Ljubavna zelja

Da izgledas bas mlado na slici
pre neki dan sam bila u prodavnici i uzela Somerzbi
plavusa, neka radnica, je bila naslonjena kod kasirke
i pita me koliko imas godina
ja kazem 19
a ona ni pet ni sest: devetnaest? nemas ti devetnaest! ne mozes mene da farbas znam ja tvoju generaciju daj boze da imas 15
ja stala gledam u nju, i na kraju izvadim licnu
a ona kao: pa sta meni pokazujes ja ne radim na ovoj kasi
i ode
mislim pa sta se koji k onda mesas gde ti nije mesto

Poslednja izmena:
Da li je to davanje vazduha u vodi ili ples u kostimu kucne pomocnice koja se zaglavi u masini za susenje vesa ili mozda ipak 1001 list ruze kao staza do kreveta sa zavjesama...
IMG_3792.jpeg

pre neki dan sam bila u prodavnici i uzela Somerzbi
plavusa, neka radnica, je bila naslonjena kod kasirke
i pita me koliko imas godina
ja kazem 19
a ona ni pet ni sest: devetnaest? nemas ti devetnaest! ne mozes mene da farbas znam ja tvoju generaciju daj boze da imas 15
ja stala gledam u nju, i na kraju izvadim licnu
a ona kao: pa sta meni pokazujes ja ne radim na ovoj kasi
i ode
mislim pa sta se koji k onda mesas gde ti nije mesto
a vidis, kolko god godina da imas, svi smo ravnopravni na forumu, a neki matori su i totalno nezreli :>P

Da li je to davanje vazduha u vodi ili ples u kostimu kucne pomocnice koja se zaglavi u masini za susenje vesa ili mozda ipak 1001 list ruze kao staza do kreveta sa zavjesama...
Ne znam, pojma nemam, ponekad pomislim da je to vrijedno žrtvovanja vlastitog života i odlaska u smrt (zbog toga što vjerujem u reinkarnaciju pa mislim da imamo gotovo bezbroj popravnih), kako bi jedna mala, plavooka, plavokosa, dječje simpatično-đavolasta protestantkinja židovskog imena (Miriam, ali 100/100 bijela Njemica), manjina u mojoj katoličkoj osnovnoj školi, propustila sastanak s prijateljicom koja je taj dan pozvala na druženje.
Otišla se s njom naći da bi bezglava kakva je bila, izletila biciklom pred kamion.
Prema priči onih koji su vidili, vozač je izašao, uhvatio se za glavu, pao na koljena i zaplakao, dok se prijateljica od šoka tresla i ispovraćala.
U šta se nakon toga pretvorila, o tome ne želim pisati.
Zašto ovo pišem - pa zato što je moj profesor engleskog (najdivnija osoba na svijetu, Herr Thoms, sušta suprotnost balkanskim pedagozima) jednom presreo neki njen papirić upućen kolegici pid satom i naglas ga pročitao.
Pisala je nešto o meni, razred se počeo smijati ns sav glas, ona zamukla, a šutio i ja, zbog toga što sam mislio da me podjebava.
Tek kao odrasla osoba, shvatio sam da je to bio jedan od rijetkih trenutaka, kada me nije podjebavao.

Summa summarum, volio bi da sam je poljubio.

Back