Ljudi pomagajte oko upisa u srednju

Artemis-

Početnik
Poruka
5
Ovako dakle zovem se Nenad i idem u 8 razred onsovne skole u ns(nebih da imenujem).Imam jedan problem svi me gnjave i ispituju sta cu upisati (srednja skola) pa bih zatrazio pomoc ovako stoje stvari.Bio sam odlican od prvog do sedmog a za osmi cemo videti posebno dobro stojim sa matematikom i istorijom sa tim nemam problem dobar sam i iz ostalih predmeta al iz fizike bas i nisam (iammo nastavnika koji previse trazi).Zainteresovan sam za moguc rad sa ljudima,predlozite bilo sta svaki komentar ce mi puno znaciti.Unapred puno hvala

Nenad.

Ljudi molim vas pomagajte.Odlican ucenik od prvog do sedmog razreda(valjda i u osmom),treba mi pomoc oko upisa u srednju nemogu da odlucim koju cu i koji sam smer zivim u novom sadu i hocu da me savetujete.Predmeti iz kojih sam najbolji su:Matematika,Engleski i Istorija, pa bih zeleo da cujem predloge hvala u napred

Artemis- :D

Ne mozemo ti pomoci.. Sta se brines? Imas jos dosta vremena. Ja sam odlucila dan kad je trebala lista zelja da se popunjava. Bile su u opticaju 3 skole i iz svake po 2 smera... I onda ih lepo poredjala i to je to... Da me covek pita sto sam bas ovo izabrala, nemam blage veze...:lol:

Brale, to što ti ne znaš šta bih želeo sada da upišeš znači da si u svemu prosečno dobar i da ne postoji ništa što te specijalno zanima.
Upiši neku školu posle koje bi mogao dobro da zaradiš.

Nisi nam rekao da li želiš sigurno da ideš na fakultet? :think:
U tom slučaju gimnazija je pravi izbor.

Naravno, prirodni smer :D

dobar sam i iz ostalih predmeta al iz fizike bas i nisam (iammo nastavnika koji previse trazi).

To što previše traži to je jedna stvar, a pitanje je koliko znanja i talenta iz tog predmeta imaš. Ako imaš 3+ a prosečna ocena u odeljenju je 2.52 to znači da si daleko u gornjoj polovini odeljenja. Probaj da nekako uporediš svoje znanje fizike sa ljudima iz drugih škola i kod drugih nastavnika.

Da li ti razumeš fiziku? Ja je recimo ne razumem uopšte iako sam stalno dobijao 4- iz fizike na matematičku inteligenciju, tj. kada mi daju zadatke ja umem da zamenim u formulama i da rešim.

Fiziku imaš 4 godine i u društvenom smeru gimnazije, tako da ti ona sama po sebi nije reper. Kako ti idu hemija i biologija? Tj. ponovo ne "da li imaš 5 kod nastavnika kod koga svi imaju 5" nego koliko objektivno misliš da znaš u odnosu na prosečnu osobu.

Naravno za izbor škole je najvažnije šta te uopšte zanima od postojećih smerova.

E sad pitanje je ZAŠTO je najbolji iz matematike, engleskog i istorije, tj. koja osobina ličnosti mu omogućava da baš iz toga bude najbolji, a kaže da ima problem sa fizikom. Tu sad vidim raskorak između činjenice da se fizika jako bazira na matematici i brojkama i činjenice da mu matematika ide jako dobro a za fiziku kaže da mu ide loše.

Ljudi molim vas pomagajte.Odlican ucenik od prvog do sedmog razreda(valjda i u osmom),treba mi pomoc oko upisa u srednju nemogu da odlucim koju cu i koji sam smer zivim u novom sadu i hocu da me savetujete.Predmeti iz kojih sam najbolji su:Matematika,Engleski i Istorija, pa bih zeleo da cujem predloge hvala u napred

Artemis- :D

Ajmo ovako, koja su tvoja interesovanja ?

Artemis,prilicno si cudan sklop,ali to pripisujem cinjenici da si jos jako mlad. ;)
Moras da napises ovde sta tebe zaista interesuje.Ne gledaj to kakav ti je profesor,vec nam reci sta te najvise privlaci od nauka i zanimanja....
Posto ti dobro idu matematika i istorija,a to su prilicno 'diplomatske i knjiske' nauke (mada,one prilicno odudaraju jedna od druge), smatram da bi trebalo da odes u gimnaziju.
Koji smer?
Mozda opsti,zar ne?

Nenade, ak se tako zoves, ja sam isto iz ns...
ja sam jos od 5.-tog raz imala ideju da upisem za racunare i naravno upisala sam sa malom dilemom
svi su me odgovarali da upisem to al ipak sam upisala
iskreno kajem se zbog toga al sta je tu je...

imas na netu one testove sta da upises pa pokusaj tamo

gimn upisuju oni koji zele sve da uce jos 4 god -.- malo mi je rtd ta skola al ono ko voli nek izvoli xD
ipak moj predlog ti je da vidis neku strucnu skolu....

Artemis,prilicno si cudan sklop,ali to pripisujem cinjenici da si jos jako mlad. ;)
Moras da napises ovde sta tebe zaista interesuje.Ne gledaj to kakav ti je profesor,vec nam reci sta te najvise privlaci od nauka i zanimanja....
Posto ti dobro idu matematika i istorija,a to su prilicno 'diplomatske i knjiske' nauke (mada,one prilicno odudaraju jedna od druge), smatram da bi trebalo da odes u gimnaziju.
Koji smer?
Mozda opsti,zar ne?
Ako zeli da ne zna ni prirodnu ni drustvenu nauku neka upise :neutral: (osim ako nema neko debelo interesovanje za neku nauku pa ga to podstakne da se njoj i okrene, ali ovako ne dobija "nivo" ni iz jednog ni iz drugog za kasnije , moje misljenje i ne mora da bude tacno)
Da se opet rodim upisala bih opet gimnaziju. :p
... bez obzira na sve
Takodje ... I prirodni smer i istu gimnaziju ama bas sve :)

Back