Ljubodrag Stojadinović: Šta je vama Putin?

skoro sam citao da je u sev americi ubijeno oko 50 miliona indijanaca

u evropi ima zle istorije zato sto niko nije tako divljacki ubijao

zamisli da su nakon nekog rata skoro SVI pripadnici nekog naroda poubijani

ne bi bilo ovoliko nacija nego 2. mozda 3
Na pocetku WW2 Amerikanci su vec imali tenzije sa Japanom,i sve Japance tamo su strpali u improvizovane logore,malo pristojnije kao kampovi.Taj broj je bio oko milion.
 
jbm li ga,sa jedne strane kgb ovac koji pušta ubice,siledžije,kriminalce,najgori ološ na slobodu da bi napadao ,ubijao,silovao pljačkao narod susedne države,na tuđoj teritoriji,dok sa druge strane je taj isti narod koji gine na svome,od tih istih manijaka,boreći se za svoju zemlju i slobodu...
ja ne razumem um vas rusoguuzoljubaca,koji podržavate ovo zlo i pričate i pišete o nekom moralu...
Kako vas nije sramota bre
Treba dodati da su Ukri krenuli da ubijaju taj narod pre 10 godina. Plus sto im zabranjuju jezik, hapse politicare itd itd. Takvi kao ti podrzavaju ukre koji velicaju amere tj masone koji su Srbe desetkovali devedesetih po cjeloj exYu. Danas im cak pokusavaju oteti i onaj deo sto im i po komunistickim granicama pripada. Ali amer dobar, Rus los, iako su Ameri radili mnogo gore stvari od Rusa.
 

Ljubodrag Stojadinović: Šta je vama Putin?


Čovek je stigao u Kremlj kao agent KGB-a, a ovde je slavljen i kao mitski panslavenski vođa nepobedive sile. Onaj koji se ne boji nikoga a njega se plaše svi. Ima mnogo godina kako ovdašnji vernici nisu imali takvog sveca, iako je on sada ostareli i posustali car, vojskovođa koji gubi rat. Ili bar ne može da ga dobije. To je najezda u kojoj on razara sve pred sobom a i iza sebe. Možda neće biti vremena da saznamo kako će svoj put da okonča moderni imperator osvajač.

Ovde je viđen kao spasilac usahle Srbije, možda samilosni prijatelj njenog izbezumljenog vožda. Mit ne traži objašnjenja, on postoji, u njega se naprosto ne sumnja. Tamo gde nema znanja ima vere u nadmoćna čuda. Car je izgleda sedeo na trulom prestolu, sila čiji je predvodnik prethodno je pojedena iznutra. On više ne vodi Rusiju, nego oligarhijski pohod koji još od samog početka nije imao smisla, i bio je protivprirodan.

Ljubodrag Stojadinović
Ljubodrag Stojadinović

Ovaj tekst se pre svega bavi emocijama. Šta sve mogu da vide Putinovi podanici iz Srbije, ako Srbiju bez Putina ne mogu da zamisle? Možda je to vera u nešto drugo, nepoznato i onostrano, u mračnu silu koja proždire pred sobom sve što nismo mi, a možda i nas, a „srpski genom“ pronalazi u dalekom istočnjačkom bolu. Putin je ovde doživeo uznesenje, bio je gost u čiju je čast pomeren praznik oslobođenja Beograda. Pred njim Vučić na specijalnoj paradi nije želeo, ili nije smeo da otvori kišobran. To niko nije smeo, pa su srpski velikaši pokisli kao dodole i nisu se više ni osušili. Nad visokim gostom beše raširen specijalni amrel.

Putin je postao idol slabašnih, nesigurnih i nedoučenih plemena, željnih nekakvog izbavljenja, totem za kletvu nedostižne moći, junak mnogih bajki i izmaštanih pobeda. Brat koji ne stiže da misli o maloj braći, niti da im pomaže, niti to bilo kad radi, ali ta okolnost nema značaja. Njegova pomoć bi svakako stigla u presudnom času, a ako ne stigne onda ništa, ljubav i patnja se nastavljaju.

