Ljubav preko zice

Da, prvo je bila u pitanju Federacija a sad je aktualna RS. Htela sam Gazdarice da ti se izjadam na pp, ali kad sam sve otkucala pukne mi strana i sve se obrise. Sve u svemu... I bez smajlija draga, mislim da znam na sta mislis... :D
Mako, znam da su cuda moguca, ali ovo je fresh veza i ne znam koliko smo spremni sad za te kombinacije. Ti si u dugoj vezi?

Pazi, moja veza je pocela na daljinu i jos uvek traje na daljinu (vise od 2 godine), mi se vidjamo otprilike svake 2 nedelje, na par dana ili duze, ako mi posao dozvoljava. Cilj je da se to kroz par meseci okonca (veza na daljinu), jer bi ja trebao da se vratim u bg za stalno. Inace veza ne da funkcionise, nego se obozavamo i to je nesto sto ja ne mogu opisati... U svakom slucaju, ako je to ono pravo, daljina ne znaci bas nista. Naravno, partneri moraju i da se malo zrtvuju za takvu vezu, a zrtva podrazumeva malo ceznje, malo troskova za putovanja...

Najbitnije je da postoji potpuno poverenje (sto se da osetiti) i onda nema nikakvih problema...

I da, mislim da ovakva veza ima sanse da uspe, samo ako je krajnji cilj ujedinjenje (ma koliko daleko u buducnosti to bilo)...

Problem je u tome sto sam ja proletos imala takvu kombinaciju sa tipom iz SU. Znaci samo 180km. Zato sam i bila postavila ovaj post. On mi je onda naounio glavu glupostima tipa "Nikad ne ce uspeti", "Sta ako te ja pozelim u sredu" ili "Sta ako tebi budem potreban u utorak jer si bolesna il treba neko da te vadi iz bedaka..." "Sta ako" na milion nacina. Ja sam bila uverena da mogu to, jer mi se mnogo svidjao... Lupam, jer sam se mnogo zaljubila i verovala sam da je i on (bar sam to osecala kad smo bili zajedno). I onda mi je rekao da bolje da prekinemo odmah, posle mesec dana muvanja i tri nedelje "zabavljanja". :cry:
Ja verujem da su cuda moguca ako dvoje to stvarno zele, ali se plasim da mi se ne desi isto... Da cu biti povredjena, ako tamo njemu naleti neka Mirsada ili dovoljno neka bubica u glavi... Znam, znam, nije kome je namenjeno, nego kome je sudjeno, ali jednostavno... Najgore je sto mi se crne misli gomilaju, pa razbiju nekim pozitivnim osecanjima... Prelepim osecanjima. Ne brinem ja toliko za sebe, za svoja osecanja, onda se u mojim slucajevima retko smanjuju, jer se zaljubljujem u ovoj kolicini retko. Samo mogu da prerastu u ljubav. On je za sada pozitivan sto se tice toga i ubedjuje me da ce sve biti u redu. Ja mu verujem, ali uvek ima onaj mali crvic. Plus sto se bojim da cu da ga odbijem paranojom. A ja, sto je najcrnje, bas sam pozitivna osoba. Najoptimistickija koju znam. :D Sve sto zelim, u stvari je, da ga ne izgubim, jer je bas uspesno osvojio moje srce. Za ovu godinu mi je dosta raskida (2,5). Bar da sacekam da udjem u 2004. 8)
Znam sve to, ceznja, najlepsi vikendi, telefonski racuni, SMS, Net, osam sati puta autobusom i onog slatkog osecaja pred ulazak u grad, 100 evra za avion... Sve ja to znam. Mozda sam ja malo paranoik...
Prolupala sam... Ko me je razumeo, shvatice!
Odoh da doruckujem mozda punog stomaka prestanem da vas smaram.

:arrow: ...pozdrav za nasmejana lica kraj malih ekrana internet prijemnika,upadoh na ovaj davno nam zacheti topic,mada u principu ne volim "blast from the past",jer su uglavnom negativni,ovaj mi se chini nekako pozitivan,perspektivan,pa sam reshio da ga malo(narcisoidno ce zvuchati)oplemenim sa svojim postom,originalnim sashom,plave boje,registrovanim,tako da se zna da sam vlasnik licence i originalnog brenda :x
...veze na daljinu su uvek diskutabilna tema iz prostog razloga sto ima onih koje ne uspevaju i onih koje uspevaju,a ja se nadam princezo,da si ti u onom uspevajucem delu,jer prevagu u tim slucajevima donosi hladna glava,rezon,opustenost i dobar coolign sistem,jer bez dobrog intercoolera,mashina se pregreje i onda dolazi do skucavanja...dakle sve polazi iz glave i tu treba da se bude zdrav i realan,da se ne sanja,ne masta i ne opterecuje i sve ce biti kako treba...

