Ljudi koji vam stiskaju ruku (iz sve snage)

Meni je nekako draže kad mi neko normalno pruži ruku, ni potpuno mlitavo, ali sa minimalnim stiskom.
Ne razumem zašto većina voli kad im neko jako stisne ruku, mene to iritira zato što znam da otprilike 90% ljudi zapravo nema tako jak stisak (osim ukoliko ne stisne namerno), što znači da implicira na to kako je on jak/jači od mene ili šta već. A to me iritira.

Meni je nekako draže kad mi neko normalno pruži ruku, ni potpuno mlitavo, ali sa minimalnim stiskom.
Ne razumem zašto većina voli kad im neko jako stisne ruku, mene to iritira zato što znam da otprilike 90% ljudi zapravo nema tako jak stisak (osim ukoliko ne stisne namerno), što znači da implicira na to kako je on jak/jači od mene ili šta već. A to me iritira.

Ne, hoce da ti pokaze kako je on velikodusan zato sto na internetu pise kako su ljudi koji stiskaju ruku prilikom rukovanja "velikodusni".
Naravno da devojka koja mi stisne ruku iz sve snage nema takav stisak.

Ne, hoce da ti pokaze kako je on velikodusan zato sto na internetu pise kako su ljudi koji stiskaju ruku prilikom rukovanja "velikodusni".
Naravno da devojka koja mi stisne ruku iz sve snage nema takav stisak.

Ne znam baš za velikodušnost, ali ono što sam ja čitao sve je u vezi dominacije. Osobe koje prejako stisnu šaku su agresivni tipovi ljudi. Dok ljudi sa mlitavim stiskom imaju manjak samopouzdanja.
Takođe je bitno i da li dlan okrećeš prema gore ili dole, ako okreneš prema gore odaješ utisak da si ti dominantniji, itd, itd.

Postoji pun đavo tih tekstova, ko zna šta je tačno.

Šta mislite o ljudima koji su negde pročitali da se po stisku ruke određuje ličnost čoveka, pa kada se upoznajete sa njima oni vam stežu ruku kao sivonje, da bi vi pomislili o njima kako su oni velikodušne osobe. :D

Razmišlja sam o tome još davno,prije 10,15 godina,kad sam naletio na par takvih primjeraka..nisu pročitali da su velikodušni već da su su ljudi jakog stiska kao jake ličnosti...
žao mi ih,crvenim se umjesto njih,a nekad ih malo podjebavam,kako kad...sve zavisi od raspoloženja

Imam upravo taj problem, samo sam ja taj iz tvoje priče... Ali bez tih kompleksa, nesigurnosti ili tripova zato što sam negde pročitao.

Jednostavno, nisam mlitav, treniram i jak sam tip, kada se rukujem sa nekim, imam opciju da pružim ruku kao mokru čarapu, onda mi to zameraju ili da im pružim ruku onako kako je za mene normalno, a onda mi se žale da im jako stegnem ruku... Onda ću da im mašem sa metar, to je jedini izlaz.

Nije vazno da li je covek jak ili ne,vazno je prilikom rukovanja da pogleda coveka u oci,

tu se sve procita..A nacin rukovanja je odraz licnosti,i vaspitanja.Mlitav stisak,moze da znaci

slabu licnost,neuroticara i slicno..dok prejak stisak moze da znaci nekulturu,zelju za isticanjem,

nesigurnost i zelju za ostavljanjem dubokog utiska..Dakle umerenost,pogled u oci i srdacnost.

Vi mlitavci morate da shvatite da je nekome umereno ono što je vama jako, jer postoje i jaki ljudi..

Ako je mlitavo onda ne valja, ako je jako onda ne valja... Šta je to umereno? Umereno prema kome?

Meni je umereno ono što je nekome jako, i šta sad? Na kraju neću ni da se rukujem sa ljudima, svakako ću ispasti ili mlitavac ili budala..

Ne znam šta piše na internetu ali to nema nikakve logike , logično je da neko ko ima jak stisak pokazuje svoju jaku volju i samouverenost i sa tim ima veze. E sad ima i onih koji se na taj način foliraju pa svoju nesigurnost i slabu volju žele da sakriju jakim stiskom.
Razume se ništa od ovoga ne mora da bude tačno.

Poslednja izmena:
Rukovanje treba izbaciti iz običaja..
To je zastareo i nehigijenski način pozdravljanja.

