Ljubav

Ljubav i mrznja nisu opoziti, jer su to osecanja. Opozit i ljubavi i mrznji je nezainteresovanost, nepostojanje osecanja.
Ljubav i mrznja su opoziti, ali opoziti njima je ravnodusnost. Kada je u pitanju ravnodusnost, onda
svakako nisi zainteresovan sa nekom da udjes u vezu ili ona sa tobom. Govorimo o slucaju
kada postoje emocije izmedju dve osobe.

Upravo tako. Ravnodusnost je sredina na toj duzi.
Nije, jer kod ravnodusnosti nema emocija prema osobi. Ne moze nikako ljubav da se pretvori u ravnodusnost, niti mrznja u ravnodusnost
jer ne mozes da mrzis neku prema kojoj si ravnodusan. Emocije svakako da mozes da potisnes i to se stalno desava jer sujeta
ima prioritet.

Nije, jer kod ravnodusnosti nema emocija prema osobi. Ne moze nikako ljubav da se pretvori u ravnodusnost, niti mrznja u ravnodusnost
jer ne mozes da mrzis neku prema kojoj si ravnodusan. Emocije svakako da mozes da potisnes i to se stalno desava jer sujeta
ima prioritet.
Nemam sada svesku da nacrtam duz i objasnim matematicki. :D

Da li ljudi danas znaju uopste sta je ljubav ili veruju da znaju i onda se razocaraju? Kolike su uopste sanse u danasnjem dustvu da se neko istinski voli do kraja zibota?
Verovatno se misli na erotsku ljubav..........posto postoji i ljubav prema roditeljima, deci, domovini, ..........
Simptomi erotske ljubavi su, nasiroko poznati , "leptirici u stomaku" koji proizvode strast. Kada ti leptirici odleprsaju, nestaje strast a sa njom i ta erotska ljubav.
A po definiciji trajanja ljubavi, "pomozimo" se biologijom.............leptir zivi samo jedan dan....................jer kada bi duze ziveo, ne bi bio tako lep.

To je promasena fraza. Ljubav i mrznja su dva ekstrema na spektrumu. Ako je ta linija tanka, onda to nikada nije ni bila ljubav.
Ovo je tvoj autorski zaključak ili je to neko viđeniji zaključio ?
Ja bih se lično i mogao saglasiti,.. ali toliko je primera, da se "kidaju” i kasnije pomire.. Šta je to, ako nije ljubav?

U zrelim godinama nema vise zaljubljivanja. Ima samo ono -neko prija a neko ne prija...
Nema vise -ne mogu da zivim bez tebe, jer ste vec toliko puta preziveli..
Nema ljubavne nesanice jer ste ionako budni a i sutra je novi dan, caka vas posao, racuni a i znate
da je jutro pametnije od veceri..
Kada nesto krene po zlu ne cutite nego jasno i glasno kazete -ovo hocu a ovo, izvini, necu..
..a ako nesto ne moze ili ne ide onda lepo kazete "hvala" i odete...
Sto se pre pomirite sa time, bolje po vas...:)

Mhm, a ona drevna izreka: - Kad se stari panj upali.-
U zrelim godinama nema vise zaljubljivanja. Ima samo ono -neko prija a neko ne prija...
Nema ljubavne nesanice jer ste ionako budni a i sutra je novi dan, caka vas posao, racuni a i znate
Kada nesto krene po zlu ne cutite nego jasno i glasno kazete -ovo hocu a ovo, izvini, necu..
Jesu li to tvoja viđenja, ili iskustva ili iz nekog priručnika ?

Dok smo radili posao sa cvećem, dolazile razne mušterije: On devizni penzioner, ona - friška mlada (snajka)... zaljubljeni.
Vratio se naš gasarbajter iz Nemačke sa lepom penzijom i oženio se. Golupčići...

Zaro pitam, odakle su zaključci @LBarbara ?

Ne bih se slozila
Jer moje iskustvo jeste drugacije
Iskreno verujem da sam tek sada pronasla svoju drugu polovinu

Mhm, a ona drevna izreka: - Kad se stari panj upali.-

Jesu li to tvoja viđenja, ili iskustva ili iz nekog priručnika ?

Dok smo radili posao sa cvećem, dolazile razne mušterije: On devizni penzioner, ona - friška mlada (snajka)... zaljubljeni.
Vratio se naš gasarbajter iz Nemačke sa lepom penzijom i oženio se. Golupčići...

Zaro pitam, odakle su zaključci @LBarbara ?
..pokupila negde usput ko zna odakle...da, ja tako stvarno mislim..
Nema ljubavi bez mladosti...:D

A ja bih rekla da sada potpunije volim
Svesnija sam i sebe i njega
Ne ocekujem nista jer imam sve
A opet dobijem vise nego sto sam zamislila da du dobiti od jednog odnosa
Dobila sam prijatelja, kompanjona, nekoga ko mi je u toliko tacaka slican a opet i drugaciji dovoljno da me i razume i pokrene i obrnuto, ja njega
I kako vreme odmice sve nam je bolje i zaista zivimo zivot
Kad si mlad
Malo si i glup
Zivis u nekim iluzijama

Dobila sam prijatelja, kompanjona, nekoga ko mi je u toliko tacaka slican a opet i drugaciji dovoljno da me i razume i pokrene i obrnuto, ja njega
Kad si mlad
Malo si i glup
Zivis u nekim iluzijama
..volim da cujem tako nesto...drago mi je kad se ljudi nadju...

Al nekako, ljubav i glupost nekako idu jedno uz drugo...zbog ljubavi svasta glupo covek ume da uradi..

Kad si mlad
Malo si i glup
Zivis u nekim iluzijama
Da. :ok: :heart:

..volim da cujem tako nesto...drago mi je kad se ljudi nadju...
Zato se zovu zrele godine :) a ono su Lude godine.. Ljubi, ljubi, al' glavu ne gubi.. itd...
Al nekako, ljubav i glupost nekako idu jedno uz drugo...zbog ljubavi svasta glupo covek ume da uradi..
Ljubav je slepa, ludost je prati..
Znaš tu bajkicu @LBarbara ?

Back