Ljubav u 21. veku

Sad izadjes i samo vidis ekscentrike. Kao da si u nekom holivudskom filmu. Hajo hajo hajp. Ja po kaficima ne muvam godinama. Ne pada mi na pamet da pridjem. Sto bih? Sto sebe da ponizavam nekim neuravnotezenim i nepromisljenim reakcijama zena koje od toga naprave krizu u parizu i dizu nosine ko danih zenis. Hebe mi se. Iz fotelje narucujem zenske ko glovo brate.
 
I sad tako das savet nekom liku koji ima facu dezurnog krivca, on ode u neki gotik klub, djuska, niko mu ne prilazi, aj on da pridje, ova mu lupi samar, plus ga prebiju njeni drugari zli motociklisti i plus ga posle maltretira ona u urgentnom sto je digao u po noci: shats to radio? Sto prilazis manijace! Evo ti sad, trpi iglu u dupetu.
То је можда и највећи узрок зашто мушкарци данас не прилазе. Нико не воли да приђе добронамерно а да надрља, чак и одбијање пуно боли, неком приђеш јер ти је привлачан и добијеш хладан туш како њој ти ниси, велики ударац. Многи мушкарци би једва дочекали да им се да јасан сигнал, неки чак и њен прилазак.
 
То је можда и највећи узрок зашто мушкарци данас не прилазе. Нико не воли да приђе добронамерно а да надрља. Док би, с друге стране, многи мушкарци једва дочекали да им се да јасан сигнал, неки чак и прилазак.
Ma naravno, niko to ne voli. A imas akomodaciju interneta. I znas sta je u tome dobro? Kada izadjes napolje, rasterecen si. Posvetis vreme lepim aktivnostima u kojima zaista uzivas i ne bendas da li ima zena okolo. Volis bajs? Vozaj, volis pikado? Pikaj. Volis bazen? Moja preporuka, ranoo, vrlo rano, nema zive duse samo par entuzijasta. Plavuse ustaju posle 10.
 
Nemoj da slusas Maksu. Maksa ti je generacija lupanja recki. Moralo se tako. Morao si da se dokazes. Zatocje nosioxkoznu jaknu i pozirao u industriji tamo. Ko Nikola Kojo.
Mi smo druga sorta. Mi zapravo volimo seks a to nam je i mana u ovom drustvu. Ali zato ima drugo drustvo. Sajber drustvo.
 
Nemoj da slusas Maksu. Maksa ti je generacija lupanja recki. Moralo se tako. Morao si da se dokazes. Zatocje nosioxkoznu jaknu i pozirao u industriji tamo. Ko Nikola Kojo.
Mi smo druga sorta. Mi zapravo volimo seks a to nam je i mana u ovom drustvu. Ali zato ima drugo drustvo. Sajber drustvo.
Pazi foru, dovedem devojku goticarku u kst, i onda krenem da muvam drugu i krenem da se zvalavim i uzmem telefon toj, a zbog guzve ova ne primeti :>P
 
Dobro, da. To svakako.

Može da se piše, ali bi bilo lepo kada biste obratili pažnju na temu.

Da li ti misliš da ova devojka greši u njenim očekivanjima i šta bi trebalo da promeni? Ako imaš u vidu naravno njene godine, ne neke tridesete ili još kasnije.
Rekao sam joj vec, ako ocekuje da joj neko pridje i da joj odgovara mala je sansa, pa da preuzme inicijativu.
 
Što se tiče izlazaka, izlazim često, u malom sam mestu i uglavnom tu izlazim, često se desi, evo primer, nekom dečku zapadnem ja za oko, moja drugarica, nebitno.. To shvatim tek kada dodjem kuci, jer me doceka poruka nesto u fazonu, ej video sam te tu i tu... Mislim bezveze, desilo se x puta, i to je ono što te baš odbije od nekoga
Пре Х година ја био са друштвом у неком клубу. Како је била зима, а нису имали посебно гардеробу, сви смо своје јакне набацали на неким седиштима. Кад је дошло време да идемо кући, кренуо сам по своју јакну. Међутим, та седишта су била иза два стола, а столови су били крцати друштвима, тако да није било могуће проћи до јакне. Кренуо сам ка својој јакни, и да бих дошао до ње, морао бих да замолим једну девојку да се мало помери, како бих дошао до своје јакне.