Nikad ne znaš gde je ta ruka bila i šta je radila pre toga.
Dok o tome razmišljaš, propustiš da shvatiš šta ti vlasnik ruke
govori.
Bilo prejako, mlitavo, nametljivo, vlažno...
rukovanje je neprijatno.

Njlepši pozdrav je pogled uz osmeh, a i klimoglav može.

A kad sretneš pijatelja - baciš mu se oko vrata i poljubiš ga.
Ali samo jedan poljubac.
Tri liče na neki tajni ritual, ili na prisilnu radnju.
Suvišno je.:)

Šta mislite o ljudima koji su negde pročitali da se po stisku ruke određuje ličnost čoveka, pa kada se upoznajete sa njima oni vam stežu ruku kao sivonje, da bi vi pomislili o njima kako su oni velikodušne osobe. :D

Bolje i stisak nego ono mlitavo, ko da se hvatas za neku lipsotinu. Ti stiskaci mogu da stiskaju iz razlicitih razloga. Neko stiska jer je snazan, ima onda onaj poltronski za druga direktora, tipa udji mu u d... Ima onaj stisak - mnogo te postujem, ima i onaj kad naidjes na nekog lujkastog sto je ufiksao da je ko Dzon Vejn pa ti dohvati ruku i mlati ti je pola sata, a ti ko da si prikacen na trofaznu. Moze tu da ima velikodusnosti , usiljenosti, kompleksa... svasta nesta....

Zanimljivo je da je rukovanje nastalo iz sasvim prakticnih razloga.Naime,u doba jos starog rima ili cak ranije uveden je taj obicaj da kad se susrecu dva vladara,ratnika da jedan drugom pruze ruku,s prihvatom do lakta,iz predostroznosti jer je u to vreme bilo cesto da se nosi noz ispod rukava.I onda je to tako pocelo,ljudima se valjda svidelo :mrgreen:,pa se to modifikovalo sve vise kao formalnost kaku danas poznajemo.Obratite paznju,ako jos niste,na pliticare dok se susrecu na tim njihovim pregovorima i skupovima,kako je kod njih izrazen i obavezan taj cin rukovanja.I dalje to u nekoj meri simbolise bezopasnost i pozivanje na mir.

Sto se tice samog rukovanja jak stisak ruke jasno znaci zelja za dominacijom,ili cak agresivnost,dok je najbolje rukovanje ako ocete da ostavite dobar utisak i svidite se drugom coveku,ko sto je vec napomenula @Poli umeran,odlucan stisak ruke,s dlanom pod 90 stepeni,srdacan pogled i sto prirodniji osmeh .

Vise volim ljude koji mi stiskaju ruku iz sve snege, nego one koji mlako daju ruku, kao da mi je bas do njihovog pozdrava.

Imam utisak da su ovi prvi srcani i otvoreni, dok ovi drugi neke kukavice, ili ljudi puni lazi, pa zato ne smeju da stisnu ruku kako treba, ne vole kontakt, ne vole da se otkrivaju.

he, he, ima jedan žgoljavi, kad ti stisne ruku, čini mi se da se trudi da ti sve tetive spoji onako jednu do druge, kao harmoniku kad skupiš :lol:
..
mada ne volim ono mlako, skoro žensko rukovanje
..
izgleda da je kao i za dobar karakter, tako i za rukovanje, prava mera neki balans...e sad, valjda hoće neko i tim stiskom da nešto nadoknadi
..
mada i ja tog žgoljavog uvek stisnem mnogo jače nego inače..eto baš tako namerno..ne može on da bude jači karakter, ličnost, šta god, od mene :mrgreen:
..
ima nečeg u ovome :lol:

he, he, ima jedan žgoljavi, kad ti stisne ruku, čini mi se da se trudi da ti sve tetive spoji onako jednu do druge, kao harmoniku kad skupiš :lol:
..
mada ne volim ono mlako, skoro žensko rukovanje
..
izgleda da je kao i za dobar karakter, tako i za rukovanje, prava mera neki balans...e sad, valjda hoće neko i tim stiskom da nešto nadoknadi
..
mada i ja tog žgoljavog uvek stisnem mnogo jače nego inače..eto baš tako namerno..ne može on da bude jači karakter, ličnost, šta god, od mene :mrgreen:
..
ima nečeg u ovome :lol:

more opasna si ti jel znash! :flert:

Back