Ljudi da li će Rio Tinto traziti subvencije od drzave a nema rudne rente?

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.715
Nacuo sam da zapravo Srbija nece imati rudnu rentu od litijuma vec ce rio tinto da dobija pare sto kopa kodnas jer kao i svaka firma strana tako i oni bice subvencionisani. Dakle placacemo da nas truju i unistavaju prelepe plodne doline srbije i pri tome mi ce mo da im dajemo pare zbog toga

RAJ KAKO SADA IZGLEDA MESTO GDE CE RIO TINTO prokleti satanisticki dakopa:

1.png

A evo kako izgkledaju rio tintovi kopovi stoznaci da slika gore bice kao slika ova dole uz nasu subvernciju i ni dinara zarade:

2.jpg

Nacuo sam da zapravo Srbija nece imati rudnu rentu od litijuma vec ce rio tinto da dobija pare sto kopa kodnas jer kao i svaka firma strana tako i oni bice subvencionisani. Dakle placacemo da nas truju i unistavaju prelepe plodne doline srbije i pri tome mi ce mo da im dajemo pare zbog toga

Rudna renta se plaća na prihod ako izvoziš sirovinu. Ovi neće izvoziti jadarit, nego će ga obrađivati pa se u tom slučaju rudna renta plaća na dobit. A dobiti naravno neće biti jer će da se naduvaju troškovi. Tako da u ekonomskom smislu Srbija od celog posla neće dobiti ni evra. Nego je problem što je naš predsednik ucenjen čovek i sad mora da ugura celu priču kako zna i ume. Zato i radi kao komercijalista Rio Tinta. Biće zanimljivo videti kako će to da se odvija s obzirom da su građani većinski protiv takvog štetnog posla.

Pogledajte prilog 1572099

A evo kako izgkledaju rio tintovi kopovi stoznaci da slika gore bice kao slika ova dole uz nasu subvernciju i ni dinara zarade:

Pogledajte prilog 1572100
Da,da mi cemo placati po toni jalovine milion evra Rio Tintu.Africke bajke.

Sta ti znaci ovo 'kao i svaka strana firma, bice subvencionisani'.

Je li to neki vic, ili stvarno mislis da su sve strane firme subvencionisane?

Jesi li ti svestan koliko je Srbija dala na subvencije srpskim firmama u poslednjih 100 godina?

Je li vam to sada i subvencije firmama imaju neke kolektivne nacionalne osobine, pa su subvencije srpskim firmama nesto dobro, a subvencije stranim firmama nesto lose?

Hint- i jedno i drugo je bukvalno isto zlo, samo sto Srbija je potroslia mnoooogo vise para gradjana na besmilene subvencije srpskim firmama.

Morate da izadjete iz tog kolektivistickog narativa, gde narodi, nacije, vere, firme, subvencije, imaju nekakve individualne ljudske osobine.

SVAKA subvencija je bukvalno isti krac za vas kao potrosava, gradjanina, osim ako niste vi ti koji dobijaju subvenciju.

To sto vi mislite da je srpska firma isto sto i vasa firma, i da imate neke koristi od toga, to su vas lagali ovi kvazi ekonomisti poput Malagurskog i Naomi Klajn.

Pogledajte prilog 1572099

Pogledajte prilog 1572100
Рудник литијума тј јадарита биће подземни не површински као на слици.

Back