle, nije dobrovoljni odlazak nego etničko čišćenje.

Auuu, kako lažemo!
Nismo.
Ne.
Da.

Jesu li svi pohrilili da se vrate u toplinu muslimanskog komšiluka, onako razočarani? :lol:

aj ne kaki leba ti.
ps. dosla iz bosne, podigla decu, radim kao fin direktor. Da li me neko gleda sa podsmehom? ne
Kako te nije sramota?
Polako. Odakle su ti roditelji? Sigurno iz RS-a?! Onda je to duga priča. Strika, kum, bratić....
Slažem se da je prošlo 30 godina i da je to dug vremenski period za koji bi se trebalo nešto promijeniti, ali nije. Ili jeste jedan sasvim mali beznačajni iskorak.
Otišlo je 70% ljudi koji su zajedno samnom došli. Mene spriječio ,,državni posao,,!:D Naivnosti nikad dosta!

Tačno je da je bilo dosta animoziteta i neljudskog odsustva solidarnosti prema izbegličkoj populaciji u Srbiji tokom devedesetih, ali čini mi se da je tvoj zadatak ovde da relativizuješ etničko čišćenje Srba na teritoriji Hrvatske i Bosne i Hercegovine, predstavljajući to kao nekakav dobrovoljni odlazak. Sve to radiš jer si bot koji se lažno predstavlja, otpriilke isto kao i zbiljaš (komšija). Dok je on uzeo forumski identitet tobožnjeg "Srbijanca" ti sad uzimaš identitet tobožnje srpske izbeglice, a vidim veoma se dobro slažeš sa istim tim lažnim "Srbijancem" koji je ovde ispisivao najbljutavije uvrede na račun unesrećene srpske izbegličke populacije.
Reci fino, bilo svega i još uvijek se dešava svašta!
Naravno da nas je veliki broj dobrovoljno napusti prethodno prebivalište.
Da smo se usrećili - nismo! I nećemo.

Poslednja izmena:
Niko nije postao izbeglica vođen ludom željom da dobije izbeglički status u Srbiji kako to tvrdi lapsi. Daleko pre Oluje, 1991 je počeo tiho etničko čiščenje Srba po hrvatskim gradovima, izbacivanja iz stanova, kristalne noći i haranje hordi dinamitaša. Dakle, nije dobrovoljni odlazak nego etničko čišćenje. U Bosni je izetbegovićevska klika držala kao taoce sve stanovnike nekih gradova sprečavajući im izlazak iz grada i sa propagandom tvrdnjom da se radi o opsadi, dok je treman Srba u tim "opsednutim" gradovima bio jeziv, a srpski stanovi i kuće pre ili posle odlaska Srba "zauzimani" ili paljeni. Srpska sela na teritoriji današnje Federacije BIH su etnički čišćena napadima na sela i klasičnim etničkim čišćenjem. Ne postoji nijedno jedino srpsko selo na teritriji današnje Federacije BIH koje nije etnički očišćeno. Dakle, nije dobrovoljni odlazak nego etničko čišćenje.
Slažem se da je bilo etničkog čišćenja. Samo bilo je i ,,odluke,, o prelasku u Srbiju ili drugu zemlju.

Znači muslimani nisu proterivali, nego su Srbi sami odlučili da se samoproteraju?
Iz moje recimo zgrade niko nije protjeran. Bio je pod pritiskom jake propagande, bilo je i straha od vojske, bila je i glad prisutna....
Ljudi su ostajali bez posla. Neki zatvarani. Ubijeni. jbg. rat je, zna se šta rat nosi. Ništa dobro.

Da smo se usrećili - nismo! I nećemo.
Ајде.

Бесплатно су "јадне избеглице" ( како су себе називали и лагали нас да изазову сажаљење о "јадности") добили на поклон од Европске Уније станове и материјале за подизање кућерина од сто четрдесет квадрата.

Онда кола сваком детету по једна па факултете да се школују и Србе у Србији гледају као беднике,неће добар дан да нам кажу иако смо ми њима плаћали све трошкове кроз рачуне док су они у колективним центрима куповали све ново.

Имају своју улицу у делу где су им поклоњени станови и материјали за изградњу кућа а имају и куће ван тог простора те данас луксузно живе у поређењу са Србима који нису избеглице те нису добили помоћ од Европске Уније у некретнини.
(Иако им је у избегличком подручју побијена сва родбина,уништена ту сва имовина.)
Те исте Србе гледају као беднике јер ти исти Срби нису добили на поклон од Европске Уније да изграде куће или се уселе у нове станове јер нису званично избеглице.