Da, izvodljivo je,naravno ako se oboje trudite.Ja odrzavam vezu vec god i po dana na 650km razlike..mada je bitno da se pod broj 1) jako volite; 2) ogromno poverenje; 3) strpljenje!!!

soul:
Da, izvodljivo je,naravno ako se oboje trudite.Ja odrzavam vezu vec god i po dana na 650km razlike..mada je bitno da se pod broj 1) jako volite; 2) ogromno poverenje; 3) strpljenje!!!

za ovo tvoje pod 1) 2) i 3) lichno mislim da je najbitnije ovo pod 2 ili ti OGROMNO poverenje, ljubavi ima pa je ima ali nije jedina koja odrzi vezu na zalost... a strpljenje eh .....ko josh ima strpljenja u ljubavi :wink: ...

Princeza:
Veruje li neko da je veza izmedju dvoje koje deli 180 km je ostvariva?
ljubav je ta koja pomiče gore
ljubav je ta koja okeane čini slatkim
ljubav je ta koja na krilima ptica
donosi osmeh moje drage
ljubav tera sve ružne misli
ljubav je dobro ovoga sveta
ljubav je slatki san
ljubav je ta koja uvek pobeđuje

pretor:
Princeza:
Princezo...
sta da ti kazem?Mislim da moze ali jako tesko!U stvari zavisi koliko ti je stalo do doticne osobe i obrnuto , koliko je stalo njemu do tebe!
Mada uvek je u igri i to da ti se dopadne i neko drugi ko je razdaljinski mnogo blizi tebi tj.neko ko je tu blizu tebe,i ko ce biti tu pored tebe kad ti zatreba ali i kad ti ne treba,samo da je tu i da mozes da ga vidis kad god hoces!Mislim da je veoma vazno da pravi muskarac (ako je pravi)bude pored tebe kad treba i da mozes da racunas na njega u svakom momentu!To je mana daljine bez obzira na trenutne emocije prema nekoj osobi koja je daleko,i zato mislim da je to problem u vezi preko zice!
U svakom slucaju zelim ti puno strpljenja i saljem ti jedan stih koji mislim da ima veze sa ovim tvojim pitanjem:
...ti ne postojis,nit si postojala,
stvorena u mojoj tisini i cami,
na suncu mog srca,ti si samo sjala,
jer sve sto ljubimo,stvorili smo sami!

Stihovi su divni,mozes li mi reci,ciji su?

pozdrav!

E i ovo me mrzi da chitam al reci cu ti jedno.. Ovakve teme ne vredi postavljati jer sta tebi moze pomoci u tome tudje misljenje?? Sto ce neko da kaze NEMOGUCE JE pa ces da se uspanicis i pocnes da mislis na raskid, ili sto ce drugi da kazu MOGUCE JE pa ces ti preterano da se nadas.. Od ovakvih topica nema koristi, treba prvo sama da razjasnis sa sobom da li ti zelis da ta veza uspe i da li je ta osoba ona sa kojom ti zelis da uspes i vredna te paznje truda i odricanja nekih stvari.. E vidis kad to sama sa sobom razresis onda popricas sa tom osobom, tj u ovom slucaju partnerom i lepo razjasnite jedno za drugo, popricate otovreno o osecanjima, zeljama, planovima, i ako se tu poklapate i oboje zelite uspeh te veze onda napred pa se borite i uz malo srece uspecete.. Samo moras da skapiras da sa vezom na daljinu dolazi vise obaveza, i treba vise razumevanjaa i strpljenja, i samim tim treba dovoljno voleti tu osobu i ceniti je.. Znaci sad sve je na vama, od ovakvih topica i misljenja ljudi koji ce da kazu moze ne moze nema nista, samo se stvara konfuzija, prvo vas dvoje medjusobno to razresite rascistite da vidite na cemu ste pa onda polako.. E aj pa tako ako ti nesto nije jasno u vezi mog posta pitaj slobodno..

Sve je moguće kad je u pitanju ljubav ali je zato potrebno dosta povjerenja,odricanja,novca(tel.pozivi,posjete),razumjevanja.Osobno ne znam da li bi mogla podnijeti odvojenost od dečka,pogotovo ako je riječ o većem vremenskom razdoblju.

Princeza:

Ako je ta veza pocela i trajala izmedju dvoje koji su bili blizu onda im je mnogo tesko na daljinu da olabave vezu,onda ce se zategnuti telefonska zica i puci ce.
Ako je veza i pocela na daljinu onda ce se savrseno ostvarivati.Veza na daljinu je moj favorit medju svim vezama.Kad si sa nekim blizu sigurno ces se zbog necega posvadjati a kad je daleko onda ces ga se samo jako pozeleti.Ako se volite,naravno.A ako nema ljubavi onda takva veza umire i to je bas super.Ne trebaju da zive veze u kojima nema ljubavi nego samo navika.

Back