Ljubavna astrologija

vindexolina

Početnik
Poruka
5
Ljubavni horoskop – osnove


Svaka analiza uporednih horoskopa ili sinastruje počinje pojedinačnom analizom oba natalna horoskopa.Glavni i najvažniji razlog zašto krećemo od te tačke leži u tome da u svakom pojedinačnom natalu već postoje zacrtani svi mogući odnosi koje ćemo imati tokom života.Usvakom pojedinačnom natalu ćemo videti očekivanja,potrebe,smerove,prilike za ostvarenje bilo kakvog odnosa.Jedan od prvih i najvažnijih koraka jeste odrediti planetu kojom je predstavljena odredjena osoba sa kojom smo došli u kontakt .Sledeći korak pre analize uporednog horoskopa je odrediti značaj te osobe u našem životu.Sve to se jasno vidi kroz odredjeni horoskop,kao i sudbina te osobe i celog odnosa,kroz položaj i aspekti planete koja tu odredjenu osobu predstavlja.
Bez dobrog poznavanja natalne astrologije ovaj zadatak biće u velikoj meri otežan.Kao i pri svakoj astrološkoj analizi,ključnu važnost ima odlično poznavanje pravila natalne astrologije gde završnu reč imaju dispozitori planeta.Oni označavaju sudbinu planete u postavci odnosno poziciji.Sve ovo nam ukazuje da je najvažnije pri odredjivanju sudbine jednog odnosa kroz pojedinacne natalne karte,pozicija i dispozicija planete kojom je odredjena osoba predstavljena.

Glavni razlog zbog čega je ovo jako važno jeste da u slučaju loše postavke pozicije i dispozicije planete koja simbolizuje odredjenu osobu u horoskopu,ne može se ostvariti dobar odnos,bez obzira koliko god da je dobar horoskop samog odnosa ili postavka uporednih planeta.

U svakom pojedinačnom horoskopu je već odredjena sudbina svih odnosa sa kojim će se vlasnik horoskopa sretati tokom života.Zbog toga je možda najvažnije istaći da je planeta koja predstavlja osobu sa kojom smo ostvarili neki odnos dobro postavljena pozicijom ali još važnije je da je dobro postavljena dispozicijom,jer sama dispozicija odredjene planete predstavlja suštinu odnosno zaključak.

Sledeći korak u analizi je procenjivanje iz koje simbolike dolazi osoba za koju smo zainteresovani,odnosno,pod kojim okolnostima smo je upoznali.Ako smo recimo sreli osobu na putu gledaćemo je kroz simboliku 9 polja,ako smo je sreli u neposrednoj blizini naseg stanovanja,gledacemo je kroz planetu koja je vezana za 3 polje,na radnom mestu kroz 6 polje,na zabavi kroz 5 polje i tako redom.

Svakako da i aspekti koje odredjena planeta gradi opisuju odredjeni odnos.Tako na primer,ako je osoba predstavljena Suncem i prima dobar aspekt od Meseca,možemo čak govoriti i o bračnom odnosu.Jako je važno u tumačenju uporednih horoskopa uzeti u obzir da li je aspekt separacioni ili aplikacijski.Svi separacioni aspekti ce ukazivati na nesto sto je prošlo,pa recimo ako je Mesec u separacionom kvadratu sa Uranom može ukazivati na razvedenu ženu,dok bi na primer aplikacija istog aspekta ukazivala da ce do eventualnog razvoda doći nakon što smo je upoznali.

Aplikacijski aspekti takodje govore o tome da nesto traje kroz vreme dok separacijski aspekti ukazuju da odredjeni dogadjaji koje cemo proziveti,bili oni pozitivni ili manje pozitivni,imaju kraj.

Žaklina Haidari (vindexolina)
 
love_attack_by_asameshii-d5hbgad.pngMile Dupor: ASTRO-SEKSI AFORIZMI


Ljubav: dobar polozaj VE; termin aspekt VE u godisnjim horoskopima.

Erotoman: jaki Sc i MA u 5. 90 VE, LI 4. i jaki Ta; uopste mnogo MA i erotski aspekti.

Nimfomanija: VE 180 MA, SA, NE nekontrolirane zelje Pi, NE u 5. lazno uzbudjenje; LI 120 MO, SO 0 MO Pi 5, 7. vuce u osamu, a ne dozivi ono pravo; VE vladar 8. u aflikciji bestidno napastuje; NE 0 JU (lep stomak i draz); aspekt VE 8. MA 12. nervoza klitorisa; jaka Li aspekt VE 9, Sa odmah se svlaci i time odbija. VE-MO 90 NE; VE-MA 90 SA; VE 9 Algol u 8; vladar VE 8. ili Sc u aflikciji, LI 0 UR Ar, Ge.

Ejakulacija prerano: jaki MA; prekasno jaki SA, MO stid i nesnalazenje, ME trema i zurba. Vezbom se prilagodi.

Kasni brak: MO opada u 1, 2, 3, 7, 8, 9, ili MO-VE 90 SA 5, 7 (za rw SO-VE). Malefik u 5, 7, 90 SO (rw 90 MO). VE i MA u izgonu; vladar 7. u 7; MA 0 LI; SO-VE-MA prema Desc; VE afl. u 7. i SA-VE-MO u tom znaku = stalno se odgadja, narocito tip Ca.

Deca su plod ljubavi: 5. polje je ljubav, a njegovo trece je 7: brak je brat ljubavi. Peto polje uvek oznacava radost, decu i brigu zbog njih. Rm oznacava pol dece (uglavnom) koji zavisi od polozaja MO u koitusu.
 

Back
Top