Quantcast

Ljubav sa osobom druge vere - da ili ne?

Padre

Poznat
Poruka
9.618
Ако верујемо у добро у човеку то је ваљда вера и ако смо сами такви и наиђемо на још неког таквог онда смо срећни, а не да ли смо ове или оне религије или нације
Ponavljam, aktivni vernici nemaju šta da traže s osobom druge vere po pitanju potencijalnog braka ili samog braka.
Hrišćanstvo ne veruje u dobro u čoveku već u Gospoda Isusa Hrista. Protestanti se drže Biblije kao pijan plota. Pravoslavci kažu to je OK ali mi imamo i svete oce. Tu se pojavi i katolik koji kaže poredBiblije i svetootačkog predanja Papa je rekao to i to... Dakle lično mislim da se vernici ne trebaju mešati i to uče i same crkve. Naravno ne kažem da nominalni vernici ne mogu da budu srećni umešovitim brakovima ali aktivno vernici teško.
 

hirajgoagain

Zaslužan član
Poruka
121.047
Zamisli Jevrejku udatu za katolika ili pravoslavca... Ona još čeka Mešaju a on veruje u Hrista... Ona se pridržava starozavetnih propisa a on smatra da su oni poništeni na Krstu...
šarlota iz seksa i grada se pojevrejila da bi mogla da se uda za jevreja, mada je ta serija u prošlosti
*
pa ima jevrejki udatih za hrišćane, valjda ima i obrnuto
 

Padre

Poznat
Poruka
9.618
šarlota iz seksa i grada se pojevrejila da bi mogla da se uda za jevreja, mada je ta serija u prošlosti
to znači da verovatno nije bila ono što je bila niti je postala to nešto.
Osobe koje zbog braka menjaju veru uglavnom niti su u staroj veri bili aktivno vernici niti u novoj već i je vera više deo folklora. Ako nije došlo do istinskog untrašnjeg obraćenja onda je promena vere radi braka poput političara koji menjaju stranke.
 

Padre

Poznat
Poruka
9.618
Pa eto, zavisi koliku ulogu religija igra u životima tih ljudi. Ako je jednom veoma bitno, a drugom nije, onda opet mogu da se guše. Ako je oboma bitno onda tek mogu da se guše. Najbolje je da oboje budu umereni, ako su različite vere.
Pazi ti ili jesi ili nisi vernik. Ne može se biti 'malo sam vernik'. To ti je kao što kaže ona narodna - devojka ili jeste ili nije trudna, ne može da bude malo trudna. Samo Sveto pismo jasno kaže O da si studen ili vruć, ali budući da si mlak izbljuvaću te.
 

Lanselot

Elita
Poruka
19.111
Samo dobar genetski materijal dolazi u obzir, od svake bih napravio vatrenu srpkinju, ako gledamo do sada iskustva sa strankinjama svaka ( koja je iole potrajala :lol:) je zavolela Srbe kroz mene.

Msm, pravo da ti kažem ne mogu ni da razmisljam o tome sada, ako bi mi znacilo to bih i napravio, ako bi me boleo curac onda ništ..
 

Trust no one

Poznat
Moderator
Poruka
7.229
Bude i te kako samo ne odmah.
Jedan supružnik je npr pravoslavne vere drugi muslimanske i vole se, sve je ok.
Dobiju decu i eto svadje ... da li da postanu mali pravoslavci ili muslimani.
Zato nije to baš tako lako pitanje ....
Da,tu si u pravu.
Za vezu nema problema,ali brak vec mislim da ne bih pristao,bas zbog dece,Slave,svih ostalih razlika.
Ne bih mogao da progutam da se u mojoj kuci pored ikone neko pozdravlja sa selam alejkum,solam (ili kako vec)...ili da se ja krstim pored Kur'ana.
Bez da vredjam muslimane ili jevreje,postujem svaku veru.Jednostavno ne bi islo.
 
Top