Ljudi placu kad skidaju masku

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.440
Oklop koji nam treba da zivimo medju drugim oklopnjacima moze se skinuti.
Neke osobe koje nam nista ne znace, hodaju svetom bez teskih oklopa nehajno bez straha.
Da li potpuno nesvesni kako se cini ili bez vere da ih oklop moze zastititi, zbunjuju nas u nasem oprezu.
Pred njima ljudi osete spokoj i potrebu da skinu svoj oklop a mnogi i svoju masku ispod toga.

I tada krenu suze.
Ko ce ga znati zasto.Mozda neki davno naseckani crni luk iz detinjstva.Bice da je to.

Ko se plasi suza, bolje da pobegne.

Moze maska da se skine, moze da se nikako ne nosi, sve dok propisima prkosite i dok vas vecine ne pocne opominjati .Licno masku u vidu proektovane krpe na mom licu nosim samo kad moram.Da pobjegnemo da budemo kukavice da se ne plasimo a nekome je izgleda jedan od ciljeva da se upravo plasimo .Tada u nama proradi inat sta reci takav smo narod. I dok cekamo da ludilo prodje ovi sto hoce da zivimo u strahu se dodatno potrude da nas plase necim novim uvijek gorim od predhodnog .Sve sto nas cini ljudima nam kraduckaju i to ce i dalje da rade.Reklo bi se sve sto im dozvolimo i vise od toga oni ce da nam urade .Pa hajde onda da im ne dozvolimo da se probudimo i budni da im se odupremo .Tesko je neprijatelj skoro pa nevidljiv a vidljiv na svakom koraku nasih zivota.Pojedinac moze mnogo da uradi dobrog sebi a onda tako umnozeni pojedinci planeti i kosmosu.Vjera, ljubav, covjekoljublje, budnost,promjene ...
Skinuti nase unutrasnje maske pa ce i ta krpa sa nasih lica pasti jednog dana .

Oklop koji nam treba da zivimo medju drugim oklopnjacima moze se skinuti.
Neke osobe koje nam nista ne znace, hodaju svetom bez teskih oklopa nehajno bez straha.
Da li potpuno nesvesni kako se cini ili bez vere da ih oklop moze zastititi, zbunjuju nas u nasem oprezu.
Pred njima ljudi osete spokoj i potrebu da skinu svoj oklop a mnogi i svoju masku ispod toga.

I tada krenu suze.
Ko ce ga znati zasto.Mozda neki davno naseckani crni luk iz detinjstva.Bice da je to.

Ko se plasi suza, bolje da pobegne.

Ово је баш јако УМ. Свиђа ми се. ❤️

Volela bih kada bih mogla ..
Da sedim kraj nekoga ,kog više nikada neću videti ,pričati mu i pričati ..o svim tugama zakopanim duboko,o stvarima koje ne želim da znam(iako ih znam),o smislu i besmislu..o ljubavi za kojom tragam vekovima..
O neisplakanim bolovima i neožaljenim čekanjima..
Da,verovatno postoji taj neko,stranac ,slučajni prolaznik zalutao u moj svet.

ime.gif

Previše je tu bilo nečega,tihog i neprimetnog ali uvek prisutnog,sraslog za njegove rane i njene tuge ..da bi bilo održivo.
On tražio je vatru,ona čeznula za vodom.Nije bilo ispunjenja uprkos bolnim preklapanjima.Na suprotnim stranama čežnje dotakli su se na pola puta prepoznavanja ...a onda nastavili svaki svojim tugama..

S
2381b5f3f3083a949739b3afd42a3ce5.jpg

Previše je tu bilo nečega,tihog i neprimetnog ali uvek prisutnog,sraslog za njegove rane i njene tuge ..da bi bilo održivo.
On tražio je vatru,ona čeznula za vodom.Nije bilo ispunjenja uprkos bolnim preklapanjima.Na suprotnim stranama čežnje dotakli su se na pola puta prepoznavanja ...a onda nastavili svaki svojim tugama..

SPogledajte prilog 1360166
EQAt6FIX4AI7Zej

I want to be inside your darkest everything.
Frida Kahlo

Nisu to suze...već delovi pređašnjih snova ,u treptajima preneseni u nove živote..
Kao slutnja i nešto neprežaljeno.Pogledajte prilog 1381465
Ride on through the night, ride on
There are visions, there are memories
There are echoes of thundering hooves
There are fires, there is laughter
There's the sound of a thousand doves
In the velvet of the darkness
By the silhouette of silent trees
They are watching, they are waiting
They are witnessing life's mysteries
Cascading stars on the slumbering hills
They are dancing as far as the sea
Riding o'er the land, you can feel its gentle hand
Leading on to its destiny
Take me with you on this journey
Where the boundaries of time are now tossed
In cathedrals of the forest
In the words of the tongues now lost
Find the answers, ask the questions
Find the roots of an ancient tree
Take me dancing, take me singing
I'll ride on 'til the moon meets the sea

Volela bih kada bih mogla ..
Da sedim kraj nekoga ,kog više nikada neću videti ,pričati mu i pričati ..o svim tugama zakopanim duboko,o stvarima koje ne želim da znam(iako ih znam),o smislu i besmislu..o ljubavi za kojom tragam vekovima..
O neisplakanim bolovima i neožaljenim čekanjima..
Da,verovatno postoji taj neko,stranac ,slučajni prolaznik zalutao u moj svet.
Pod tamom koja leči, smirenje je moje konačno odredište.
Tišina,jezero i ja oslikani kao trenutak i kao večnost.
11.jpg

Back