Ljubav pobijedjuje strah

Koja vrsta ljubavi (prema sebi, njemu, njoj.....) vam je pomogla da prevazidjete (i)racionalan strah (od samoce, letenja, doktora....)? Sta se to desilo da ste konacno odlucili suociti se sa tim strahom i prevazici ga?

Nisam siguran da se strahovi mogu pobediti ljubavlju,ali ako se to desi,verovatno je to ljubav prema drugome,jer da je prema sebi,odavno bi bili pobeđeni.Opet,ima primera da su neki stradali iz ljubavi prema nekom,dakle pobedili su najveći strah-strah od smrti.
Gledao sam neku emisiju u kojoj su govorili o iracionalnim strahovima.
Žena se plaši od perceta ptice,prikopčana je na instrumente,pokažu joj perce,njeno lice se izobliči,panično se ponaša,instrumenti polude,plače,vrišti.Nisam siguran da će neka ljubav da je izleči....mada,ko zna...

Koja vrsta ljubavi (prema sebi, njemu, njoj.....) vam je pomogla da prevazidjete (i)racionalan strah (od samoce, letenja, doktora....)? Sta se to desilo da ste konacno odlucili suociti se sa tim strahom i prevazici ga?

Nemam tih strahova..nesto ne mogu trenutno ni da se setim cega se plasim, niti razmisljam o tome....strahujem u zivotu samo od toga da ce ne daj Boze neko morati da brine o meni...:confused:
Tesko verujem da ovaj strah mogu da prevazidjem...mada nije to sad ni neki strah, vise neg. pomisao iz odredjenih razloga...koja izcezne cim napravim nesto lepo, konstruktivno i kad su najblizi pored mene..

P.s. nekako mi smesno zvuci to da ljubav pobedjuje strah...suvise nerealno, mada mozda i nije...treba covek da se informise o strahu pa da posle resi problem na najbolji mogutji nacin..voljeno bice ti moze biti samo oslonac...sve je u glavi...

nema jaceg osecanja od straha

Kad malo bolje razmislim, mozda ljubav i nije pokretac svega, mozda to jeste opet neka vrsta straha :think:

Nisam siguran da se strahovi mogu pobediti ljubavlju,ali ako se to desi,verovatno je to ljubav prema drugome,jer da je prema sebi,odavno bi bili pobeđeni.Opet,ima primera da su neki stradali iz ljubavi prema nekom,dakle pobedili su najveći strah-strah od smrti.
Gledao sam neku emisiju u kojoj su govorili o iracionalnim strahovima.
Žena se plaši od perceta ptice,prikopčana je na instrumente,pokažu joj perce,njeno lice se izobliči,panično se ponaša,instrumenti polude,plače,vrišti.Nisam siguran da će neka ljubav da je izleči....mada,ko zna...

A mi koji smo tek nedavno :dash: poceli da volimo sebe :rumenko:

:bye:

Back