Ljudi, na putu smo izumiranja !

Hoces da kazes da Zemlja nije prenaseljena i da zbog toga Zemlja trpi?
Hoću da kažem da ima mesta za sve. Neke teritorije jesu prenaseljene na malim površinama, svi hoće u gradove.

Ali recimo Amerika... prošao sam je uzduž i popreko, i to je 90% livada i šuma, i poneki grad tek između. Uglavnom ništa.

Veliki gradovi jesu prenaseljeni, ali to je sasvim drugi problem, što svi hoće u Beograd i London i Moskvu, a ne da žive u pripizdinama.

Hoću da kažem da ima mesta za sve. Neke teritorije jesu prenaseljene na malim površinama, svi hoće u gradove.

Ali recimo Amerika... prošao sam je uzduž i popreko, i to je 90% livada i šuma, i poneki grad tek između. Uglavnom ništa.

Veliki gradovi jesu prenaseljeni, ali to je sasvim drugi problem, što svi hoće u Beograd i London i Moskvu, a ne da žive u pripizdinama.
Nije stvar u tome gde ce da stanu nego koliko resursa planete Zemlje treba za toliko ljudi?

Nije stvar u tome gde ce da stanu nego koliko resursa planete Zemlje treba za toliko ljudi?
Trenutno je oko polovine površine Zemlje potpuno neiskorišćeno u smislu bilo čega, bilo kakve ljudske aktivnosti, poljoprivrede, stanovanja, rudarstva, stočarstva.... dakle postoji potencijal za još.
Međutim, trend nataliteta polako opada, tako da će sve biti pod kontrolom.

Suva istina. Ogoljena, sastrugana, neugodna ali istina.
Pa možda može da prođe kod Živadina sa Golije koji je od inostranstva video eventualno Halkidiki u sezoni.

Silom prilika, radim sa ljudima iz 30 zemalja, sa svih kontinenata, i znam da to prosto nije istina. Svugde i u svakom smislu postoji neko ko je bolji od tebe u tome što radiš. Neko ko ima više para od tebe, neko ko je sposobniji, neko ko je vredniji. To sa bojom kože nema mnogo veze, svi smo mi Homo Sapiens.

Ako si zavarivač, znaj da postoji bar jedan zavarivač u Kini ili na Filipinima koji je bolji od tebe.

Ako si programer, znaj da postoji bar jedan crnac koji može da te počisti u znanju.

Tako da tu činjenicu treba poštovati - da boja kože ne određuje koliko je neko dobar čovek ili dobar stručnjak, ili koliko je vredan kao stanovnik i državljanin bilo koje zemlje.

Čak i u oblasti rasizma, u kom su belci mnogo dobri (setim se tebe :lol:) - drugi narodi nisu ništa slabiji. Ima toga i kod njih ihahaj.

Ljudi su ljudi.

Ja hocu u Beograd

Priroda sama reguliše živi svet po svojoj meri. Čak i da se množite ko pacovi priroda bi vas svela ne odgovarajući broj. Za to je odgovorno klatno, kada se ljudi pobiju medju sobom, priroda reguliše priraštaj, kada su ljudi glupi i sebični smanji broj bilo na koji način. Samo umišljeni ljudi misle da mogu da regulišu broj ljudi na planeti. Čak i da pobiju 8 milijardi ljudi onih 100 hiljada neplaniranih bi se razmnožilo vrlo brzo, a ni onih 900 hiljada ne bi zaostajalo.

Back