Ljubav na prvi pogled? Ma daj!

Ivana ^_^

Obećava
Poruka
63
Toliko puta sam cula tu frazu, da mi je presela. Provlaci se kroz ljubavne pesme, izjave i mladjih ( sto mi je razumljivo ) ali i starijih. Da li neko ovde stvarno misli, veruje ( ili je doziveo? :eek:) u to da mozes da osetis pravu ljubav nakon nekoliko minuta, sati, nakon jednog dana? Jednog pogleda? :eek:
Ja se najezim kad to cujem, iskreno ne verujem da mogu da volim nekoga nakog tako kratkog vremena. Zaljubljenost? Da. Ljubav! Ne.

Pretpostavljam da je ovo postao samo klise koji se provlaci kroz recenice ljudi koji ni sami ne veruju u to. E sad, ako se oslonim na tu teoriju, sledece pitanje je da li je rec LJUBAV ( zasluzuje da je napisem velikim slovima ) zaista prestala da predstavlja nesto sveto i veliko? :(
Sta za vas ona predstavlja?

Poslednja izmena:
A sta cemo kad se ljubav okonca i kad se svi redom razocaraju..jel onda lupe sebi zausku da su pogresno procenili?
Mogu da se zaljubim na prvi pogled a da imam sansu pruzio bih toj u koju se zaljubim ljubav istog trenutka..tako da ti dodje na isto

Nesto sto nije postojalo, ne moze ni da se okonca. Hoces da kazes da mozes osobi, koju ni ne poznajes, da pruzis nesto najvrednije sto imas, ako bi dobio priliku? :think:

Mislim predstavljas ljubav kao da za to treba vremena i pretpostavljam poverenja..pa zato konstatujem sta kad vecina posle raskida shvati da nije ni bilo ljubavi s necije strane..a mi smo dali sve od sebe i sve vreme ziveli u ubedjenju da je to ljubav?

Mislim predstavljas ljubav kao da za to treba vremena i pretpostavljam poverenja..pa zato konstatujem sta kad vecina posle raskida shvati da nije ni bilo ljubavi s necije strane..a mi smo dali sve od sebe i sve vreme ziveli u ubedjenju da je to ljubav?

Konstatacija nije isto sto i pitanje, tako da nisam razumela, sta tacno konstatujes? Ako se to desi, ako je moguce, ide se dalje. Idemo napred sve dok ne naidjemo na nesto sto bi i za nas ( i za tu osobu ) predstavljalo ljubav. Njenih je kopija mnogo, original je jedan. Mislis da mozes da prepoznas original, nakon samo jednog pogleda? Ako je tako, svaka cast.:)

Konstatacija nije isto sto i pitanje, tako da nisam razumela, sta tacno konstatujes? Ako se to desi, ako je moguce, ide se dalje. Idemo napred sve dok ne naidjemo na nesto sto bi i za nas ( i za tu osobu ) predstavljalo ljubav. Njenih je kopija mnogo, original je jedan. Mislis da mozes da prepoznas original, nakon samo jednog pogleda? Ako je tako, svaka cast.:)

i sa ovim u glavi u startu gubis

Ja ipak mislim da je samo do mene..ako mi se ne svidja nista pa i da dubi na trepavicama nema sanse..ako umem da joj zagolicam mastu i kad je dovatim opet je do mene kako joj se serviram..i nisam jos naleteo na dominantniju..a zenama je najmanje bitan izgled i pogled za taj prvi put..mnogo vise vam treba mislim na pricu koja je meni suvisna:lol:

trajalo je...od 2005-e do 2007-e aktivno...traje i sad, na neki način, mada smo silom okolnosti udaljeni...komplikovano je sad...ali svejedno eto dugo.
Naravno da me interesuju, to je za mene fenomen. ;) Takodje, svaka cast :)

Jeste stvarno. I prilično čudno...
Za njega sam čula od druga, on je bio oduševljen kad ga je upoznao. Ja sam
ga mrzela iako ga ni videla nisam, iz ljubomore :lol:
Onda beše neka manifestacija...tražila sam drugara kroz gužvu,
i ugledala njega koga sam mrzela, znala sam da je on jer je držao mikrofon (voditelj programa je l') Taj pogled je bio fascinantan. u istom momentu je i on mene pogledao.
Ko da me magnet privukao, kroz neopisivu gužvu sam se provukla do njega,
i gledala ga onako belo ko tele xD
(inače su me te večeri na silu izvukli iz kuće, čak sam i plakala što me teraju :lol:)
kad sam došla sebi, pomislila sam da sam kreten i kako sam se izblamirala,
i kako sam utripovala da gleda u mene- naravno da će da gleda kad ja blenem u njega :lol:
nismo se tada upoznali,
sutra veče sam skontala da jedva čekam da izađem tamo gde i on, samo radi njega,
govorila sam sebi da sam idiot, kako me se on garant i ne seća...
kad sam ga videla, skrenula sam pogled, bilo me sramota prethodne večeri,
i sakrila sam se u gužvu, a on jadan se popeo na stolicu i počeo da me traži pogledom... :lol:
onda se neki kreteni napili i hoće tuča-neće tuča, tek kad je situacija došla do vrhunca,
samo sam videla njegovu ruku kako me ščepala i izvukla (umalo me jedan idiot nije pogodio strelicom za pikado:mrgreen:)
izašli, prošetali, popričali...rekao da bi mi prišao odmah one večeri,
al je od mog brata mislio da mi dečko... (:

i sa ovim u glavi u startu gubis

Smatram da ako se nesto prekine, nije se prekinulo bezveze. Volis nekoga, ali ne dovoljno da ga ucinis srecnim. Onda trazis osobu kojoj ce to sto imas da joj pruzis biti dovoljno, jos ako je i ona trazila tebe, savrseno. Ne znaci da ces se sa tom osobom voleti do kraja zivota ali ces svake naredne godine moci da joj pruzis ono sto joj je dovoljno da se budi srecna, nebitno da li to nakon odredjenog niza godina, postane stabilnost, postovanje, privrzenost, vernost. Retko ko ovo dozivi jednom, a kamoli dvaput. E zato kazem, jedan je original.

trajalo je...od 2005-e do 2007-e aktivno...traje i sad, na neki način, mada smo silom okolnosti udaljeni...komplikovano je sad...ali svejedno eto dugo.

Jeste stvarno. I prilično čudno...
Za njega sam čula od druga, on je bio oduševljen kad ga je upoznao. Ja sam
ga mrzela iako ga ni videla nisam, iz ljubomore :lol:
Onda beše neka manifestacija...tražila sam drugara kroz gužvu,
i ugledala njega koga sam mrzela, znala sam da je on jer je držao mikrofon (voditelj programa je l') Taj pogled je bio fascinantan. u istom momentu je i on mene pogledao.
Ko da me magnet privukao, kroz neopisivu gužvu sam se provukla do njega,
i gledala ga onako belo ko tele xD
(inače su me te večeri na silu izvukli iz kuće, čak sam i plakala što me teraju :lol:)
kad sam došla sebi, pomislila sam da sam kreten i kako sam se izblamirala,
i kako sam utripovala da gleda u mene- naravno da će da gleda kad ja blenem u njega :lol:
nismo se tada upoznali,
sutra veče sam skontala da jedva čekam da izađem tamo gde i on, samo radi njega,
govorila sam sebi da sam idiot, kako me se on garant i ne seća...
kad sam ga videla, skrenula sam pogled, bilo me sramota prethodne večeri,
i sakrila sam se u gužvu, a on jadan se popeo na stolicu i počeo da me traži pogledom... :lol:
onda se neki kreteni napili i hoće tuča-neće tuča, tek kad je situacija došla do vrhunca,
samo sam videla njegovu ruku kako me ščepala i izvukla (umalo me jedan idiot nije pogodio strelicom za pikado:mrgreen:)
izašli, prošetali, popričali...rekao da bi mi prišao odmah one večeri,
al je od mog brata mislio da mi dečko... (:

Ali to po meni nije ljubav na prvi pogled, vec zaljubljenost, koja je pretpostavljam, nakon nekog vremena, prerasla u ljubav :)

Toliko puta sam cula tu frazu, da mi je presela. Provlaci se kroz ljubavne pesme, izjave i mladjih ( sto mi je razumljivo ) ali i starijih. Da li neko ovde stvarno misli, veruje ( ili je doziveo? :eek:) u to da mozes da osetis pravu ljubav nakon nekoliko minuta, sati, nakon jednog dana? Jednog pogleda? :eek:
Ja se najezim kad to cujem, iskreno ne verujem da mogu da volim nekoga nakog tako kratkog vremena. Zaljubljenost? Da. Ljubav! Ne.

Pretpostavljam da je ovo postao samo klise koji se provlaci kroz recenice ljudi koji ni sami ne veruju u to. E sad, ako se oslonim na tu teoriju, sledece pitanje je da li je rec LJUBAV ( zasluzuje da je napisem velikim slovima ) zaista prestala da predstavlja nesto sveto i veliko, i pocela da se upotrebljava tako lakomisleno? :(

eto...i ja tako mislim...