Pokazivao se na paradama, u moćnom predsedničkom avionu, rvao se sa medvedima, ronio i isticao ekstremnu fizičku snagu, jahao po stepama, putovao sa hiljadama telohranitelja. Neosporni diktator Rusije koji je uspeo da sanira Jeljcinove ruševine i namiri oligarhijsku kastu, zaduženu da čuva njegovu vlast.

Vladimir Putin
Vladimir Putin


Mnogi su u njemu videli modernog Staljina, možda ne toliko surovog na sopstvenom dvoru, ali isto toliko odlučnog u čuvanju vlasti i lične moći. Imao je skoro idealni raspored neprijatelja: unutra disidenti i mediji, spolja Zapad, koji se približio granicama više nego što je to moglo da se podnese.
Odluka o imperijalnom ratu donesena je pred naizgled lakom metom, uz nelogičan cilj: demilitarizacija i denacifikacija, smena „nacističkog“ režima u Ukrajini. Rusi nigde nemaju „braću“ koja su im bila bliža od Ukrajinaca. To je važno da se zna pred pokušajima ovdašnjih fanatika da budu najbliži majčinskoj moskovskoj lozi. Takve loze nema, u tome nema rodbinskih osećanja jer nema nikakve rodbine.

Rat pokazuje da su svi razlozi za pokretanje „specijalne operacije“ bili nepostojeći, pa se sve pretvorilo u beskrajnu agoniju. Razorena je čitava jedna velika zemlja i u tome se ide do kraja, mrtvi će se tek zbrajati na obe strane. Sila koja razara suočena je sa moralnim i vrednosnim slomom.
Gomila ljudi je ovde burno proslavljala sve Putinove užasne poduhvate, zločine njegovih trupa i unutrašnju gvozdenu pesnicu kojom smiruje snažan antiratni pokret. Ruski despot je iz ličnog personalnog fundusa pribavio sebi vodećeg jastreba. Čoveka koji je i kao premijer i predsednik Rusije bio poznat kao beskrvni činovnik i dežurao u Kremlju kad Putina nije bilo.

Takav kakav je, dobio je rat protiv Gruzije 2008. dok je Putin bio na olimpijadi u Pekingu. Ali, Dmitrij Medvedev (o njemu je reč) došao je u sam centar stvari kad je pohod na Ukrajinu postao zaista živo blato za sudbinu ruske oružane sile i Rusije. Nuklearnim ratom je prvi zapretio Putin, ali je Medvedev učestao, sluteći vojničku kalvariju. Rekao je da Rusija sebi ne sme da dopusti poraz, i da će u tom slučaju upotrebiti nuklearno oružje, kako bi poraz bio sveopšti.

Šta bi to bilo, kako i protiv koga, to je nova opširna tema, ali Medvedev ne prestaje sa svojim slabo kontrolisanim istupima. Možda bi ekstremni obožavaoci naravi, izgleda i učinaka V.V. Putina mogli da doprinesu da ova javnost razume njihov rezolutni izbor: živite li u Rusiji, vozite li moskvič, imate li pametni telefon ruske proizvodnje, putujete li u Murmansk na odmor? Da li je Z za vas slovo ćirilice? Jeste li već u Vagneru, ili čekate da on dođe po vas?

Ovo je samo hipotetički okvir za negovanje emocija pred surovim i nepoznatim.

Naravno, to nisu nimalo pouzdani parametri za određivanje pozicije srpskog rodoljuba koji to postaje voleći Putina i njegove vojnike pod Kijevom i rakete koje ruše velike gradove.

