Љубав или паре

Zar nije torta hladna

Aktivan član
Poruka
1.179
Сад сам у периоду тешких одлука и волео бих да чујем различита мишљења. Наиме, треба да донесем одлуку који ћу факултет да упишем. Ја волим књижевност и желео бих то да студирам а пошто сам тренутно 4 година ИТ-а смера можда би због новца требало да упишем информатику. Ја сам делимично донео одлуку а то је књижевност јер се водим реченицом "Ради оно што волиш." али колико је паметно то ни сам не знам. У мом окружењу скоро да нема људи који ме подржавају за ту моју одлуку јер сви кажу "Од чега ћеш да живиш?" и тако бла бла.

Mimi95

Elita
Poruka
17.300
Сад сам у периоду тешких одлука и волео бих да чујем различита мишљења. Наиме, треба да донесем одлуку који ћу факултет да упишем. Ја волим књижевност и желео бих то да студирам а пошто сам тренутно 4 година ИТ-а смера можда би због новца требало да упишем информатику. Ја сам делимично донео одлуку а то је књижевност јер се водим реченицом "Ради оно што волиш." али колико је паметно то ни сам не знам. У мом окружењу скоро да нема људи који ме подржавају за ту моју одлуку јер сви кажу "Од чега ћеш да живиш?" и тако бла бла.
Ја бих ти од срца саветовао да упишеш оно што волиш,али то сам и ја урадио и сад немам посао.
Ако већ имаш основу за ИТ,онда је можда боље да то упишеш,радиш неколико година и пређеш на књижевност.

spaniard

Obećava
Poruka
69
[Та ствар о проучавању онога што волиш, шта је "твоја ствар" мислим да није... Осим ако нећеш бити најбољи у овој области, осим тога, много пута су студије онога што "волиш" често разочаравајуће , ако ти се свиђа, зашто то не радиш из хобија код куће и посветиш се нечем корисном?]

AbsolutelyNotMan

Aktivan član
Poruka
1.625
Nije najpametnije u zivotu voditi se time sto volis.
Ponekad treba praviti pametne izbore.
Umesto glavom kroz zid nekada samo pronadjes kvaku.
U slobodno vreme bavi se onime sto volis kada radis radi ono sto donosi najvise love i dobro to uvek naplati.

zoii

Zainteresovan član
Poruka
311
moje misljenje je da treba da nastavis da usavrsavas svoje znanje iz IT-a i da ti to bude struka i ono od cega ces zaradjivati novac, a sto se knjizevnosti tice mozes i sam time da se bavis, svakako ces u Zivotu imati vremena za svoje hobije i ono sto Volis, a IT prosto da shvatis kao posao - to radis za novac i to je to
Cim si u isrednjoj IT skoli znaci da ti to nije mrsko nego prosto vise volis nesto drugo.. ali pametniji izbor je da, sto se profesije tice, nastavis sa IT industrijom