"Ljubav je zla!"

Nesto sto je samo po sebi dobrostivo ne moze da bude zlo....covek ima svu slobodu da bira i odlucuje...neki nazalost izaberu da od ljubavi naprave nesto negativno....
Sve je u glavi i u posmatranju sebe i okoline...

P.s ovo je vec filozofija..mozda bi se tema tamo bolje odvijala..

Cujem ja kako filozof Slavoj Zizek izjavljuje da je ljubav zla.

Prema njegovom misljenju, ljubav nije velikodusno poklanjanje sebe u fazonu- Jao sto volim ceo svet- vec je jedan veoma nasilan cin.

Kada osobi kazemo da je volimo, izdvajamo je od ostatka sveta, pri cemu ostatak sveta za nas postaje manje vazan, ili nevazan, cime tom ostatku sveta nanosimo zlo, lisavajuci ga svoje ljubavi/sebe. Sto ga navodi na zakljucak da je ljubav zla.

A sta mi mislimo o ovome?

Ljubav je bitch :)

Prema njegovom misljenju, ljubav nije velikodusno poklanjanje sebe u fazonu- Jao sto volim ceo svet- vec je jedan veoma nasilan cin.

Kada osobi kazemo da je volimo, izdvajamo je od ostatka sveta, pri cemu ostatak sveta za nas postaje manje vazan, ili nevazan, cime tom ostatku sveta nanosimo zlo, lisavajuci ga svoje ljubavi/sebe. Sto ga navodi na zakljucak da je ljubav zla.

Ne slažem se sa tvrdnjom. Ljubav je najuzvišenije osećanje.

pa verovatno da je i zla i sebicna istovremeno... ali je isto tako logicno da pravo volis samo jednu osobu,da njoj dajes sebe u celosti,a to sto filantropi *****ju o nekoj ''kolektivnoj'' ljubavi,zajebi... Pa voli li mene ceo svet??? Daaaaleeeko od toga... :p

Back