И тако, ја сам њој пришао. Она је видела да јој прилазим, да гледам у њу, у очи. Наравно, са намером да јој кажем:"Извини, можеш ли мало да се помериш, да дођем до своје јакне", међутим, док сам у тих неколико тренутака прилазио њој, гледајући је у очи, јер сам требао да јој се обратим, у њеним очима сам видео да говори у себи:"Не, молим те, немој да ми прилазиш и да ме муваш".

При том, нисам био ни пијан ни дрогиран, ни прљав, ни тупав, ни ружан, нити било шта друго што би могло да је одбије, али сам јој у очима видео да би било какав прилазак у тој ситуацији њој направио проблем.


Шта хоћу да кажем? Наравно, првенствено је на мушкарцу да направи први корак. Друштво од мушкарца очекује да направи први корак (мада знам пар примера врло успешних веза где су девојке направиле први корак). Међутим, колико је друштвено прихватљиво да у клубу или кафићу, где си ти са својим друштвом, а он са својим, а можда још људи који познају њега или тебе, колико је прихватљиво да ти момак прилази по систему "право с неба, па у ребра"?

Како би ти одреаговала да ти рандом лик приђе док си у друштву другарица? Вероватно би супер одреаговала ако је неки, баш, баш добар фрајер који има феноменалну причу. Међутим, таквих на овом свету има, можда 5 %.

Велика већина су обични момци. Са тек, релативно пристојним изгледом. Хтели би да причају са тобом, али нису баш превише речити и самопоуздани у таквој ситуацији. А морају да стисну муда (да извинеш) да би ти пришли и упознали се са тобом. Још, морају да смисле шта ће паметно да кажу (а скоро увек испадне глупо). Ти нећеш одмах да се одушевиш њиме, чак и да ти се он свиђа, већ ћеш да глумиш хладну кучку. Чак, и ако ти не буде глупо од другарица, и осталог света, да кренеш у комуникацију са рандом ликом из клуба. Чак, и да занемаримо то што ће морати да те привремено одузме од другарица, неком, по правилу лошом причом (осим оних 5 % који имају феномелану причу), кад кренеш да изиграваш хладну кучку, он који је сат времена скупљао храброст да приђе непознатој девојци у клубу, твоју хладноћу процениће као твоју жељу да га откачиш, иако у стварности можда није тако. Зато ће врло брзо изгубити самопоуздање, а после тога следи фијаско за обоје.

Опет, да ли би ти било глупо од другарица да те рандом лик нападне у клубу. Још ако је ту неки твој друг, или брат.... какве су шансе да из тога изађе нешто позитивно?

Хоћу да кажем, да, без обзира што је теоријски правило да мушкарац мора да приђе девојци, у пракси, добрим делом је друштвено неприхватљиво да рандом лик се залети у рандом рибу у сред препуног клуба, како би је упознао.

Изузеци би били, нпр. новогодишње журке или упознавање на мору, где се људи опусте далеко више него при редовним изласцима.

Гарант би откачила сваког ко би ти пришао (мада ћеш можда написати да не би), осим ако ти не би пришао неки баш, баш јак фрајер, са феноменалном причом (горепоменутих 5 %, ако је и толико).
 
Poslednja izmena:
Kako pronaći ljubav u 21. veku ? U ranim dvadesetim godinama mi se već smučilo da izlazim i upoznajem momke, jer danas retko ko želi nešto više od neke kratkotrajne "zeze". Ljudi se upoznaju preko instagrama, tindera i polako se skroz gubi taj prilazak uživo... Mislim da dečko prvi priđe devojci. Momci su postali previše stidljivi, odnosno dobri momci, ona druga sorta će uvek biti puna samopouzdanja, ali takvi traže, zna se kakve devojke...

Kako onda pronaći dečka/devojku?

U poslednjih godinu dana sam se viđala sa 4-5 njih, ni sa jednim nisam bila u vezi.. U jednom trenutku sam se jako loše osećala, gubila sam samopouzdanje, misleći da je problem u meni. Onda sam shvatila, da je jednostavno ono što ja tražim jako teško pronaći u ovom ludilu. A fali mi, koliko god mi sve dobro išlo, opet osećam da život ne može biti potpun bez ljubavi. I šta se desilo sa danjašnjim momcima? Ne postoji više taj trud oko devojke koja ti se svidela, ne postoji romantika, kultura, poštovanje. Isto tako, šta se desilo sa devojkama? Devojke pristaju na manje od toga, padaju na "dzukele", prve se javljaju, trčkaraju oko njih. Gde je nestalo ono pravo i kako ga pronaći
ne znam, slazem se sa svim sto si rekla
ali stvarno ne znam kako da se sva ta dating situacija promeni
 

Back
Top