Ljubitelji rakije, PAZNJA !!!

Neke od ovih rakija sam probao, uglavnom ove Simeksove, i one se ne mogu popiti koliko su odvratne a ne samo rakije Simeksa nego i ostala alkoholna pica..a ne sumnjam da su i rakije ostalih proizvodjaca veoma slicna. Da se razumemo, ja obozavam rakiju, ali domacu.. ne ove bljuvotine...
pitam se samo sta je sa ostalim alkoholnim pica, raznoraznim Vodkama, Vinjacima, Brandijima...

Da malo osvezim temu, ovo bi svi ljubitelji rakije trebali da znaju i prate.
Treba nam Wikileaks za rakiju! :mrgreen:

I da, cesto kupujem crnogorske loze (13 Jul), obicnu, Prvijenac i Krunu i cini mi se da su dobre.
Voleo bih da vidim i njihovu analizu.

Poslednja izmena:
Na proslogodisnjem takmicenju za izbor najbolje rakije na ovim prostorima odrzanom na Institutu za vocarstvo na Poljoprivrednom fakultetu jedan od clanova zirija je bio i jedan od bivsih direktora fabrike Rubin iz Krusevca. Nakon takmicenja na konferenciji za stampu dobio je vrlo interesantno pitanje:

,,Za sve vreme vaseg direktorovanja u Rubinu, koliko ste slepera voca videli u krugu vase fabrike?"

Nastao je muk. Toliko o kvalitetu nasih zestokig pica.

Леонида, слаба сам ја у конзумирању алкохолних пића. ;) Вино и шампањац могу, остало слабо. :)

Стицајем околности сам упућена у производњу алкохола (не алкохолних пића, већ баш етил алкохола) у Србији и знам који Рубин користи као базу за своја пића.
Вештачке ракије су све ароматизоване и не вреде ничему, али је бар битно да је етил у њима проверен. ;)

Nabrojane industrijske smese rafinisanog alkohola i arome dobijene iz hemijskih laboratorija fabrika radosti su dobile HACCP.
Nema veze sa Sovjetskim Savezom, to znaci da cete moci legalno da ih kupite, i, da se, naravno, trujete.

Dedina rakija, napravljena od neprskanog voca, nece dobiti evropski sertifikat i bice proterana sa stolova i iz kafana.

Back