ko bi ga znao,mozda imamo u dnk nesto za sir koliko je dugo on u istoriji covecanstva prisutan kao osnovna hrana.kod nas u poslednje vreme se pojavili oni biljni sirevi koji mogu da budu i dobri za neke upotrebe i mnogo su jeftiniji.ali je cinjenica da smo neobrazovani po pitanju sira.danas na pijacama tesko mozes da nadjes dobar sir za neku pristojnu cenu.sve ispod 700 dinara ako je sir dobar je povoljno.onda prevare tipa masan,punomasan itd..uglavnom se uvaljuje sir od obranog mleka kao punomasan,koji je skuplji.pa onda zrelost sira,procenat surutke u siru,itd..a tek za ove kackavalje.na etiketama velikim slovima pise kackavalj a onda sitni slovima sir od parenog testa.koliko sam puta imao duele sa prodavcima oko toga.sir od parenog testa tek kad odlezi,sazri u kontrolisanoj sredini moze da se nazove kackavaljem.koliko znam samo pirotski kackavalj,ali samo jedna vrsta,moze da se nazove kackavaljem.taj naziv pirotski se zloupotrebljava. a o ovim iz uvoza,skoro su svi ekstra ali su skupi.ja u poslednje vreme kupujem na buvljaku one madzarske,donose iz subotice.i ima nesto u tom siru jer sam ranije kupovao kod jednog goranca na zemunskoj pijaci mesani sir iz kace.ekstra jak miris,slan,punomasan.kad donesem kuci ,stavim ga u posudu sa poklopcem ukucani u drugoj prostoriji registruju da sam ga uzimao.taj sir je imao na mene takvo dejstvo da te tera da uzmes jos malo pa jos malo....ali nekome smeta taj jak miris...