Šta je on za vas osim daleke nalepnice? Svako može da se drži svojih nepouzdanih osećanja, ma kakva ih nastranost izazvala. Nikakvi Rusi neće pomoći oko Kosova, nikada nisu ni pomogli. Putinov omiljeni brat će u parlamentu Srbije probati da objasni šta mora a šta ne sme, menjajući svoje porozne principe za opstanak: mora sve, ne sme ništa. Kosovo može da ode, ali Vučić ne. https://direktno.rs/kolumne/452680/ljubodrag-stojadinovic-kolumna-pescanik.html

Vladimir Putin se u miru mnogo šepurio gradeći svoj image kagebeovskog nadčoveka. Gledali smo ga kako poput nekog negativca iz filmskog serijala o James Bondu u mini-podmornici zaranja na dno Baltičkog mora. Pucao iz pištolja i puške, polugo jahao konje po divljim predelima, vršio smotre mornara na strateškim nuklearnim podmornicama. A sada, nakon što je izvršio agresiju na Ukrajinu, on ne sme obići svoje trupe na ratištu. Za razliku od predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog koji redovno obilazi ukrajinske branitelje na frontu, Putin se pokazao kao strašljivac koji nijednom vojnike nije obišao. Narod u Srbiji treba Putina jednostavno prezreti kao što je svojevremeno prezreo Slobodana Miloševića. Pokojni srpski diktator nijednom nije obišao ranjenike i, gle čuda, slično kao aktuelni ruski diktator, tvrdio je kako "Srbija nije u ratu".
Bog & Sado-mazo Batina

To im je Putin.

Путин је Либерални менаџер једне либералне економије .

Ништа више ништа мање.

Љубо .. Лупеташ ...

И размисли шта пишеш чим су са тобом на Крсти унуци оних које је Жуков млео тенковима
 
Suština je u tome da ovde narod više voli diktatora nego uređen sistem u kom izabrani lideri odgovaraju narodu, a ne obrnuto. Ima tu i mazohizma što reče neko, ali pre svega sopstvene nesigurnosti.
Mozda ima nesto i sa starom izrekom “neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj”.

Sto se tice sistema, “saveznici” su bombama po srpskim gradovima uterali komuniste na vlast u drzavu koja je pre rata bila parlamentarna monarhija.

To sto neko praktikuje uredjeno drustvo u svojoj kuci ne znaci da i tebi isto zeli, naprotiv videli smo da ceo zadnji vek mute i vode se taktikom - sto gore u tvojoj kuci.

Veliki ste naivci vi proEUropski Srbi. ;)
 
Mozda ima nesto i sa starom izrekom “neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj”.

Sto se tice sistema, “saveznici” su bombama po srpskim gradovima uterali komuniste na vlast u drzavu koja je pre rata bila parlamentarna monarhija.

To sto neko praktikuje uredjeno drustvo u svojoj kuci ne znaci da i tebi isto zeli, naprotiv videli smo da ceo zadnji vek mute i vode se taktikom - sto gore u tvojoj kuci.

Veliki ste naivci vi proEUropski Srbi. ;)
upravo tako.

englesko americka banda, je u II ww, srbe mrzela , englezi kao i u I sv ratu, jer su mrzeli slobodarski duh , kao kolonijalisti.

tako su pocetkom cetrdesetih imali razvijenu mrezu agenata, u svim sferama i organizovali vojni puc, potom kralja izvukli sebi pod kontrolu...

tako su srbiju uvukli u rat i ostavili je bez mladog kralja i bez glave sto se kaze titu na izvolte.

sredinom tridesetih su se zallagali za preustrojstvo kraljevine jugoslavije, maltene identicno ono koje ce izvesti tito 74te...
tada su sredinom tridesetih imali na platnom spisku pavelica...


a bombardovanje 44te znamo i zasto...

bilo je bitn osto vise srba pobiti. tito je to nastavio na sremskom frontu, kada je odbio pomoc rusa da psole bg oslobode i hr i bosnu, kao da nasa vojska to treba da cini... jel a dok su rusi ubijali po srbiji bilo je ok ...

naravn oda je odbio , prvo dao je vremena pavelicu jos sest meseci da sredi jasenovac i da se povuku ...

drugo da na sremskom frontu u smrt POSALJE 14 000 srpske mladezi! sveze mobilisanih srednjoskolaca!

sa namerom je odbio pomoc rusa da b izrtvovao srbe...
 