Посебно да споменем избеглицу српску са КиМ који је плакао и кукао све нас преваривши како нема,сажаљење изазивао а уписао факултет у граду где су његови издавали огромну кућу пре тога ~ слагао све најгоре могуће.

A Vučić je kao bosanac?!
Ne nasmijavaj me. Ono si gdje si odrastao i završio školu, pa tek onda ono što te roditelji uče da jesi.

Не богоми, него си прво оно што те родитељи уче да јеси.

Што ће рећи, знам разне колонисте који су трећа генерација у Бачкој, али помоћи нема...:D

Ајде.

Бесплатно су "јадне избеглице" ( како су себе називали и лагали нас да изазову сажаљење о "јадности") добили на поклон од Европске Уније станове и материјале за подизање кућерина од сто четрдесет квадрата.

Онда кола сваком детету по једна па факултете да се школују и Србе у Србији гледају као беднике,неће добар дан да нам кажу иако смо ми њима плаћали све трошкове кроз рачуне док су они у колективним центрима купивали себи,деци све ново.

Имају своју улицу у делу где су им поклоњени станови и материјали за изградњу кућа а имају и куће ван тог простора те данас луксузно живе у поређењу са Србима који нису избеглице те нису добили помоћ од Европске Уније у некретнини.
(Иако им је у избегличком подручју побијена сва родбина,уништена ту сва имовина.)
Те исте Србе гледају као беднике јер ти исти Срби нису добили на поклон од Европске Уније да изграде куће или се уселе у нове станове јер нису званично избеглице.

Посебно да споменем избеглицу српску са КиМ који је плакао и кукао све нас преваривши како нема,сажаљење изазивао а уписао факултет у граду где су његови издавали огромну кућу пре тога ~ слагао све најгоре могуће.
Laž!
Dobili smo ono što između dvoje visi. Eto to.
Materijal za gradnju krali mještani. Opštinari gulili za sve živo. Plati ovo, daj ono. Placeve, koji su prije nas bile njive za ispašu krava prodavali kao da ih kupuješ na Dedinju, pa poslije se čudili što smo poplavili.
Humanitarnu pomoć dijelili između sebe.
Nisu nas mogli očima gledati, gore od muslimana.

A što se tiče ratišta, e tu nas je zapalo nešto ,,prvo,,!
Prva borbena linija. Kad? Odmah. Nisi se ni snašao gdje si, a rođaci ili mještani poslali vojnu policiju. Sve sa ful uniformom i noružanjem. Vojni manekeni. Ratište vidjeli samo na TV-u. Čuvali selo, a u selu pet zečeva, dvije lisice i odbjegli pas.
Dobili jadnici onu bijednu, kako se ono zvala,?! SMB uniforma i kakvu pušku. hoće opaliti, neće opaliti. I? Mrš na prvu liniju.

aj ne kaki leba ti.
Kako te nije sramota?
Clap Yes GIF by Jasmine Star

Ви гледате друге са висине у пракси уживо,ако ћемо искрено на ту тему.
Ароганција са којом се суочавамо у свакодневном животу тачно описана.
Уживо извлачите све што се може извући на конто тога него добро да смо дошли себи коначно те сасецамо то једноставном набрајањем шта вам је Европска Унија поклонила и како луксузно живите.
Kako te nije sramota?
Како вас све заједно уживо није срамота да социјалне станове добијете за џабе скоро или материјал за куће а комшије Србе гледате са висине и арогантно јер живе у старом или нереновираном јер нема ко да им поклони ново као вама?
Ova nas je zemlja prihvatila.
Што је створило вечну јабуку раздора између оних којима су Срби побијени јер су Срби,имовина уништена јер је српска а нису добили скоро бесплатно ништа од Е.У. и оних који имају назив избеглих лица те имају скоро све бесплатно од Е.У.
Sto niste otisli negde gde je bolje?
Искрено,најбоље би било да су се сви одселили у нека иностранства јер је дискриминација Срба из Крајине који нису добили ништа бесплатно скоро од Европске Уније јер немају епитет избеглице направила језиви раздор.
Исто као међу Србима из Федерације који нису остали у Републици Српској већ су дошли у Србију.

Back