Ljubav vs zaljubljenost

citas kafanu, citas? z:lol:

edit da odgovorim pristojno. vise volim fazu zaljubljenosti, nisam vise ni sigurna da li sam ikada bila u fazi ljubavi. sanse su 50:50. msm, utvrdicu, ako nekada posumnjam da je u pitanju ova druga dijagnoza, merenjem nivoa hormona, pa cu da javnem.:roll:

Poslednja izmena:
5982a6decc5ed4f9a22c213af04763e3.gif

Beše, beše.

U kontextu pišanja, zaista nisam očekivala naročito kreativnu raspravu. Ako iz jednačine oduzmeš leptire, kapije pod dugom i/ili svaki kapric koji je tvoj nagon iznašao da (se) kamuflira opskuran, klot go sex (sebe?) - slabo da šta uopšte preostaje. I za raspravu, takođe.

Na temu me naveo drugi post, o osećanjima; i načinima na koji ih prevazići. I, kao prvo, shvatiti kao ono što jesu.

Zato sam ljubav i zaljubljenost stavila nasuprot; i ostavila prostor svakome ko veruje drugačije.

Da argumentuje, uzmogne li.

Beše, beše.

U kontextu pišanja, zaista nisam očekivala naročito kreativnu raspravu. Ako iz jednačine oduzmeš leptire, kapije pod dugom i/ili svaki kapric koji je tvoj nagon iznašao da (se) kamuflira opskuran, klot go sex (sebe?) - slabo da šta uopšte preostaje. I za raspravu, takođe.

Na temu me naveo drugi post, o osećanjima; i načinima na koji ih prevazići. I, kao prvo, shvatiti kao ono što jesu.

Zato sam ljubav i zaljubljenost stavila nasuprot; i ostavila prostor svakome ko veruje drugačije.

Da argumentuje, uzmogne li.

Ja bih to nazvao utovar!

Od 1:24 pa do 2:00

I od 2:40 - 2:40 i nesto

Poslednja izmena:
Što ne bi i danas? z:)

Elem. Ako je zaljubljenost go nagon, da li to znači i da je samo utovar? Da li uključuje ma šta osim erekcije? I ženskog ekvivalenta erekciji?

Čovek bi bio kudikamo sretniji da je sposoban naprosto se istresti kao i bilo koja savanska zverka; i istresanje u ovoj priči nije ni dž od prave muke.

Muka je do kamuflaže, i zamene teza.

A što VS stvarno? Ne kapiram temu...u principu...zaljubljenost uglavnom prethodi ljubavi, zasto bi one trebalo da su na suprotnim stranama?

Koliko ljudi poznaješ koji znaju da zaljubljenost prethodi ljubavi? Koji između ta dva pojma ne stavljaju znak jednakosti; i prepoznaju ljubav čak i ukoliko nema sve odlike mahnite zaljubljenosti?

Doduše, ne mora ni biti da zaljubljenost prethodi ljubavi. Ponekad se ona izrodi iz pukog poštovanja, naprimer.

Koliko ljudi poznaješ koji znaju da zaljubljenost prethodi ljubavi? Koji između ta dva pojma ne stavljaju znak jednakosti; i prepoznaju ljubav čak i ukoliko nema sve odlike mahnite zaljubljenosti?

Doduše, ne mora ni biti da zaljubljenost prethodi ljubavi. Ponekad se ona izrodi iz pukog poštovanja, naprimer.

Pa dobro...ljudi brkaju te pojmove...Bože moj, šta ćemo sad! Koga interesuje on će se informisati. Na kraju, ljubav je jedan od pojmova koji se ne mogu definisati pa je malo diskutabilno šta je ona zapravo i u kom trenutku ćemo reći ,,e sad je ovo zvanično ljubav''

Opet, ja verujem da ljubav svejedno određuju neke stvari, pa, ako baš hoćeš, i definicije. I teže su krstili čak i prave banalnosti.

Naravno da je diskutabilno. Ne možeš upreti prst ni u koga i reći da voli; mada skoro uvek isti taj prst sa sigurnošću možeš upreti kad treba reć: ovaj je zaljubljen.

