Ljubitelji mačaka vole bezuslovno

Tonci Provala

Buduća legenda
Poruka
26.394
Ne diras macku ona te nece dirati barem ja iz iskustva tako znam.
Psi vec umeju da napadnu i ako ih nisi ni pogledao.
najtuznija stvar koju sam vidjela skorije su copori napustenih lovackih i ovcarskih pasa kad se vozis kroz bosnu
pored puta, bukvalno postoje mjesta gdje ih ljudi ocigledno izbacuju
to nisu zivotinje u snazi, mrsave su i u potpunom beznadju
vjerujem da vecina ugine, ali oni koji prezive
mogu formirati copore
tim coporima je svejedno cije su ovce i kokoske
u dalmaciji i zaledju se desila druga sumanuta stvar
napusteni psi su se uparili s vukovima o cagljevima
i tako je rodjen mitski vukopas
divlje celjade koje ne vjeruje covjeku, ali je puno nepredljivije i fleksibilnije od vuka
stocari kukaju, lovcima krvave oci, drzava cuti jer odsteta se u eu mora placati
i tako...a za citavu situaciju kriv je opet covjek

macke ponekad, ako su primorane, takodjer zive u feralnim kolonijama
ali preferiraju da ne zive tako

sa obe vrste je problem sto su u dovoljno velikom broju u stanju desetkovati ekosisteme u koje ih dovedemo
to se desilo na novom zelandu, po americi itd
invazivne su vrste realno
samo sto su macke cak i u tome uspjesnije
jer su manje, diskretniji lovci i nije im imperativ da traze zastitu copora
za osjetljive ekosisteme dolazak covjekovih najboljih prijatelja nikad nije dobra vijest

Tonci Provala

Buduća legenda
Poruka
26.394
Imaju.
Dlake, grebu namestaj, ruse stvari, skacu po elementima u kuhinji, prvo trebas njih da posluzis kada dodjes kuci, znaju da ogrebu, trpaju ti se na jastuk, itd... :)

ja sam cak sipala brasno na radnu povrsinu da vidim oce bit tragova malih zlih shapa
nije ih bilo
zle shape su bile zauzete bitnijim stvarima
tipa spavanja na radijatoru, u kutiji od cipela ili na kaucu 😂

spaniard

Obećava
Poruka
75
превелик број кућних љубимаца у градовима и мали број деце указује да нешто није у реду у друштву. Србија на срећу још нема овај проблем...

Видећемо да ли ће ући у Европску унију (не дај Боже) шта ће бити са Србима за коју деценију... Сва цивилизација је пала на сву глупу политику ЕУ.. .Немојте мислити да ће Србија бити другачија...Можда им треба још година...

Видео сам марш који су направили за живот и нормалне људе у Београду, честитам, стварно, али не иде пропагандна машина новог светског поретка престати...

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
101.296
превелик број кућних љубимаца у градовима и мали број деце указује да нешто није у реду у друштву. Србија на срећу још нема овај проблем...

Видећемо да ли ће ући у Европску унију (не дај Боже) шта ће бити са Србима за коју деценију... Сва цивилизација је пала на сву глупу политику ЕУ.. .Немојте мислити да ће Србија бити другачија...Можда им треба још година...

Видео сам марш који су направили за живот и нормалне људе у Београду, честитам, стварно, али не иде пропагандна машина новог светског поретка престати...
Kod nekih je problem što nemaju dovoljno novca a kod nekih je odluka takva.
Pas ume da bude često skuplji nego dete.
Nije to dobar izraz ali troškovi postoje držao psa, mačku ili gajio dete svoje ili usvojeno.
Ima i toga gde ne mogu imati dete pa uzmu psa ili mačku.

Tonci Provala

Buduća legenda
Poruka
26.394
Prelazi budala put gde prolazi baš dosta kamiona i kola, ide jede po komšiluku budala.
nasi ne izlaze u ovom stanu
u stanu gdje smo prije zivili matori macak je bio neprikosoveni vladar simsova i tudjih terasa
jer je tako bio u mogucnosti
svi su ga gotivili osim lude komsinice koja je svoju macku drzala na povocu na terasi
jedno mi je dosla na vrata i rekla da nas macor provocira njenu micu
ja sam samo mrtva ozbiljna rekla da cu popricati s njim o tome 😄

spaniard

Obećava
Poruka
75
Kod nekih je problem što nemaju dovoljno novca a kod nekih je odluka takva.
Pas ume da bude često skuplji nego dete.
Nije to dobar izraz ali troškovi postoje držao psa, mačku ili gajio dete svoje ili usvojeno.
Ima i toga gde ne mogu imati dete pa uzmu psa ili mačku.
У Африци, који су управо људи који најмање морају да се размножавају, имају 10 деце, у овом веку ће им се становништво умножити... И више неће бити једно или двоје који траже новац на улици, биће стотине њих...

Градови попут Париза или Лондона су права трула места где је домородачко становништво у мањини... Не говорим о изолованим случајевима где човек не може да има децу, говорим о социјалном проблему ... Да парови одлучују да немају децу... Ово је данас најчешће у Европи...

На пример, Шпанија има најнижи наталитет у својој историји, сваке године обара рекорд по најнижем наталитету стопа у читавој историји откако се води евиденција, чак нижа од ратне цивилне... То је оно што демократије доносе земљама....

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
60.904
Moj mačak to ne radi, ako mu se ne dopadne obrok on se samo zaputi ka vratima i traži da izadje.
Moje macke su bile u stanu. :)
A ja tada radila I po 12h...Obe spasene sa ulice.
Imala sam I macora u kuci... Taj se nije vracao danima kuci. .. Kad se vrati nedostaje mu neki deo, izgreban... Nije bio kastriran:rumenko:

No kada bih poredila sa nekim odnosima...:prstic:Rekla bih da je odnos sa mackama poput neobaveznog seksa... Po potrebi.:mrgreen:
Odnos sa psom je lojalnost, vernost u dobru I zlu. U kuci I van kuce, uvek tu. :heart:

Tonci Provala

Buduća legenda
Poruka
26.394
Malo je više dosadila ta priča o lojalnosti pasa i prevrtljivosti mačaka, i jedni i drugi odlaze ali se i vraćaju
pa da
al imas pasmine sklonije da prosetaju
uglavnom se i vrate
haskiji su notorni po tome
kod nas u gradu bila jedna kujica
non stop se smucala, kastrirana, ona to iz cistog zadovoljstva...ko iva strljic, posvudusa
al svi smo znali cija je
osim napacenih gospodza ljubiteljica pasa
koje padnu s marsa pa je odluce usvojit
ona, normalno, izmigolji i zapali kuci 😄