Ljubav među srodnim dušama

Uvek sam se pitala da li je to pitanje percepcije ili interpretacije. U takve ljubavi i stapanje u jedno sa kosmosom i nekom osobom ne verujem. Uvek velike razlike i jazovi. Dobro je kad su razlike prihvatljive, pa se mozes sa njima nositi i improvizovati nesto nalik tom nedosanjanom snu.

tako da otkud znam mozda jesam mozda nisam

ne znam sto sam to pomenula niej ni dobro ali necu brisati
sve se srushilo i krivim sebe delimicno, tj onokoliko koliko je moglo nisam uradila, a ono sto mogu necu uraditi
sve mi je neodredjeno

Poslednja izmena:
Po ovoj temi i po temi koju je postavila bzpz dolazim do zakljucka da mi u stvari volimo sami sebe. Ovde pise da smo nasli svoje drugo ja, a u temi soulmate da nas neko bog prepolovio na pola i da trazimo svoju polovinu.

Slazem se...

Još je čudnije kad ljudi tvrde da postoji samo jedna osoba koja zadovoljava te standarde da bude naša idealna polovina, drugo ja i sl. I da baš tu osobu treba pronaći za ceo život. Pitaš se onda kolika je mogućnost da se ta osoba rodi na istom kontinentu kao ti, u istoj zemlji, gradu..da se uopšte sretnete,da imate približne godine i da ste slobodni, da se zavolite i da se to završi brakom. Deluje manje verovatno od invazije vanzemaljaca :lol:

Postoji niz kompatibilnih ljudi koji mogu da budu taj/ta ako se poklope neke sporedne stvari. Vreme, godine, bračni status, intelektualni (može, a i ne mora) i to je to. U nizu mogućnosti odabere se jedna , a sposobnost da se ponovo zavoli neko drugi postoji i ona se nikakvim papirom ne može sprečiti ako do toga dođe.

Još je čudnije kad ljudi tvrde da postoji samo jedna osoba koja zadovoljava te standarde da bude naša idealna polovina, drugo ja i sl. I da baš tu osobu treba pronaći za ceo život. Pitaš se onda kolika je mogućnost da se ta osoba rodi na istom kontinentu kao ti, u istoj zemlji, gradu..da se uopšte sretnete,da imate približne godine i da ste slobodni, da se zavolite i da se to završi brakom. Deluje manje verovatno od invazije vanzemaljaca :lol:

Postoji niz kompatibilnih ljudi koji mogu da budu taj/ta ako se poklope neke sporedne stvari. Vreme, godine, bračni status, intelektualni (može, a i ne mora) i to je to. U nizu mogućnosti odabere se jedna , a sposobnost da se ponovo zavoli neko drugi postoji i ona se nikakvim papirom ne može sprečiti ako do toga dođe.

Invazija vanzemaljaca i nije tako nemoguca, ako sagledas velicinu vasione, broj gotovo identicnih planeta i slicnih planeta, a naravno ko kaze da drugi organizmi moraju da zive pod istim uslovima, tako da moze da postoji i neki organizam na Jupiteru (teoretski)... xD

Sve bi to bilo lepo, dve polovine jedne duše koje se stapaju u jednu, da nakon nekog vremena realnost ne zakuca na vrata. Ne mora da dođe do prestanka ljubavi uopšte - dovoljno je da dođe do sitnih razmirica i čarki, svakodnevnih problema i ličnih nezadovoljstava (kojih ima uvek, više ili manje), i tu je kraj.

Čini se da zagovornici teorije o srodnim dušama ne samo da naivno i nerealno očekuju da u vezama i uopšte muško ženskim odnosima sve bude idealno, već smatraju da nije potrebno da se trude, postave kompromisno i da ulažu u odnos, a tu temelja za ljubav nema. U fazonu - ako je on/ona moja srodna duša, prihvatiće me takvu kakva sam, stoga nema potrebe da ja tu išta menjam. Uglavnom je tome sklona mlađa populacija. Takođe su konceptu skloni i oni koji naginju ka simbiotskim vezama - pa se nađu u očaju kako pohvatati konce sopstvenog života u slučaju kraja. Pored toga, menjamo se svi u raznim pravcima, pa je realno očekivati i da će se menjati i osoba pored nas. Da li će to menjanje ići u sličnom pravcu i obimu - može da bude, ali i ne mora.

