bas citam, pa i ovo mi je spakovala, ali nisam ovde ja bitan, znam coveka kome je ovo bukvalno spakovano, ne sma ni da prica dok se sudski ne razresi, ovde smo svi anonimni, pa ja zato pisem kao navijen, mozda nekom bude od koristi da se ne skrka kao mi:Prouči pojam codependency
Ako se uopšte kod nje radi o NPL ili narcizmu
https://en.wikipedia.org/wiki/Codependency
Generally, a parent who takes care of their own needs (emotional and physical) in a healthy way will be a better caregiver, whereas a codependent parent may be less effective or may even do harm to a child.
i na kraju kada vise nije mogla decu da uvlaci, uvukla je kuce, vucjaka, da cu ja da naudim kucetu, a ona ga brani... tada sam znao da moram da idem do kraja sa svim ovim dijagnozama - da budem porazen, razbolim se, samo da ona vec jednom ostvari pretnju, i razvede se od mene, ovo vam je moja ispovest, znaci nisam lud, da glumim Hrista, ali brak znaci i u dobru i u zlu, ja sam dao sve od sebe, a samoga sebe zanemarivao kako i pise iznad, te sledstveno bio manje efektivan itd
e, sad ako sve posmatramo generacijski sto i na linku pise, moguce je da se sve vise razvodimo jer smo svi u neku ruku narcisi, negde pise da 2 narcisa ne mogu zajedno da opstanu, a i ova medjuzavisnot vidimo da ne funkcioonise na duzi rok, mora da propadne, trpe i deca