Ljudi troše tone vremena bistreći farme, veliku braću i najnovije cipele jk. Neobična je ideja da bi trebalo ostati flegmatičan po pitanju ovako čega.

Čovek se ne informiše ako misli da nema zbog čega.

Opet, ja verujem da ljubav svejedno određuju neke stvari, pa, ako baš hoćeš, i definicije. I teže su krstili čak i prave banalnosti.

Naravno da je diskutabilno. Ne možeš upreti prst ni u koga i reći da voli; mada skoro uvek isti taj prst sa sigurnošću možeš upreti kad treba reć: ovaj je zaljubljen.

Ljudi troše tone vremena bistreći farme, veliku braću i najnovije cipele jk. Neobična je ideja da bi trebalo ostati flegmatičan po pitanju ovako čega.

Čovek se ne informiše ako misli da nema zbog čega.

Pa dobro...drago mi je kad vidim da tako minorne stvari zabrinjavaju ljude. Meni je recimo mnogo veći problem to što 95% naroda u Srbiji ne pravi razliku između pedagoga, psihologa i psihijatra nego to što ne ume da napravi razliku između ljubavi i zaljubljenost ali...svako o svome ;).

Što ne bi i danas? z:)

Elem. Ako je zaljubljenost go nagon, da li to znači i da je samo utovar? Da li uključuje ma šta osim erekcije? I ženskog ekvivalenta erekciji?

Čovek bi bio kudikamo sretniji da je sposoban naprosto se istresti kao i bilo koja savanska zverka; i istresanje u ovoj priči nije ni dž od prave muke.

Muka je do kamuflaže, i zamene teza.

Brate izbaci UTOVAR pa ces da vidis da li ce da opstane zaljubljenost/ljubav i slince ovanice......I to ne mislim na muskarce nego na zene.......Zabavljaj se sa njom a nemoj da joj das erekciju pa ces videti sta je zaljubljenost....

Ccc kako to da se niko majku mu ne zaljubi u mladog momka koji ima mlitavi "libido" hahahah

EEeee aj svako u ruke knjigce od Frojda pa ucite!
Kakva ljubav sve se vrti oko qrca! I musko i zensko! Musko da ga digne a zensko da ga primi!

Ne zove se to dzabe LOVE GUN HAHAHAHAHA

Ih, pa to je bar lako. Pedagozi su neuspeli psiholozi, jel tako beše. z:mrgreen:

I dalje ne mislim da je beznačajno, izvini.
Po cemu ovo majke ti??
Ovo prvi put cujem :zroll:
Po filozofskoj disciplini logici moglo bi se reci i :

1) Psiholozi su neuspeli pedagozi
2) Stomatolozi su neuspeli psiholozi
3) Masinci su neuspeli pedagozi.....
.....*** pa svi su oni neuspeli AKO NISU ZAVRSILI STUDIJE PSIHOLOGIJE NA DRZAVNOM UNIVERZITETU FILOZOFSKOG FAKULTETA (ove ostale ja licno ne priznajem) i svaki psiholog je neuspeo hm - pa sve ostalo sto postoji ako govorimo o profesionalnoj orijentaciji i dokumentu - diplomi kojim drzava priznaje tvoju profesionalnost.....znaci ne racunamo raznorazne kurseve, seminare, doskolovavanja neakreditovane privatne nazovi fakultete i slicno

U Srbiji ako hocete tacno ovako se krece situacija:

1) Pedagozi su....hm sta ti je to???
A znam !:zskace: Vaspitacice one sa ljubicastim mantilima kao cistacice sto imaju samo ove cuvaju decu po vrticima - babysitting bi se isto moglo reci

1b) Neki nazovi malkice pametniji ih mesaju i sa PEDIJATRIMA! z:shock:

2-3) Psiholozi i psihijatri - su DOKTORI KOJI DAJU TABLETE I LECE SAMO LUDE LJUDE! Kod psihologa i psihijatra idu iskljucivo ludi ljudi i sramota je ici kod nih, tako da ako vam bas i nije toliko tesko i mislite da se necete ubiti NE IDITE! TO JE SRAMOTA! Necete posle moci da se udate ili ozenite ako se procuje!
==========================================================

Eto ovo je stepen obrazovanja, inteligencije, informisanosti prosecnog stanovnista o ove 3 profesije.....Znam da je ovako, maltene sam mogao da uradim staticticko istrazivanje koliko sam imao uzoraka....
:sanke:

p.s.Sta li tek kazu i misle za one sto studiraju andragogiju z:shock:
Ne daj boze ako se otvori jos neka disciplina kao samostalna nauka.....