U svakom slučaju, koncept srodne duše jeste lep i romantičan, pa se u romantičnom smislu može reći da imamo više srodnih duša u životu, i to u različitim životnim razdobljima.
U svakom drugom slučaju, koncept je sa dalekosežnim posledicama.

Sve bi to bilo lepo, dve polovine jedne duše koje se stapaju u jednu, da nakon nekog vremena realnost ne zakuca na vrata. Ne mora da dođe do prestanka ljubavi uopšte - dovoljno je da dođe do sitnih razmirica i čarki, svakodnevnih problema i ličnih nezadovoljstava (kojih ima uvek, više ili manje), i tu je kraj.

Čini se da zagovornici teorije o srodnim dušama ne samo da naivno i nerealno očekuju da u vezama i uopšte muško ženskim odnosima sve bude idealno, već smatraju da nije potrebno da se trude, postave kompromisno i da ulažu u odnos, a tu temelja za ljubav nema. U fazonu - ako je on/ona moja srodna duša, prihvatiće me takvu kakva sam, stoga nema potrebe da ja tu išta menjam. Uglavnom je tome sklona mlađa populacija. Takođe su konceptu skloni i oni koji naginju ka simbiotskim vezama - pa se nađu u očaju kako pohvatati konce sopstvenog života u slučaju kraja. Pored toga, menjamo se svi u raznim pravcima, pa je realno očekivati i da će se menjati i osoba pored nas. Da li će to menjanje ići u sličnom pravcu i obimu - može da bude, ali i ne mora.

U svakom slučaju, koncept srodne duše jeste lep i romantičan, pa se u romantičnom smislu može reći da imamo više srodnih duša u životu, i to u različitim životnim razdobljima.
U svakom drugom slučaju, koncept je sa dalekosežnim posledicama.

To sto pricas je tacno, postoje ti previse romanticni tipovi koji ne smeju ni da prdnu pred partnerom u strahu da ce iluzija nestati.

Postoje i srodne duse, ja ih imam vise :)
a postoji i taj jedan koji je u stvari ja, tj. nas dvoje smo jedna ista osoba

Nekim ljudima naprosto nije u kartama da nadju svog soul mate-a u ovom zivotu.

ja i ne zelim da nadjem nekog slicnog sebi. koji bi to uzas bio.:sad2:
ako je to definicija srodne duse, ne treba mi!

i to sto kaes
tumblr_inline_mfpcrnf6FB1rrpsd7.gif

ja i ne zelim da nadjem nekog slicnog sebi. koji bi to uzas bio.:sad2:
ako je to definicija srodne duse, ne treba mi!

U pravu si... moze da bude uzas! :)

Nije uobicajena - ili da kazem "normalna" ljubav. Nije ona romanticna ljubav koju poznajemo prema voljenom partneru... nije ni tipicna zaljubljenost koja budi medju partnerima sexualnu zelju i td... Kod srodnih dusa, to je otprilike tako kao kada se hemija slaze 10000000000000000........i XY puta vise nego uobicajeno - ljubav nad ljubavlju. Nemoguce opisati taj osecaj. Sresti se sa srodnom dusom je osecaj dugog poznanstva. Susret izaziva vibraciju, oslobadja energiju - greje; moze hipnoticno da opusta a isto tako da povredi i nanese neverovatan BOL- bol koji kao takav u "normalnoj" ljubavi ne postoji; bol koji je ranjiv do najdubljeg dela naseg bica... i onda hocete da se razidjete i zaboravite a ne mozete da odpuste jedno od drugog i mada ste ko zna koliko km jedno od drugog udaljeni, opet ste zajedno- u duhu; jedna dusa oseca sve isto sta druga dusa oseca; osecaju sta misle, osecaju sve sta se u drugome desava pa tako i bol i patnju i tu neugasivu ljubav koju jedno prema drugom imaju ...

Poslednja izmena:

Back