...da bi se izgradila ljubav, potrebno je mnogo više od pukog pogleda na neku osobu...
...ili mi to shvatamo bukvalno...

Smatram da ako se nesto prekine, nije se prekinulo bezveze. Volis nekoga, ali ne dovoljno da ga ucinis srecnim. Onda trazis osobu kojoj ce to sto imas da joj pruzis biti dovoljno, jos ako je i ona trazila tebe, savrseno. Ne znaci da ces se sa tom osobom voleti do kraja zivota ali ces svake naredne godine moci da joj pruzis ono sto joj je dovoljno da se budi srecna, nebitno da li to nakon odredjenog niza godina, postane stabilnost, postovanje, privrzenost, vernost. Retko ko ovo dozivi jednom, a kamoli dvaput. E zato kazem, jedan je original.

To je onda druga stvar..shvatila sam da imas tu "original ljubav" u glavi unapred i ides logikom to nije to..

"Ljubav na prvi pogled" je ustaljena fraza koja govori o tome da je jednu osobu druga osoba snazno zainteresovala u momentu kad su se prvi put videli.

I ako se meni moj decko dopao cim sam ga videla, legitimno je da kazem da je to bila ljubav na prvi pogled, iako nije bila zaista LJUBAV. Mozda nagovstaj ljubavi ili sansa za ljubav, sto se zgodno da skratiti u jednostavno "ljubav".

"Ljubav na prvi pogled" nikako ne treba razumeti bukvalno.

Pretpostavljam da je ovo postao samo klise koji se provlaci kroz recenice ljudi koji ni sami ne veruju u to. E sad, ako se oslonim na tu teoriju, sledece pitanje je da li je rec LJUBAV ( zasluzuje da je napisem velikim slovima ) zaista prestala da predstavlja nesto sveto i veliko? :(
neki ljudi, kada im se pojaca cirkulacija krvi i ovlaze - nazivaju to nekakvim leptirima u stomaku i znakom zaljubljenosti
jer, jelte, zvuci nekako cistije, primjerenije zenskom stvorenju :rumenko:
sa ljubavi na prvi pogled ti je isto tako.. postoji neka kocnica u glavi da osoba prizna sebi da se, eto, napalila i zeli seks a seks je dobar

pa to pokusava umotat u neki fini omot i ponavlja kako se zaljubilaaaa dok i sama ne povjeruje :zaljubljena: a ako je seks dovolno dobar da zeli i da se ponovlja,
onda se krvnicki trudi da ubjedi ostale da vooolii doticnog i opravda svoj zli zli libido

sad, koje su to traume u pitanju, dunno
ne vjerujem da je ona uobicana propaganda o seksu iskljucivo u braku ili ljubavi sa princem toliko mocna da nekog navede na samozavaravanje... mada, dosta se rano pocinje sa tim pricama ... ko zna

na prvi boc u sesnaestoj, na vreteno ;)

neki ljudi, kada im se pojaca cirkulacija krvi i ovlaze - nazivaju to nekakvim leptirima u stomaku i znakom zaljubljenosti
jer, jelte, zvuci nekako cistije, primjerenije zenskom stvorenju :rumenko:
sa ljubavi na prvi pogled ti je isto tako.. postoji neka kocnica u glavi da osoba prizna sebi za se, eto, napalila i zeli seks a seks je dobar

pa to pokusava umotat u neki fini omot i ponavlja kako se zaljubilaaaa dok i sama ne povjeruje :zaljubljena: a ako je seks dovolno dobar da zeli i da se ponovlja,
onda se krvnicki trudi da ubjedi ostale da voolii doticnog i opravda svoj zli zli libido

sad, koje su to traume u pitanju, dunno
ne vjerujem da je ona uobicana propaganda o seksu iskljucivo u braku ili ljubavi sa princem toliko mocna da nekog navede na samozavaravanje... mada, dosta se rano pocinje sa tim pricama ... ko zna

na prvi boc u sesnaestoj, na vreteno ;)

"Ljubav na prvi pogled" jeste fraza i izreka za nešto što se neda tako lako objasniti.
Postoji to "nešto", postoji hemija koja se oseti pri prvom kontaktu sa nekom osobom i ima veze sa stomakom, postoji taj neki osećaj koji se nekako javlja negde u stomaku i liči na intuiciju, onda se seli u mozgić i onda se tu rodi neki crvić koji kopka i glocka i neda mira i ta osoba je nekako uvek tu. Nesvesno pričaš o njoj, pominješ neke nevažne detalje, i nije važno da li o toj osobi govoriš uvek u superlativu, jednostavno je ne ispuštatš iz usta. Prodje neko vreme dok ne skontaš šta ti se zapravo dogodilo.

Back