Ljubavna ili životna priča?

Pinocchio

Elita
Moderator
Poruka
19.846
Skoro sam negde čula ovo pitanje. Šta birate, životnu ili ljubavnu priču?

Mnogo ljudi možemo da volimo ali to nisu ljudi sa kojima ćemo provesti život. Da li tražimo ljubavnu ili životnu priču? Nekoga možemo da volimo ali ne bismo mogli da živimo sa tom osobom. Imati životnu priču, životnog partnera nosi probleme, patnju, izazov...
Svi želimo da životna priča bude i ljubavna priča ali životne priče često nisu i ljubavne. Drugačiji su "sastojci", radi se o vrednostima života, ne samo o osećanjima.

Šta birate? Ljubavnu priču koja je sigurna ili životnu koja nosi više sastojaka i postoji mogućnost da ne bude doživotno ljubavna, može da se "razvodni"? Igrate li na sigurnu kartu ili birate izazov?

Mnogo ljudi možemo da volimo ali to nisu ljudi sa kojima ćemo provesti život. Da li tražimo ljubavnu ili životnu priču? Nekoga možemo da volimo ali ne bismo mogli da živimo sa tom osobom. Imati životnu priču, životnog partnera nosi probleme, patnju, izazov...
Svi želimo da životna priča bude i ljubavna priča ali životne priče često nisu i ljubavne. Drugačiji su "sastojci", radi se o vrednostima života, ne samo o osećanjima.

Šta birate? Ljubavnu priču koja je sigurna ili životnu koja nosi više sastojaka i postoji mogućnost da ne bude doživotno ljubavna, može da se "razvodni"? Igrate li na sigurnu kartu ili birate izazov?
Šta mi Bog da. Nisam u situaciji da biram.
Bilo bi dobro i jedno i drugo, samo bez tih patnji i problema ako može, bre!
Našla sam kafa-prijatelja. Ja za mojim stolom, on za svojim. Kako kad banemo, ali se nekako srećemo.
Uvek se naćaskamo, nasmejemo, probleme nemamo, milina!
Baš neki zanimljiv i prijatan čovek, običan, bez "šminke" i glumatanja!
Ni ime mu ne znam, ali što se mene tiče, prijatelj mi je dok smo živi. Bezimeni. :rotf:

Šta mi Bog da. Nisam u situaciji da biram.
Bilo bi dobro i jedno i drugo, samo bez tih patnji i problema ako može, bre!
Našla sam kafa-prijatelja. Ja za mojim stolom, on za svojim. Kako kad banemo, ali se nekako srećemo.
Uvek se naćaskamo, nasmejemo, probleme nemamo, milina!
Baš neki zanimljiv i prijatan čovek, običan, bez "šminke" i glumatanja!
Ni ime mu ne znam, ali što se mene tiče, prijatelj mi je dok smo živi. Bezimeni. :rotf:
Srećan rođendan :heart:

Kod mene to ne moze biti odvojeno.
Kako bih uopste mogla da volim nekoga ako ne bih mogla ziveti sa njim i obrnuto.
Zivot sa nekim je ljubav, ostalo je samo iluzija, nasa masta.
Zavoli se i drvo u parku, pa se ne vodi kući.
Volim ljude sa kojima dolazim u konakt ali ne znam kako žive kad nisam tu.
Kad zatreperi simpatija, znam da ne vidim ništa osim kako je lep, pametan i divan. Od toga prezam i plašim se jer iza može da čuči bauk! Dok bauka dijagnostikujem... mogu se mnogo žedna preko vode našetati.

Zavoli se i drvo u parku, pa se ne vodi kući.
Volim ljude sa kojima dolazim u konakt ali ne znam kako žive kad nisam tu.
Kad zatreperi simpatija, znam da ne vidim ništa osim kako je lep, pametan i divan. Od toga prezam i plašim se jer iza može da čuči bauk! Dok bauka dijagnostikujem... mogu se mnogo žedna preko vode našetati.
Vidis za mene je ljubav kada te neko poznaje i u najgorem i u najboljem i voli te i prihvata takvu kakva jesi i zeli da delite sadasnjost I buducnost.
Ne iz daleka, ne na kafi, ne za seks, nego kompletno.
Drvo I zivotinje ne bih poredila sa m-z ljubavlju.

Vidis za mene je ljubav kada te neko poznaje i u najgorem i u najboljem i voli te i prihvata takvu kakva jesi i zeli da delite sadasnjost I buducnost.
Ne iz daleka, ne na kafi, ne za seks, nego kompletno.
Drvo I zivotinje ne bih poredila sa m-z ljubavlju.
Pa, ti si tako nešto srela i možeš o tome da pišeš tako precizno i odlučno. Lično, nisam.
Možda ni meni ljubav ne bude univerzalija nekad kada zavolim i prihvatim nekog kakav jeste.

Pa, ti si tako nešto srela i možeš o tome da pišeš tako precizno i odlučno. Lično, nisam.
Možda ni meni ljubav ne bude univerzalija nekad kada zavolim i prihvatim nekog kakav jeste.
Nije bitno da imamo svi istu "viziju" ljubavi vec da nadjes tu jednu jedinu osobu kojoj ljubav isto predstavlja sto i tebi.

Идеално би било, бар по мени, да животна и љубавна прича иду руку под руку, заједно. Једино што се за то треба заиста потрудити, дати од себе много тога и уложити у ту причу. Судећи по статистикама развода, само мањем броју то успева.

И увек бих бирао животну причу зачињену љубавном.

Ljubavne priče su lepše,...ali ne traju toliko koliko traju životne. Toliko!
Da biramo,...često i ne možemo. "Take it or leave it", je sve što dobijamo. Svaka je priča za sebe.

Back