Suština je u tome da ovde narod više voli diktatora nego uređen sistem u kom izabrani lideri odgovaraju narodu, a ne obrnuto. Ima tu i mazohizma što reče neko, ali pre svega sopstvene nesigurnosti.
Koji izgrađen sistem i demokratija?
O čemu mlatiš?
Jel ti misliš da smo mi budale pa ne vidimo kako Zapad funkcioniše i šta radi?
Smešan si.
 
budimo realni, koji narod su ruski imperatori unistili?...osvojili su puno teritorija, posle stigli boljsevici i unakazili ruski narod...evo, sada po Rusiji imate razna plemena, narode, konfesije...da li neko ima problem sa ruskom drzavom...cak i najmanja plemena po Sibiru, uce na svojim jezicima, dobijaju novac da ocuvaju svoju kulturu, niko ne dira u njihove obicaje...to je realno stanje u Rusiji...ali, realno je stanje i da ruski oligarsi pljackaju ruske gradjane i Rusiju...ruski gradjani bi trebalo da imaju jedan od najboljih standarda u svetu, zahvaljujuci prirodnim resursima, velicini teritorije i stanovnistva i vojnoj sili
 
Koliko Litvanci (ceo Baltik) mrzi Ruse, to je neopisivo. A @dlugomir koji nije nacionalista ne može da pomisli da u bogatim zemljama ima isto tako neopisivog nacionalizma, šovinizma, a u većim - Amerika je živ primer i džingoizma - svaki Amerikanac sa kojim sam razgovarao (živim ovde) uopšte i ne sumnja u pravo U.S da se meša bilo gde u svetu i uopšte ne oseća potrebu da se za to pravda. Objašnjenje je američka izuzetnost i posebnost.

Isto tako se veruje u nekakvu “rimsku civilizaciju”, država sa više robova nego ljudi sa bilo kakvim političkim pravima se uzima kao pozitivna pojava.
reci mi , ako zivis u americi, je l si vidio neki primjer koji bi potvrdio tu americku izuzetnost I posebnost? Ili je to sve puka laz. Recimo ja vjerujem, da je amerika drugacija i da njeno mijesanje ima vise pozitivnu nego negativnu ulogu. Isto tako vjerujem, da je Rusija na teritorijama na kojim se sirila ipak imala vise pozitivnu nego negativnu odliku. Sto ne volim jeste, osjecaj americke elite ,da ako je u pitanju biznis ili americki interes onda je sve dozvoljeno ili sklonost ruske elite da diktiraju drugima
sistem u kojem ce da zive. Nazalost, ne mogu isto da kazem za druge bivse imperije, britaniju , njemacku itd. Nekako mi se cini, da ako vec neko mora da bije, od svih mogucih su ipak SAD ili Rusija najmanje stetni.
 
reci mi , ako zivis u americi, je l si vidio neki primjer koji bi potvrdio tu americku izuzetnost I posebnost? Ili je to sve puka laz. Recimo ja vjerujem, da je amerika drugacija i da njeno mijesanje ima vise pozitivnu nego negativnu ulogu. Isto tako vjerujem, da je Rusija na teritorijama na kojim se sirila ipak imala vise pozitivnu nego negativnu odliku. Sto ne volim jeste, osjecaj americke elite ,da ako je u pitanju biznis ili americki interes onda je sve dozvoljeno ili sklonost ruske elite da diktiraju drugima
sistem u kojem ce da zive. Nazalost, ne mogu isto da kazem za druge bivse imperije, britaniju , njemacku itd. Nekako mi se cini, da ako vec neko mora da bije, od svih mogucih su ipak SAD ili Rusija najmanje stetni.
Nema nikakve izuzetnosti, svako na svetu je različit ali nema nikog ko bi bio predoređen da bude uvek bolji od svih i iznad svih, a naročito ne zauvek. Verovanje u sopstvenu (američku) Izuzetnost, posebnost i čak neku predodređenost da se bude uvek na vrhu su uglavnom posledica propovedi nekih američkoh protestantskih propovednika (uglavnom puritanaca i sličnih) o “sjajnom gradu na brdu”. Geografski položaj i istorija - evropske sile nisu bile zainteresovane za Ameriku uopšte - su joj omogućili da se razvija i širi bez ikakvih problema - nije bilo nikog sposobnog da se ozbiljno tome suprotstavi. Posle je zahvaljujući Nemačkoj, a i UK i Francuskoj došla u priliku da veoma lako i jeftino bude najveći dobitnik dva svetska rata pa se onda lako poveruje u šta god hoćeš - tek Vijetnam je bio prvi teži vojni poraz Amerike otkako je stupila na međunarodnu scenu.
 
