Ljubav na prvi pogled

Ne koristim, nego se pitam zašto drugi koriste taj izraz
pitam se pitam se

Koji led noije smrznut?
1729848055974.png

Ćao svima. U vezi sam oko 4 godine. Međutim, zaposlio sam se u jednoj firmi pre mesec i malo jače dana. Mentorka i ja smo nekako kliknuli na prvu. Nisam je muvao, niti gledao na taj način. Mislim da nije ni ona mene. Pauze provodimo zajedno jer smo pušači. Više nas ima. Nema pogleda i ničega između nas. Ali odmah sam shvatio tada kada sam je prvi put video da bih mogao da je zavolim odmah jer ona je u svemu i po svemu moj tip, nikada mi se to nije desilo pre. Situacija nastaje kada je pre nekih 2, 3nedelje na nekoj socijalnoj mreži koju koristimo na poslu ona meni poslala poruku privatno, zezanje neko, nikakav hint. Od tada do danas je to dopisivanje konstantno. I dalje ne smem da priđem, takav sam, budem konkretan, ili tome slično. Sve je na šali i kroz šalu. Ljubomore, pitanja, upoznavanje. Rezime je da sam se ja zaljubio prvi put u životu ovako, da ne znam sada šta da radim, šta je u njenoj glavi,inače je devojka skroz na mestu, u bukvalnom smislu poželeti je za sve. Uopšte ne znam da li joj se sviđam, šta da radim, ništa mi nije jasno. Od devojke sam se distancirao, povukao, raskinuću tu vezu jer ne mogu da verujem šta me je snašlo. Lepo mi je, prelepo, smejemo se stalno ali se plašim mnogo i da priznam osećanja i da će me povrediti i nisam jasan sebi.

A jel ona ima nekoga?
Inače sam se na poslu nagledala tih romansi. Valjda radi taj adrenalin, slutnja, uzbuđenje...Ti si u vezi od 4 godine i ovo je nešto novo...
Pre nego što raskineš dobro razmisli da li je samo do okolnosti ili ima i realnosti u svemu tome...Naravno ako ti da devojka sa kojom si trenutno ništa ne znači a očigledno ti ne znači onda i nemaš šta da izgubiš :) Samo navali...naravno ako ti posao u svemu tome nije drag...jer u slučaju da to vaše ne uspe...možda ti neće biti više ugodno, uzbudljivo i zanimljivo na poslu.

A jel ona ima nekoga?
Inače sam se na poslu nagledala tih romansi. Valjda radi taj adrenalin, slutnja, uzbuđenje...Ti si u vezi od 4 godine i ovo je nešto novo...
Pre nego što raskineš dobro razmisli da li je samo do okolnosti ili ima i realnosti u svemu tome...Naravno ako ti da devojka sa kojom si trenutno ništa ne znači a očigledno ti ne znači onda i nemaš šta da izgubiš :) Samo navali...naravno ako ti posao u svemu tome nije drag...jer u slučaju da to vaše ne uspe...možda ti neće biti više ugodno, uzbudljivo i zanimljivo na poslu.
Nema ona nikoga. Ja sam rekao njoj da sam na pauzi. Ne znam da li joj se uopšte sviđam. Ono što je činjenica jeste da se dopisujemo konstantno o svemu, uglavnom su to sve neke šale. Zacrveni se nekad kad se pogledamo, oči joj sijaju, zenice se šire, "pravda mi se" , brine o meni, pomaže mi iako to više nije njen posao, ja se kao odužim nekom bombonjerom i tako to. Ima momenata kada smo po mom mišljenju skroz izgubljeni u tom našem svetu. Mislim da ona shvata da sam se zaljubio i da sam jako glupav da priđem. Ne znam ni kako bih. Ne smeta mi posao jer nisu nikakvi zajednički projekti ili slično. A sa njom kada bih se i smuvao mislim da bih je oženio odmah :D

Zašto se ovaj termin svakodnevno upotrebvljava kada je potpuno besmislen?

Sad gledam dnevnik i na EPP videh reklamu za neki stambeni kredit gde lik izlazi iz klozeta, i ramenom udara u ribu kojoj ispada telefon iz ruku a ovaj frajer se saginje da uzme njen telefon i ide onaj standardni kliše: ostvare kontakt oči u oči i zaljube se na prvi pogled.

Zašto stalno koristimo ovaj besmisleni termin, kada razni psiholozi, seksolozi i eksperti sa krstarice govore da prvo ide privlačnost, zaljubljenost i onda na kraju ljubav?
Mi smo to u praksi prošli. Ovi iz struke su samo citali o tome.

Back