Zna se koji fakulteti postoje
1)ekonomski
2)pravni
3) Ides za doktora
4) Tehnicki

edit:
Ukratko
Pedagozi su "oni" sto cuvaju decu
Psiholozi i psiho psiko manrti.... su "oni" sto teraju u ludnicu i daju tablete ludima!

Poslednja izmena:
Zaljubljenost traje krace. Burnija je i intenzivnija. Period opsesije kada neprestano mislis na "tu" osobu. Period kada istu idealizujes.
Ljubav je stabilnija, samim tim duze traje. Kada volis, volis u potpunosti sa sve manama i nedostacima i svojim i njegovim/njenim.

Da zakomplikujem dilemu pedagog, psiholog, psihijatar - dodajem i defektolog z:mrgreen:

Zaljubljenost traje krace. Burnija je i intenzivnija. Period opsesije kada neprestano mislis na "tu" osobu. Period kada istu idealizujes.
Ljubav je stabilnija, samim tim duze traje. Kada volis, volis u potpunosti sa sve manama i nedostacima i svojim i njegovim/njenim.

Da zakomplikujem dilemu pedagog, psiholog, psihijatar - dodajem i defektolog z:mrgreen:

Vrhunac konfuzije nastaje kad se doda i termin psihoterapeut ;) E tu veće 99% ljudi ne pravi razliku...

U zemlji u kojoj se školstvo i zdravstveno osiguranje definišu mitom; stvarno me čudi da ma koga zanimaju takvi detalji.

Obzirom da lično poznajem "profesionalce" koji imaju tarifu za svaku dijagnozu; i da im dijagnoza zavisi od pacijentove/klijentove platežne sposobnosti; izvinite me ako na bistrenje razlike između psi-ovoga i psi-onoga naprosto prevrnem očima.

I pri tom još budem veoma suzdržana.

Razliku između bilo koje od pobrojanih profesija, kao prvo, treba da poznaje onaj ko se jednom, ili drugom diplomom zakitio - a verujte mi na reč da mnogima od navedenih to ni nakon dvajst godina službe još nije jasno.

Takođe, možda me neki podsvesni poriv tera da samo take pedagoge biram da upoznajem, ali ima već izvestan broj godina otkad su se svi moji poznanici složili s (mojom) teorijom da je pedagog - wannabe psiholog.

Nikad nisam srela nijednog koji mi nije rekao da mu je pedagogija bila drugi izbor kad je, eto, pao na psihologiji. Ali, kažem, možda je do mene.

I, najzad, da prestanem oftopičariti na rođenoj temi; postoji mogućnost da sam pobrkala lečenje posledice i lečenje uzroka; što niko pametan ne bi smeo da radi; i što, u krajnjem slučaju, nikakvu svrhu i nema.

Jer, ako vam se obrati nesretnica koja ceo život, redovno, bira dripce što ju s večera redovno mlate; da li ćete lečiti, pod:

a) njeno žalosno nepoznavanje materije, usled čega brka zdrav (ljubavni) odnos sa adrenalinskom euforijom izazvanom pogrešnim predstavama o zdravom (ljubavnom) odnosu

b) njeno defektno detinjstvo tokom kojeg je gledala svog oca (Zevsa) koji je, isto tako redovno, mlatio mater joj

c) reći joj da je sve to, sestro, samo trpanje, pa šta ti bog da

d) možda je poučiti prepoznavanju pravih Velikih Životnih Pitanja; usled kojih će i sama shvatiti da je njena lična mizerija banalna i - u kontekstu Pravih Vrednosti - sramotna?

A onda, šta znam. Socijalne su službe zatrpane neinformisanima. S obe strane stola.

Back