Ljubiteji 3ds max - a

o.k.

DEEP EXPLORATION je kao ACDSee browser ali za 3d modele , scene i elemente . opasna fora . podrzava sve 3d fajlove . konvertuje i. t. d.

ovo sa lajerima mi se svidja ,ali nikad nisam probao.
moze kratko objasnjenje ?

Prave oni moj **** a ne magiju. To sam i ja mislio dok nisam provalio da na netu postoje GOTOVI OBJEKTI, koji se skinu, promeni tekstura, dodaju svetla sve rasporedi na scenu i rendaj brale. Uzmu gotove modele lica i glava iz POSERA, zasilje usi, promene oci i oblik nosa.
Sve ostalo je rendering.

MAX je mocna alatka, ali ako su u pitanju gotovi elementi to nepodrzavam.
Podrzavam u vidu da se uci na tome, ali da se izvrse neke izmjene na postojecem objektu i renderuje i jos se hvali time, kao da je to njegovo djelo niposto nepodrzavam, to je i zavaravanje samog sebe.
Polako narode, pravite svoja djela, i uzivajte u njima.
Ja cesto tako iskazem svoja osjecanja kroz neko djelo u MAX-u, i nikada nisam volio koristiti gotove elemente, ni u kojoj oblasti racunara, programiranje, web dizajn itd itd.

02.jpg

020.jpg

004.jpg

Evo jednog starog modela iz `03, ali je lepo ispao
na TV-u.
:)

drago mi je sto je s efendija otkrio toplu vodu.
vrlo pametan zakljucak .
kao lud sam da skidam modele sa mreze i postavljam ih
na forum da bi se hvalio pred ljudima koje i ne poznajem . ovde sam da vidim sta rade drugi ,kako razmisljaju i mozda saznam nesto pametno .
izgleda nista od toga .
predlazem da svako ko se ukljuci na forum prvo postavi nesto svoje .ako je to skinuo i samo izrenderovao - laze sebe , ne nas.

ENC, dobar model.

poruka za Andriju :
javi se za final render i deep exploration

Zdravo svima,

Ja sam now clan na ovom forumu i veoma mi je drago da vidim kako ljudi razgovaraju o 3D modeliranju iako mi je u to tesko da poverujem...koliko vidim mnogi ljudi jos uvek rade po tutorialima a neki koriste i neplacenu verziju Brazil rio (hehe), nego i ja pomalo modeliram ali to mi je vise kao hobi jer iako moji prijatelji kazu da sam dosta toga naucio u max-u za 6 meseci i govore mi da pokusam da nadjem posao ali ljudi u Srbiji koji su "experti"( :? ) samo odlucno kazu ne... ali nebitno pazite ovo jeste da nije nista posebno ali bolje ista nego nista http://www.gom-team.com/forums.php?m=posts&q=115 . Najvise vremena sam proveo u modeliranju stvari za igre pa kako vam se cini, trenutno na kompu nemam neki bolji render kako bih vam pokazao koliko je moje znanje sa ovim programom (sve sam izgubio u zadnjem formatiranju harda :cry: )....
P.S. takodje imam i model porsche-a 911 http://img.photobucket.com/albums/v318/Ivanic/Porsa.jpg a i na forumu pogledajte http://www.gom-team.com/forums.php?m=posts&q=138&d=320 i znam engleski mi je ocajno los...

hi iceman .
pominjao sam te na forumu.u superlativu.
znaci - sad definitivno razbijas.
posle ovog niko nece smeti da okaci jpeg ovde.
naravno - salim se .
ipak smo svi mi ekipa.malo sujetni ,ali...

idi na : www.turbosquid.com ( search - " zenga ")

imam neke jpegove . free.
uskoro cu da postavim i neki model.
cujemo se .
puno pozdrava.

jedno pitanje,nije vezano za 3dmax,radim ga u mayi...ali nadam se da nije problem,radim jedan filmic(stvarno nista specijalno) za skolu,projekat...e sada,hocu da snimam sa vise kamera,sto znaci da treba da snimim svakom ponaosob i da je izrenderujem i onda u premijeru da izmonitiram?Kojom tehnikom bi trebao da renderujem animaciju u Mayi?
hvala
pozdrav!
p.s.stvarno su ti odlicni radovi:)

zoranpetrovic84:
jedno pitanje,nije vezano za 3dmax,radim ga u mayi...ali nadam se da nije problem,radim jedan filmic(stvarno nista specijalno) za skolu,projekat...e sada,hocu da snimam sa vise kamera,sto znaci da treba da snimim svakom ponaosob i da je izrenderujem i onda u premijeru da izmonitiram?Kojom tehnikom bi trebao da renderujem animaciju u Mayi?
hvala
pozdrav!
p.s.stvarno su ti odlicni radovi:)

Vidi, ja ne radim u Maya-i, ali u principu je sve to isto. Za export nemoj da koristis nikakvu avi kompresiju (divx i sl.), vec lepo exportuj svaki frame posebno kao sliku (najbolje TGA 32 bit) rezolucije 720x576 (PAL). Onda to sve lepo ubacis u premiere i sastavis.

Forumaši,već sam član Foruma 3d dizajn,animacija i zadovoljstvo mi je što,kad je reč o 3d Studiju, postoji još jedan Forum vezan za ovaj program i rad u njemu.Pošto sam,kao član Foruma 3d dizajn,animacija prosledio jedan malo duži tekst,njegovo ponovno ispisivanje bi ovde predstavljalo samo zauzimanje prostora pa ako ste zainteresovani za dizajniranje automobila,što je uostalom i razlog mog obraćanja i ovom Forumu,verujem da ću imati Vaše razumevanje a,nadam se,i pomoć koja mi je preko potrebna.Pozdrav.

Do sada nisam koristio 3ds max. Po zanimanju sam dipl.ing. saobracaja i nameravam da se bavim vestacenjem saobracajnih nezgoda. Za vestacenje postoje vec nekoliko gotovih programa koji se bave dinamickom analizom i rekonstrukcijom samog toka saobracajne nezgode kao sto su PC Crash, Virtual Crash....itd. Medjutim ovi programi nemaju dobar 3D prikaz i 3D animaciju. Na netu sam pronasao nekoliko web sajtova od nekoliko agencija koji se bave vestacenjem saobracajnih nezgoda (naravno ne kod nas), a koje koriste kombinaciju nekog od ovih programa i 3 ds max-a.

S obzirom da bih zeleo da svoj kvalitet rada podignem na visi nivo, pre svega mislim na 3d prikaz i animaciju samog toka saobracajne nezgode, zamolio bih Vas da mi odgovorite:

Ukoliko sam prethodno ustanovio preko jednog od ovih programa brzine kretanja vozila u momentu sudara, mesto sudara i ostale podatke neophodne za simulaciju i animaciju toka saobracajne nezgode, koliko je zahtevna animacija sudara dva automobila ili automobila i coveka?
Koliko mi vremena treba da savladam ovaj program, ali u domenu 3d prikaza mesta saobracajne nezgode i animacije toka saobracajne nezgode?

Svaka sugestija je dobrodosla.
Pozdrav!

Back