Quantcast

Ljudi pomozite mi

enemy87

Zainteresovan član
Poruka
178
Pravim neke osnovne programe tipa najveci element u nizu i sl. i uvek mi izbacuje istu gresku za svaki zadatak ali nikako da provalim sta radim pogresno. Sta bi ovo moglo da znaci uvek mi to izbacuje kad pokusam da ukljucim program:

--------------------Configuration: kuglice - Win32 Debug--------------------
Linking...
LIBCD.lib(wincrt0.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol _WinMain@16
Debug/kuglice.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals
Error executing link.exe.

kuglice.exe - 2 error(s), 0 warning(s)
 

enemy87

Zainteresovan član
Poruka
178
Evo a inace zadatak glasi: U kutiji se nalazi k belih i crnih kuglica. Napisati program na C kojim se na jednu stranu odvajaju bele a na drugu crne. Predviti i stampanje kojim se proverava tacnost programa.
#include <stdio.h>
void main()
{
char a[50],pom;
int i,j,k;
scanf("%d",&k);
for (i=0;i<k;i++)
{ scanf("%c",&a);
printf("%c",a);
}
i=0;
j=k-1;
while (i<j)
if (a=='c')
if (a=='b')
{pom=a;
a=a[j];
a[j]=pom;
i++;
j--;
}
else
j--;
else
i++;
for (i=0;i<k;i++)
printf("%c",a);
}
 

enemy87

Zainteresovan član
Poruka
178
Evo koji god zadatak uradim ja dobijem ovo g.... za gresku. Evo jos jednog zadatka i opet mi izbaci isu je*enu gresku. Jel moze neko da mi pomogne?

#include <stdio.h>
int index(int x[],int n)
{
int ind,i;
ind=0;
for (i=1;i<n;i++);
if (x>x[ind])
ind=i;
return (ind);
}
void main ()
{
int m,a[20],i,imax,pom;
scanf("%d", &m);
for (i=0;i<m;i++);
scanf("%d",&a);
for (i=m-1;i=1;i--);
imax=index(a,i+1);
pom=a;
a=a[imax];
a[imax]=pom;
for (i=0;i<m;i++);
printf("%d",a);
}

I posle (CTRL+F5) kaze:

--------------------Configuration: rastujuci vektor - Win32 Debug--------------------
Compiling...
rastujuci vektor.cpp
Linking...
LIBCD.lib(wincrt0.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol _WinMain@16
Debug/rastujuci vektor.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals
Error executing link.exe.

rastujuci vektor.exe - 2 error(s), 0 warning(s)
 

toxi

Zainteresovan član
Poruka
379
Па овако, лепо maksvel рече, треба да направиш Console Project а не Win32.

И да:
void main()
није по правилу( стандарду) да се пише, треба да стоји барем int main() јер програм по завршетку рада мора да врати ОС поруку да ли је рад завршио успешно или не :)
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.