Ljubav

Pa da...u zavisnosti u kom si coporu i kako on definise ljubavi takvi ce biti i okviri iste. Hmm...ja je dozivljavam kao izdizanje iznad copora, al opet cu od te silne ljubavi napraviti copor...hmm

Upravo.
Svima nam je stalo da budemo prihvacheni...voljeni...da druge jedinke zzele nashe drushtvo...i svashta smo spremni da uradimo zbog toga...i sebi i drugima.

Pa da...u zavisnosti u kom si coporu i kako on definise ljubavi takvi ce biti i okviri iste. Hmm...ja je dozivljavam kao izdizanje iznad copora, al opet cu od te silne ljubavi napraviti copor...hmm

jeste iznad copora. iznad nas. iznad nauke. iznad zvezda.
sveprisutna, sveobuhvatna.
ona JESTE, svakako nevidljiva ali najjaca, najjiskonskija i najjintenzivnija SNAGA.

Ne, ne radi se o tome da je sa strane bezbednije, nego meni ljubav nije dosadna. Ali ljubav kod parova oko mene je mnogo dosadna.Izgleda mnogo dosadno kad se poljube, kad pricaju, kad se setaju.

Upravo.
Svima nam je stalo da budemo prihvacheni...voljeni...da druge jedinke zzele nashe drushtvo...i svashta smo spremni da uradimo zbog toga...i sebi i drugima.

Okej, ograniceni smo samim sobom...al ima jedan faktor koji po meni uoblicuje i usarenjuje surovu realnost. Umetnost. Sad se samo postavlja pitanje koliko ko ima talenta...

Okej, ograniceni smo samim sobom...al ima jedan faktor koji po meni uoblicuje i usarenjuje surovu realnost. Umetnost. Sad se samo postavlja pitanje koliko ko ima talenta...

_Umetnost je materijalizovani vapaj za prihvatanjem chopora...evo npr. Elvis...
_plastichna hirurgija takodje....potreba da se postigne ideal chopora i samim tim pripadanje istom
_moda....odredjenim stepenom slichnosti se zzeli naglasiti pripadnost...ili postichi...
Sve shto radimo radimo zbog sebe da bi nas drugi voleli, razumeli i prihvatili...
Kod dece u osnovnoj shkoli je taj fenomen POPULARNOSTI neskriven...kasnije nauchimo da radimo to isto ali da zamaskiramo iza UZVISHENOG...
Sve to radimo samo zato shto su nam shanse da nadjemo partnera u choporu veche i samim tim shanse za opstanak i razmnozzavanje...

_Umetnost je materijalizovani vapaj za prihvatanjem chopora...evo npr. Elvis...
_plastichna hirurgija takodje....potreba da se postigne ideal chopora i samim tim pripadanje istom
_moda....odredjenim stepenom slichnosti se zzeli naglasiti pripadnost...ili postichi...
Sve shto radimo radimo zbog sebe da bi nas drugi voleli, razumeli i prihvatili...
Kod dece u osnovnoj shkoli je taj fenomen POPULARNOSTI neskriven...kasnije nauchimo da radimo to isto ali da zamaskiramo iza UZVISHENOG...
Sve to radimo samo zato shto su nam shanse da nadjemo partnera u choporu veche i samim tim shanse za opstanak i razmnozzavanje...

Ne slazem se. Postoje i drugi primeri u umetnosti koji bas naprotiv zele da izazovu gadjenje copora. Imaju svoju fikciju i idu pravo makar i u svoju propast da bi ostali dosledni sebi...

Ne slazem se. Postoje i drugi primeri u umetnosti koji bas naprotiv zele da izazovu gadjenje copora. Imaju svoju fikciju i idu pravo makar i u svoju propast da bi ostali dosledni sebi...

Pa rekoh vech....razni oblici....afirmacija kao umetnika doslednog sebi....provokativnog...
chak i serijske ubice to rade zbog dokazivanja u choporu, e sad to sam videla na tv-u, al ima logike.

Kakva crna ljubav...uvek kad mi se "desila ljubav" gadno sam se zajebala!!!
Posle tri dugih veza,znam da ljubav ne postoji...mozda samo u pocetku, a da li je i tada u pitanju ljubav?Zaljubljenost i strast,DA...ali ljubav...dugotrajna,"vecna",NE!

Kakva crna ljubav...uvek kad mi se "desila ljubav" gadno sam se zajebala!!!
Posle tri dugih veza,znam da ljubav ne postoji...mozda samo u pocetku, a da li je i tada u pitanju ljubav?Zaljubljenost i strast,DA...ali ljubav...dugotrajna,"vecna",NE!

Ljubav postoji, samo se ne desava bas svakome....nazalost....

I ne moze se definisati, opisati....samo se oseti....udje u dusu i tu ostane zauvek.

Sta je ljubav? Sta ocekujemo od iste? Potvrdnu spostvene fenomenalnosti?
Koliko je ko dosledan? Da li je nasa draga osoba plen kojom se dicimo dok
ne dosadi pa se premestamo u ulogu zrtve njegove/njene opsesivnosti?
Ima bezbroj pitanja, cini mi se da bi trebali da se zapitamo....

Verujem da je bilo ovakvih tema formulisanih ovako ili onako al ionako se
sve vrti u krug....

Navika.Uvek vishe nego shto dobijemo ali nas manje uvek zadovolji.Ne.Zavisi.Samo ako si bio zaljubljen pa prodje a nema nishta posle.Treba...
U krug u krug i onda umresh.:)

Ljubav je sila u nama koja bistri mozak, jer je ljubav kao svetlost. Ona osvetli ceo svet! Osvetli i proslost i buducnost! Kad vam se muti u glavi ili vam se cini da zivite u magnovenju, to vas zavode sile tame. :lol:

Back