Poslednja izmena:
Trebalo bi da te bude sram. Ali neće tebe bit sram jer ti si moderan Srbin ...

Preko 2.000 državljana Srbije i Crne Gore poginulo u Hrvatskoj i BiH Link

Pa u pravu je kada se oduzmu gubici JNA sa pocetka rata, i kada se iskljuce oni drzavljani sto su rodjeni na teritoriji hrvatske, a koji su nasilno vracani. Plus kada se odvoje dobrovoljci koju su ratovali u RS od onih sto su otisli u RSK. Ne znam sta je cudno.
 
Suština je u tome da ovde narod više voli diktatora nego uređen sistem u kom izabrani lideri odgovaraju narodu, a ne obrnuto. Ima tu i mazohizma što reče neko, ali pre svega sopstvene nesigurnosti.
Зар си ти толико наиван да верујеш да један Бајден одговара народу?Човек је 50 година на власти, прво као сенатор, после као потпредседник и председник.
 
upravo tako.

englesko americka banda, je u II ww, srbe mrzela , englezi kao i u I sv ratu, jer su mrzeli slobodarski duh , kao kolonijalisti.

tako su pocetkom cetrdesetih imali razvijenu mrezu agenata, u svim sferama i organizovali vojni puc, potom kralja izvukli sebi pod kontrolu...

tako su srbiju uvukli u rat i ostavili je bez mladog kralja i bez glave sto se kaze titu na izvolte.

sredinom tridesetih su se zallagali za preustrojstvo kraljevine jugoslavije, maltene identicno ono koje ce izvesti tito 74te...
tada su sredinom tridesetih imali na platnom spisku pavelica...


a bombardovanje 44te znamo i zasto...

bilo je bitn osto vise srba pobiti. tito je to nastavio na sremskom frontu, kada je odbio pomoc rusa da psole bg oslobode i hr i bosnu, kao da nasa vojska to treba da cini... jel a dok su rusi ubijali po srbiji bilo je ok ...

naravn oda je odbio , prvo dao je vremena pavelicu jos sest meseci da sredi jasenovac i da se povuku ...

drugo da na sremskom frontu u smrt POSALJE 14 000 srpske mladezi! sveze mobilisanih srednjoskolaca!

sa namerom je odbio pomoc rusa da b izrtvovao srbe...
“Nothing personal, it’s just business”
 
Ljubodrag Stojadinovic, jos jedna JNA lopina na grbaci naroda bivse Jugoslavije...gomila ppoltrona, parazita i nesposobnjakovica...rezultat te JNA je raspad Jugoslavije, hiljade mrtvih, nesrece, jada i bede...eto, ko je taj Ljubodrag Stojadinovic i kojoj bandi je pripadao

Било је и хероја у ЈНА .. који су у очима злочинаца злочинци

https://www.24sata.hr/news/spasili-bjelovar-ovih-11-heroja-zivotom-su-zaustavili-zlocinca-542596
USA iz tog vremena pre genocida nad Indijancima.

Pogledajte prilog 1290235
1361.jpeg
cryingindian-simpsons-carousel.jpg
 
skoro sam citao da je u sev americi ubijeno oko 50 miliona indijanaca

u evropi ima zle istorije zato sto niko nije tako divljacki ubijao

zamisli da su nakon nekog rata skoro SVI pripadnici nekog naroda poubijani

ne bi bilo ovoliko nacija nego 2. mozda 3

Приликом насељавања Евопе су побијени сви моји предци неандерталци. За тај неандерталоцид још нико није одговарао

milorad-djokic.jpg
 
Poslednja izmena:

Back
Top